داروهای ترک اعتیاد
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین داروهای ترک اعتیاد کدامند؟ برای شناخت و معرفی بهترین داروهای ترک اعتیاد به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ همانطور که می دانیم، با پیشرفت خدمات درمانی در فرآیند ترک اعتیاد، داروهای ترک اعتیاد به عنوان درمانهای کمکی استاندارد به عنوان بخشی مهم از فرآیند درمان محسوب می شوند. با این حال افرادی که به صورت خودسرانه از داروهای ترک اعتیاد استفاده می کنند با عوارض مختلفی مانند وابستگی و اعتیاد روبرو می شوند و نه تنها نمی توانند اعتیاد پیشین خود را متوقف کنند بلکه دچار اعتیاد پیچیده تری نیز می گردند. بر همین اساس، کارشناسان و متخصصین ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد با ارائه اطلاعات دقیق در رابطه با معرفی بهترین داروهای ترک اعتیاد سعی کرده تا مطالب مهم و مفیدی را در این رابطه در اختیار شما همارهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفا ما را تا انتهای این نوشتار همراهی بفرمایید.
ماهیت اعتیاد؛ داروهای ترک اعتیاد
همانطور که در مقاله ماهیت بیماری اعتیاد توضیح داده شد، پدیدۀ اعتیاد یک بیماری جسمی و روانی است که هم فرد معتاد و هم خانواده او را مبتلا و درگیر می کند. بر همین اساس، برای ترک اعتیاد لازم است که فرد از جنبه های مختلف تحت درمانهای جسمی و تخصصی روانشناختی قرا گیرد تا فرد بتواند از بازگشت به اعتیاد و مصرف مجدد جلوگیری به عمل آورد. با توجه داشت که درمان های روانشناختی مانند روانکاوی و روان درمانی اعتیاد توسط متخصصین و مشاورین اعتیاد که دارای تجربه و تخصص کافی در زمینه درمان اعتیاد هستند انجام می پذیرد.
علاوه بر این، فرد برای سم زدایی فیزیکی باید با استفاده از روشهای ترک اعتیاد جسمانی که به کمک داروهای ترک اعتیاد در مراکز درمان اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد vip اهواز صورت میگیرد، اقدام نماید. بر همین اساس، برخی افراد برای ترک اعتیاد خود نیاز به دارو درمانی و استفاده از داروهای تخصصی برای درمان اعتیاد جسمی دارند، زیرا بدون دریافت کمک های تخصصی در زمینه ترک اعتیاد جسمی فرد نمی تواند مراحل درمان فیزیکی خود را به خوبی سپری کرده و با انرژی به مراحل پیشرفته درمانی ادامه دهد.
جدیدترین داروهای ترک اعتیاد
داروهای ترک اعتیاد به عنوان منابع کمکی برای درمان و متوقف سازی اعتیاد و مصرف انواع مواد مخدر مورد استفاده قرار می گیرند. باید توجه داشت که در صورتی که مصرف داروهای درمانی برای ترک اعتیاد تحت نظارت درمانگران، انجام پذیرد می تواند علائم و عوارض جانبی ترک اعتیاد را که به سندروم محرومیت شناخته می شوند را کاهش داده و باعث از بین رفتن بخشی از دردهای جسمی و فیزیکی شوند. باید توجه داشته باشید که داروهای ترک اعتیاد با هدف اثربخشی و کمک به روند درمان اعتیاد روانه بازار شدهاند. اما متاسفانه با گذشت زمان، افراد بسیاری به مصرف خودسرانه و بدون نظارت پزشک و متخصصین روی آورده اند و از این داروها برای مقاصد دیگر استفاده می کنند. اما باید بدانیم که مصرف خودسرانه داروهای ترک اعتیاد بدون تجویز متخصص میتواند تبدیل به یک اعتیاد پیچیده و عمیق گردد. مهمترین داروهای ترک اعتیاد عبارتند از
- بوپرنورفین (ب 2): ضددرد، مسکن و جایگزین مواد مخدر
- متادون: داروی مهار اعتیاد به هروئین و سایر مواد مخدر
- نالوکسان: برای تشخیص و درمان مسمومیت های ناشی از مواد
- نالتروکسان : داروی کمکی برای ترک اعتیاد و مسکن
- حب الشفاء: مسکن قوی و ضد درد با اثرات تقویتی
- شربت تریاک: جایگزین ماده مخدر و مسکن درد
۱- بوپرنورفین؛
بوپرنورفین یا ب2 یکی از انواع داروهای ترک اعتیاد است که برای ترک مواد مخدر قوی مانند هروئین، تریاک و همچنین مواد محرکی مثل کوکایین مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو برای تسکین دردها و عوارض ایجاد شده در سندروم محرومیت مواد اعتیاد آور نیز قابل استفاده میباشد. باید توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه این دارو به هیچ وجه توصیه نشده زیرا مصرف خودسرانه و بدون نظارت پزشک و برنامه درمانی استاندارد باعث ایجاد وابستگی شدید جسمی و روانی شده و فرد را در اعتیاد جدید و قوی گرفتار می کند. در همین رابطه، توصیه و پیشنهاد ما این است که برای ترک اعتیاد خود حتما با مشاورین و کارشناسان ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ تماس گرفته و از خدمات درمانی ما در این زمینه استفاده نمایید. توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه بوپرنورفین دارای عوارض مختلفی است که برخی از آنها عبارتند از :
- حالت تهوع و استفراغ
- یبوست
- آبریزش بینی
- سردرد
- معده درد
- کمردرد
- مشکلات تنفسی
- احساس گرما و تعریق
- ضعف و خستگی
- مشکلات خواب
- اضطراب وافسردگی
۲- متادون؛ داروهای ترک اعتیاد
همانطور که می دانید، متادون یکی از انواع داروهای صنعتی و شبه افیونی است که برای ترک اعتیاد مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو نه تنها برای درمان اعتیاد به مواد افیونی بلکه برای تسکین دردهای مزمن در افرادی که به بیماری های شدید و خطرناک مبتلا هستند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. باید توجه داشته باشید که متادون نمی تواند به تنهایی باعث ترک اعتیاد افراد شود و تنها جزء کوچکی از روند درمان به شمار می رود. افرادی که به صورت خودسرانه از این دارو استفاده می کنند به سرعت دچار وابستگی شدید به این داروی مخدر می شوند و در اعتیادی سخت و پیچیده گرفتار می شوند. بر همین اساس، به هیچ وجه نباید برای درمان اعتیاد خود به صورت خود سرانه از این دارو استفاده کنید تا در شرایط پیچیده اعتیاد به این ماده مخدر گرفتار نشوید. علاوه بر موارد یاد شده باید بدانید که مصرف این داروی شیمیایی می تواند باعث بروز عوارض متعدد در افراد شود. بر همین اساس، بخشی از این عوارض عبارتند از :
- کاهش و سنگینی تنفس
- سردرد و سرگیجه
- تپش قلب
- درد قفسه سینه
- دردهای شکمی
- اختلالات فشار خون
علاوه بر موارد یاد شده، در برخی از بیماریها نیز مصرف متادون ممنوعیت دارد و فرد نمی تواند از این دارو استفاده نماید. برخی از این بیماری ها عبارتند از:
- بیماریهای روانی
- افسردگی
- پارکینسون
- میگرن
- عفونتهای شدید
۳- نالوکسان
نالوکسان یکی دیگر از انواع داروهای ترک اعتیاد است که بر اساس شواهد برای درمان اعتیاد دارای تاثیرات مثبتی می باشد. این دارو به شکل مستقیم توسط گیرندههای عصبی مغزجذب شده و سیستم عصبی مرکزی را از مواد مخدر پاک میکند. یکی دیگر از تاثیرات این دارو، جلوگیری از ورود مواد مخدر جدید به سیستم عصبی می باشد. به همین دلیل، فرد با مصرف مجدد مواد مخدر دچار حالت تهوع میشود. این دارو دارای موارد مصرف از شناسایی تا جلوگیری از مصرف مواد می باشد. اما مصرف نالوکسان مانند بسیاری از داروهای درمانی دیگر می تواند باعث ایجاد عوارض مختلف در افراد شود. برخی از این مواد عبارتند از:
- حالت تهوع و استفراغ
- بروز اختلال در حافظهو تمرکز
- بی اشتهایی
- تغییرات فشار خون
۴- نالتروکسان؛ داروهای ترک اعتیاد
نالتروکسان یک دارو از دستۀ داروهای آنتاگونیستهای مورفینی میباشد که برای درمان اعتیاد به الکل و مواد مخدر مورد استفاده قرار میگیرد. نالتروکسان با مهار گیرندههای اوپیوئیدی میل به مصرف مواد مخدر را در فرد کاهش میدهد. تا زمانی که نالتروکسان در بدن باشد، اگر فرد دوباره مواد مخدر مصرف کند، احساس خوب ناشی از مواد را تجربه نخواهد کرد.
نالترکسون مانند سایر داروها می تواند باعث بروز عوارض در افراد گردد. برخی از عوارض جانبی گزارش شده نالترکسون عبارتند از:
- تهوع و استفراغ
- سردرد، سرگیجه
- خستگی غیر معمول
- بی خوابی
- اضطراب و بی قراری
- دردهای عضلانی
- درد در ناحیه شکم
- عصبانیت
- کاهش اشتها
- عفونت دستگاه تنفسی
- خشکی دهان
- حساسیت محل تزریق
توجه داشته باشید که هرگز به شکل خودسرانه نباید از هیچ دارویی استفاده کنید، زیرا مصرف داروها بدین شکل می تواند باعث بروز آسیب ها و عوارض گاه جبران ناپذیر گردد. بر همین اساس، مشاورین و کارشناسان ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد اهواز آماده هستند تا با ارائه اطلاعات دقیق در رابطه ترک اعتیاد به شما کمک نمایند.
۵- شربت تریاک
یکی دیگر از انواع داروهای ترک اعتیاد، شربت تریاک یا همان اپیوم می باشد که افراد معتاد به تریاک یا مواد افیونی دیگر با آن آشنایی دارند. این داروی مخدر می تواند مراحل ترک اعتیاد جسمی و اولیه را برای فرد معتاد آسانتر نماید. با این حال مصرف خودسرانه شربت تریاک خطرناک است و منجر به وابستگی شدید جسمی و روانی در افراد می گردد. به طور کلی باید در نظر داشت که داروهای اعتیاد آور نمی توانند به تنهایی در ترک اعتیاد موثر باشند. در حقیقت، دارو درمانی تنها بخش کوچکی از روند درمان افراد است، به همین دلیل افراد برای موفقیت در درمان اعتیاد خود باید حتما از روش های روانشناختی مانند روانکاوی اعتیاد، درمان شناختی رفتاری، روش ماتریکس و دیگر متدهای درمانی موثر برای درمان اعتیاد خود استفاده نمایند. در همین رابطه کارشناسان و متخصصین ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ آماده هستند تا با ارائه خدمات روان درمانی به شما در زمینه ترک اعتیاد و دریافت درمانهای روانشناختی کمک نمایند.
۶- حب الشفا یا حب جدوار
حب الشفا یک داروی گیاهی است که در کنار داروهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو علاوه بر ترک اعتیاد برای درمان دردهای مزمن و ضعف جنسی و دردهای ناشی از التهاب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اما بر خلاف باور عموم که تصور می کنند داروهای گیاهی هیچ گونه عوارضی ندارند، باید اذعان داشت که داروهای گیاهی بعضا از داروهای شیمیایی قوی تر عمل کرده و می توانند عوارض شدیدتری را ایجاد نمایند.
کلام پایانی
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، داروهای ترک اعتیاد نباید به صورت خودسرانه مصرف شوند و تنها تحت نظارت پزشک و براساس نظر متخصص ترک اعتیاد قابل استفاده می باشند. در حیقیت مصرف خودسرانه این داروها باعث ایجاد وابستگی شدید جسمی و روانی و اعتیاد مجدد در فرد می گردد. علاوه بر این، هیچ کدام از داروهای فوق به تنهایی به عنوان درمان قطعی اعتیاد محسوب نمیشوند و افراد مبتلا به اعتیاد باید از کمک های تخصصی روان درمانی و روانشناختی برای دستیابی به یک ترک موفق و بدون بازگشت استفاده نمایند. در همین رابطه، برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد، می توانید از طریق مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور استفاده نمایید.
سوالات متداول
✅ آیا روشهای سنتی میتوانند در ترک اعتیاد موثر باشند؟
خیر. درمان اعتیاد به هیچ وجه به پروسه ترک جسمی خلاصه نمی شود و افراد برای دستیابی به یک ترک موفق باید حتما از روش های روانشناختی که متمرکز بر درمان اعتیاد هستند استفاده نمایند. در غیر اینصورت فرآیند ترک اعتیاد با شکست مواجه خواهد شد.