مشاوره بستری (رایگان) ۰۹۳۵۲۷۵۹۷۷۱
تهران، شهریار، کرج، اهواز
شیراز، دزفول، شوشتر
پشتیبانی ۲۴/۷
۰۹۳۵۲۷۵۹۷۷۱
شنبه - ۵ شنبه: ۱۰.۰۰ - ۲۴.۰۰
جمعه : ۱۲.۰۰ - ۲۲.۰۰

انواع استروئیدها کدامند؟

کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : استروئیدها موادی هستند که ورزشکاران برای افزایش قدرت بدنی و همچنین حجیم تر نمودن ماهیچه های بدن در ورزش بدنسازی و پرورش اندام مورد استفاده قرار می دهند. اما مصرف این گونه داروها پس از ورزشکاران به گروههای دیگر جامعه نیز سرایت کرد. متاسفانه مصرف این گونه داروهای استروئید در میان جوانان و نوجوانان شیوع بالایی پیدا کرده است. بر اساس تحقیقات انجام شده، می توان گفت که مصرف استروئید ها در میان مردان تقریبا ۵۰ برابر بیشتر از زنان می باشد. استفاده از این نوع داروها در گروه سنی بین ۱۸ تا ۲۵ سال بیشتر است. به طور کلی بسیاری از جوانان و افرادی که از این نوع داروها استفاده می‌کنند، از عوارض و خطراتی که مصرف این گونه استروئیدها برای آنها ایجاد می‌کند مطلع نیستند. مصرف بیش از حد این ماده می‌تواند باعث ایجاد وابستگی شدید جسمی و روانی در افراد شده و عوارض جبران ناپذیری را پدید آورد. در همین رابطه برای ترک استروئید در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد ایران و تحت نظارت تیم درمان متخصص می توانید روند درمان موفقی را تجربه نمایید.

استروئیدهای آنابولیک

این نوع از استروئیدها که به استروئیدهای آنابولیک مشهور هستند به صورت طبیعی در محیط و طبیعت وجود ندارند. در حقیقت این نوع مواد به شکل کاملا مصنوعی و در آزمایشگاه تولید می‌شوند. ساختار شیمیایی این دسته از استروئیدها مشابه هورمونهای جنسی مردانه می باشد که البته تنها در مردان وجود ندارد و زنان نیز مقادیر کمتری از آن را در بدن خود تولید می کنند.

استروئیدها خاصیت آنابولیکی یا ماهیچه سازی دارند و باعث رشد ماهیچه ها در اسکلت افراد می گردند. از سوی دیگر باعث ایجاد صفات جنسی مردانه و رویش موی صورت و کلفت شدن صدا نیز می شوند.

این داروها در ابتدا برای درمان اختلالات جنسی در مردان که توانایی ترشح تستسترون را به میزان کافی نداشتند، همچنین جهت رشد طبیعی و کارکرد جنسی در افراد تولید شد. این دسته از داروها دارای مصارف پزشکی دیگری نیز هستند.

موارد پزشکی استروئید

  • درمان بلوغ دیررس
  • برخی اشکال ضعف جنسی
  • تقویت بدن فردی که در اثر ابتلا به ایدز

اما با تحقیقات انجام شده در آزمایشگاه ها بر روی استروئید ها مشخص شد که این داروها باعث افزایش حجم ماهیچه های اسکلتی در افراد می گردند. به همین دلیل ورزشکاران که در ورزش های سنگین بدنسازی و وزنه برداری فعالیت داشتند به مصرف آنها روی آوردند.

اما به دلیل سوء مصرف استروئیدهای آنابولیک و افزایش و گرایش افراد به مصرف این گونه داروها مصرف آنها از سوی کمیته های ورزشی غیرقانونی اعلام شد و به شکلی در ردیف مواد مخدر طبقه بندی شدند. اما امروزه نیز از استروئیدها برای درمان برخی از بیماری‌ها مانند کم خونی، اختلال در ترشح تستسترون در مردان نیز استفاده می‌شود، اما باید بدانیم که این کاربردها کاملاً محدود بوده و بیشتر مصرف کنندگان به صورت غیرقانونی و بدون نظارت پزشک اقدام به مصرف استروئیدها می‌کنند.

انواع استروئید ها کدامند؟

این دسته از داروها غالباً به صورت غیرقانونی وارد کشور شده و یا در آزمایشگاه های غیر مجاز تولید می شوند. استروئیدها در اشکال مختلفی تولید و توزیع می شوند. اما مهم‌ترین اشکال آنها عبارتند از قرص ،کپسول و آمپول که به صورت های مختلف خوراکی یا تزریقی مورد استفاده قرار می گیرند. این داروها دارای شکل، رنگ و نامهای متفاوتی هستند و بیش از ۱۰۰ نوع از آن وجود دارد که دارای درجات مختلفی از اثرات ماهیچه سازی در مردان و ورزشکاران می باشند.

برخی از انواع استروئید های آنابولیک به تفکیک روش مصرف آنها عبارتند از :

استروئید های خوراکی

  • فلوکسی مسترون
  • متان دیتون
  • متیل تستسترون
  • میبولرون
  • اوکساندرولون
  • اوکسی متولون
  • استانوزولول

استروئیدهای تزریقی

  • ناندرولون دکانوئیت
  • ناندرولون فن‌پروپیوئیت
  • بولدنون آندوسیلنات
  • استانزولول
  • ترکیب استرهای تستسترون
  • تستسترون سیپیونا
  • تستسترون انانتیت
  • تستسترون پروپیوئیت
  • تستسترون آندکانوئیت
  • استات ترنبولون
  • کربنات هگزاهیدروبنسیل

روش مصرف استروئیدها

استروئیدهای خوراکی که به شکل قرص و کپسول وجود دارند، از طریق دهان و بلعیدن مورد استفاده قرار می گیرند. کپسول ها در رنگ ها و اشکال متنوع و در بسته بندی های مختلف در بازار عرضه می شوند و برخی دیگر نیز به شکل آمپول هستند که به صورت وریدی یا عضلانی مورد استفاده قرار می گیرند. اما برخی دیگر از انواع استروئید ها ترکیباتی هستند که در ژل یا کرم ها و به صورت مالشی بر روی پوست مورد استفاده قرار می گیرند. باید توجه داشت که مصرف کنندگان این گونه داروها برخی اوقات تا صد برابر دوز مصرفی که تحت نظارت پزشک مصرف می شود، از این مواد استفاده می‌کنند.

اغلب مصرف‌کنندگان استروئید داروها را در اشکال و روش های مختلف مورد استفاده قرار می دهند و به یک نوع خاص اکتفا نمی‌کنند. به طور کلی بسیاری از افراد تصور می کنند که ترکیب این مواد با یکدیگر نتایج بهتری را برای آنها ایجاد می کند که البته هیچ پشتوانه علمی برای این موضوع وجود ندارد. بسیاری از جوانان و نوجوانانی که از این داروها استفاده می‌کنند، نمی‌دانند که استروئید ها خاصیت اعتیاد دارند و باعث ایجاد وابستگی ذهنی، روانی و جسمی در افراد شده و دارای عوارض منفی برای بدن می باشند. به طور کلی مصرف هرگونه از انواع استروئیدها می‌تواند آسیب‌های جدی به همراه داشته باشد و این تصور افراد در بی خطر بودن این دسته از مواد دارویی کاملاً اشتباه می باشد.

میزان ماندگاری استروئید در بدن

ماندگاری استروئید های آنابولیک در بدن زیاد و طولانی مدت می باشد. زیرا دفع این مواد پس از جذب شدن از طریق گردش خون توسط اندام های مختلف بدن به آهستگی صورت گرفته و برای مدت طولانی در بدن باقی می مانند. آزمایشهای معمولی ادرار یا خون به خوبی وجود استروئید در بدن فرد را مشخص می کند. حتی اگر افراد تنها یک مرتبه از این داروها استفاده کنند، نیز در نتایج تست به خوبی نمایش داده می شود. افرادی که به صورت دائمی از استروئیدها استفاده می کنند، حتی پس از گذشت ۶ ماه از آخرین بار مصرف نیز، این ماده در نمونه ادرار آنها قابل شناسایی می باشد. در همین رابطه خدمات ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ تحت نظارت مشاورین و متخصصین ترک اعتیاد انجام می‌پذیرد تا افراد بتوانند بهترین نتیجه را از ترک استروئید بدون بازگشت به دست بیاورند.

دلیل گرایش افراد به مصرف استروئیدها

افرادی که به انجام فعالیت های ورزشی سنگین مانند پرورش اندام، وزنه برداری، کشتی و ورزشهای سنگین دیگر مانند ورزشهای رزمی مشغول هستند، عموماً به مصرف استروئید های آنابولیک گرایش پیدا می‌کنند. به دلیل تاثیراتی که انواع استروئید بر روی قدرت بدنی و حجیم شدن عضلات می‌گذارد، افراد به مرور به مصرف آنها گرایش بیشتری پیدا می‌کنند. بسیاری از جوان ها به دلایل مختلف از استروئید های آنابولیک برای افزایش اعتماد به نفس و تغییرات ظاهری و یا حتی بلوغ دیررس خود اقدام به مصرف خودسرانه این گونه داروها می کنند. برخی دیگر از نوجوانان برای افزایش قدرت جنسی ممکن است اقدام به مصرف کنند.

از سوی دیگر، پرورش اندام در میان جوانان و نوجوانان به دلیل ایجاد تغییرات ظاهری و افزایش قدرت بدنی جاذبه زیادی دارد، به همین دلیل بسیاری از این قشر به این دسته از داروهای استروئیدی گرایش پیدا می‌کنند. در حقیقت یکی از شایعترین علل گرایش به مصرف استروئید ها، تغییر در توانایی های جسمی، جنسی و همچنین شکل ظاهری می‌باشد. عموماً افرادی که در این مسائل دچار ضعف هستند، سعی می کنند با مصرف داروهای استروئید، تغییرات ظاهری را در خود ایجاد نمایند تا بتوانند توجه بیشتری را جذب کنند. بسیاری از نوجوانان به دلیل کمبود اعتماد به نفس و یا وجود بعضی اختلالات و ضعف های بدنی و جنسی به مصرف استروئید مبادرت می ورزند تا به وسیله آن بتوانند اشکالات و نقایص خود را برطرف کرده و اعتماد به نفس کافی را برای حضور و فعالیت اجتماعی به دست آورند.

تاثیرات مصرف استروئید 

تاثیرات استروئیدها بر روی بدن پس از مصرف آن علیرغم نوع مصرف آن، چه به صورت خوراکی یا تزریقی، از طریق گردش خون جذب بدن، مغز و ماهیچه ها می شود. این مواد پس از ورود به بدن و اندام ها وارد سلول ها شده و با ترکیب شدن با پروتئین موجود در مایع درون سلول، خود را به هسته آن متصل می کنند و بر روی کارکرد اندام های داخلی مانند کلیه، قلب و مغز تاثیر گذاشته و کارکرد آنها را با تغییرات جدی مواجه می‌کنند. باید بدانیم که تاثیرات استروئیدها بر کارکردهای طبیعی اندامها مخرب بوده و باعث آسیب‌های جدی به سلامت جسمی و ارگان های حیاتی ایجاد می کند. به همین دلیل لازم است تا هرچه سریعتر مصرف آن متوقف شده و با استفاده از کمک های تخصصی مشاورین و روان درمانگران کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین مرکز مشاوره ترک اعتیاد ایران برای درمان و متوقف سازی مصرف اینگونه داروهای آنابولیک اقدام شود.

عوارض جسمی مصرف استروئید

همانطور که پیشتر توضیح دادیم، مصرف استروئیدهای آنابولیک می تواند عوارض متعدد، مشکلات و پیامدهای وسیعی را برای سلامت جسمی و ارگان های حیاتی بدن ایجاد نماید. از مهمترین آثار استروئید ها می توان به رشد سریع عضلات بدن اشاره کرد. به طور کلی افرادی که از این داروها استفاده می کنند با عوارض متعددی روبرو می شوند که مهمترین آنها عبارتند از :

  • بزرگ شدن پستان
  • کاهش حجم بیضه‌ها و کوچک شدن آلت تناسلی
  • کاهش تولید اسپرم و ناباروری
  • ناراحتی‌های پروستات از جمله سرطان
  • بزرگ شدن دردناک آلت تناسلی
  • طاسی زودرس

عوارض استروئیدها در زنان 

از سوی دیگر مصرف انواع استروئید در زنان نیز باعث ایجاد عوارض مختلفی می گردد که برخی از آنها عبارتند از :

  • کلفت شدن صدا
  • رویش موهای زائد در بدن به‌ویژه در صورت
  • چروکیده شدن سینه‌ها
  • بزرگ شدن کلیتوریس و اختلال در کارکرد جنسی
  • نامنظم شدن دوره‌های قاعدگی

اما مصرف این دسته از داروهای باعث عارضه های پوستی مانند آکنه، طاسی زودرس و دیگر عوارض مخربی می شود که مصرف استروئیدهای آنابولیک ایجاد می‌کند. این عوارض در هر دو جنس مرد و زن یکسان است. مصرف این داروها باعث افزایش چربی ناسالم خون شده و فردا را در معرض انواع بیماری های قلبی، عروقی و سکته قرار می دهد. این عوارض در همه افراد یکسان است و حتی در افراد زیر ۳۰ سال نیز می تواند بروز نماید. از دیگر عوارض مصرف استروئیدها لخته شدن خون در رگ های خونی است که باعث مختل شدن سیستم خون رسانی اندامهای حیاتی می شود و می تواند ماهیچه های قلب را با فشار زیادی روبه رو کرده و باعث ایجاد نارسایی در آن گردد.

نارسایی اندامهای حیاتی 

انواع نارسایی های اندامهای حیاتی مانند کبد و کلیه در اثر مصرف استروئید ها بسیار شایع است. این مواد می توانند باعث ایجاد آسیب های جدی کبدی و تولید کیستهای عفونی در بدن شوند که می تواند منجر به خونریزی های داخلی و حتی مرگ گردند. به طور کلی مصرف استروئید سیستم هورمونی بدن افراد را با اختلال ایجاد می‌کند. به طور مثال ترشح هورمون تستسترون در دوران بلوغ در افراد باعث رشد استخوانی برای هر دو جنس می شود، اما با مصرف استروئیدها ترشح این هورمون به شدت افزایش پیدا کرده و باعث ایجاد اختلال در سیستم رشد بدن افراد می‌گردد.

به‌ طور مثال نوجوانانی که از این داروها استفاده می‌کنند به طور طبیعی رشد نمی‌کنند و قدشان دچار تغییرات غیر طبیعی و کوتاهی می شود. از سوی دیگر مصرف استروئید ها به روش تزریق و به صورت گروهی ممکن است باعث انتقال انواع بیماری های عفونی نظیر ایدز و هپاتیت گردد. انواع بیماری های باکتریایی ناشی از تزریق استروئیدها مانند آبسه که با درد شدید همراه است، می تواند ایجاد شود. از سوی دیگر بسیاری از این مواد در محیط‌های آلوده و غیر بهداشتی تهیه و تولید می‌شوند و می‌توانند باعث بیماری زایی در افراد گردند.

آیا مصرف استروئید ها اعتیاد آور است؟ 

بر اساس مطالعات انجام شده، مشخص شده افرادی که به صورت مرتب و برای مدت های طولانی از استروئید استفاده می‌کنند، دچار وابستگی های جسمی و روانی به این مواد می گردند. به طور مثال افراد پس از مصرف طولانی مدت آن با متوقف سازی مصرف ناگهانی استروئیدها، دچار حالات و علائم محرومیت می شوند که برخی از آنها عبارتند از :

  • اضطراب
  • افسردگی
  • بی قراری
  • نوسانات خلقی
  • از دست دادن اشتها
  • خستگی
  • تحریک پذیری
  • بی خوابی
  • کاهش میل جنسی
  • نگرانی شدید

در همین رابطه پیشنهاد ما برای ترک استروئید، مراجعه به مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ می باشد تا با کمترین عوارض، اعتیاد خود را کنار بگذارید و متوقف سازید.

آیا مصرف استروئید باعث اعتیاد به سایر مواد می شود؟

به دلیل تاثیرات مخربی که مصرف استروئید از لحاظ روانی و احساسی بر روی افراد می گذارد، باعث ایجاد افسردگی شده و افراد برای کاهش عوارض منفی آن به مصرف مواد مخدر مانند تریاک یا هروئین گرایش پیدا می‌کنند. بر اساس تحقیقات انجام شده از افرادی که به مراکز ترک و درمان اعتیاد برای ترک هروئین یا ترک تریاک مراجعه می‌کنند، تقریبا ۱۰ درصد آنها پیش از مصرف مواد مخدر از استروئیدها استفاده می کرده اند. بسیاری از این افراد از مواد افیونی برای کاهش بی خوابی و اضطراب ناشی از مصرف استروئید ها استفاده کرده اند.

روشهای پیشگیری از مصرف استروئید

یکی از موثرترین روش های پیشگیری از اعتیاد و سوء مصرف مواد استروئید در میان نوجوانان، انتقال آگاهی و اطلاعات صحیح در رابطه با این گونه مواد زیان آور و اعتیاد زا می باشد. در همین رابطه افراد و نوجوانان باید از عوارض این دسته از داروهای شیمیایی و آنابولیک آگاهی کافی پیدا کنند. به همین دلیل تحقیقات نشان داده است، نوجوانانی که در مدارس آموزش های لازم را در رابطه با مصرف استروئیدها و عوارض ناشی از آنها دریافت می کنند، گرایش بسیار کمتری نسبت به مصرف این دسته از مواد آنابولیک دارند.

برخورداری از اطلاعات و آگاهی های کافی در رابطه با عوارض جانبی استروئید ها و همچنین مزایای پزشکی که این داروها دارند، می‌تواند به آنها کمک کند تا به یک رویکرد صحیح و بدون غرض با مصرف این دسته از داروهای آنابولیک دست پیدا کنند. افزایش اطلاعات نوجوانان و جوانان مانند پشتوانه علمی محکم و استوار می تواند به افراد در پیشگیری کمک نماید. از سوی دیگر به خانواده ها کمک می کند تا نقش فعال و موثری در پیشگیری از بروز اعتیاد و مصرف استروئیدها داشته باشند.

باشگاههای ورزشی

یکی دیگر از جایگاه های مهمی که نقش تعیین کننده ای در پیشگیری از سوء مصرف استروئید ها دارد، باشگاه های ورزشی و ورزشگاه هایی مانند باشگاههای بدنسازی یا وزنه ‌برداری و ورزش های سنگین دیگر می باشد که ممکن است استفاده از استروئید ها در آنها رواج داشته باشد. این مکانها می توانند افراد را به مصرف این داروهای آسیب زا تشویق نمایند. در نتیجه وجود افراد آگاه و ارائه اطلاعات صحیح به ورزشکاران به خصوص نوجوانان و جوانان و آگاه نمودن آنها از عوارض مصرف طولانی مدت این داروها می‌تواند به افراد کمک کند تا بجای استفاده از روش های ناسالم مانند استفاده از استروئید‌های آنابولیک، از طریق روش های صحیح و استاندارد یعنی تمرین های بدنی سالم و تغذیه مناسب به پرورش قوای بدنی خود بپردازند. وجود رویکرد های سالم و استاندارد در باشگاه های ورزشی می تواند تا حدود ۵۰ درصد مصرف استروئید را در میان جوانان و نوجوانان ورزشکار کاهش دهد.

روش صحیح ترک استروئیدها 

مصرف مداوم و طولانی مدت استروئیدها می‌تواند فرد را از لحاظ روانی به شدت تحت تاثیر قرار داده و باعث وابستگی ذهنی گردد. از مهمترین علائم و عوارض قطع مصرف استروئید ها بروز افسردگی شدید در میان افراد می باشد که می تواند منجر به خودکشی و آسیب به اطرافیان گردد. در نتیجه افرادی که به مصرف استروئید وابسته شده‌اند با استفاده از کمک های تخصصی، خدمات روانشناسی و مشاوره همچنین دریافت خدمات درمان شناخت رفتاری یا CBT برای قطع مصرف و اعتیاد خود اقدام کنند.

اگر افراد برای افسردگی پس از ترک استروئید ها به دنبال درمان های صحیح و استاندارد روانشناختی نباشند، ممکن است این حالات تبدیل به یک اختلال مزمن شده و روند ترک استروئید را با اختلال و مشکل مواجه کند. توجه داشته باشید که برای ترک و درمان سوء مصرف استروئیدها افراد باید از رویکردهای حمایتی برخوردار شوند. وجود آموزش و نحوه برخورد صحیح با علائم روانی و رفتاری در دوران ترک اعتیاد می‌تواند به افراد کمک کند تا علائم روانی قطع مصرف داروهای آنابولیک را تا حد ممکن کاهش داده و به شکل صحیح آن را مدیریت کرده و با آن روبرو شوند.

درباره مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ

کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با همکاری مراکز استاندارد درمانی که دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت برای بستری و درمان بیماران اعتیاد هستند، همکاری دارد. این مرکز به عنوان بهترین و مجهزترین مرکز ترک اعتیاد با مراکز درمان اعتیاد در سراسر کشور مانند تهران، اهواز، کرج، آبادان، شیراز، اصفهان، ایذه و غیره همکاری دارد. مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ از معدود مراکزی است که تمامی مراحل درمان افراد تحت نظارت مشاورین روانشناس و روان درمانگران اعتیاد قرار دارد و در کنار سایر کادر درمانی و مددیاران متخصص در مرکز انجام می پذیرد.

در این مرکز به هیچ وجه از روش‌های جایگزینی درمانی و نگهدارنده مانند متادون درمانی استفاده نمی شود. در حقیقت روش درمانی ما در مراکز ترک اعتیاد بر پایه حذف کامل ماده اعتیاد آور از بدن بیمار بدون جایگزینی هرگونه ماده یا داروی اعتیادآور دیگر صورت می پذیرد. ویژگی مهم کمپ ترک اعتیاد اهواز این است که مراحل درمانی پس از ترخیص فرد و بهبودی فیزیکی آن ادامه می یابد و افراد پس از ترخیص در کنار خانواده می توانند از کمک های تخصصی مرکز درمان و مشاورین ترک اعتیاد به خوبی استفاده نمایند. فرایند درمان در کمپ ترک اعتیاد بانوان پس از سم زدایی و درمان فیزیکی که با استفاده از درمان فیزیکی تدریجی و استاندارد انجام می شود، به صورت خدمات روانکاوی و مشاوره روانشناسی اعتیاد ادامه پیدا کرده و به شکل جلسات فردی، خانوادگی و گروه درمانی ادامه پیدا می کند.

سوالات متداول

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”۱- عوارض روانی استروئیدها چیست؟” answer-0=”مصرف استروئیدهای آنابولیک باعث ایجاد آسیب‌های روانی و تغییراتی در سیستم احساسی افراد می‌شود. این مواد ابتدا ممکن است باعث ایجاد حالت نشئگی، سرخوشی و بیش فعالی در فرد شود، اما پس از یک دوره کوتاه با حالاتی مانند خشم، برانگیختگی، تحریک پذیری، اضطراب و افسردگی همراه می‌گردد. در همین رابطه برخی از مصرف کنندگان استروئید ممکن است به حالت هایی از شیدایی و یا حتی به اختلالات روان پریشی دچار ‌شوند.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”۲- آسیبهای مغزی استروئیدها چیست؟” answer-1=”مصرف استروئیدهای آنابولیک با تاثیری که بر سیستم لیمبیک مغز می گذارند، تمامی بخش های عصبی که مربوط به حافظه، یادگیری و تنظیم هیجانات می‌باشند را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد اختلال در حافظه و بروز اختلالات یادگیری می گردند. این اختلالات می‌تواند باعث ایجاد افسردگی، پرخاشگری، بی قراری و تحریک پذیری در افراد شده و رفتارهای پرخاشگرانه و حمله های ناگهانی خشم را در آنها ایجاد نماید.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”۳- آیا استروئیدها واقعاً باعث قوی تر شدن بدن می شوند؟” answer-2=”به طور حتم خیر. بسیاری از افراد علیرغم اینکه دارای ظاهری قوی هستند، از ضعف ها و مشکلات درونی شدیدی در بدن خود رنج می برند. استروئیدها باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شده و مکانیسم های دفاعی بدن در برابر عفونت و بیماری ها را به شدت مختل می‌کنند. دیگر آسیب هایی که این مواد به بدن و سلامتی وارد می کنند شامل آسیب های شدید کبدی مانند سرطان کبد در افراد جوان می باشد.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

تماس با ما





    5/5 - (2 امتیاز)