مشاوره بستری (رایگان) ۰۹۳۵۲۷۵۹۷۷۱
تهران، شهریار، کرج، اهواز
شیراز، دزفول، شوشتر
پشتیبانی ۲۴/۷
۰۹۳۵۲۷۵۹۷۷۱
شنبه - ۵ شنبه: ۱۰.۰۰ - ۲۴.۰۰
جمعه : ۱۲.۰۰ - ۲۲.۰۰

کلونازپام چیست؟

کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : کلونازپام یکی از انواع داروهای ضد اضطراب و تشنج می باشد که برای جلوگیری از ایجاد تشنج در بیماران مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو جزو خانواده بنزودیازپین می‌باشد و دارای خاصیت آرامبخشی است و تاثیراتی مانند ماده مخدر هروئین دارد. نحوه عملکرد این دارو به شکلی است که سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و با تغییراتی که در گابا در سیستم عصبی که یکی از مهمترین انتقال دهنده های موجود در مغز میباشد، باعث بروز حالت نشئگی در افراد می گردد. از این دارو که دارای مصارف پزشکی است، برای درمان حملات پانیک یا حمله وحشت مورد استفاده قرار می گیرد، اما مصرف آن باید حتماً تحت نظارت و دستور پزشک و با دوز مشخص صورت گیرد. در غیر این صورت می تواند باعث ایجاد عوارض متعددی برای فرد مصرف کننده گردد.

موارد مصرف کلونازپام چیست؟

همانطور که پیشتر گفته شد، کلونازپام یکی از انواع داروهای بنزودیازپین است که با تغییراتی بر روی گیرنده ها و انتقال دهنده های مغزی به نام گابا، فرد را دچار حالت سرخوشی می کند. به همین دلیل، مصرف آن حتماً باید طبق دستور پزشک صورت پذیرد، زیرا مصرف آن خارج از دستور پزشک، عوارض جبران ناپذیری را برای فرد ایجاد می کند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :

  • خواب آلودگی
  • مشکلات جنسی
  • تاری دید و دوبینی
  • تکرر و سوزش ادرار
  • درد عضلانی و مفصلی
  • افزایش ترشح آب دهان
  • دشواری در بلع و تنفس
  • فراموشی و اختلال حواس
  • حساسیت پوستی و کهیر
  • اختلال در هماهنگی اعضای بدن
  • ورم تارهای صوتی و گرفتگی صدا

از آنجایی که این دارو برای مشکلات و اختلالات اضطرابی مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند باعث ایجاد خواب‌ آلودگی و همچنین آرام بخشی در فرد گردد. به همین دلیل پزشکانی که این دارو را تجویز می‌کنند، سفارش اکید دارند که افراد پس از مصرف آن اقدام به رانندگی یا کار با ماشین آلاتی که نیاز به دقت و توجه زیاد دارند، پرهیز نمایند و در صورت بروز مشکلات به سرعت به پزشک مراجعه نمایند.

مصرف کلونازپام در دوران بارداری و شیردهی

مصرف کلونازپام در دوران بارداری باعث ایجاد آسیب به جنین شده و منجر به بروز عوارض متعددی در فرد می گردد. به طور مثال، مصرف این دارو در هفته های آخر بارداری باعث ایجاد اختلال در دمای بدن، مشکلات تنفسی، اختلال در غذا خوردن، گیجی و ضعف ماهیچه در نوزاد می گردد. به همین دلیل در دوران بارداری باید از مصرف این دارو به شدت پرهیز شود و تنها با دستور پزشک و طبق نظارت او اقدام به مصرف آن گردد.

از سوی دیگر کلونازپام می تواند بر روی شیر مادر تاثیرات مخربی را ایجاد نماید و از طریق آن به نوزاد منتقل شود. در حقیقت استفاده از کلونازپام در زمان شیردهی می‌تواند عوارضی همچون کاهش وزن، گیجی، اختلال غذا خوردن را برای نوزاد ایجاد نماید.

 

موارد منع مصرف دارو چیست؟

  • در طول مصرف این دارو، برای بررسی پیشرفت درمان حتما به طور منظم به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورتی که این دارو به مدت طولانی و با مقدار زیاد مصرف شود ممکن است اعتیاد و وابستگی به دارو ایجاد شود که این علائم شامل میل زیاد به مصرف دارو و افزایش دوز دارو می باشد.
  • در صورت وابستگی جسمی یا روانی به این دارو و به منظور ترک آن حتما به کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ مراجعه نمایید و خودسرانه اقدام به قطع مصرف آن نکنید.
  • ترک کلونازپام باید تحت نظر متخصصین و مشاورین انجام بگیرد زیرا قطع ناگهانی و خودسرانه این دارو سبب بروز حملات شدید، تشنج و صرع مداوم می گردد.

مصرف صحیح و استاندارد

این دارو که خاصیت ضد تشنج دارد، در بزرگسالان تا یک و نیم میلی گرم در روز و در نوبت های جداگانه قابل استفاده است و ممکن است به آهستگی و طبق دستور پزشک افزایش پیدا کند. از این دارو برای کنترل تشنج استفاده می شود، اما حتما باید به عوارض جانبی آن توجه داشت که هرگز بیش از مقدار دستور پزشک که حدوداً ۲۰ میلی گرم در روز است، نمی توان از این دارو استفاده کرد. در نتیجه، به صورت کلی و بر اساس دستور و نظر پزشک تا دو بار در روز و هر بار حداکثر تا ۲۵ صدم میلی گرم می توان از آن استفاده نمود.

عوارض ترک ناگهانی کلونازپام چیست؟

بر اساس توضیحات یاد شده و عوارضی که می‌تواند برای افراد ایجاد شود، برای ترک کلونازپام حتماً باید از کمک های تخصصی مرکز ترک اعتیاد و تحت نظارت روانشناسان و تیم درمانی اقدام شود. زیرا ترک غیر اصولی آن می تواند باعث ایجاد علائم آزار دهنده و مخربی از لحاظ روانی و جسمی برای افراد گردد. در همین رابطه برخی از این موارد و عوارض ترک غیر اصولی کلونازپام عبارتند از :

  • تشنج
  • اضطراب
  • تحریک پذیری
  • بی خوابی
  • رعشه و تشنج
  • حملات پنیک
  • لرزش و گرفتگی عضلات معده و شکم

به همین دلیل قطع مصرف ناگهانی کلونازپام می تواند علائم شدیدی از محرومیت و ترک جسمی و روانی که می‌تواند بسیار خطرناک باشد، را ایجاد نماید. از این روی توصیه اکید ما برای ترک کلونازپام مراجعه به کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ می باشد تا تمامی مراحل درمان و ترک اعتیاد تحت نظارت تیم درمان روانشناسی و درمان شناختی رفتاری و همچنین مراقبت های شبانه روزی مددیاران حاضر در مرکز انجام پذیرد تا هیچ خطری بیماران اعتیاد را تهدید نکند.

درباره کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ

مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان یک مجموعه درمانی و با همکاری بهترین مراکز ترک اعتیاد در ایران آماده است تا به شما همراهان ارجمند و افراد در بند اعتیاد کمک نماید. این مرکز درمانی با استفاده از آخرین متدها و استانداردهای جهانی برای درمان بیماران خود اقدام می کند تا افراد و مددجویان سلامتی خود را مجدداً به دست آورند. کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با همکاری مراکزی که با مجوز رسمی وزارت بهداشت اقدام به بستری و درمان بیماران اعتیاد می کنند به عنوان بهترین و مجهزترین کمپ ترک اعتیاد در کشور فعالیت دارد. از سوی دیگر پروسه درمان در مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ پس از ترک فیزیکی و جسمی به صورت تدریجی و استاندارد، خدمات روانکاوی اعتیاد را برای کمک های روانشناختی اعتیاد، ارائه می کند. این خدمات به صورت جلسات خصوصی، خانوادگی، گروه درمانی، مشاوره های فردی و خانوادگی صورت می پذیرد تا افراد پس از ترخیص از مراکز درمان اعتیاد بتوانند به بهبودی خود ادامه داده و از بازگشت و مصرف مجدد جلوگیری به عمل آورند.

تماس با ما





    5/5 - (32 امتیاز)