هروئین یک داروی اصلی نیست که از معین ساخته می شود. ماده مخدر هروئین از بذر گیاهان مانند خشخاش تهیه میشود و در جنوب شرقی و جنوب غربی آسیا، مکزیک و کلمبیا ساخته و پرداخته می شود. هروئین میتواند به صورت یک پودر سفید یا قهوهای و یا یک ماده چسبنده سیاه به عنوان “هروئین سیاه” شناخته شود. نامهای رایج ماده مخدر هروئین شامل، اسب، گرد و غبار جهنم، و غیره می باشد.
ماده مخدر هروئین یک داروی افیونی بسیار اعتیاد آور است که استفاده از آن عواقب و نتایج و عوارض شدیدی دارد. پیامد های پزشکی و اجتماعی ناشی از این ماده مخدر شامل هپاتیت، ایدز سقط جنین، خشونت و اختلال در خانواده، اختلالات اجتماعی و آموزشی می باشد.
استفاده از ماده مخدر هروئین از سال ۲۰۰۷ به طور پیوسته رو به افزایش بوده است و یکی از دلایل اصلی آن، افزایش استفاده از داروهای تسکین دهنده در جوامع بشری است که هروئین به عنوان یک جایگزین سریع و ارزان برای آن می باشد.
اما مانند بسیاری از بیماریهای مزمن دیگر، اختلالات ناشی از اعتیاد به انواع مواد مخدر نیز قابل درمان است. در همین رابطه داروهایی برای ترک این ماده مخدر و همچنین کاهش وسوسههای مصرف مجدد و علائم ترک نیز در دسترس هستند، بنابراین شانس موفقیت در ترک اعتیاد به این ماده مخدر افزایش می یابد.
ماده مخدر هروئین به روش های مختلفی استعمال می شود. این ماده مخدر بدون بو می باشد و دارای دور نیست در نتیجه افراد بخار آن را به صورت یک گاز استنشاق می کند. یکی دیگر از روش های مصرف ماده مخدر هروئین و تزریق آن به صورت وریدی است و البته برخی از افراد هروئین را با کوکائین یا کراک مخلوط می کنند و آن را مصرف می نمایند.
هروئین یکی از انواع ماده اعتیاد آور است که به سرعت وارد مغز فرد می شود که به صورت مستقیم به سلول های مغزی که در نواحی احساس درد، لذت، کنترل ضربان قلب، خواب و تنفس میباشند هجوم می برد.
در نتیجه هنگامی که یک فرد مادر ماده مخدر هروئین اعتیاد پیدا میکند تمامی سیستم عصبی و فیزیکی او درگیر این اعتیاد پیچیده می گردد. بنابراین برای ترک اعتیاد به هروئین به درمانهای مکمل و کاملا تخصصی نیاز است.
همان طور که می دانیم داروهای ضد درد افیونی مانند دارای اثرات مشابهی با ماده مخدر هروئین هستند. در همین رابطه تحقیقات نشان می دهد که سوء استفاده از این داروها ممکن است راه را برای مصرف هروئین باز نمایند.
داده ها نشان می دهد، از سال ۲۰۱۱ حدود ۴ تا ۶ درصد از افرادی که مواد مخدر استفاده میکنند به هروئین گرایش پیدا کردهاند و۸۰ درصد از افرادی که از این نسخه های پزشکی استفاده کردهاند به هروئین کشیده شدهاند.
در مطالعات انجام شده مشخص گردیده که تقریباً یک سوم که افراد معتاد به هروئین این ماده مخدر را به عنوان اولین ماده مصرفی که مرتب از آن استفاده می کرده اند معرفی می کند.
ماده مخدر هروئین یک ماده افیونی است که تاثیرات شدیدی بر سیستم عصبی احساسات و عملکرد فرد وارد می کند. هنگامی که یک فرد از ماده مخدر هروئین استفاده می کند احساس لذت و سرخوشی در او افزایش می یابد. در رفتار او دستپاچگی و عجله نمایان می شود و فرد احساس سردرگمی و گیجی می کند. اما اینها تنها اثرات مصرف این ماده مخدر نیست.
اما مصرف ماده مخدر هروئین دارای اثرات طولانی مدت نیز می باشد که هر چه اعتیاد بیشتر و طولانی تر باشد این تاثیرات میتوانند بیشتر نمود پیدا کند.
از بین رفتن سیستم رگهای بدن در اثر تزریق هروئین
از بین رفتن بافت های درون بینی در افرادی که به صورت استنشاقی مصرف کنند
عفونت دریچه های قلب
آبسه
یبوست و گرفتگی معده
بیماری کبد و کلیه
ذات الریه و بیماریهای مرتبط با ریه
اختلالات روانی مانند افسردگی و اختلال شخصیت
اختلال در عملکرد جنسی مردان
چرخه قاعدگی نامنظم در خانم ها
یکی از مهمترین عوارض مصرف ماده مخدر هروئین وجود مواد افزودنی در آن است. ترکیباتی مانند قند، نشاسته و یا پودر شیر در در این ماده مخدر رگ های خونی منتهی به ریه ها، کبد و کلیه ها و مغز را مسدود می کند و باعث آسیب های دائمی در فرد می گردد. همچنین در روش تزریق این ماده مخدر به دلیل استفاده از سرنگ های اشتراکی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای عفونی مانند هپاتیت و ایدز را افزایش دهد.
هنگامی که یک فرد بیش از حد ماده مخدر هروئین مصرف می کند، تنفس در او کاهش می یابد و گاه متوقف می شود. مصرف بیش از حد هروئین کشنده است و بسیاری از افراد در اثر این رفتار جان خود را از دست میدهند. در این حالت اکسیژن به مغز نمی رسد و یا بسیار کاهش می یابد. در نتیجه حالتی به نام هیپوکسی می تواند اثرات مخرب کوتاهمدت و یا حتی دراز مدت بر روی سیستم عصبی فرد ایجاد کند و او را به حالت کما یا آسیب دائمی مغز وارد نماید.
نالوکسون دارویی است که میتواند مصرف مواد افیونی را درمان کند. این ماده با اتصال سریع گیرنده های مواد افیونی و مسدود کردن اثرات هروئین و سایر مواد مخدر افیونی از تاثیرات این مواد جلوگیری می کند.
اگر فردی در اثر مصرف بیش از حد هروئین مشکلات تنفسی پیدا کند، بهتر است هر چه سریعتر به اورژانس منتقل شود. نالوکسون به عنوان یک محلول تزریقی شامل یک دستگاه تزریق خودکار و یک اسپری بینی در دسترس است. اگر خانوادهای فردی با اعتیاد به هروئین دارد، بهتر است از نسخه های تزریق خودکار و اسپری بینی نالوکسان در دسترس داشته باشد.
همچنین بر اثر افزایش تعداد مرگ و میرهای حاصل از مصرف بیش از حد هروئین سازمان بهداشت عمومی برای تهیه نالوکسان اقدام کرده است تا این ماده موثر در درمان مصرف هروئین را در اختیار خانوادهها قرار دهد. در ایالات متحده برخی ایالت ها قوانینی تصویب کردهاند که به داروسازان اجازه می دهد نالوس نالوکسان را بدون نسخه پزشک به افراد تحویل دهند.
در پاسخ به این سوال باید گفت بله. هروئین یکی از مواد مخدر اعتیاد آور است و در صورت مصرف و اعتیاد به آن، به سرعت دوزهای مصرفی آن بالا میرود. در همین رابطه در مورد اختلال در مصرف مواد مخدر می توان گفت هنگامی که استفاده از یک دارو یا یک ماده مخدر به حدی برسد که مشکلات سلامتی و اختلالات اجتماعی و یا تحصیلی برای یک فرد ایجاد کند، به این پدیده SUD گفته می شود که شدیدترین شکل آن اعتیاد به مواد مخدر است.
هنگامی که یک فرد به ماده مخدر هروئین اعتیاد پیدا میکند، به به هر دلیلی که دچار محرومیت از مصرف هروئین گردد، علائم و نشانه هایی در او پدیدار می شود که نشان دهنده میزان اعتیاد او به این ماده مخدر کشنده است. در ادامه به برشمردن برخی از این نشانه ها و علائم خواهیم پرداخت.
اینها علائم محرومیت از مصرف ماده مخدر هروئین است. در همین رابطه محققان در حال مطالعه اثرات طولانی مدت اعتیاد به هروئین بر مغز می باشند. همچنین، مطالعات نشان داده است ماده سفید مغز در اثر مصرف ماده مخدر هروئین از بین می رود که ممکن است این امر در تصمیم گیری، تصمیمگیری کند و موقعیت های استرس زا تاثیر شدید بگذارد.
برای درمان و بهبودی از اعتیاد به ماده مخدر هروئین روش ها و متدهای بسیاری وجود دارد و هر کدام دارای طیفی از تاثیرات در روند بهبودی از اعتیاد هستند. در همین رابطه درمان های دارویی، رفتار درمانی، قدمهای دوازده گانه و جلسات مرتبط با آن از مهمترین انواع این درمان ها می باشد. اما برای آنکه رویه درمانی در روند بهبودی افراد از اعتیاد به هروئین مثمر ثمر واقع شود نیاز است تا از یک کمپ ترک اعتیاد تخصصی کمک گرفته شود.
در یک مرکز ترک اعتیاد مانند مرکز تخصصی ترک اعتیاد آبادان، به دلیل وجود افراد متخصص و با تجربه در زمینه ترک اعتیاد، افراد می توانند خیلی سریعتر سادهتر به درمان و بهبودی خود بپردازند. از آنجا که اعتیاد به ماده مخدر هروئین یک اعتیاد پیچیده و چند جنبه ای است، پیشنهاد ما این است که حتماً از نیروهای متخصص در زمینه ترک اعتیاد به هروئین کمک گرفته شود.
ما درمان های کمکی و دارویی می توانند به این روند بهبودی از هروئین کمک نمایند. داروی لوفکسیدین توسط اف دی ای مورد تایید است، یک داروی غیر مخدر و افیونی است که به منظور کاهش علائم ترک ماده مخدر هروئین طراحی شده است.
داروهای دیگری که افراد برای جلوگیری از مصرف هروئین داده می شود نیز می توانند کمک کنند. این داروها شامل بوپرنورفین و متادون می باشد. این داروها با اتصال به همان گیرنده های مواد افیونی در مغز مانند هروئین عمل می کند، اما میزان عمل آنها ضعیف تر می باشد و می تواند باعث کاهش میل به مصرف هروئین در فرد گردد.
اما داروهای دیگری نیز وجود دارد که میتوانند همین تاثیرات را داشته باشند که از جمله آنها نالترکسون می باشد. این دارو نیست گیرنده های مواد معدنی را در مغز فرد مسدود کرده و از ایجاد اثر داروها و مواد مخدر افیونی جلوگیری می کند.
رفتار درمانی نیز مانند روش های دیگر اعتیاد به ماده مخدر هروئین تاثیر گذار است و شامل روش هایی است که به آنها درمان شناختی رفتاری و مدیریت بحران اعتیاد گفته میشود. درمان شناختی رفتاری، در اصلاح رفتارهای فرد معتاد در مصرف هروئین کمک می نماید.
از طرف دیگر مدیریت بحران به فرد در مدیریت موثر محرک ها و استرس های ناشی از محرومیت مصرف کمک می نماید.
این نوع مدیریت پدیده های انگیزشی برای مغز فرد ایجاد می کند و رفتارهای مثبت و عاری از مصرف مواد مخدر را در فرد ایجاد می نماید. ناگفته نماند که روش های رفتار درمانی اگر با داروهای مکمل همراه شوند میتوانند موثر واقع گردد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین اخذ مشاوره در زمینه ترک اعتیاد لطفا با مشاورین مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید…
2021-2017 © - تمامی حقوق نزد وبسایت محفوظ می باشد
یک دیدگاه دربارۀ “ماده مخدر هروئین | شناخت هروئین و تاثیرات آن”