روشهای ترک اعتیاد متادون
آنچه در این مقاله می خوانید:
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین روشهای ترک اعتیاد متادون کدامند؟ بهترین روش ترک متادون بدون درد چیست و چه فوایدی دارد؟ همانطور که در نوشتار متادون توضیح داده شد، این ماده نوعی داروی مخدر شیمیایی است که برای ترک اعتیاد هروئین و دیگر مواد مخدر افیونی مورد استفاده قرار می گیرد. اما نکته مهم در رابطه با متادون این است که این دارو به شدت اعتیاد زاست و در صورتی که به صورت خودسرانه و خارج از دستور پزشک مورد استفاده قرار گیرد، می تواند باعث ایجاد وابستگی شدید جسمی و روانی در افراد شود.
بر همین اساس، باید توجه داشت که برای ترک اعتیاد حتما باید به مراکز ترک اعتیاد و مشاورین و متخصصین درمان اعتیاد مراجعه شود تا از ایجاد اعتیاد جدید و پیچیده جلوگیری شود. در همین رابطه، متخصصین ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با ارائه اطلاعات دقیق در رابطه با علائم و روشهای ترک اعتیاد متادون سعی کرده اند تا مهمترین مطالب را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهند.
علائم اعتیاد؛ روشهای ترک اعتیاد متادون
مصرف بیشتر از ۵ میلی گرم متادون در روز میتواند باعث اعتیاد و وابستگی شدید در افراد شود. افرادی که مبتلا به اعتیاد میشوند، اعتیاد و وابستگی خود را انکار میکنند و تمایلی به آزمایش اعتیاد متادون ندارند. با این حال، علائمی وجود دارد که می تواند وجود اعتیاد در افراد را مشخص نماید. اگر با یک فردی که به متادون اعتیاد دارد زندگی می کنید، از روی تغییر رفتار و ظاهر او می توانید علائم اعتیاد را در او تشخیص دهید. از بارزترین علایم اعتیاد به قرص متادون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تهوع
- خارش بدن
- دشواری در تکلم
- نامنظم شدن تنفس
- خوابآلودگی غیرطبیعی
- کاهش سرعت حرف زدن
- تورم صورت و کشیدگی پوست
- فراموشی، کاهش تمرکز و حافظه
باید بدانید که علائم اعتیاد به انواع مواد مخدر افیونی تقریبا یکسان است و از روی شرایط جسمی و روانی یا حتی رفتاری می توانید اعتیاد را در افراد تشخیص دهید. در همین رابطه، برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد می توانید از طریق مشاورین ما در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ اقدام نمایید و با دریافت مشاوره و اطلاعات دقیقی که از کارشناسان و متخصصین ما در این مرکز درمان اعتیاد دریافت می کنید، برای شناسایی و درمان فرد بیمار خود اقدام نمایید.
مهمترین عوارض؛ روشهای ترک اعتیاد متادون
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، مصرف داروی متادون میتواند باعث ایجاد اعتیاد به این ماده دارویی شیمیایی و آسیب زا شود. اما مصرف متادون دارای عوارض دیگری مانند تخریب و آسیب جدی به سیستم گوارش، آسیب های قلبی و عروقی. اعتیاد به متادون میتواند به شدت بر روی کبد آسیبهای جبرانناپذیری را وارد نماید. توجه داشته باشید که مصرف متادون میتواند باعث بالا رفتن آنزیمهای کبدی و افزایش احتمال ابتلا به سرطان کبد شود. برخی از مهمترین عوارض اعتیاد به قرص متادون عبارتند از:
- افسردگی
- احساس پوچی
- اختلالات روانی
- ضربان نامنظم قلب
- پوسیدگی دندانها
- عدم ثبات شخصیتی
- اختلال شدید تنفسی
علاوه بر عوارضی که برای مصرف متادون و اعتیاد به آن را بر شمردیم، لازم است بدانید که برای ترک اعتیاد متادون حتما باید با استفاده از کمک های تخصصی مراکز درمان اعتیاد اقدام کنید تا به یک ترک موفق و بدون بازگشت دست یابید. در همین رابطه، کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور می تواند با ارائه خدمات درمانی و اقامتی استاندارد خود به شما در ترک اعتیاد مواد مخدر افیونی و محرک کمک نماید.
ترک متادون تا چند روز طول میکشد؟
یکی از مهمترین و رایجترین سوالها در مورد ترک اعتیاد متادون این است که ترک متادون چند روز طول می کشد؟ افراد بسیاری که اعتیاد خود را ترک نمیکنند و از ترک آن نگران و گریزان هستند، به دلیل همین دوره خماری پس از ترک است که برای متوقف سازی اعتیاد و مصرف متادون خود اقدام نمی کنند. اما نکته مهم در رابطه با ترک اعتیاد متادون این است که در صورتی که فرد برای ترک اعتیاد خود از کمک های تخصصی مراکز ترک اعتیاد استاندارد استفاده نماید، خیلی راحتتر و سریعتر مراحل اولیه و دردناک اعتیاد را پشت سر گذاشته و به آرامش مورد نیاز خود پس از ترک اعتیاد دست می یابد.
همچنین گفتنی است که نشانههای ترک اعتیاد قرص متادون یک تا سه روز بعد از آخرین مرتبه مصرف نمایان می شوند و حدودا دو هفته به طول خواهد انجامید. در صورتی که ترک اعتیاد متادون در محیط درمانی و ایزوله مراکز ترک اعتیاد استاندارد انجام شود، مراحل سخت اولیه با با کمترین فشار و ناراحتی همراه خواهد بود و فرد می تواند به راحتی مراحل سم زدایی جسمی و روانی اولیه را با موفقیت پشت سر بگذارد.
روشهای ترک اعتیاد متادون
همانطور که توضیح داده شد، ترک اعتیاد یک فرآیند چند وجهی است که شامل مراحل مختلف روانی، جسمی و عاطفی است و فرد برای موفقیت در آن باید حتما از کمک های تخصصی ترک اعتیاد و روش های استاندارد استفاده نماید تا بهبود یابد.
۱. دارو درمانی
در روش دارویی ترک متادون، فرد تحت نظر متخصص درمان اعتیاد و با استفاده از داروهایی مانند بوپرنورفین، نالوکسان یا کلونیدین برای ترک اعتیاد خود اقدام می کند. این داروها بهمنظور تسهیل فرآیند ترک و کاهش برخی از علائم دردناک مورد استفاده قرار میگیرند. ترک متادون با قرص کلونیدین منجر به کاهش عوارض سندروم محرومیت می شود که مهمترین آنها عبارتند از :
- اضطراب
- تحریک پذیری
- درد عضلانی
- تعریق زیاد
- آبریزش بینی
- گرفتگی عضلانی
نالترکسان نیز یکی دیگر از انواع داروایی است که پزشکان و متخصصین ترک اعتیاد برای کاهش علائم ترک متادون برای بیماران خود تجویز می کنند.
۲. ترک تدریجی؛ روشهای ترک اعتیاد متادون
در این روش ترک اعتیاد متادون، ترک اعتیاد به صورت تدریجی انجام میشود. در این روش، فرد پس از بستری شدن در مرکز درمان اعتیاد و تحت نظارت کارشناسان و با استفاده از متدهای روانشناختی و داروهای کمکی غیر مخدر به متوقف سازی مصرف متادون اقدام کرده و به آهستگی به سلامت جسمی و روانی خود دست می یابد. این روش از ترک ناگهانی متادون مؤثرتر است و دارای نتایج کارآمدتری نسبت به روشهای قطع ناگهانی می باشد. علاوه بر این، استفاده از این روش از بروز علائم و عوارض آسیب زای قطع ناگهانی متادون نیز جلوگیری به عمل می آورد.
نشانه های ترک متادون
فردی که دچار اعتیاد به داروی متادون شده است، پس از قطع مصرف آن با علایم و نشانههایی روبرو خواهد شد که مهمترین آنها عبارتند از:
- گیجی
- یبوست
- سرگیجه
- حالت تهوع
- درد عضلانی
- تعریق شدید
- مشکلات خواب
- مشکل در تنفس
اما علاوه بر علائم یاد شده، فرد نشانههای دیگری را نیز در اثر فشار اعتیاد سنگین خود به متادون تجربه می کند که مهمترین آنها عبارتند از:
- افسردگی
- بیخوابی
- آبریزش بینی
- لرز و گرگرفتگی
- بیقراری و اضطراب
- درد عضلانی یا درد مفاصل
- تمایل شدید به مصرف متادون
باید توجه داشت که هرچه اعتیاد فرد به متادون شدیدتر و طولانی تر باشد، فرد با علائم و عوارض گوناگونی روبرو خواهد شد.
کلام پایانی
پیشنهاد اکید ما برای ترک اعتیاد متادون استفاده از کمک های تخصصی ترک اعتیاد مراکز درمان اعتیاد استاندارد مانند کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ می باشد که در آن فرد در محیط درمانی ایزوله و استاندارد برای درمان و متوقف سازی اعتیاد به متادون یا سایر مواد اعتیاد آور خود اقدام می کند. توجه داشته باشید که ترک اعتیاد به هیچ وجه تنها یک فرآیند جسمی نیست و فرد برای رهایی از اعتیاد باید حتما از روشهای ترک اعتیاد روانشناختی مانند روانکاوی اعتیاد، درمان شناختی رفتاری، ماتریکس، خانواده درمانی و گروه درمانی استفاده نماید تا به یک ترک موفق و بدون بازگشت دست یابد.