تست اعتیاد
آنچه در این مقاله می خوانید :
انواع تست اعتیاد
عوامل تاثیر گذار در ماندگاری مواد
میزان ماندگاری انواع مواد
روش های منفی کردن تست
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ : تست اعتیاد چیست و روش انجام صحیح آن کدام است؟ انواع تست اعتیاد کدام است، عوامل تاثیر گذار بر آن چیست؟ مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با موضوع آزمایش اعتیاد و عوامل تاثیرگذار بر آن سعی کرده تا مطالبی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
تست اعتیاد از جمله آزمایشهای مرسوم است که برای افراد و خانواده های آنها دارای اهمیت بسیاری است که در موارد مختلف از جمله ازدواج، استخدام و مهاجرت مورد استفاده قرار می گیرد. از طرف دیگر افرادی که به انواع مواد مخدر اعتیاد دارند به دنبال تغییر در نتیجه آزمایش اعتیاد خود هستند. بروز خطا در تمامی آزمایش ها ممکن است اتفاق بیفتد، اما روشهای مختلفی وجود دارد که افراد به وسیله آنها می توانند نتیجه آزمایش اعتیاد را تغییر دهند. در همین رابطه بسیاری از خانوادهها نگران اعتیاد عزیزان خود هستند به همین دلیل به دنبال روش هایی برای انجام صحیح تست های اعتیاد هستند.
انواع تست اعتیاد
آزمایشهای اعتیاد بسته به نوع ماده مخدر و یا محرک می تواند متفاوت باشد و به اشکال مختلف خانگی و آزمایشگاهی انجام شود. تستهای اعتیاد از روش بررسی ادرار، پلاسمای خون، بزاق و تعریق بدن انجام می پذیرد که برخی از مهمترین این آزمایش ها عبارتند از :
- آزمایش ادرار
- آزمایش خون
- آزمایش موی سر
- آزمایش بزاق
در ادامه به تشریح و توضیح هر کدام از این روشها خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات آن بیشتر آشنا کنیم.
۱. آزمایش ادرار
آزمایش ادرار یکی از متداول ترین انواع تست اعتیاد در تشخیص و عدم اعتیاد به مواد مخدر می باشد که برای بسیاری از انواع مواد مخدر مانند تریاک، هروئین، شیشه، حشیش، متادون و ترامادول قابل استفاده می باشد. این روش آزمایش اعتیاد یکی از سریعترین راه ها برای تشخیص اعتیاد و همچنین آسان ترین آن می باشد. افراد میتوانند از طریق کیت های تشخیص اعتیاد در خانه این آزمایش را مورد استفاده قرار دهند. ماده مخدر در ادرار برای مدت ۲ تا ۶ روز باقی میماند و زمان دقیق ماندگاری به نوع و میزان مصرف ماده اعتیاد آور بستگی دارد.
۲. تست اعتیاد؛ آزمایش خون
این روش نسبت به سایر متدها در تشخیص اعتیاد کمی گرانتر است، اما دارای صلاحیت بیشتری برای آزمایش اعتیاد است و قابل اطمینان تر میباشد. در صورتی که فرد از ماده مخدری مانند کراک، شیشه، کوکائین استفاده کرده باشد در نتیجه تست قابل مشاهده می باشد. در این روش سطح سرمی ماده اعتیاد آور مصرف شده مورد بررسی قرار می گیرد که البته دارای دقت بسیار بالایی نیز می باشد.
۳. آزمایش موی سر
همان طور که می دانید مصرف مواد مخدر تمامی سلولهای بدن را آلوده میکند. استفاده از این نوع آزمایش اعتیاد مشخص می کند که فرد در شش ماه گذشته مواد مصرف کرده است یا خیر. در این روش با بررسی متابولیت های ناشی از جذب مواد در خون و قرار گیری آنها در موها مشخص می گردد. همانطور که توضیح داده شد این روش بسیار دقیق است اما هزینه زیادی دارد و معمولاً افراد کمتری از این روش برای تشخیص اعتیاد استفاده می کنند.
۴. تست اعتیاد؛ آزمایش بزاق دهان
آزمایش بزاق یکی از جدیدترین روشهای تشخیص اعتیاد است که نتایجی مشابه آزمایش ادرار دارد. در حقیقت با استفاده از آزمایش اعتیاد و پذیرش اعتیاد توسط فرد، می توان انتظار داشت که مراحل بعدی اقدام برای ترک و قطع مصرف مواد مخدر آغاز گردد. اما باید نکات بسیاری را در ترک اعتیاد مورد توجه قرار دهیم، زیرا روند ترک اعتیاد و قطع مصرف مواد مخدر در ترک جسمی آن خلاصه نمیشود و دارای مراحل و نکات بسیاری است که افراد برای موفقیت در آن باید آنها را زیر نظر یک متخصص و مشاوره ترک اعتیاد انجام دهند.
عوامل تاثیر گذار در ماندگاری مواد مخدر در بدن
عوامل متعددی وجود دارد که می تواند بر میزان ماندگاری مواد مخدر در بدن و تست اعتیاد تاثیر گذار باشد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
- میزان مصرف ماده مخدر
- مدت زمان مصرف ماده
- سن افراد مصرف کننده
- وزن فرد
- میزان سوخت و ساز
- نوع ماده مصرفی
- سایر عوامل
همانطور که می دانیم هر کدام از این عوامل می تواند ماندگاری ماده مخدر تاثیر گذار باشد که در ادامه به توضیح بیشتر آن خواهیم پرداخت.
۱. میزان مصرف ماده مخدر
دوز مصرفی ماده مخدر یکی از عوامل تاثیرگذار بر میزان ماندگاری ماده مخدر در تست اعتیاد می باشد. در حقیقت هر چه فرد میزان بیشتری از یک نمونه ماده مخدر را مصرف کند، آن ماده می تواند برای مدت طولانی تری در بدن او باقی بماند و در آزمایش های مختلف قابل تشخیص است.
۲. مدت زمان مصرف ماده مخدر
طول زمان درگیری افراد در اعتیاد میتواند در زمان ماندگاری ماده در بدن تاثیر گذار باشد، به این معنا که فردی که به تازگی مصرف مواد را شروع کرده ماده کمتری در بدن وجود دارد، اما افرادی که برای مدت طولانی از یک ماده مخدر استفاده کردهاند، ماندگاری ماده در بدن آنها بیشتر است.
۳. سن افراد مصرف کننده
سن افراد یکی از عوامل تاثیرگذار بر ماندگاری ماده مخدر در بدن می باشد. در حقیقت سن بالای افراد باعث میشود تا بدن توانایی کمتری برای دفع و پاکسازی مواد مخدر داشته باشد. هر چه سن افراد کمتر باشد مدت زمان کمتری ماده مخدر در بدن آنها باقی میماند.
۴. وزن فرد
می توان گفت به دلیل حل شدن مواد مخدر در توده های چربی بدن، افرادی که دارای وزن بیشتری هستند مدت زمان بیشتری مواد مخدر در بدن آنها باقی می ماند. افرادی که لاغر هستند مواد مخدر سریع تر از بدنشان دفع میگردد.
۵. سوخت و ساز بدن
متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن یک مسئله کاملا طبیعی است و به ژنتیک افراد بستگی دارد. افرادی که متابولیسم بیشتری دارند، مواد مخدر سریع تر از بدن و تست اعتیاد شان خارج میگردد و افرادی که متابولیسم پایین دارند مدت زمان بیشتری در بدنشان باقی می ماند.
۶. نوع ماده مصرفی
نوع ماده اعتیادآوری که مورد استفاده قرار می گیرد در ماندگاری آن تاثیر دارد. برخی از مواد مخدر زمان بیشتری در بدن باقی میمانند و برخی دیگر سریعتر دفع می گردند.
تست اعتیاد؛ سایر عوامل تاثیرگذار
برای ماندگاری مواد مخدر عوامل متعددی وجود دارد که میتوانند میزان آن را افزایش دهند. به طور مثال مصرف همزمان برخی داروها با مواد مخدر، سبک تغذیه، نوع تغذیه افراد و وضعیت سلامتی فرد، میزان فعالیت های بدنی و جسمی از عوامل تاثیر گذار بر ماندگاری مواد مخدر در بدن افراد می باشد. به طور مثال افرادی که دچار بیماریهای کلیوی هستند مواد مخدر ماندگاری بیشتری در بدنشان دارد.
میزان ماندگاری انواع مواد مخدر
همانطور که گفته شد هر ماده مخدر میزان ماندگاری متفاوتی دارد. در ادامه به بررسی ماندگاری برخی از انواع مواد مخدر شایع خواهیم پرداخت.
۱- تست اعتیاد؛ هروئین
هروئین یک ماده افیونی است که بسیار قوی می باشد و می توان گفت که معمولاً برای مدت ۱۲ ساعت در خون و ۴ روز در ادرار باقی می ماند. هروئین در آزمایش مو نیز تا ۹۰ روز قابل تشخیص می باشد.
۲- شیشه
شیشه یک ماده محرک است که نسبت به سایر محرک ها ماندگاری بیش تری دارد. تقریباً ۲۴ تا ۷۲ ساعت در خون باقی می ماند. ۳ تا ۶ روز روز در ادرار و تقریباً برای ۹۰ روز درمو تشخیص داده می شود.
۳- متادون
ماده مخدر متادون برای مدت ۲۴ الی ۳۶ ساعت در خون و تقریباً ۳ تا ۴ روز در ادرار باقی مانده و از طریق آزمایش مشخص می شود. این ماده نیز تقریباً ۹۰ روز در مو باقی می ماند.
۴- تست اعتیاد؛ کوکائین
ماده کوکائین ۱ الی ۲ روز در خون باقی مانده، ۳ الی ۴ روز در ادرار تشخیص داده می شود و ۹۰ روز هم در مو می ماند.
۵- ماری جوانا
ماری جوانا بسیار پر مصرف است و نسبتاً برای مدت طولانی ماندگاری دارد. این ماده مخدر ۱۴ روز در خون مانده، ۳۰ روز در ادرار و تقریباً ۹۰ روز با استفاده از آزمایش تست مو شخیص داده می شود.
۶- ترامادول
ترامادول نیز برای مدت ۴۸ ساعت در خون، برای سه روز در ادرار و تقریباً ۹۰ روز در تست مو باقی می ماند.
منفی شدن تست اعتیاد
در بسیاری از اوقات افراد معتاد و مصرف کننده مواد مخدر، از روش هایی برای منفی کردن جواب تست اعتیاد خود استفاده میکنند. اما از آنجایی که تمامی آزمایشات اعتیاد ممکن است دارای خطا باشند با استفاده از روش های گوناگون می توان جواب اعتیاد را منفی کرد. در حقیقت افرادی که مبتلا به اعتیاد هستند این روشها را می دانند. در همین رابطه بسیاری از خانواده ها در زمان ازدواج تنها به نتیجه آزمایش اعتیاد بسنده می کنند، اما در بسیاری از موارد آزمایش اعتیاد به انواع مواد مخدر در مراحل ازدواج منفی بوده اما فرد به شکل پیچیده مبتلا به اعتیاد بوده است. در نتیجه پیشنهاد ما برای خانواده ها این است که حتماً پیش از ازدواج افراد از مشاوره ازدواج و روان شناسی های لازم بهره مند شوند و از متخصصین این امر کمک بگیرند.
روش های منفی کردن تست اعتیاد
همانطور که پیشتر توضیح داده شد هیچ آزمایشی خالی از خطا نیست. اما روش های متعددی نیز وجود دارد که افراد از آنها برای منفی کردن آزمایشهای اعتیاد خود استفاده می کنند که برخی از آنها عبارتند از :
- بی ۲
- فاصله زمانی
- رقیق کنندهها
- تغییر سطح ph
- تداخلات دارویی
- نوشیدن آب زیاد
- استفاده از داروهای ادرار آور
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …