ترک اعتیاد در خانه
آنچه در این مقاله می خوانید :
روش های ترک اعتیاد در خانه
چالش های ترک اعتیاد در خانه
وجود عوامل محرک در خانه
وجود تنش های بین فردی
عدم وجود انگیزه کافی
وجود افراد مصرف کننده در محیط خانه
مواجهه با موقعیت های بحرانی
روشهای ترک اعتیاد در خانه
ترک ناگهانی اعتیاد
ترک تدریجی اعتیاد
درمان های سرپایی
نکاتی برای ترک اعتیاد در خانه
سوالات متداول
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ : برای ترک اعتیاد در خانه از چه روش هایی میتوان استفاده کرد؟ آیا ترک اعتیاد در خانه امکان پذیر است؟ بهترین روش های ترک اعتیاد در خانه کدامند؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با ارائه اطلاعات دقیقی در رابطه با موضوع ترک اعتیاد در خانه سعی کرده تا مطالب مهمی را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
بسیاری از افراد که مبتلا به بیماری اعتیاد هستند، به دلایل مختلف تمایل دارند که در خانه روند درمان و بهبودی خود را پیگیری نمایند. مهمترین علل این است که افراد به دلیل هزینه ها و همچنین مسئولیت های فردی و اجتماعی نمی توانند در مراکز ترک اعتیاد بستری شده و روند درمان خود را ادامه دهند. اما ناگفته نماند که استفاده از مراکز ترک اعتیاد استاندارد که دارای شرایط درمانی مناسب آموزشی و محیطی هستند می توانند روشی بسیار کارآمد برای ترک اعتیاد افراد باشند. اما اگر جزو افرادی هستید که نمی توانید در یک مرکز درمان استاندارد بستری شوید می توانید از روش های دیگر مانند ترک اعتیاد در خانه استفاده کنید و روند درمان و بهبودی خود را آغاز نمایید.
روش های ترک اعتیاد در خانه
اما موضوعی که باید حتماً به آن توجه شود این است که اگر تصمیم دارید در خانه اعتیاد خود را متوقف کنید، باید تحت نظر یک متخصص و با تجربه قرار داشته باشید. زیرا اعتیاد به مواد مخدر و قطع مصرف آن به طور کلی می تواند دارای عوارض عدیده ای باشد که می تواند برای فرد مشکلاتی را ایجاد نماید.در نتیجه لازم است تا فرد با کمک های تخصصی یک مشاوره ترک اعتیاد روند درمان خود را شروع کرده و ادامه دهد.
ترک اعتیاد در خانه
با افزایش اطلاعات از ماهیت بیماری اعتیاد و ایجاد روشهای متنوع ترک اعتیاد، امکان بهبودی بسیار رشد کرده است، اما برای موفقیت در ترک، حتماً باید مشاور ترک اعتیاد که دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه ترک اعتیاد و بهبودی از آن می باشد، در تماس بود. در همین رابطه استفاده از روشهای مختلف روان درمانی و روشهای نوین روانکاوی اعتیاد از مهمترین متدهای درمانی است. هنگامی که فرد قطع مصرف می کند باید در مورد علائم محرومیت و خماری با پزشک و روانشناس خود در تماس باشد. یک متخصص ترک اعتیاد روشهای خاصی را برای ترک اعتیاد به افراد توصیه می کند. این متخصصین موضوعات مختلفی را برای درمان مد نظر قرار میدهند که مهمترین آنها عبارتند از :
- نوع ماده مصرفی
- میزان دوز مصرف آن
- آسیب ها و عوارض ناشی از آن
- شدت علائم ترک
اما هرکدام از این علائم میتواند اطلاعاتی مهمی را به درمانگر بدهد که بر اساس آن روش مناسب ترک برای فرد بر اساس شرایط جسمی و روانی اتخاذ شود. در همین رابطه با استفاده از روش های ترک اعتیاد نوین که زیر نظر مشاورین اعتیاد انجام میپذیرد میتواند نتایج مثبتی را برای افراد ایجاد نماید. نکته مهم در رابطه با ترک اعتیاد در خانه این است که بهبودی از اعتیاد به هیچ وجه به صورت فردی امکان پذیر نمی باشد و فرد برای موفقیت در روند درمان و بهبودی خود لازم است تا از کمک های تخصصی پیوسته استفاده نماید. فرد می تواند به کمک مشاور ترک اعتیاد روند درمان خود را با سهولت بیشتری پیش برد و اطلاعات و از آموزشهای لازم بهره مند گردد.
چالش های ترک اعتیاد در خانه
بیماری اعتیاد و علائم و عوارض آن چه در دوران مصرف و چه در دوران ترک اعتیاد می تواند برای فرد بسیار چالش برانگیز باشد، در نتیجه برای رسیدن به یک ترک پایدار باید با کمک های تخصصی مشاورین اعتیاد از این چالش ها عبور کرد. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد :
- عوامل محرک در خانه
- تنش های بین فردی
- نبود انگیزه کافی
- وجود افراد مصرف کننده
- روبرویی با موقعیتهای بحرانی
همانطور که گفته شد هر کدام از این موارد میتواند برای افراد در حال بهبودی که به تازگی ترک اعتیاد و قطع مصرف کردهاند چالش برانگیز و خطرناک باشد که به تشریح و توضیح هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.
۱. وجود عوامل محرک در خانه
یکی از مهمترین جنبه های بیماری اعتیاد جنبه روانی و وسوسه در دوران قطع مصرف می باشد که فرد را برای مصرف مجدد وسوسه کرده و تمایل شدیدی نسبت به مصرف مجدد را در او ایجاد می کند که در حقیقت یکی از موانع اصلی برای ترک اعتیاد در خانه می باشد. در همین رابطه عواملی می تواند در محیط پیرامون افراد وجود داشته باشد که باعث ایجاد وسوسه در فرد گردد.
به طور مثال وجود افرادی که در محیط خانه به استعمال مواد مخدر می پردازند ممکن است باعث شود که فرد با دیدن ابزار آلات مرتبط با مصرف مواد یا صرفاً قرار گرفتن در فضاییه که همیشه در آن مواد مصرف میکرده دچار وسوسه گردد. در چنین شرایطی فرد باید قبل از آغاز شروع فرآیند ترک اعتیاد در خانه باید محیط را از هرگونه وسیله مصرف و مواد مخدر پاک نماید و در محیط خانه نیز تغییرات ایجاد نماید تا فضای گذشته برای او تداعی نگردد. اگر امکان تغییر در خانه وجود ندارد بهتر است در یک محیط دیگر ترک خود را آغاز کرده که در این رابطه می تواند با مشاوره ترک اعتیاد صحبت نماید.
۲. وجود تنش های بین فردی
در خانواده هایی که فرد معتاد زندگی می کند به دلیل وجود تنش های بین فردی در محیط ناسالم خانه افراد به سمت مصرف مجدد کشیده می شوند. در حقیقت در خانواده های بیمار افراد معتاد به دنبال راه حل های فوری برای آرام کردن خود می روند. در چنین شرایطی فرد باید نحوه صحیح برخورد با چالش ها و تعارضات بین فردی را بیاموزد و تا وقتی که به چنین توانایی و مهارتی دسترسی نداشته باشد نمیتواند پرهیز پایداری داشته باشد. در این رابطه کمک گرفتن از یک مشاور ترک اعتیاد متخصص در حیطه خانواده و شرکت در جلسات خانواده درمانی میتواند تا حد زیادی به غلبه بر این مشکلات کمک نمایند.
۳. ترک اعتیاد در خانه؛ عدم وجود انگیزه کافی
یکی از عوامل مهم در بازگشت به اعتیاد موضوع بیکاری و عدم فعالیت های اجتماعی میباشد که میتواند ذهن فرد را به مصرف مجدد تشویق نماید. افرادی که تصمیم میگیرند در خانه به ترک اعتیاد بپردازند بیش از دیگران ممکن است دچار عدم فعالیت های اجتماعی و در نتیجه از دست دادن انگیزه خود برای ترک اعتیاد شوند. در چنین حالی شرکت در گروه های خود یاری نظیر انجمن های معتادان گمنام به شما کمک می کند تا انگیزه کافی برای تداوم پاکی خود را به دست بیاورید.
۴. وجود افراد مصرف کننده در محیط خانه
در بسیاری از خانوادههای مبتلا به اعتیاد ممکن است اعتیاد به شکل یک موضوع خانوادگی تبدیل شده باشد. در نتیجه وجود افراد مبتلا به اعتیاد فعال می تواند مانع بزرگی برای ترک اعتیاد بقیه افراد خانواده باشد. در این شرایط استفاده از روشهای موثر دیگر مانند مراکز درمان اعتیاد یا همان کمپ ترک اعتیاد اهواز میتواند به فرد کمک کند تا از محیط مسموم و بیمارگونه دور بماند. در چنین شرایطی استفاده از کمک های تخصصی افراد از مشاورین ترک اعتیاد در مراکز درمان اعتیاد و محیط سالم و استاندارد درمانی میتواند به فرد کمک کرده تا اعتیاد خود را متوقف نماید و به زندگی دوباره دسترسی پیدا کند.
۵. مواجهه با موقعیت های بحرانی
همانطور که در مقاله ترک اعتیاد توضیح داده شد هنگامی که فردی تصمیم به ترک اعتیاد در خانه میگیرد با علائم و عوارض جسمی و روانی ناخوشایندی مانند افسردگی روبرو می شود که می تواند باعث بروز موقعیت های بحرانی دیگری در فرد گردد. در چنین شرایطی استفاده از کمکهای موثر مشاورین ترک اعتیاد می تواند موثر واقع شود. کمکهای تخصصی و روانکاوی ترکیبی میتواند به فرد کمک کند تا سطح هوشیاری خود را افزایش داده و انگیزه لازم برای رویارویی با موقعیت های بحرانی در زندگی را به دست آورد.
روشهای ترک اعتیاد در خانه
همانطور که پیشتر توضیح داده شد برای ترک اعتیاد در خانه روش های متنوعی وجود دارد که برخی از رایج ترین آنها را در ادامه مطلب توضیح خواهیم داد. نکته مهم در رابطه با این روشها این است که رویه درمانی بسته به شخصیت فرد بیمار می تواند متفاوت باشد. برخی از این روشها عبارتند از :
- ترک ناگهانی اعتیاد
- ترک تدریجی اعتیاد
- روشهای درمان سرپایی
۱- ترک ناگهانی اعتیاد
برخی اوقات افراد تصمیم میگیرند که به صورت یکباره و برای همیشه مصرف مواد مخدررا قطع نمایند. موضوع مهم در این رابطه این است که اعتیاد یک بیماری چند وجهی است که علاوه بر جسم، روان و روح فرد را نیز بیمار میکند و ترک کامل زمانی اتفاق میافتد که فرد هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی و روانی تحت درمان های مناسب قرار بگیرد.
در حقیقت ترک اعتیاد در خانه به صورت ناگهانی تنها به جنبه جسمی میپردازد و در اصطلاح سم زدایی صورت می گیرد، اما ذهن و روان فرد بدون درمان رها شده و درگیر اعتیاد باقی می ماند. اما نکته مهم این است که بدانیم ریشه اصلی اعتیاد جنبه روحی و روانی است و بخش کوچکی از آن مربوط به فیزیک و جسم افراد می باشد و افراد برای موفقیت در ترک باید جنبه های روحی و روانی را مد نظر قرار داده و برای بهبودی آن از کمکهای تخصصی مشاورین ترک اعتیاد استفاده نمایند.
۲- ترک تدریجی اعتیاد
در این روش فرد به صورت تدریجی میزان مصرف خود را کاهش داده تا به نقطهای از مصرف برسد که بتواند آن را به طور کامل قطع نماید. از این روش میتوان برای مواد مخدر و افیونی نظیر ماده مخدر تریاک، شیره و مرفین استفاده نمود. یکی از مزایای این روش این است که علائم جسمانی و روانی ناخوشایند بهتدریج و با آهستگی کم می شوند و عوارض برای فرد بسیار قابل تحمل خواهد بود و بدن به تدریج وابستگی خود را از مواد از دست می دهد.
۳- درمان های سرپایی
افراد می توانند برای ترک اعتیاد در خانه از روش های درمان سرپایی و غیر بستری استفاده نمایند. این روش ها که ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی فردی به روش گروه درمانی و ماتریکس است می توان استفاده نمود و نام برد. موضوع مهم در این رابطه استفاده از یک متخصص ترک اعتیاد می باشد که می تواند احتمال بازگشت و عود مجدد را به شدت کاهش دهد. روش ترک اعتیاد سرپایی در مراکز ترک اعتیاد و مراکز مشاوره ترک اعتیاد می توانند این فرصت را به فرد بدهند که هم از جنبه جسمی و هم روانی مورد ارزیابی کامل قرار گرفته و این اطمینان حاصل شود که در طی مسیر می توان از کمک های تخصصی درمانگران استفاده نمود. در این روش درمانگر با استفاده از آموزش ها و راهکارهای عملی به فرد می آموزد تا به مقابله با وسوسه و سازگاری با شرایط جدید بپردازد و در محیط زندگی خود با ولع مصرف کنار آمده و از بازگشت و بروز لغزش جلوگیری به عمل بیاورد.
لزوم بستری برای ترک اعتیاد
در شرایطی که افراد دچار اعتیاد های سنگین مانند ماده مخدر هروئین و یا ماده مخدر شیشه هستند و آسیب های جسمی و روانی متعددی را داشته اند و همچنین شرایط ترک اعتیاد در محیط منزل و خانواده محیا نیست، بهتر است از شرایط بستری در مراکز درمان اعتیاد استفاده نمایند، زیرا شرایط درمانی این مراکز میتواند به افراد کمک کرده تا زیر نظر متخصصین و در محیط کنترل شده روند درمان خود را ادامه دهند. از طرف دیگر مصرف برخی از مواد نظیر روانگردان ها و مواد توهم زا می تواند عوارض جسمانی و روانی بلندمدت را در افراد ایجاد نماید و به همین دلیل برای کاهش علائم سایکوز نظیر هذیان و توهم بهتر است زیر نظر متخصصین اعتیاد فرد دوران درمانی خود را سپری کرده تا علائم با داروهای ضد روان پریشی کنترل شوند.
مزایای ترک اعتیاد در خانه
علاوه بر مشکلاتی که ترک اعتیاد در خانه میتواند داشته باشد، از مزایایی هم برخورداز است که بهتر است از آنها آگاهی پیدا کنیم. از طرف دیگر ترک اعتیاد در مراکز ترک اعتیاد همواره دارای مزایای بیشتری برای افراد می باشند و می تواند در یک شرایط کاملاً استاندارد و کنترل شده روند درمان فرد ادامه پیدا کرده و بهبودی حاصل شود. همانطور که توضیح داده شد، اگر فردی در خانه شرایط مناسبی برای ترک اعتیاد ندارد بهتر است در یک مرکز ترک اعتیاد استاندارد بستری شده و روند درمان خود را ادامه دهد. اما اگر فردی تمایل شخصی دارد که در محیط خانه و خانواده ترک نماید و این امکان را دارد که بتواند در خانه ترک اعتیاد کند و به روند درمان خود ادامه دهد می توان به روش اصولی و تحت نظر یک فرد متخصص این کار را انجام دهد و در صورتی که انگیزه و اراده لازم را دارد باید با استفاده از کمک های تخصصی و نه به صورت خودسرانه اقدام به ترک نماید . در چنین شرایطی فرد میتواند یک ترک موفق را تجربه نماید.
نکاتی برای ترک اعتیاد در خانه
موضوع مهم در رابطه با ترک اعتیاد این است که باید به اصولی پایبند بود و آن اصل تعهد و پایبندی به اصول درمانی می باشد. در حقیقت هنگامی که فردی تصمیم می گیرد در خانه برای ترک اعتیاد اقدام کند هیچ اجبار خارجی برای او وجود ندارد و تنها محرک های درونی هستند که ممکن است فرد را به سمت مصرف سوق دهند. در نتیجه لازم است تا فرد بر روی اراده و انگیزه خود کار کرده و در این مسیر گام بردارد. نکته مهم برای پیشرفت افراد در ترک اعتیاد این است که بتواند به صورت مداوم و پیوسته از مشاور خود کمک گرفته و با او در تماس باشد. برای موفقیت در ترک اعتیاد باید حتماً فرد معتاد به صورت دائمی با مشاور خود در تماس بوده و به صورت تلفنی امور خود را به انجام برساند.
مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ
مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ با دارا بودن تیم مشاورین ترک اعتیاد زبده و روانشناسان با تجربه شرایطی را ایجاد کرده که در هر کجا که هستید به صورت تلفنی می توانید با آنها در تماس باشید و در مشکلات خود با آنها صحبت نمایید. متخصصان اهواز کمپ میتوانند شرایط و وضعیت شما را به صورت تلفنی ارزیابی کرده و یاری تان کنند تا در خانه اعتیاد خود را متوقف کرده و به بهبودی خود برسید. از طرف دیگر اگر فرد معتادی در خانواده تان وجود دارد که تمایل به ترک اعتیاد در خانه از خود نشان نمی دهد می توانید با کمک مشاورین و متخصصین ترک اعتیاد رفتار خود را تغییر داده و به او کمک نمایید تا انگیزه کافی برای ترک اعتیاد به دست آورده و در خانه فرآیند سم زدایی جسمانی و روانی را آغاز نماید. در حقیقت متخصصان مرکز ترک اعتیاد اهواز در خدمت شما هستند تا در هر کجا که هستید به صورت تلفنی در این زمینه یاری تان کنند.
سوالات متداول
✅ آیا فرآیند سم زدایی را میتوان در خانه طی کرد؟
تصمیمگیری در مورد ترک اعتیاد در خانه و یا مراکز ترک اعتیاد به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از شدت اعتیاد و مناسب بودن شرایط خانه. در نتیجه برای تصمیم گیری بهتر است با مشاوره ترک اعتیاد صحبت کنید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
✅ آیا برای ترک اعتیاد در خانه میتوان از مشاوره تلفنی استفاده کرد؟
پاسخ به این سوال بله می باشد. امروزه مراکز مشاوره ترک اعتیاد انواع خدمات خود را به صورت آنلاین و تلفنی ارائه می دهند از همین رو شما می توانید با تلفن با مشاورین ترک اعتیاد در تماس بوده و برای ترک اعتیاد خود و یا یکی از عزیزانتان با آنان مشورت نمایید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و اطلاعات بیشتر و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین اخذ مشاوره روانشناسی تلفنی در منزل با مشاورین ما تماس بگیرید.
سرفراز باشید …
(04) دیدگاه