نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه کدام است؟ مهمترین علائم اعتیاد به شیشه چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟ علل گرایش به اعتیاد به شیشه چیست و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد؟
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با اعتیاد به شیشه سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید و ما را همراهی بفرمایید.
همانطور که در مقاله ی ترک اعتیاد شیشه توضیح داده شد نشانه های اعتیاد به ماده محرک شیشه به شکل تغییراتی در ساختار و عملکرد مغز نمود پیدا میکند. این تغییرات میتواند باعث بروز اختلالات روانی و همچنین رفتاری در فرد گردند و تغییرات عمده شیمیایی را در جسم فرد ایجاد کنند. به طور مثال مصرف ماده محرک شیشه باعث میشود تا سطح انرژی و همچنین احساس سرخوشی و سطح هوشیاری در افراد به شکل غیر طبیعی افزایش پیدا کند و توان بدنی فرد دستخوش تغییرات عمده گردد.
بسیاری از افراد تصور می کنند که مصرف شیشه باعث اعتیاد به شیشه نمی شود، اما به دلیل تغییرات عمده و شدیدی که فرد از لحاظ احساسی و همچنین احساس سرخوشی تجربه می کند به شدت به سمت مصرف مجدد آن تشویق می شود. این ماده محرک باعث شادی آفرینی شدیدی برای مغز می گردد و احساس سرخوشی و لذت را در افراد بسیار افزایش میدهد و فرد را به ادامه مصرف وادار می کند.
در نتیجه باید بدانیم که مصرف تفننی شیشه بسیار خطرناک است و باعث وابستگی شدید روانی در فرد میگردد.
همانطور که در مقاله مهمترین عوارض آمفتامین توضیح داده شد، شیشه یکی از مواد مخدر محرک است که مصرف آن در میان جوانان بسیار گسترده شده است. این ماده محرک دستگاه عصبی مرکزی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و باعث تجربه حالاتی نظیر افزایش ضربان قلب، افزایش تنفس و سریع شدن آن، بالا رفتن سطح انرژی و احساس مفرط سرخوشی در فرد میگردد.
انواع قرص آمفتامین و همچنین شیشه باعث بالا رفتن سطح انتقال دهنده های عصبی در سیستم مغز فرد مانند دوپامین می شود و می تواند باعث بروز نشانه های روان پریشی مانند توهم و هذیان در فرد گردد. به همین دلیل هنگامی که یک فرد از این ماده محرک مصرف میکند، ممکن است دست به رفتارهای پرخطری بزند زیرا این ماده محرک مرز میان واقعیت و توهم را از میان برمی دارد و سبب ایجاد توهمات شدید و خطرناک در فرد میگردد.
نکته دیگری که در رابطه با ماده مخدر شیشه وجود دارد این است که میتواند باعث ایجاد وابستگی شدید در افراد گردد. درحقیقت آمفتامین بیش از آنکه باعث اعتیاد جسمی در فرد گردد باعث بروز وابستگی های روانی در فرد میگردد. افرادی که از این ماده محرک استفاده می کنند علائم مختلفی را از خود بروز میدهند که مهمترین آنها عبارتند از :
همانطور که پیشتر توضیح داده شد متامفتامین یا شیشه در میان قشر جوانان رایج تر از سایر مواد مخدر و محرک است. در این بین افرادی که دچار اختلالات روانی و شخصیتی دیگر هستند و دارای مشکلاتی در روند طبیعی احساسات خود هستند، بیشتر از سایرین ممکن است به مصرف و اعتیاد به شیشه گرایش پیدا کنند. این افراد برای ایجاد احساس سرخوشی نیاز به محرک هایی دارند و به دلیل این که به شکل طبیعی دارای این محرک های زیستی نیستند یا دچار اختلالات موازی اعتیاد هستند به مصرف برخی مواد مخدر و یا الکل گرایش بیشتری از خود نشان می دهند.
در حقیقت افرادی که دارای ویژگی های خاص روانشناختی هستند ممکن است گرایش بیشتری به مصرف مواد محرک مانند شیشه از خود نشان دهند که عبارت است از:
هر کدام از این عوامل میتواند باعث ایجاد گرایش در افراد برای مصرف شیشه و سایر مواد مخدر گردد زیرا محرک های زیست محیطی در یک فرد برای ادامه حیات بسیار مهم و ضروری است. در این بین افراد با اختلالات شخصیتی و روانی که دچار ناراحتی های احساسی در دوران کودکی خود بوده اند و همچنین روند طبیعی رشد را طی نکردهاند، میتوانند گرایش بیشتری به مصرف و اعتیاد به شیشه از خود نشان دهند.
از طرف دیگر برخی افراد به دلیل نداشتن آگاهی های لازم و کافی در رابطه با خطرات مصرف شیشه ممکن است به صورت غیر ارادی و ناخواسته در دام اعتیاد به شیشه قرار بگیرند. به طور مثال مصرف شیشه منجر به لاغری مفرط می شود، در نتیجه افراد ممکن است از این ماده محرک به جای داروی لاغری استفاده کرده و افراد چاق به خصوص بانوانی را که به دنبال راه حل های سریع برای لاغر شدن هستند را در دام اعتیاد بیاندازند.
به طور معمول علائم اعتیاد به شیشه در افراد بسیار قابل مشاهده و مشهود است و فردی که به این ماده محرک وابستگی پیدا می کند علائم و نشانه هایی را از خود بروز می دهد که به شکل جسمی و رفتاری در او قابل شناسایی می باشد. در ادامه به تشریح و توضیح علائم رفتاری و جسمانی در افراد خواهیم پرداخت و مهمترین این نشانهها را با شما عزیزان در میان خواهیم گذاشت.
افراد مصرف کننده ماده محرک شیشه یا همان متامفتامین علائم رفتاری متنوعی را از خود بروز میدهند که مهمترین آنها عبارتند از:
در حقیقت این تغییرات رفتاری می تواند به قدری شدید باشد که اطرافیان را به راحتی متوجه تغییرات رفتاری در فرد معتاد نماید. اما نشانه های رفتاری بارز دیگری وجود دارد که می تواند به شما در تشخیص اعتیاد به شیشه در یک فرد کمک نماید
همان طور که پیشتر توضیح دادیم اعتیاد به شیشه میتواند علاوه بر علائم رفتاری دارای عوارض و علائم جسمانی باشد که مهمترین آنها عبارتند از :
اما نکته مهم این است که اینها تنها علائم جسمانی مصرف شیشه نیستند و ممکن است علائم و عوارض دیگری نیز ایجاد شود که باید مورد توجه قرار گیرد.
اعتیاد به شیشه می تواند پیامدهای مخرب بسیاری را به زندگی افراد تحمیل نماید زیرا شیشه یا متآمفتامین میتواند تاثیرات مخرب مستقیم بسیاری بر سیستم عصبی مرکزی افراد وارد آورد.
یکی از مهمترین پیامد هایی که اعتیاد به شیشه در افراد ایجاد می کند میزان افزایش ریسک پذیری در کنار پرخاشگری در این افراد است که باعث بروز رفتارهای پرخطری برای فرد و اطرافیان او می شود و احتمال بروز حوادث ناگوار و حتی مرگ را برای ایشان ایجاد می کند.
ادامه پیدا کردن مصرف شیشه میتواند آسیبهای مغزی جبرانناپذیری را به افراد تحمیل کند و حتی هنگامی که فرد مصرف خود را متوقف میکند نیز آثار تخریب های آن بر جای باقی بماند و برای سالهای متمادی فرد را آزار دهد. توهمات و تصورات خیالی شدید ناشی از مصرف شیشه می تواند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ایجاد اختلالات روان پریشی در افراد گردد.
از طرف دیگر مصرف شیشه با آن که در ابتدا باعث افزایش تمرکز فرد می گردد اما، در دراز مدت باعث ایجاد مشکلات شدیدی در تمرکز و اختلالات حافظه می شود. در نتیجه فرد و عملکرد او در حوزه های مختلف زندگی دچار کاهش و افت شدیدی خواهد شد و نمی تواند عملکرد مناسبی را در فعالیتهای اجتماعی و زندگی عادی داشته باشد.
مصرف شیشه یا متآمفتامین مانند هر ماده اعتیادآور دیگری می تواند باعث بروز اوردوز و حتی مرگ افراد شود اما در اینجا مهمترین علائم اوردوز با شیشه عبارتند از :
اگر با چنین شرایطی روبرو شدید باید سریعاً فرد را به اورژانس منتقل نمایید زیرا ممکن است خطر مرگ او را تهدید کند.
همانطور که گفته شد اعتیاد به شیشه می تواند دارای علائم و عوارض بسیاری باشد و این علائم میتواند در هنگام قطع مصرف آن نیز بروز نماید که مهمترین آن عبارتند از :
به بروز این علائم در اثر قطع مصرف شیشه را سندروم محرومیت از شیشه می نامند. در حقیقت فرد پس از مدت ها استفاده از شیشه هنگامی که تصمیم می گیرد یا به طور ناخواسته مصرف شیشه را متوقف می کند با چنین حالات و علائمی روبرو خواهد شد و در صورتی که از کمک های تخصصی مانند یک مرکز ترک اعتیاد زنان در اهواز استفاده نکند، مجبور به مصرف مجدد خواهد شد.
در حقیقت بروز این حالت هاست که باعث می شود افراد نتوانند جلوی مصرف و تداوم آن را بگیرند و اعتیاد به شیشه در زندگی آنها تداوم پیدا کند. در چنین حالتی استفاده از کمک های تخصصی موجود در مراکز ترک اعتیاد استاندارد مانند بهترین کمپ ترک اعتیاد در اهواز می توان مصرف شیشه را متوقف نمود و برای بهبودی از آن اقدام کرد.
همانطور که در مقاله علائم بیماری اعتیاد و ماهیت بیماری اعتیاد توضیح داده شد اعتیاد یک بیماری و ناخوشی چند وجهی روحی و روانی است که دارای یک فرآیند طولانی مدت درمانی می باشد. در این مسیر افراد معتاد به شیشه باید با استفاده از کمک های تخصصی مراکز ترک اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد در اهواز برای دریافت کمک اقدام کنند زیرا اعتیاد به شیشه بسیار پیچیده است و فرد بدون کمک های تخصصی در مراکز ترک اعتیاد نمیتواند اعتیاد خود را متوقف نماید.
بهترین راه ترک اعتیاد به روش ماتریکس یکی از مهمترین بخش های درمان اعتیاد به شیشه است که در مراکز تخصصی ترک اعتیاد به شکل رایگان در اختیار معتادان به شیشه قرار داده میشود و آنها میتوانند از کمک های تخصصی روان درمانگران اعتیاد شیشه استفاده نمایند.
در همین رابطه همانطور که در مقاله ترک اعتیاد به روش ماتریکس توضیح داده شد، ترک اعتیاد شیشه دارای مراحل مختلف جسمی یعنی سمزدایی و همچنین روان درمانی های مناسب برای قطع وابستگی روانی برای افراد می باشد که در مراکز تخصصی ترک اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد آبادان در اختیار مددجویان و مقیمان مرکز قرار داده میشود.
پاسخ به این سوال کاملا واضح و روشن است زیرا شیشه نوعی ماده محرک است که مهمترین تأثیر آن، تغییراتی می باشد که در سیستم عصبی مرکزی افراد ایجاد می کند و مهمترین اثرات آن عبارتند از افزایش سطح دوپامین و تحریک مدار های مرتبط با لذت در مغز میباشد.
برای پاسخ به این سوال باید قطعاً بگویم بله. زیرا اعتیاد به شیشه ریسک بروز اختلالات روان پریشی و شدت یافتن آن در افراد با پیشینه اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنیا را به طور حتم افزایش می دهد. مهمترین اختلالاتی را که فرد در پی قطع مصرف شیشه با آن روبرو خواهد شد اختلالاتی نظیر افسردگی و اختلالات اضطرابی می باشد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین اخذ مشاوره رایگان در زمینه بستری بودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار کمپ ترک اعتیاد اهواز لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
2021-2017 © - تمامی حقوق نزد وبسایت محفوظ می باشد