قرص ب ۲ یا بوپرنورفین
آنچه در این مقاله می خوانید :
موارد استفاده از قرص ب ۲
نشانه های اعتیاد به قرص ب ۲
عوارض جسمانی قرص ب ۲
علائم روانشناختی اعتیاد
علائم ترک قرص ب ۲
نشانه های مسمومیت بوپرنورفین
نکاتی در رابطه با قرص بوپرنورفین
انتخاب مرکز مشاوره
سوالات متداول
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : قرص ب ۲ چیست و چه تاثیراتی بر افراد می گذارد؟ آیا از قرص ب ۲ برای ترک اعتیاد میتوان استفاده کرد؟ مهمترین موارد مصرف قرص بوپرنورفین کدام است؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با قرص ب ۲ سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
قرص ب ۲ یا بوپرنورفین که با نام تجاری سوبوتکس در بازار وجود دارد، یکی از انواع مواد مخدر و تسکین دهنده است که در دوزهای کم برای ترک تدریجی سایر مواد مخدر تجویز می شود. متاسفانه امروزه شاهد گسترش سوءمصرف از این ماده مخدر هستیم، زیرا افراد بسیاری به سمت مصرف این داروی مخدر گرایش پیدا کردهاند و همین موضوع باعث ایجاد عوارض جسمی و روانی بسیاری بر این افراد شده است. اما این دارو به دلیل عوارضی که دارد باید حتماً زیر نظر پزشک متخصص مورد استفاده قرار گیرد، زیرا می تواند با استفاده همزمان با داروهای دیگر موجب مسمومیت و مرگ شود.
موارد استفاده از قرص ب ۲
قرص ب ۲ یا بوپرنورفین یک ماده مخدر است که دارای اثرات طولانی مدت می باشد و معمولاً در درمان اعتیاد به سایر مواد مخدر مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیسم اثر گذاری این داروی مخدر شبیه به هروئین و مرفین می باشد و بر همان گیرنده های مغزی تاثیر می گذارد که این دو ماده مخدر بر آنها تاثیر می گذارند. اما به این دلیل که مصرف این ماده مخدر میتواند عوارض ناخوشایند مربوط نیازهای جسمانی افراد به مواد مخدر دیگر را برطرف کند و از سمت دیگر عوارض ناخوشایندی مانند آنها را در افراد ایجاد نمی کند، گرایش و اعتیاد به آن گسترش پیدا کرده است. اما مصرف بی رویه آن میتواند فرد را دچار وابستگی های شدید روانی و جسمی کند و به صورت اعتیاد درآید.
نشانه های اعتیاد به قرص ب ۲
ماده مخدر ب ۲ می تواند باعث بروز اعتیاد و وابستگی های روانی و جسمی شدیدی در افراد گردد به خصوص کسانی که از روشهای تزریقی برای مصرف این دارو استفاده می کنند به سرعت دچار عوارض اعتیاد به آن خواهند شد، می توان گفت که مصرف و اعتیاد به این ماده مخدر دارای علائمی است که به صورت جسمی و روانی بروز پیدا می کنند.
عوارض جسمانی قرص ب ۲
همانطور که توضیح داده شد، سوء مصرف ب ۲ دارای علائم و عوارض جسمانی است که مهمترین آنها عبارتند از :
- اختلال در هماهنگی حرکتی بدن
- احساس کرختی و خستگی
- احساس خارش
- حالت تهوع
- ایجاد اختلالاتی در تکلم
- تاری دید
- تجربه مشکلاتی در تنفس
- از دست دادن اشتها
- سوزش معده
- دچار شدن به سرگیجه شدید
- احساس نیاز به مصرف دارو در دوزهای بالاتر
علائم روانشناختی اعتیاد به قرص بوپرونورفین
اما علائم و عوارض جسمانی اعتیاد به قرص ب ۲ تنها موارد در سوء مصرف این ماده مخدر نیست، بلکه علائم و اختلالات روانشناختی نیز در صورت مصرف آن بروز پیدا میکنند که مهمترین آنها عبارتند از :
- ضعف حافظه
- ناتوانی در تفکر
- بیخوابی
- افسردگی
- تغییرات خلقی
- انجام رفتارهای مخرب و پرخاشگرانه
علائم ترک قرص ب ۲
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، ب ۲ یک ماده مخدر به شدت اعتیاد آور است که در صورت مصرف بی رویه آن وابستگی های شدید جسمانی و روانی در افراد ایجاد شده که در صورتی که مصرف آن به صورت ناگهانی قطع و یا کاهش پیدا کند، می تواند باعث بروز علائم ترک اعتیاد در افراد گردد که مهمترین آن عبارتند از :
- احساس ولع وسوسه شدید برای تهیه این دارو یا یک مخدر جایگزین
- اسهال
- استفراغ
- دچار شدن به نشانههای مربوط به بیماری آنفلونزا نظیر آبریزش بینی
- لرزش
- دردهای عضلانی
- دچار شدن به تغییرات خلقی
نشانه های مسمومیت بوپرنورفین
در صورتی که از قرص ب ۲ بیش از اندازه استفاده شود علائم مسمومیت در افراد ممکن است بروز پیدا کند که با توجه به میزان مصرف می تواند متفاوت باشد. برخی از مهمترین نشانه ها عبارتند از :
- سرد شدن پوست بدن
- آهسته شدن ریتم تنفسی
- کاهش سطح هوشیاری
- غش
- کما و یا مرگ
در صورت مشاهده هر کدام از این علائم که کاملاً خطرناک و جدی هستند باید به سرعت فرد به یک مرکز درمانی منتقل شود تا اقدامات لازم برای نجات او صورت گیرد.
نکاتی در رابطه با قرص بوپرنورفین
برای ترک اعتیاد این ماده مخدر لازم است تا مراحل درمانی مناسبی در رابطه با آن صورت گیرد. در ابتدا فرد باید زیر نظر پزشک متخصص و با نظارت او این دارو را قطع کرده و با استفاده از داروهای مکمل مناسب روند درمان را آغاز نماید. در مرحله بعد با مراجعه به یک مشاوره ترک اعتیاد که توسط متخصص اعتیاد ارائه میشود باید نسبت به ترک قرص ب ۲ اقدام کند. دریافت کمک از یک مشاور ترک اعتیاد بسیار اهمیت دارد، زیرا درمانگر در طول جلسات درمانی به ارائه راهکارهای مقابله با وسوسه به فرد آموزش می دهد و از طرف دیگر با شناسایی عوامل محیطی، روانی و خانوادگی به فرد معتاد کمک می کند تا برنامه دقیقی برای حل و فصل مشکلات در اختیار داشته باشد.
از طرف دیگر میتواند به فرد کمک کند تا به طور ریشه ای عوامل عاطفی بازگشت به اعتیاد و همچنین عوامل روانی عود مجدد مصرف قرص ب ۲ را که باعث ایجاد احتمال لغزش های مکرر در افراد می شود را تا حد زیادی کاهش بدهد. در برخی از موارد فرد نیاز به سم زدایی دارد و برای انجام آن نیاز به بازپروری و بستری شدن در یک مرکز ترک اعتیاد دارد. در چنین مواقعی با بهره بردن از جلسات گروه درمانی و همچنین استفاده از کمک های تخصصی مراکز درمان اعتیاد می توان روند درمان افراد را با موفقیت سپری نمود. در جلسات گروهی و مشاوره ترک اعتیاد در مراکز درمان اعتیاد تکنیکهای مدیریت هیجان، یادگیری فعالیتهای سازنده و بهبود مشکلات خلقی به خوبی آموزش داده می شود.
انتخاب مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ
همانطور که میدانیم ترک اعتیاد یک روند کاملاً تخصصی است که به مشکلات روانی و جسمانی افراد می پردازد. افرادی که از اعتیاد به قرص ب ۲ رنج میبرند برای بهبودی و رهایی از آن باید نسبت به مشکلات روانی و جسمانی خود که در آن دچار مشکل هستند از طریق مشاوره ترک اعتیاد اقدام کنند. در حقیقت می توان گفت که با دریافت کمک های تخصصی در زمینه مشکلات و بیماری های روان تنی که از طریق روان درمانی و همچنین روانکاوی قابل دسترس است می توان بر اعتیاد غلبه کرده و آن را در نقطه ای از فعالیت باز داشت.
بر همین اساس مرکز مشاوره اهواز کمپ با داشتن مشاوران برجسته و ایجاد محیطی امن و آرام امکان درمان هرگونه اعتیاد را در اختیار مددجویان خود قرار داده و به افراد درگیر اعتیاد اطمینان خواهد داد تا در کمترین زمان ممکن دوران سم زدایی و بهبودی از اعتیاد سپری شود و افراد بتوانند به روال عادی زندگی خود بازگردند. این افراد از طریق دریافت کمک های تخصصی با مشاوره ترک اعتیاد می توانند با خیال راحت و بدون نگرانی از نشر اطلاعاتشان با مشاورین مرکز تماس گرفته و روند درمان خود را زیر نظر متخصصین اعتیاد به انجام برسانند.
سوالات متداول درباره بوپرونورفین
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”در صورت فراموشی یک وعده از داروی بوپرنورفین چه باید کرد؟” answer-0=”در صورتی که یک وعده مصرف این دارو را فراموش کردید اگر نزدیک به وعده بعدی دارو بودید از مصرف آن پرهیز کرده و در ساعت مقرر دارو را استفاده کنید و به هیچ وجه مصرف آن را افزایش ندهید. ” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”مصرف ب ۲ در دوران بارداری و شیردهی چه خطراتی دارد؟” answer-1=”مصرف قرص ب ۲ میتواند باعث بروز نشانههای اعتیاد و ترک آن و علائم محرومیت در نوزاد شود به همین منظور در صورتی که احساس کردید باردار هستید موضوع را با متخصص در میان بگذارید تا به شما کمک کند.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در مورد بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین اخذ مشاوره روانشناسی تلفنی در منزل با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …