تشنج در افراد ترامادولی
آنچه در این مقاله می خوانید :
ترامادول و کاربرد آن
نحوه استفاده از ترامادول
میزان دوز مصرفی ترامادول
مهمترین عوارض ترامادول
نحوه نگهداری داروی ترامادول
تشنج در افراد ترامادولی
تشنج و صرع هنگام ترک ترامادول
مصرف بیش از حد ترامادول
خطرات مصرف ترامادول
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : آیا ترامادول یک ماده مخدر اعتیاد آور است؟ تشنج در افراد ترامادولی در چه زمانی اتفاق می افتد؟ در این مقاله کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ سعی کرده تا مطالب مهمی را در رابطه با تشخیص افراد ترامادولی را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. لطفا تا انتهای مقاله ما را همراهی بفرمایید.
ترامادول یک ماده مخدر اعتیاد آور است که باعث ایجاد تشنج در افراد ترامادولی می شود. این داروی مخدر که برای تسکین درد های فیزیکی شدید و متوسط مورد استفاده قرار می گیرد می تواند باعث ایجاد وابستگی شدید روانی و جسمی در افراد شود. یکی از مهمترین عوارض خطرناک مصرف ترامادول که در مصرف بیش از حد و اعتیاد به آن ایجاد می شود، تشنج است. تشنج تنها یکی از عوارض خطرناک و کشنده این دارو است و آثار زیانبار دیگری را به افراد مصرف کننده تحمیل می کند.
ترامادول و کاربرد آن؛ تشنج در افراد ترامادولی
داروی ترامادول یکی از انواع داروهای مخدر است که برای تسکین دردهای کوتاه مدت رده متوسط تا شدید مورد استفاده قرار می گیرد، به همین دلیل از این دارو برای تسکین دردهای مزمن و طولانی مدت استفاده نمی شود. زیرا می تواند باعث ایجاد آسیب های زیاد دیگری شود. از سوی دیگر این دارو به دلیل عوارض اعتیاد زایی که دارد تنها با نسخه پزشک مورد استفاده قرار می گیرد و در صورتی که افراد به صورت خودسرانه از این دارو استفاده کنند و یا حتی به طور ناگهانی مصرف آن را قطع نمایند با علائم ترک و محرومیت شدید روبرو می شوند.
باید بدانیم که تنها زمانی از این دارو استفاده می شود که سایر داروهای مسکن و غیر افیونی توانایی تسکین دردهای فرد را نداشته باشند. به همین دلیل، اکثر پزشکان و متخصصین از این دارو برای دردهای کوتاه مدت استفاده کرده و آن را به بیماران خود تجویز می کنند. داروی مخدر ترامادول جزء انواع مواد اعتیاد آور دیگر و داروهای مخدر طبقهبندی میشود و باعث ایجاد تغییر در سیستم عصبی و نحوه واکنش های عصب شناختی در مغز افراد می گردد.
نحوه استفاده از ترامادول
ترامادول به اشکال مختلف در دسترس می باشد که مهمترین آنها محلول مایع و قرص با اثر طولانی مدت و کپسولهای خوراکی رهش با اثرات طولانی مدت در دسترس افراد قرار می گیرد. از این دارو پزشکان برای تسکین دردهای افراد استفاده میکنند و از محلول یا قرص آن به صورت خوراکی در هر ۴ تا ۶ ساعت استفاده می شود. از سوی دیگر، قرص های طولانی مدت و کپسول های آن که دارای اثرات طولانی مدت هستند تنها یک بار در روز مورد استفاده قرار می گیرند. نکته مهم در رابطه با مصرف ترامادول این است که افراد نمی توانند به صورت خودسرانه از این دارو بدون تجویز و نظارت پزشک استفاده کنند و باید از مصرف آن به شدت خودداری کنند، زیرا می تواند اثرات مخرب زیادی را به افراد تحمیل نماید.
میزان دوز مصرفی ترامادول
افرادی که برای تسکین دردهای جسمی خود به پزشک مراجعه می کنند، معمولاً طبق دستور پزشک از دوز های کمتر این داروی استفاده می کنند و به تدریج میزان و دوز مصرفی خود را افزایش میدهند. اما باید بدانیم که مصرف خودسرانه این دارو بدون نظارت پزشک متخصص می تواند باعث ایجاد وابستگی شدید جسمی و روانی در افراد شود، به همین علت پزشکان عموماً از قرص های خوراکی و به صورت محدود برای بیماران خود تجویز می کنند.
توجه داشته باشید که هرگز بدون مشورت با پزشک خود مصرف این دارو را به طور کامل قطع نکنید، زیرا برای قطع مصرف این دارو باید طبق دستور پزشک و به شکلی تدریجی آن را کاهش داد تا بتوان بدون ایجاد عوارض ناگهانی و مضر مصرف آن را متوقف کرد. در همین رابطه، قطع مصرف ناگهانی ترامادول می تواند عوارض مختلفی را ایجاد نماید که مهمترین آنها عبارتند از :
- عصبی بودن
- وحشت
- تعریق
- مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب
- آبریزش بینی، عطسه یا سرفه
- درد
- موی سیخ شده
- لرز
- حالت تهوع
- لرزش غیرقابل کنترل بخشی از بدن شما
- اسهال
- توهم زدن
مهمترین عوارض ترامادول؛ تشنج در افراد ترامادولی
داروی مخدر ترامادول باعث ایجاد عوارض مختلفی در افراد مصرف کننده می گردد. این علائم به صورت یک طیف از خفیف تا شدید میتواند بروز نماید که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
- خواب آلودگی
- سردرد
- عصبی بودن
- لرزش غیرقابل کنترل بخشی از بدن
- سفتی عضلانی
- تغییرات خلق و خوی
- سوزش سر دل یا سوء هاضمه
- دهان خشک
از طرف دیگر، ممکن است عوارض جانبی که این دارو ایجاد می کند کاملاً جدی و خطرناک باشند و باعث آسیب های جبران ناپذیری در افراد گردد. در چنین شرایطی لازم است تا فرد به سرعت از کمک های تخصصی و پزشکی استفاده نماید. برخی از مهمترین علائم هشدار دهنده این عوارض عبارتند از:
- کهیر زدن
- تاول زدن
- گرفتگی صدا
- مشکل در بلع یا تنفس
- تورم چشم ها، صورت، گلو، زبان، لب ها، دست ها، پاها، مچ پا یا پایین ساق پا
- بی قراری، توهم (دیدن چیزهایی یا شنیدن صداهایی که وجود ندارند)، تب، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع، لرز، سفتی یا تکان شدید ماهیچه ها، از دست دادن هماهنگی بدن، اسهال
- حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، ضعف یا سرگیجه
- تغییرات در ضربان قلب
- سردرد، گیجی، از دست دادن انرژی، خواب آلودگی، خستگی، بی قراری، تحریک پذیری، ضعف عضلانی، اسپاسم یا گرفتگی عضلات
- گرسنگی، سردرد، تعریق، لرزش قسمتی از بدن که نمی توانید آن را کنترل کنید، تحریک پذیری یا مشکل در تمرکز
- از دست دادن هوشیاری
- تشنج
در همین رابطه در صورتی که با هر یک از این علائم روبرو شدید لازم است تا به سرعت به پزشک خود اطلاع داده و از کمک های تخصصی و پزشکی استفاده نمایید. هر کدام از علائم و عوارض جانبی مصرف ترامادول می تواند کاملاً کشنده و جبرانناپذیر باشند، در نتیجه در صورت بروز هر کدام از این علائم لازم است کمک های لازم را دریافت نمایید.
نحوه نگهداری داروی ترامادول
به دلیل عوارض خطرناکی که این دارو میتواند ایجاد نماید، لازم است تا در هنگام نگهداری از آن در منزل مراقبت های لازم صورت گیرد. به همین علت، ترامادول را در ظرفی در دار و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید و در مکانی از آن نگهداری کنید که دمای اتاق متعادل باشد و از گرما و رطوبت اضافی دور باشد. نکته مهم در رابطه با این قبیل داروها این است که حتماً باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شود تا باعث ایجاد خسارات جبران ناپذیر در کودکان و خردسالان نشود.
تشنج در افراد ترامادولی
همانطور که میدانیم داروی ترامادول از مواد محرک دیگر تهیه می شود. این دارو حاوی مقداری کوکائین و آمفتامین است که میتواند باعث ایجاد تشنج و بروز حالات صرع گونه در افراد گردد و خطر ابتلا به خفگی و تشنج را در افراد افزایش دهد. از سوی دیگر، مصرف این دارو میتواند علاوه بر بروز تشنج باعث ایجاد اختلال های عصبی و روانی در افرادی که دارای زمینه های اعصاب و روان هستند نیز گردد. به طور معمول، افرادی که دارای زمینۀ اختلالات روانی و شخصیتی هستند در معرض آسیب بیشتری در برابر ترامادول قرار دارند و ریسک تشنج در این افراد به شدت افزایش می یابد. همچنین مصرف خودسرانه ترامادول می تواند منجر به بی خوابی و اختلالات خواب و دیگر علائم روان پریشی در افراد مصرف کننده گردد.
تشنج و صرع هنگام ترک ترامادول؛ تشخیص افراد ترامادولی
همانطور که میدانیم مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن در بسیاری از موارد باعث ایجاد بی خوابی های شبانه و بروز اختلالات خواب شدید در افراد می گردد، به همین دلیل مصرف ترامادول نیز میتواند پس از ایجاد سردرد و سرگیجه در نهایت باعث بروز حالت تشنج و صرع در افراد گردد. از طرف دیگر، اعتیاد به ترامادول باعث ایجاد اختلالات تنفسی در افراد شده و حتی در هنگام قطع مصرف ناگهانی آن نیز ممکن است افراد دچار تشنج و حالات صرع شده و با خطر مرگ روبرو شوند. باید بدانید که مصرف و اعتیاد به داروی ترامادول می تواند باعث بروز آسیبهای جدی تنفسی در افراد شده و فرد را با خطر مرگ روبرو کند.
مصرف بیش از حد ترامادول و خطر تشنج
اگر تحت نظارت پزشک در حال مصرف داروی ترامادول هستید، باید بدانید که باید به شکل منظم آن را مصرف کنید و اگر دوزی را فراموش کردید حتماً آن را مصرف نمایید. اگر پس از فراموش کردن نوبت مصرف این دارو، نوبت بعدی آن نزدیک است، بهتر است نوبت فراموش شده را رها کرده و دوز منظم مصرفی خود را در وقت مناسب طبق دستور پزشک مصرف نمایید. هرگز برای جبران نوبت فراموش شده دارو، دو دوز را باهم مصرف نکنید، زیرا می تواند باعث ایجاد آسیب شما شود.
در همین رابطه، داروهایی وجود دارد که باعث معکوس کردن اثرات مخرب ترامادول در افراد می گردد. این داروها با مسدود کردن اثرات مواد افیونی می تواند باعث تسکین علائم خطرناک ناشی از مصرف بالای ترامادول در افراد گردند. در همین حال استفاده از داروی نالوکسان میتواند در مدت کوتاهی اثرات مخرب ترامادول را خنثی کرده و باعث بازگشت علائم حیاتی در افراد گردد. مصرف بیش از حد ترامادول می تواند باعث بروز علائمی در افراد شود که مهمترین آنها عبارتند از :
- کاهش اندازه مردمک
- مشکل در تنفس
- تنفس آهسته یا کم عمق
- خواب آلودگی شدید یا خواب آلودگی
- فرد قادر به پاسخ دادن یا بیدار شدن نیست
- کند شدن ضربان قلب
- ضعف عضلانی
- پوست سرد و لطیف
خطرات مصرف ترامادول؛ تشنج در افراد ترامادولی
داروهای اپیوئید از انواع مسکن های قوی هستند که می توانند آسیب های تنفسی و قلبی ایجاد کنند. توجه داشته باشید که مصرف ترامادول می تواند باعث ایجاد وابستگی شدیدی روانی و جسمی نیز در افراد مصرف کننده شود. در نتیجه هرگز برای تسکین دردهای فیزیکی یا روانشناختی خود از ترامادول استفاده نکنید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ با مشاورین ما تماس بگیرید.
سرفراز باشید…