اختلال شخصیت اسکیزوفرنی (۱)
آنچه در این مقاله می خوانید :
علائم فرد با اختلال شخصیت
روش های کمک
از خود مراقبت کنید
شبکه ای از پشتیبانی
درمان و کمک به خود
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : اختلال شخصیت اسکیزوفرنی چیست؟ برای درمان بیماری اسکیزوفرنی چه باید کرد اختلال شخصیت را درمان کرد؟ بهترین روش درمان اختلال شخصیت اسکیزوفرنی چیست؟ اگر شما یک فرد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی هستید باید بدانید که برای درمان و دریافت پشتیبانی لازم و برای غلبه بر چالش ها باید اطلاعات جامعی در مورد این اختلال شخصیتی پیدا کنید. کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ در این مقاله به توضیح و تشریح این بیماری اختلال شخصیت پرداخته است لطفاً تا انتهای مقاله ما را همراهی بفرمایید.
علائم فرد با اختلال شخصیت اسکیزوفرنی
حقیقت این است که عشق و حمایت خانواده و دوستان یک فرد در درمان اختلالات شخصیتی بسیار موثر است. هنگامی که یک فرد در یک خانواده مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید نی است خانواده او با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم خواهد کرد. این مشکلات شامل احساسات سختی مانند ترس، احساس گناه، عصبانیت و ناامیدی است. در یک خانواده با وجود یک بیمار اسکیزوفرنی احساس سردرگمی درماندگی و رفتارهای عجیب و غریب وجود دارد. بسیاری از اوقات خانوادهها خسته می شوند و سعی می کنند که بیمار خود را از دیگران مخفی کنند. اما نکته حائز اهمیت در مورد اختلال اسکیزوفرنی این است که با دریافت کمک های تخصصی و پشتیبانیهای لازم امکان بهبودی از این بیماری وجود دارد.
روش های کمک اختلال شخصیت اسکیزوفرنی
- ۱- بیماری و مشکلات آن را بپذیرید.
- ۲- این موضوع را فراموش نکنید که کسی که مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید نی است نمیتواند بهتر شود یا به یک زندگی کامل و پر معنی داشته باشد.
- ۳- تمام تلاش خود را بکنید تا فرد بیمار شما احساس بهتری داشته باشد و از این زندگی لذت ببرد.
- ۴- به نیازهای خود توجه کنید
- ۵- حس شوخ طبعی را حفظ کنید و همیشه امیدوار باقی بمانید
برای درمان و کمک به یک فرد با اختلال شخصیت اسکیزوفرنی می بایست نکات بسیاری را آموخت. مهمترین این نکات عبارتند از:
۱. خود را آموزش دهید
یادگیری در مورد اسکیزوفرنی و درمان آن به شما این امکان را می دهد تا در این راه بهترین راه مقابله با علائم آن را بیابید. شما باید به فرد بیمارتان بیآموزید که راهکارهای خود را یاری را فرا گیرد و برای بهبودی خود تلاش نماید.
۲. استرس را کاهش دهید
این حقیقت انکار ناپذیر است که استرس میتواند علائم اسکیزوفرنی را تشدید کند، بنابراین ایجاد یک محیط ساختاری و حمایتی برای فرد مبتلا به این اختلال بسیار لازم و ضروری است.
۳. انتظارات واقع بینانه داشته باشید؛ علائم اسکیزوفرنی
واقعبینی در مورد چالش های اختلال شخصیت اسکیزوفرنی نی بسیار مهم است. فرد بیمار خود بیاموزید تا اهداف قابل مدیریت داشته باشد و در مورد بهبودی خود از این بیماری صبور باشد.
۴. فرد بیمار خود را توانمند سازید
فرد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوفرنی را کمک کنید تا بیاموزد که کارهای خود را انجام دهد. یادتان باشد که هرگز نباید کارهایی را که او میتواند انجام دهد را برای او انجام دهید. حمایت از فرد بیمار اسکیزوفرنی به معنای تشویق هرچه بیشتر او به استقلال و خود یاری است. در اینجا به توضیح و تشریح نکاتی خواهیم پرداخت که برای کمک به یک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی بسیار مهم است.
۱- از خود مراقبت کنید؛ اختلال شخصیت اسکیزوفرنی
مراقبت از خود یک رفتار خودخواهانه نیست. نکته حائز اهمیت در درمان افراد مبتلا به اسکیزوفرنی این است که خانواده ها و نزدیکان آنها باید بیاموزند که نیازهای اولیه خود را در رابطه با سلامتی رعایت کنند. اختلال اسکیزوفرنی میتواند استرس بسیار زیادی بر خانواده تحمیل کند. این موضوع می تواند زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار دارد. در نتیجه باید بدانید اگر شما در زندگی خود استرس دارید و از آرامش لازم برای روبرویی با مسائل خانواده برخوردار نیستید این حالات شما می تواند فرد اسکیزوفرنی را تحت فشار قرار داده و علائم بیماری او را تحریک و تشدید کند.
سبک زندگی سالم
نکته حائز اهمیت در مورد خانواده های مبتلا به علائم اسکیزوفرنی این است که آنها باید دارای عادات و سبک زندگی سالمی باشند. این خانواده ها حتما باید بیشتر است بقیه افراد دارای الگوهای خاص رفتاری و سبک و سیاق زندگی باشند. راه و روش و متد زندگی در یک خانواده که فرد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوفرنی دارد می تواند در ایجاد انگیزه و ترغیب افراد برای دنبال کردن بهبودی کمک نماید.
تعاملات اجتماعی
یکی از نکات مهم وجود تعاملات اجتماعی برای کاهش استرس در یک خانواده با فرد بیمار اسکیزوفرنی است. هنگامی که یک خانواده یک فرد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوفرنی دارد باید نکات بسیاری را مد نظر قرار دهد. یکی از این نکات وجود تعاملات اجتماعی با افراد دیگر است. افرادی که با شما دارای صمیمیت کافی هستند و از شنیدن مشکلات شما احت نمیشوند و شما را قضاوت میکنند. مهم است که این خانواده با افراد قابل اعتماد مانند دوست اعضای خانواده یا حتی یک درمانگر حرفهای ارتباط نزدیک داشته باشد. دریافت کمک های روحی و عاطفی از افرادی که در اطراف ما وجود دارند می توانند در مسیر درمان به خانواده های گرفتار به این بیماری کمک نمایند. در نتیجه خانواده ای که فرد بیمار اسکیزوفرنی دارد باید تعاملات اجتماعی خود را حفظ کند و در گسترش آن برای دریافت کمک های بیشتر کوشش نمایید.
ورزش کنید؛ اختلال شخصیت اسکیزوفرنی
به طور مرتب ورزش کنید. ورزش میتواند استرس را کاهش دهد و اندورفین، مواد شیمیایی قدرتمند موجود در مغز را آزاد نماید و باعث تقویت روحیه شود. هنگامی که ورزش می کنید احساس بهتری خواهید داشت و می توانید بیشتر به فرد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید نی خود را همراهی نمایید. رژیم غذایی سالم تاثیر مستقیمی بر احساسات شما خواهد داشت. به حداقل رساندن قند و کربوهیدرات های تصفیه شده و غذاهایی که منجر به خلق و خوی منفی می شوند می تواند به شما کمک نماید. مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ که غالباً از ماهیهای چرب، روغن ماهی، گرد و به دست می آید، انرژی و چشم انداز شما را بهبود خواهد بخشید.
پذیرش احساسات
هنگامی که یک فرد احساسات آزار دهنده خود را میپذیرد و دست از جنگیدن با آن ها می کشد تغییرات شگرفی را تجربه خواهد کرد. احساس می تواند تفاوت زیادی در احساسات شما ایجاد کند. برای مدیریت استرس و تعادل در روحیه لازم است که شما می آموزید که چگونه احساسات خود را بپذیرید.
مراقبت از سلامتی؛ اختلال شخصیت اسکیزوفرنی
هنگامی که یکی از اعضای یک خانواده مبتلا به اختلال شخصیت اصلی فرنی می گردد، خانواده او با مشکلات عدیده ای روبرو خواهد شد. در نتیجه برای مدیریت احساسات آزار دهنده و مشکلات ناشی از استرس و نگرانی های مزمن لازم است و افراد خانواده هر چه بیشتر از سلامتی خود مراقبت نمایند. کارهای بسیاری وجود دارد که خانواده ها برای مراقبت از خود و سلامتی شان می بایست انجام دهند که در اینجا به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. مهمترین روشهای غلبه بر استرس و مدیریت احساسات آزار دهنده استفاده از تکنیک های آرامبخش است. به این معنا که استفاده از تکنیک هایی مانند مدیتیشن، تنفس عمیق، یوگا و یا آرام سازی شرقی می تواند بر استرس ذهن بدن فرد تاثیر بگذارد و آن را به تعادل برساند.
۲- شبکه ای از پشتیبانی را تشکیل دهید
نکته حائز اهمیت برای خانواده هایی که فرد مبتلا به علائم اسکیزوفرنی می دارند، دریافت کمک، تشویق و درک متقابل از طرف افراد پشتیبان می باشد. هرچه پشتیبانی بیشتری دریافت کنید، بیشتر می توانید بر مشکلات خود و کمک به فرد بیمار خود موفق شوید. در این مورد لازم است که حدود تواناییهای خود را بشناسید و در مورد سطح پشتیبانی و مراقبت هایی که میتوانید به فرد بیمار خود ارائه دهید، واقع بین باشید. اگر در مورد توانایی های خود شناخت کافی نداشته باشید به مرور زمان فرسوده خواهد شد و دیگر نمی توانید به فرد بیمار خود کمک نمایید، بنابراین لازم است در جایی که می توانید عمل کنید و اگر در موردی توانایی لازم نداشتید از پشتیبان های خود در درخواست کمک کنید.
لازم است که به یک گروه پشتیبانی بپیوندید و به افرادی که به شما در احساس انزوا و ترس کمک میکنند ملحق شوید. در گروه های حمایتی افراد با به اشتراک گذاشتن تجربیات، اطلاعات و مشاوره های لازم فضای مورد نیاز افراد و خانواده هایی را که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند را فراهم می آورند. لازم است که بدانید استفاده از خدمات پشتیبانی می تواند بسیار کمک کننده باشد. پزشک و یا درمانگر می تواند با در اختیار گذاشتن اطلاعات، تواناییها و تخصص خود به شما در کمک رساندن به فرد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی کمک نماید.
۳- درمان و کمک به خود را بیاموزید
تشویق به درمان و دریافت کمک به خود در حقیقت سنگبنای کمک به یک فرد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوفرنی است. در حالیکه در درمان اسکیزوفرنی دارویی یک عنصر مهم است، اما بهبودی فرد مبتلا به اسکیزوفرنی به فاکتورهای دیگری نیز بستگی دارد. راهکار های خودیاری مانند تغییر رژیم غذایی سالم، مدیریت استرس، ش و جستجوی حمایتهای اجتماعی میتواند تاثیر عمیقی بر علائم، احساس و عزت نفس شما داشته باشد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد خود در یکی ار مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفا با ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
بسیار زیبا و کامل بود. تشکر از شما