کراک
کراک (Crack) چیست؟
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز : گیاه کوکا یکی از انواع گیاهان بومی در آمریکای جنوبی می باشد که از هزاران سال پیش، از آن برای افزایش انرژی و مقابله با گرسنگی استفاده می کرده اند. این گیاه منبع ماده محرک کوکائین و همچنین کراک است. برای نخستین بار در دهه ۶۰ میلادی کوکائین از این گیاه استخراج شد و برای بی حسی در جراحی های موضعی و حساس مانند جراحی چشم، بینی و گلو مورد استفاده قرار گرفت. اما به تدریج به دلیل وجود عوارض و خاصیت اعتیاد زایی، این ماده در ردیف مواد مخدر اعتیاد آور دیگر مانند مرفین و هروئین قرار گرفت و به عنوان یک ماده اعتیاد آور معرفی شد. در همین رابطه در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ ترک کراک، ترک کوکائین، ترک هروئین و انواع مواد مخدر دیگر تحت نظارت متخصصین مجموعه درمانی اهواز کمپ و با مراقبتهای شبانهروزی مددیاران حاضر در مرکز، آماده ارائه خدمات به افراد مبتلا به اعتیاد می باشد. پس از حدود یک قرن از ساخت ماده محرک کوکائین، ماده مخدری که بسیار ارزان تر بود، به نام کراک تولید شد. این ماده در دهه ۸۰ میلادی به دلیل ارزان بودن در میان جوانان و نوجوانان با استقبال خیلی زیادی مواجه شد.
ارزان بودن کراک
به دلیل ارزان بودن کراک نسبت به کوکائین، چندین برابر آن خرید و فروش می شود، زیرا کوکائین یکی از گرانترین انواع مواد مخدر در دنیا می باشد. از طرف دیگر کراک به دلیل ارزان بودن هر کسی حتی نوجوانان نیز قادر به تهیه آن هستند. اما کراک یکی از انواع مواد اعتیاد آور است که دارای قدرت اعتیاد زایی زیادی میباشد و به سرعت فرد را درگیر اعتیادی پیچیده کرده و دوز مصرفی آن افزایش پیدا میکند.
کراک از انواع مواد محرک است که بر روی سیستم عصبی افراد تاثیر گذاشته و باعث افزایش انرژی و بالا بردن خلق و خو و ایجاد حس سرخوشی شدیدی در فرد مصرف کننده می شود. نحوه عمل این ماده محرک بسیار به کوکائین شبیه است و دارای ترکیبات مشابه با آن میباشد.
این ماده محرک یکی از مشتقات کوکائین است که به شکل جامد و قالب پذیر تولید میشود و در اشکال مختلف مانند تراشه های کوچک یا تکه های بزرگ و زبر مانند یافت می شود. این ماده محرک در رنگ های مختلف مانند کرم روشن، خاکستری و قهوه ای روشن تا تیره وجود دارد و در برخی از موارد تکه های کوچک کراک مانند خرده صابون یا سنگ نمک یافت می شود.
نحوه ترک اعتیاد کراک
همانطور که پیشتر توضیح دادیم، کراک یکی از انواع مواد محرک اعتیاد آور است که اعتیاد افراد به آن با همان بار اول شروع میشود. با مصرف این ماده مخدر ذهن و روان فرد به آهستگی درگیر اعتیاد به آن شده و فرد گرایش ذهنی و روانی شدیدی به مصرف آن پیدا می کند و رفته رفته روند اعتیادش شدت مییابد.
روند اعتیاد به کراک بسیار آهسته است، اما به شکلی عمیقی در زندگی و وجود فرد ریشه دوانده تا جایی که فرد بدون کراک میتواند زندگی کند. اعتیاد به کراک بسیار پیچیده و آسیب زا می باشد و فردی که به این ماده مخدر اعتیاد پیدا میکند، علیرغم مشاهده همه پیامدهای منفی و خسارتهایی که به زندگی او در جنبه های مختلف اجتماعی، خانوادگی، بین فردی، شغلی یا تحصیلی وارد می شود، باز هم نمی تواند اعتیاد خود را به این ماده مخدر کشنده متوقف نماید و در یک سیکل معیوب معتادگونه به دام می افتد.
برای ترک کراک نیاز به کمک های تخصصی چند جانبه وجود دارد. زیرا این اعتیاد یکی از قدرتمندترین انواع اعتیادها می باشد و فرد برای رهایی و متوقف سازی آن به پلتفرم های درمانی استاندارد که تحت نظر متخصصین ترک اعتیاد باشد، نیاز دارد. در همین رابطه کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ آمادگی همراهی شما را در زمینه ترک کراک دارد.
بهترین روش ترک اعتیاد کراک
مانند سایر اعتیادها هنگامی که فردی مصرف کراک را متوقف می کند، با علائم محرومیت جسمی و روانی شدیدی روبرو میشود. اولین علائم ترک اعتیاد کراک بروز حالاتی مانند :
- افسردگی
- احساس ملامت
- فقدان احساس لذت
- خستگی تحریک پذیری
- اضطراب
- خواب آلودگی
افرادی که درگیر اعتیاد سنگین به کراک هستند، علائم محرومیت آنها ممکن است تا چندین روز ادامه داشته باشد و یا حتی تا هفته ها و ماه ها این علائم و عوارض باقی بمانند. ترک اعتیاد کراک باعث افسردگی های شدید و بروز افکار خودکشی و یا آسیب زدن به خود یا دیگران همراه است، که در آن فرد دچار وسوسه های شدید مصرف شده و کشش دائمی برای مصرف مجدد را تجربه می کند که البته بسیار آزاردهنده می باشند. اگر فردی از کمک های تخصصی مشاورین ترک اعتیاد مرکز ترک اعتیاد اهواز استفاده نکند و به صورت خودسرانه اقدام به ترک کراک نماید، ممکن است در این دوران به مصرف الکل یا داروهای مسکن قوی دیگر مانند کلردیازپوکساید روی آورد.
اما باید بدانیم که استفاده از هرگونه ماده مخدر یا داروی شیمیایی دیگر می تواند فرد را به سمت اعتیاد جدیدی سوق دهد. در همین رابطه کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با برخورداری از یک تیم مجرب درمانی، آماده ارائه خدمات روانکاوی اعتیاد، خدمات روانشناسی و مددکاری اجتماعی می باشد. همچنین در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ کلیه درمانهای روانشناختی و دارو درمانی بدون استفاده از داروهای مخدر و اعتیاد آور و همچنین شرایط و امکانات اقامتی مناسب و استاندارد، برای افراد وجود دارد تا به آنها کمک کند که یک روند درمان قطعی و بدون بازگشت را تجربه نمایند.
ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ
همانطور که میدانیم، اعتیاد به کراک دارای چندین جنبه آسیب زا می باشد. این ماده محرک بیشتر از آنکه جسم فرد را درگیر اعتیاد کند، او را از لحاظ روانی و ذهنی دچار وابستگی های شدید می کند. در نتیجه برای درمان و متوقف سازی این اعتیاد لازم است تا فرد از درمان های ترکیبی چند وجهی و جامع بهرهمند شود. بدین منظور برای این که فرد بتواند با این اعتیاد پیچیده روبه رو شود، به حمایت های چند جانبه و مداوم نیاز دارد تا بتواند به یک ترک موفق و بدون بازگشت دسترسی پیدا کند. در این راه نیاز به کمک های تخصصی و روشهای درمانی استاندارد و مدرن وجود دارد. اگر فردی به صورت خودسرانه و بدون کمک های تخصصی اقدام به ترک اعتیاد به این ماده محرک نماید، با عوارض شدیدی روبرو خواهد شد.
به همین منظور شما می توانید با پذیرش و بستری شدن در مجهزترین و بهترین کمپ ترک اعتیاد و با دریافت مشاوره های روانشناسی اولیه به یک روند استاندارد درمانی دسترسی پیدا کرده و فرآیند درمان اعتیاد خود را تحت نظارت متخصصین مرکز به انجام برسانید. برای افرادی که در مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ بستری میشوند، دریافت خدمات روان درمانی اعتیاد، روانکاوی اعتیاد، خدمات روانشناسی و مشاوره های تخصصی فردی و گروهی جهت جلوگیری از بازگشت و مصرف مجدد ارائه می شود. در حال حاضر مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ برای ترک کراک با استفاده از متدهای درمانی استاندارد به افراد کمک می کند. این فرایند های درمانی بدون استفاده از هرگونه داروی مخدر مانند متادون یا بوپرنورفین انجام میشود، تا فرد بدون وابستگی به هرگونه ماده مخدر دیگر بتواند اعتیاد را در زندگی خود متوقف نماید و بهبودی خود ادامه دهد.
مهمترین تاثیرات مصرف Crack چیست؟
هنگامی که فردی از ماده مخدر کراک استفاده می کند، اولین و مهمترین تاثیرات آن بر روی سیستم عصبی و روانی او شکل می گیرد. این ماده باعث میشود تا سیستم گردش خون، تنفس و همچنین ضربان قلب فرد بالا رفته و تنفس سریع تر شود و بدن متحمل فشار ناگهانی زیادی گردد. این تاثیرات به عوامل مختلفی مانند میزان مصرف، مدت زمان اعتیاد و ویژگی های جسمی و روانی افراد بستگی دارد. از طرف دیگر مصرف همزمان کراک با برخی داروها و مواد اعتیاد آور دیگر مانند الکل می تواند باعث تداخل دارویی و ایجاد ترکیبات شیمیایی خطرناک در بدن فرد شود، که دارای اثرات تحریک کنندگی و محرک شدید است و میتواند احتمال مرگ را در افراد افزایش دهد. به هم خوردن تعادل شیمیایی بدن در اثر ترکیبات سمی کراک و الکل، میتواند آسیبهای جدی به سیستم عصبی و همچنین شکل گیری حمله های قلبی که منجر به مرگ ناگهانی شود، ایجاد نماید.
نحوه تولید کراک
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، کراک یکی از مشتقات کوکائین است. در حقیقت منبع تهیه مادۀ کراک از بوته گیاهی و برگهای گیاه کوکا می باشد. کوکائین در اشکال مختلف وجود دارد و در فرم نمک پودری یا نمک هیدروکلراید یافت می شود. البته فرم آزاد آن از درجه خلوص بالاتری برخوردار است و قابلیت دود کردن دارد. فرم خام و آزاد کوکائین به نام کراک شناخته میشود و به دلیل اینکه فرایندهای شیمیایی بر روی آن انجام نشده بسیار ارزان تر از ماده محرک کوکائین می باشد. برای تهیه فرم آزاد کوکائین، با استفاده از فرآیندهای شیمیایی، کوکائین خالص را از نمک هیدروکلراید تفکیک می کنند و با استفاده از مواد قابل اشتعال مانند اتر، آن را تولید می کنند. اما برای تهیه کراک برخلاف فرم آزاد کوکائین از مواد فرار و قابل اشتعال استفاده نمیشود و تنها آن را با محلول آمونیاک یا بیکربنات سدیم حرارت قرار می دهند. با انجام این عمل، ماده ای استخراج میشود که کراک نام دارد. این ماده پس از خشک شدن تبدیل به تکه های کوچک سنگ مانند می شود که وزن آنها بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ گرم می باشد.