روان درمانی در مرکز اهواز کمپ
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : روان درمانی چیست و چگونه به افراد در بند اعتیاد کمک می کند؟ آیا به وسیله روان درمانی میتوان اعتیاد را متوقف کرد؟ به کمک رواندرمانی چه مشکلاتی را می توانیم حل کنیم؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با موضوع روش ها و متدهای رواندرمانی سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن به این نوشته امتیاز بدهید و ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطالعه فرمایید. موضوع اعتیاد و نحوه درمان آن همیشه یکی از پیچیده ترین مباحثی بوده که جامعه متخصصین علم روان شناسی با آن روبرو بوده است. شاید به جرات بتوان گفت که اعتیاد و مباحث مربوط به آن یکی از بغرنج ترین موضوعاتی است که اجتماع با آن روبرو است. اعتیاد در حقیقت شامل جنبه های متعددی است که مشکلات روحی و روانی ناشی از آن به یک چالش جهانی تبدیل شده است.
شناخت روان درمانی
مراحل درمانی یک معتاد در حال بهبودی می تواند بسیار تخصصی و پیچیده باشد. به دلائل متعدد یک معتاد در حال بهبودی که در حال قطع مصرف مواد مخدر می باشد می تواند دوباره به مصرف مجدد باز گردد. یکی از مهمترین دلایل بازگشت یک معتاد به مصرف مواد مخدر مشکلات و آسیب های روانی ناشی از مصرف مخدر و یا مسائل شخصیتی و عاطفی اوست. موضوع رواندرمانی یکی از سوالاتی است که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است. اما رواندرمانی به طور کلی یک فرایند است که یک متخصص به بررسی وضعیت روانی مددجوی خود میپردازد و با کامل شدن درک صحیح از مشکل مددجو، به فرد کمک میکند تا به روش صحیح و استاندارد در مسیر درمان خود حرکت نماید. نکته مهم در رابطه با رواندرمانی این است که همه افراد و همه اقشار یک جامعه به آن نیاز دارند و برای ارتقاء سطح کیفی زندگی خود می توانند از آن استفاده کنند و بهره مند شوند.
روان درمانی چیست؟
در حقیقت رواندرمانی روشی است که توسط درمانگری آموزش دیده به شکل حرفهای، با توجه به خاستگاه اختلال تحت درمان، انجام می گیرد. روان درمانگری بر دو پایه رابطه و ارتباطات به شکل کلامی و غیرکلامی استوار است. رابطهای حرفهای بین بیمار و درمانگر است که مبتنی بر اصالت، جدیت، صمیمیت و آزادی است. رواندرمانی توسط متخصصین و مشاورین برای درمان طیف وسیعی از انواع اختلالات روانی و مشکلات احساسی و هیجانی به کار برده می شود. همانطور که گفته شد این فرایند از طریق گفت و گو انجام میشود. در این روش به افراد کمک می شود تا بتوانند علائم روحی، روانی و احساسی ناخوشایندی را که در درون با آن روبرو هستند را کاهش داده و مدیریت نمایند. از طرف دیگر به افزایش سطح بهزیستی در زندگی افراد کمکهای موثری می کند.
تکنیک های روان درمانی
- مهارت های بین فردی
- حل مساله
- شناسایی رفتارهای نادرست
- مدیریت استرس
- مهارت های کلامی و غیر کلامی
- تغییر باورهای مشگل ساز
- مدیریت خشم
رواندرمانی و انواع مشکلات
رواندرمانی در بهبود انواع مشکلات درونی، روانی و بین فردی موثر است و کمک می کند تا فرد بتواند سطح کیفی خود را در زندگی و روابطش ارتقا بخشد. از جمله مهمترین مشکلاتی که میتوان از این فرآیند در درمان آن استفاده نمود عبارتند از :
- مشکلات سازگاری با شرایط زندگی
- کنار آمدن با رویدادهای آسیبزا
- کنار آمدن با غم از دست دادن عزیزان و مشکلات مرتبط با سوگ
- اختلالات روانی خاص نظیر افسردگی و اضطراب
- اختلالات و مشکلات مرتبط با سوءمصرف مواد
- مشکلات ارتباطی با همسر و سایر افراد مهم در زندگی
جلسات روان درمانی
جلسات درمانی در فرایند رواندرمانی به صورت فردی، گروهی و یا خانواده درمانی برگزار می شود. در این جلسات هیچ محدودیت سنی وجود ندارد و برای هر رده سنی از کودکان تا بزرگسالان قابل اجراست. این جلسات معمولاً از یک تا چند بار در هفته میتواند برگزار شود و بین ۳۰ تا ۵۰ دقیقه زمان می برد. جلسات رواندرمانی می تواند به صورت کوتاه و یا بلند مدت برای افراد اجرا شود، اما معمولاً برای اختلالات شخصیتی به صورت بلندمدت مورد استفاده قرار می گیرد.
رواندرمانی و درمانهای دارویی
این روش درمانی گاهی اوقات با درمانهای دارویی دیگر همراه میشود. بسته به نوع مشکلاتی که مددجو دارد گاهی اوقات درمان های دارویی نسبت به استفاده از رواندرمانی ارجحیت بیشتری پیدا میکنند. با این حال بر اساس تحقیقات مشخص شده که حتی در شرایطی که شرایط روانی مددجو ایجاب می کند که درمان دارویی استفاده شود، قرار گرفتن در جلسات رواندرمانی در کنار داروها می تواند اثرات درمانی را دو چندان کند.
انواع روش های روان درمانی
با پیشرفت هایی که در زمینه علم روانشناسی صورت گرفته، رویکردهای متفاوتی در رواندرمانی ایجاد شده که هر کدام بر اساس تئوری مربوط به خود ایجاد شده است. اینکه چه رویکردی برای مددجو باید مورد استفاده قرار گیرد به نوع مشکل او بستگی دارد. بر همین اساس ممکن است درمانگر از روش های انتخابب استفاده کند و در جریان روند درمان از تکنیکهای درمانی مختلف دیگر نیز بهره ببرد، اما برخی از رایجترین رویکردهای درمانی عبارتند از :
- درمان شناختی رفتاری
- رفتار درمانی دیالکتیک
- درمان های روان پویشی
- درمانهای حمایتی
در ادامه به توضیح بیشتر هر کدام از این روش های درمانی خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات آن بیشتر آشنا کنیم.
۱. درمان های شناختی رفتاری
درمان شناختی رفتاری بر پایه این دیدگاه که افکار انسان منشأ تمامی احساسات و رفتار ها او می باشد، عمل میکند. به همین دلیل درمانگران تلاش میکنند تا برای حل مشکلات، الگوهای ناسازگار و مخرب در افکار فرد را شناسی کرده و آنها را با افکار مناسب و انتخابی دیگر جایگزین نمایند. در این روش درمانی که امروزه یکی از رایج ترین شیوه های روان درمانی در دنیا می باشد، طیف وسیعی از اختلالات روانی مورد درمان و بررسی قرار میگیرد.
۲. رفتار درمانی دیالکتیک
در این روش درمانی که نوع دیگری از درمان شناختی رفتاری است، به فراد کمک میکند تا احساسات خود را تنظیم کرده و مدیریت نمایند. این روش درمانی معمولاً برای معالجه افرادی به کار برده میشود که مبتلا به افکار خودکشی مزمن هستند و یا دچار اختلال شخصیت مرزی، اعتیاد به غذا و اختلال استرس پس از سانحه هستند، مورد استفاده قرار می گیرد.
۳. درمان های روان پویشی
به زبان ساده روان درمانی که تحت تاثیر نظریه روانکاوی قرار دارد، کمک میکند تا تجارب اولیه کودکی و الگوهای مخربی که در ناخودآگاه قرار دارند را واکاوی و ترمیم نماید. در این روش درمانگر در طول جلسات درمانی به کاوش ذهن ناخودآگاه فرد می پردازد و سعی میکند تا تجارب ناخوشایند دوران کودکی را اصلاح نماید.
۴. درمان های حمایتی
این روش درمانی به افراد کمک میکند تا بتوانند به شکل موثری از منابع درونی خود استفاده بهینه کنند. در حقیقت این امر باعث بهبود عملکرد اجتماعی می شود که مهمترین آنها عبارتند از :
- ایجاد عزت نفس
- کاهش اضطراب
- تقویت مکانیزم های مقابله
- بهبود عملکرد اجتماعی
آگاهی از حقیقت اعتیاد یکی از راه های بهبودی از آن است، در نتیجه برای آگاهی از ماهیت اعتیاد باید به اجزا آن آگاه شد. در همین راستا مرکز ترک اعتیاد اهواز با استفاده از تکنیک های روان درمانی در مسیر بهبودی مددجویان خود به روند درمانی آنها کمک می کند تا به بهترین شکل ممکن از مزایای رواندرمانی و روانکاوی اعتیاد استفاده نمایند.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره آنلاین رایگان در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین دریافت مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.