ترک تریاک؛ تریاک چیست؟
ماده مخدر تریاک از انواع مواد شناخته شدۀ مواد افیونی است که از عصاره نارس گیاه خشخاش تولید میشود. نیمۀ عمر تاثیرات آن از ۸ تا ۱۲ ساعت می باشد که به میزان و مقدار مصرف تریاک و همچنین نحوه متابولیسم بدن فرد بستگی دارد. ساختار شیمیایی ماده مخدر تریاک همانند ساختار نورفین ها در مغز می باشد، به همین دلیل پس از مصرف آن این مواد با اشغال گیرنده های نورفین در مغز باعث ایجاد اختلال و بههمریختگی سیستم عصبی افراد شده و باعث کاهش جریان خون در مغز می گردند. مصرف این ماده باعث ایجاد وابستگی شدید جسمی و البته ذهنی در افراد می شود که جنبه روانی آن به مراتب از وابستگی های فیزیکی بیشتر است. برخی از مهمترین عوارض مصرف تریاک عبارتند از :
- بیقراری
- تحریک پذیری
- افسردگی
- پرش عضلانی
- تشنج
- اتساع مردمک ها
- اختلالات بینایی
- تکرر ادرار
- بینظمی در دوره های قاعدگی
- مشکلات باروری و مرده زایی در بانوان
در همین رابطه مهمترین گام برای ترک تریاک آگاهی از تاثیرات و وابستگی های ایجاد شده به این ماده مخدر است. اعتیاد به تریاک می تواند علائم و عوارض مختلفی را در افراد ایجاد نماید که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
- بی نظمی درجه حرارت بدن
- گرفتگی عضلانی، درد استخوانی
- بیقراری، تحریک پذیری و افسردگی
- آب ریزش بینی، تعریق و خمیازه کشیدن
- تمایل شدید به مصرف مجدد
- سیخ شدن موهای بدن
برای ترک مخدر تریاک چه باید کرد؟
نکته مهم در رابطه با مصرف تریاک این است که مواد قلیایی موجود در آن پس از ورود به بدن فرد تا ۴۸ ساعت در بدن باقی می مانند و باعث آسیب های جبران ناپذیری بر سیستم دفاعی بدن فرد می گردند. از طرف دیگر تاثیرات ماده تریاک پس از مصرف تنها چهار ساعت دوام می آورند اما به دلیل ماندگاری مواد شیمیایی موجود در این ماده مخدر، فرد به سرعت دچار اعتیاد جسمی و روانی شده و برای رهایی از وابستگی به این ماده مخدر و ترک اعتیاد تریاک باید حتما از خدمات مشاوره روانشناسی و روان درمانی برای متوقف سازی مصرف و جلوگیری از عود مجدد آن استفاده نماید.
ترک تریاک
همانطور که توضیح دادیم، مصرف تریاک باعث ایجاد وابستگی های شدید جسمی و روانی در افراد میشود و برای ترک اعتیاد آن حتماً باید از خدمات روان درمانی و روانشناختی استفاده شود، تا از عود مجدد مصرف جلوگیری به عمل آید. اعتیاد به تریاک یکی از اعتیاد های بشدت عودکننده است که فرد برای ترک اعتیاد آن لازم است به مرکز ترک اعتیاد اهواز به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد آنلاین کشور مراجعه نماید.
ترک ماده مخدر با متادون
متادون یکی از روشهای درمانی است که بسیاری از مراکز ترک اعتیاد سرپایی و وب سایت هایی که تنها مشاوره تلفنی ارائه میدهند از آن استفاده می کنند. متاسفانه این روش نه تنها باعث متوقف سازی اعتیاد در زندگی فرد نمی شود، بلکه می تواند باعث بروز وابستگی های شدید به متادون شود. از طرف دیگر اضافه شدن یک اعتیاد جدید به تریاک می تواند روند درمان افراد را به شدت پیچیده کرده و فرد را دچار آسیب های جبران ناپذیر نماید.
در همین رابطه مرکز ترک اعتیاد اهواز با استفاده از روشهای استاندارد درمانی و استفاده از داروهای غیر مخدر و مکمل ترک اعتیاد، افراد را به شکل صحیح و استاندارد در مسیر درمان اعتیاد قرار می دهد. در این مسیر فرد بدون هیچ گونه وابستگی به مواد مخدر یا داروهای مخدر دیگر میتواند درمان اعتیاد را در کمپ ترک اعتیاد اهواز انجام داده و به حذف کامل ماده مخدر، بدون جایگزینی هرگونه ماده مخدر دیگر انجام دهد.
ترک اعتیاد ماده تریاک بدون درد و خماری
همانطور که می دانیم تریاک یک ماده مسکن و ضد درد می باشد، اما ترک غیر اصولی آن می تواند با درد و علائم محرومیت شدیدی همراه باشد. به همین دلیل بهتر است برای ترک اعتیاد تریاک به مرکز ترک اعتیاد اهواز مراجعه فرمایید تا تمامی مراحل درمان و سم زدایی شما تحت نظارت متخصصین اعتیاد، با کمترین میزان درد و خماری با موفقیت انجام پذیرد.
ترک ماده مخدر تریاک در منزل
بر اساس تحقیقات انجام شده و نظر متخصصین درمان اعتیاد، ترک اعتیاد تریاک در منزل و محیط خانه یک عمل غیر اصولی همراه با عوارض مختلف می باشد. به همین دلیل لازم است تا افراد با استفاده از تخصص مشاورین ترک اعتیاد با کمترین عوارض، روند درمان و ترک اعتیاد خود را به شکل اصولی و صحیح تحت نظارت متخصصین و در شرایط و امکانات متناسب با ترک اعتیاد، سپری نمایند و از یک برنامه درمانی اصولی بهره مند شوند. اعتیاد به تریاک باعث وابستگی شدید جسمی و روانی در افراد می شود به همین دلیل متوقف سازی اعتیاد به آن نیاز به ترک جسمی همراه با درمانهای روانشناختی و روان درمانی دارد. در این مسیر ضروری است تا افراد پس از ترک اعتیاد جسمی همچنان جلسات مشاوره و روان درمانی خود را با متخصصین ادامه دهند تا به یک ترک پایدار دست یابند.
درمان خماری در ترک تریاک
علائم محرومیت و خماری یکی از مهمترین علل مقاومت افراد برای درمان و ترک اعتیاد تریاک است. البته با پیشرفت هایی که در زمینه علم پزشکی و روان درمانی انجام شده خماری تریاک را می توان تا حد بسیار بالایی متوقف کرد و از درد و رنج افراد در زمان سم زدایی کاست. در همین رابطه روند درمان و ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد اهواز تحت نظارت تیم روانشناسی انجام می پذیرد و افراد می توانند به سادگی روند درمان خود را کامل نمایند.
دارو درمانی در ترک اعتیاد
یکی از پیچیدهترین حالاتی که افراد در دوران محرومیت و خماری با آن روبرو می شوند، بروز دردهای عضلانی می باشد. اما روش برخورد و آرام سازی این دردها به وسیله داروهای مخدر عملی کاملا اشتباه و بینتیجه است. زیرا دردهای عضلانی و علائم محرومیت با مصرف داروهای مخدر تداوم پیدا می کنند و فرد نمی تواند روند درمان کاملی را تجربه نماید. به همین دلیل باید با استفاده از روش های طبیعی مانند دوش آب گرم و استراحت مطلق میزان شدت درد را به حداقل رساند. از طرف دیگر مصرف دمنوش های گیاهی همچون دم کرده زرشک و بابونه یا نوشیدن آب گوجه فرنگی می تواند بسیار موثر واقع شود.
درمان پا درد در ترک اعتیاد ماده تریاک
برای درمان پا درد که در اثر خماری ترک ماده تریاک برای افراد اتفاق میافتد، استفاده از روشهای طبیعی و سنتی می تواند بسیار کمک کننده باشد. در همین رابطه مصرف دمنوش های گیاهی مانند گل بابونه، دمنوش گل شقایق و مریم گلی می تواند به کاهش دردهای عضلانی و پا درد کند. از طرف دیگر استفاده از بادکش گرم و ماساژ درمانی و همچنین مصرف آب های دیتاکس به کاهش دردهای عضلانی کمک شایانی میکند.
درمان های غیر پزشکی
اخیرا استفاده از روشهای غیر پزشکی در درمان و ترک اعتیاد تریاک مرسوم شده است. اما این روش ها به هیچ عنوان نمی توانند به افراد برای متوقف سازی اعتیاد به تریاک کمک کنند. زیرا اعتیاد به مواد مخدر افیونی یک بیماری چند وجهی و ترکیبی است و درمان آن نیز نیاز به تخصص در زمینه های مختلف جسمی، روانی و روحی دارد. در همین رابطه تنها روش تایید شده برای ترک اعتیاد استفاده از روش درمان بستری در مرکز ترک اعتیاد می باشد. از همین روی برای آگاهی بیشتر شما همراهان به معرفی روش های ترک اعتیاد تریاک به شکل غیر پزشکی خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا کنیم.
1- ترک اعتیاد تریاک با داروی گیاهی
یکی از متداول ترین روش های ترک تریاک استفاده از داروهای گیاهی می باشد، که البته این روش ها به هیچ عنوان نمی توانند روشی تایید شده برای ترک اعتیاد باشند. استفاده از کپسول های گیاهی مانند کپسول دوغی یا قرص فلفلی به دلیل شباهت ساختاری که با مواد مخدر دارند، میتوانند باعث ایجاد وابستگی های جدید روانی و جسمی در افراد شوند و نه تنها نمی توان از این طریق اعتیاد را ترک کرد، بلکه ممکن است اعتیاد جدیدی را نیز وارد زندگی فرد کند.
2- ترک ماده تریاک با اسپند
یکی دیگر از انواع روشهای غیر پزشکی برای ترک ماده تریاک استفاده از ماده اسپند است. این روش ترک اعتیاد هیچ توجیه علمی و پزشکی ندارد و عملاً به بیماران تریاک هیچ کمکی نمیکند. از طرف دیگر باعث تشدید شدن علائم محرومیت، ترک و خماری در افراد می شود که در صورت عدم کنترل شرایط جسمی و روانی بیمار توسط یک درمانگر متخصص، احتمال لغزش و مصرف مجدد بسیار افزایش پیدا میکند. به همین دلیل لازم است خانواده ها و اطرافیان با علائم ترک اعتیاد آشنا شده تا بتوانند در روند درمان فرد معتاد به او کمک نمایند. برخی از مهمترین این علائم عبارتند از :
- تعریق زیاد
- بی قراری و بی تابی
- انجام حملات هیجانی
- حس سرما و لرزش اندام ها
- دردهای عضلانی مفصلی
- پرخاشگری و اختلال در خلق و خو
3- ترک ماده تریاک به روش فوق سریع
یکی دیگر از روشهای غیر استاندارد و منسوخ که توسط برخی از کلینیک های ترک اعتیاد انجام می شود، استفاده از سم زدایی سریع و فوق سریع می باشد. در این رابطه لازم است بدانید این روش های ترک اعتیاد که با استفاده از مواد شیمیایی انجام میشود، توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده منسوخ اعلام شده و در دنیا این روش برای ترک اعتیاد منسوخ و غیر قابل انجام هستند.
استفاده از روش شیمیایی سم زدایی سریع و فوق سریع دارای عوارض متعددی است که می تواند کاملاً جبران ناپذیر باشد. نکته مهم در رابطه با این روش ها این است که بسیاری از افراد به دلیل بیهوشی کامل در زمان سم زدایی سریع و فوق سریع ممکن است دچار آسیب های جدی قلبی و عروقی و حتی مغزی شوند. در حقیقت درمان و ترک اعتیاد دارای یک فرآیند پیچیده جسمی، روانی و روحی است و افراد برای موفقیت در ترک اعتیاد بدون بازگشت باید از خدمات روانشناختی و روان درمانی استفاده کنند تا بتوانند با وسوسه های مجدد مصرف که کاملاً ذهنی و روانی می باشند مقابله کنند.
خدمات درمان اعتیاد و سم زدایی
روش ترک اعتیاد تریاک در مرکز ترک اعتیاد اهواز شامل حذف کامل ماده مخدر، بدون جایگزینی هرگونه ماده مخدر دیگر می باشد. تمامی مراحل درمان اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد اهواز تحت نظارت مستقیم متخصصین اعتیاد، روانشناسان و روان درمانگران اعتیاد می باشد و افراد با دریافت مشاوره های روانشناختی و مراقبت های شبانه روزی توسط مدد یاران حاضر در مرکز می توانند سلامتی خود را بازیابند و بهترین نتیجه را از ترک اعتیاد بدون بازگشت خود بدست آورند. مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با همکاری مراکز ترک اعتیاد که دارای امکانات و استانداردهای درمانی و اقامتی هستند، آماده است تا به بیماران و مددجویان خود کمک نماید. از طرف دیگر این مرکز درمانی با همکاری کمپ ترک اعتیاد بانوان به عنوان بهترین و مجهزترین مرکز ترک اعتیاد آنلاین کشور آماده خدمت رسانی می باشد.
سوالات متداول ترک تریاک
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”آیا برای ترک اعتیاد تریاک از روش سم زدایی فوق سریع می توان استفاده کرد؟” answer-0=”خیر. استفاده از سم زدایی فوق سریع یا سریع به عنوان روشهای منسوخ در دنیا شناخته می شوند و برای هیچ نمونه از انواع اعتیاد قابل استفاده نیستند، زیرا دارای عوارض جدی و آسیب زایی میباشند.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”سریعترین روش ترک تریاک چیست؟” answer-1=”بهترین و مطمئن ترین روش به هیچ وجه سریعترین روش درمان اعتیاد نیست. بلکه استفاده از روشهای استاندارد درمانی به عنوان درمان بستری میان مدت در یک مرکز ترک اعتیاد میتواند به افراد کمک کند تا با استفاده از کمک های تخصصی روند ترک اعتیاد موفقی را تجربه نمایند.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”آیا ترک اعتیاد با روش های سنتی قابل انجام؟” answer-2=”خیر. برای ترک تریاک استفاده از روشهای استاندارد درمانی و دریافت کمک های تخصصی از جمله مشاوره های تخصصی ترک اعتیاد و همچنین رواندرمانی و روانکاوی اعتیاد جزء فاکتورهای مهم برای ترک اعتیاد موفق می باشد و استفاده از روشهای سنتی به هیچ وجه نمی تواند به افراد کمک کند.” image-2=”” headline-3=”h3″ question-3=”آیا برای ترک ماده تریاک میتوان از ب 2 استفاده کرد؟” answer-3=”خیر. ب 2 یک ماده مخدر شبه افیونی است که دارای قدرت اعتیادآوری بالایی می باشد. مصرف این ماده میتواند باعث ایجاد وابستگی های شدید ذهنی و جسمی در افراد شود و برنامه درمانی افراد را با مشکل مواجه کند.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]
عزیزان و همراهان ارجمند توجه داشته باشید که مدت زمان ترک تریاک به عوامل و فاکتورهای مختلفی همچون نوع و دوز ماده مصرفی، همچنین مدت زمان اعتیاد و شرایط جسمی و روانی افراد بستگی دارد که پس از انجام مشاوره های روانشناسی اولیه مشخص می گردد.