پیامدهای مصرف مواد مخدر
آنچه در این مقاله می خوانید :
مهمترین پیامدهای مصرف مواد مخدر
مهمترین عوارض کوتاه مدت اعتیاد
عوارض دراز مدت اعتیاد
سایر پیامدهای مصرف مواد مخدر
مشکلات اقتصادی در خانواده
ایجاد مشکلات زناشویی
پیامدهای اجتماعی
بروز اوردوز در مصرف مواد مخدر
هشدارهایی در مورد اوردوز
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین پیامدهای مصرف مواد مخدر کدام است؟ برای شناسایی پیامدهای مصرف مواد مخدر به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ آیا مصرف مواد مخدر می تواند آسیب های جبران ناپذیری ایجاد کند؟ مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با پیامدهای مصرف مواد مخدر و تاثیرات مخرب آن سعی کرد تا مطالبی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
با وجود تمامی اطلاعاتی که از طرق مختلف در رابطه با عوارض و پیامدهای مصرف مواد مخدر و اعتیاد در اختیار افراد قرار میگیرد، اما بسیاری از افراد به دلیل ناآگاهی و تصورات غلط نسبت به اثرات مواد مخدر به سمت آن کشیده می شوند. همانطور که در مقاله بیماری اعتیاد توضیح داده شد، مصرف مواد مخدر و اعتیاد در تمامی جنبه های زندگی یک فرد اثر می گذارد و آسیب ها و پیامدهای جبران ناپذیری را به او تحمیل میکند.
مهمترین مواد مخدر کدامند؟
در کشور ما مواد مخدر افیونی جزو پرمصرف ترین انواع مواد مخدر هستند. این دسته از مواد مخدر از گیاه خشخاش به دست می آیند و در آزمایشگاه از طریق افزودن مواد شیمیایی تولید می شوند که مهمترین آنها عبارتند از :
مهمترین پیامدهای مصرف مواد مخدر
مصرف مواد اعتیاد آور مانند تریاک، حشیش، متادون، شیشه، هروئین و غیره باعث آسیبهای جدی جسمی و روانی در افراد می گردد. این عوارض می تواند در کوتاه مدت و یا حتی بلندمدت دارای تفاوت هایی باشد به همین منظور میتوان گفت که عوارض اعتیاد به مواد مخدر به دو بخش اصلی تقسیم می شود که عبارتند از :
- عوارض کوتاه مدت
- پیامدها و عوارض بلند مدت
۱- مهمترین عوارض کوتاه مدت اعتیاد
- ایجاد حالت تیرگی و ابهام در ذهن
- احساس رخوت در بدن
- بروز مشکلات تنفسی
- حالت تهوع و استفراغ
- یبوست
- سرگیجه و سردرد
- خشکی دهان
۲- عوارض دراز مدت اعتیاد به مواد مخدر
این دسته از عوارض و پیامدهای مصرف مواد مخدر به دلیل طولانی مدت بودن آن می تواند آسیب های جدی و جبران ناپذیری را به فرد وارد آورد که مهمترین آنها عبارتند از :
- ضربان قلب نامنظم و افزایش خطر سکته قلبی
- تجربه یبوست و دردهای شکمی شدید
- بروز اختلالات هورمونی
- تضعیف استخوانها
- تجربه دردهای نامشخص
- دچار شدن به اختلالات روحی-روانی نظیر افسردگی
سایر پیامدهای مصرف مواد مخدر
علاوه بر عوارض و پیامدهای یادشده جسمی و روانی اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد پیامدهای اجتماعی و کاری مختلفی به زندگی افراد وارد می آورد که برخی از آنها عبارتند از :
- مشکلات اقتصادی در خانواده
- مشکلات زناشویی و روابط خانوادگی
- پیامدهای اجتماعی
۱. مشکلات اقتصادی در خانواده
اعتیاد مواد مخدر میتواند بر روی عملکرد و فعالیت های افراد به شدت تأثیر مخربی بگذارد، به طوری که عملکردهای شغلی و اجتماعی را مختل کرده و باعث ایجاد مشکلات اقتصادی برای فرد و خانواده او گردد. از طرف دیگر بخش زیادی از درآمد فرد صرف تهیه و مصرف مواد مخدر میشود به همین دلیل فرد در اثر مصرف مواد مخدر و اشکالات عصبی و روانی که ایجاد میشود میتواند از لحاظ اقتصادی به شدت دچار خسارت شود.
۲. ایجاد مشکلات زناشویی
یکی از مهمترین تاثیرات مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن ایجاد تغییرات منفی در میل جنسی افراد می باشد. در اثر مصرف مواد مخدر میل جنسی فرد به شدت کاهش یافته و روابط زناشویی مختل میگردد، از سوی دیگر فرد ممکن است در اثر مصرف مواد مخدر دچار رفتارهای جنسی پرخطر شود که باعث بروز بیماری های مقاربتی و انتقال آن به شریک جنسی میگردد.
۳. پیامدهای مصرف مواد مخدر؛ پیامدهای اجتماعی
مصرف مواد مخدر بر روی تمامی فعالیت های خانوادگی تاثیر مخربی می گذارد. بهطور مثال والدینی که درگیر اعتیاد هستند نمیتوانند به مشکلات خانواده و فرزندان خود رسیدگی کنند. از سوی دیگر ممکن است فرد در اثر اعتیاد به رفتارهای پرخطری مانند فروشندگی مواد روی بیاورد که هر کدام از آنها می تواند پیامدهای اجتماعی مخربی را به فرد و خانواده او تحمیل نماید.
بروز اوردوز در مصرف مواد مخدر
اوردوز یکی از مهمترین پیامدهای مصرف مواد مخدر که میتواند آسیبهای جبرانناپذیری را به بار آورد. همانطور که توضیح داده شد مصرف مواد مخدر سیستم عصبی مرکزی افراد را تخریب کرده و میتواند موجب کاهش و یا حتی توقف تنفس در افراد گردد و جریان خون به مغز را کاهش داده و باعث مرگ گردد. افرادی که دارای مشکلات قلبی و ریوی هستند در اثر مصرف مواد مخدر در معرض بروز آسیب و اختلالات تنفسی بیشتری قرار دارند. ترکیب مواد مخدر با سایر مواد اعتیاد آور یا مصرف همزمان الکل می تواند خطر اوردوز و مرگ را افزایش دهد که برخی از نشانههای آن عبارتند از :
- احساس خواب آلودگی مفرط
- بروز مشکل در نفس کشیدن
- کاهش سرعت تنفس یا ایست تنفسی
- خرناس یا خروپف کردن به دلیل وجود مشکل تنفسی
- سرد شدن پوست بدن
- شل شدن و تضعیف ماهیچهها
- کبودی و تیرگی پوست، لب و ناخنها
- از دست دادن هشیاری و رفتن به کما
هشدارهایی در مورد اوردوز مواد مخدر
یکی دیگر از عوامل افزایش اوردوز در افراد معتاد نحوه استعمال مواد مخدر است. به طور مثال روش تزریقی مواد مخدر احتمال بروز اوردوز را به میزان زیادی افزایش می دهد. از طرف دیگر برخی از مواد مخدر می توانند در مقادیر بسیار کم نیز موجب اوردوز افراد گردند و در چند دقیقه میتوانند موجب مرگ شوند. از سوی دیگر افرادی که برای یک دوره ترک میکنند با احتمال پیامدهای مصرف مواد مخدر و اوردوز در مصرف مجدد و ناگهانی خود روبرو هستند. به دلیل اینکه تحمل بدن نسبت به مواد مصرفی کاهش پیدا کرده است در نتیجه لازم است افراد پس از ترک اعتیاد با مشاوره ترک اعتیاد در تماس بوده و از آنها برای ادامه روند درمان استفاده کنند. زیرا وسوسه های شدید می تواند منجر به مصرف مجدد گردد در نتیجه لازم است برای پیشگیری از اعتیاد مجدد و خطرات همراه آن از متخصصین کمک بگیرید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره رایگان در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین اخذ مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …