ترک اعتیاد تریاک
آنچه در این مقاله می خوانید :
تاثیر تریاک بر جسم و روان
تاثیر تریاک بر سیستم عصبی
مصرف تریاک و تاثیرات روحی روانی
رفتارهای ضد و نقیض
رفتارهای غیر مسئولانه
ترس و اضطراب
مشکلات جسمی
روان درمانی
ترک اعتیاد ماده تریاک
زندگی پس از ترک اعتیاد
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ترک اعتیاد تریاک چند روز طول میکشد؟ برای آنکه بدانیم ترک اعتیاد تریاک چه مدت طول می کشد و دارای چه مراحلی است به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با موضوع ترک اعتیاد تریاک و مراحل درمان آن سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
ماده مخدر تریاک یکی از انواع مواد افیونی است که از گیاه خشخاش بدست می آید. هنگامی که فردی به آن اعتیاد پیدا می کند برای ترک آن باید عوامل مختلفی مد نظر قرار گرفته شود، زیرا این ماده مخدر وابستگی های شدید جسمی، روحی و روانی در افراد ایجاد می کند. مصرف و اعتیاد به ماده مخدر تریاک صدمات جبران ناپذیری را بر سیستم عصبی و جسم افراد وارد میکند و برای رهایی از این آسیب ها، بسته به میزان و شدت اعتیاد لازم است تا فرد از کمک های تخصصی بهره مند شود. در غیر این صورت فرد معتاد در مسیر ترک دچار تنش های روانی و روحی بسیاری خواهد شد که میتواند از ادامه روند درمان جلوگیری به عمل آورد.
تاثیر تریاک بر سیستم عصبی
همانطور که در مقاله اعتیاد به تریاک توضیح داده شد، تریاک یک ماده مخدر است که بر گیرنده های حسی و عصبی تاثیر مستقیم میگذارد. مصرف تریاک باعث ترشح هورمونی به نام دوپامین در مغز می گردد که می تواند پیام لذت بخشی را در سیستم عصبی فرد ایجاد کرده و باعث تسکین درد شود. در واقع مسکنها و داروهای آرام بخش نیز در دوز پایین تر همین تاثیر را بر مغز می گذارند که البته بسیاری از این داروها از مشتقات تریاک هستند و از این ماده مخدر به دست می آیند. از طرف دیگر اعتیاد به تریاک به سرعت پیشرفت کرده و باعث افزایش روز افزون مصرف در افراد می گردد، زیرا گیرندههای عصبی به سرعت نسبت به پیامهای سرخوشی خنثی می گردند. به این شکل با افزایش مقاومت سیستم عصبی نسبت به تریاک، احساس لذت اولیه تجربه نمی شود و فرد برای رسیدن به سرخوشی اولیه و ترشح بیشتر دوپامین ناگزیر است که دوز مصرفی و دفعات مصرف را افزایش دهد.
ترک اعتیاد تریاک؛ تاثیرات روحی روانی
مصرف ماده مخدر تریاک به صورت مستقیم بر روان افراد تأثیر میگذارد و می تواند باعث بروز علائم و اختلالات جسمی و همچنین اختلالات روانی در افراد گردد. مهمترین اختلالات روانی که مصرف تریاک در افراد ایجاد می کند عبارتند از :
- رفتارهای ضد و نقیض
- رفتارهای غیر مسئولانه
- ترس و اضطراب
۱. ترک اعتیاد تریاک؛ رفتارهای ضد و نقیض
مصرف تریاک بر خلق و خوی و احوالات فرد مصرفکننده تاثیرات مخرب می گذارد. به طور مثال هنگامی که فرد مواد مصرف کرده به دلیل ترشح دوپامین در مغز رفتاری توام با سرخوشی، مهربانی و صبر دارد اما بعد از پایان اثرات نشئگی مواد مخدر پرخاشگر شده و کاملا مضطرب میگردد.
۲. رفتارهای غیر مسئولانه
افراد معتاد به تریاک از پذیرش مسئولیت خودداری می کنند و معمولاً پس از مدتی اعتیاد به تریاک از شغل و حرفه خود باز می مانند. از طرف دیگر به تدریج مشکلات مالی به سراغ آنها می آید، اما با همه این مشکلات فرد بر وظایف خود تمرکز نمیکند و برخورد مسئولانه ای نشان نمی دهد.
۳. ترک اعتیاد تریاک؛ ترس و اضطراب
مصرف تریاک باعث ایجاد هراس بیپایانی در افراد می گردد. ماده مخدر تریاک با ایجاد هراس نسبت به قضاوت دیگران، ترس از عدم دسترسی به مواد مخدر، از دست دادن خانواده و غیره باعث ایجاد اضطراب و تنش های روانی بیشماری در افراد می گردد.
مصرف تریاک و مشکلات جسمی
عوارضی که مصرف تریاک بر جسم دارد یکی دیگر از معضلاتی است که برای مصرف کننده به وجود می آید. تعدادی از عوارض جسمی عبارتند از :
- مشکلات گوارشی خصوصا در ناحیه کبد و روده
- تپش قلب و مشکلات قلبی و عروقی
- عفونت ریه و مشکلات تنفسی
- کم خونی و افت فشار خون
- کم اشتهایی و یا میل شدید به مواد قندی و شیرین و خطر ابتلا به دیابت
- مشکلات و بیماری های لثه و خرابی دندان ها
- اختلال خواب به گونه ای که فرد ممکن است برای مدت طولانی بی خواب بماند
- خستگی مزمن و بی حالی
- سردردهای طولانی و مزمن
روش های ترک اعتیاد تریاک
همانطور که توضیح داده شد، تریاک یکی از قدیمی ترین انواع مواد مخدر شناخته شده توسط انسان است که در طول سالیان متمادی افراد بسیاری به آن اعتیاد پیدا کرده و سعی کرده از روشهای آزمون خطا مصرف آن را متوقف نمایند. اما با توجه به مشکلاتی که اعتیاد به تریاک بر جسم و روان افراد وارد میکند برای رهایی از آن اصولی وجود دارد که باید طبق استانداردهای درمانی مناسب مورد استفاده قرار گرفته تا فرد بتواند روند درمان و بهبودی خود را آغاز کرده و با موفقیت ادامه دهد.
روش های نادرست ترک اعتیاد تریاک
همانطور که توضیح داده شد، برای رهایی از اعتیاد به تریاک لازم است تا با استفاده از کمک های تخصصی و همچنین دریافت کمک ها و مشاورههای مناسب و استاندارد از طریق مشاوره ترک اعتیاد روند درمان و ترک تریاک را آغاز نماییم. در غیر این صورت افراد نمیتوانند به صورت خودسرانه و با روشهای غیر استاندارد و غیر تخصصی روند درمان کاملی را طی کرده و با موفقیت اعتیاد را در زندگی خود متوقف نمایند. در همین رابطه برخی از روش های غیر استاندارد و ناصحیح عبارتند از :
- متادون درمانی
- استفاده از گیاهان دارویی
- قطع مصرف ناگهانی
هرکدام از این روشها برای ترک اعیتاد تریاک میتواند عوارض جدیدی را برای ما ایجاد نماید. به طور مثال استفاده خودسرانه از متادون و بدون برنامه که زیر نظر یک پزشک و روانشناس متخصص اعتیاد انجام نمیپذیرد، میتواند آسیبهای جدی را به افراد وارد آورد و علاوه بر اعتیاد به تریاک، اعتیاد جدیدی را در زندگی فرد شعلهور نماید. از طرف دیگر ممکن است افراد سعی کنند با استفاده از گیاهان دارویی به ترک اعتیاد تریاک اقدام کنند و همین مسئله میتواند شرایطی را برای فرد ایجاد کرده که روند درمان و بهبودی او به تعویق بیفتد.
برخی اوقات نیز مشاهده شده که اطرافیان فرد معتاد او را در یک محل نگهداری می کنند و به صورت ناگهانی مصرف او را قطع می کنند. اما باید در نظر داشت ترک تریاک فرد را دچار دردهای جسمانی شدید و تنش های روانی عمیق می کند، بنابراین لازم است تا با استفاده از کمک های تخصصی زیر نظر یک مشاور ترک اعتیاد انجام پذیرد و به صورت خودسرانه مصرف تریاک قطع نگردد.
بهترین روشهای ترک اعتیاد تریاک
همانطور که می دانیم برای ترک اعتیاد به ماده مخدر تریاک لازم است تا بر اساس یک پروسه درمانی صحیح و تخصصی اقدام شود. روش صحیح ترک تریاک دارای سه مرحله اصلی سم زدایی، دوره مراقبتی و روان درمانی می باشد که در ادامه به تشریح و توضیح هر کدام از این مراحل خواهیم پرداخت.
۱. سم زدایی ماده مخدر تریاک
سم زدایی ماده مخدر اولین مرحله از مراحل سه گانه درمان اعتیاد به تریاک می باشد. به این صورت که در این مرحله به فرد معتاد کمک میشود تا مصرف تریاک خود را به آهستگی و با کمترین درد و ناراحتی قطع نماید. در این مرحله با استفاده از داروهای مکمل به فرد کمک میشود تا وابستگی خود را به ماده مخدر تریاک به حداقل برساند و آماده شود تا برای مرحله بعد به طور کامل مصرف خود را متوقف نماید. در این مرحله فرد معتاد با کمک متخصص و مشاوره اعتیاد و با استفاده از داروهای تجویزی، مسکنها و داروهای تقویتی میزان مصرف خود را به حداقل رسانده و به تدریج سموم و مواد مخدر از بدن پاک می شوند.
۲. دوره مراقبتی بعد از سبز زدایی
پس از دوره سم زدایی اولیه به دلیل وابستگیهای شدیدی که تریاک در افراد ایجاد می کند علائم و عوارض آن مشهود میشود که مهمترین آن شامل دردهای جسمانی و تنش های عصبی می باشد. در این مرحله علائم و عوارض به اوج خود می رسند که با استفاده از کمک های تخصصی مانند روان درمانی و همچنین دریافت روانکاوی های ترکیبی، آموزشهای لازم به فرد کمک میشود تا این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارد.
۳. ترک اعتیاد تریاک؛ روان درمانی
پس از قطع مصرف کامل و پاک شدن جسم فرد از سموم و مواد مخدر، فرد باید از لحاظ روانی و روحی آموزش های لازم و تکنیک ها و روشهای درمان اعتیاد بهرهمند شود. به جرأت میتوان گفت که این مرحله از روند درمان افراد از اعتیاد مهمترین بخش است و بدون سپری کردن این مرحله فرد نمیتواند روند درمان خود را به خوبی ادامه داده و با موفقیت از اعتیاد نجات یابد. در این مرحله که به روانکاوی اعتیاد شناخته می شود، فرد با دریافت آموزش های متنوع و ترکیبی و همچنین روان درمانی اعتیاد می تواند وسوسه ها و مشکلات روحی و روانی خود را شناسایی کرده و با استفاده از کمک های روان درمانگر به روند درمان خود با موفقیت ادامه دهد.
ترک اعتیاد تریاک چند روز طول میکشد؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت که روند درمان افراد از اعتیاد بستگی به میزان و شدت اعتیاد و سال های وابستگی به این ماده مخدر دارد. از طرف دیگر عواملی وجود دارد که میتواند به فرد در روند درمان کمک کرده و یا او را از ادامه درمان باز دارد، که برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از :
- سن فرد مصرف کننده
- میزان مصرف تریاک
- تعداد دفعات مصرف در طول روز
- مدت زمان اعتیاد به تریاک
- نحوه مصرف
- ابتلا به بیماری های دیگر
- توان جسمانی و قدرت بدنی افراد
- اختلالات روانی
زندگی پس از ترک اعتیاد تریاک
نکته مهم در رابطه با زندگی افراد پس از قطع مصرف و اعتیاد این است که فرد پس از طی کردن مراحل اولیه درمان خود وارد یک دوره حساس و شکننده می شود. در این دوره کمک اطرافیان، خانواده و اجتماع میتواند بسیار مهم باشد، اما آنچه بیش از چیزهای دیگر دارای اهمیت است داشتن یک برنامه ریزی فردی برای ایجاد یک برنامه منسجم بهبودی است. زیرا فرد بدون داشتن برنامه روزانه بهبودی نمی تواند به روند درمان خود ادامه دهد. در این بین داشتن تغذیه سالم، ورزش کردن، دوری از افراد مصرف کننده، پرهیز از حضور در دورهمی هایی که در آن مواد مصرف می شود می تواند موثر و کارآمد باشد. از طرف دیگر تحکیم روابط عاطفی با نزدیکان و داشتن فعالیت های اجتماعی میتواند به فرد در ادامه روند درمان کمک کند و باعث تقویت ذهن و جلوگیری از مصرف مجدد مواد می گردد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و مشاوره آنلاین رایگان در زمینه و بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین اخذ مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …