مصرف همزمان مشروب و ترامادول
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین مضرات مصرف مشروب و ترامادول کدام است و چرا نمی توان این دو ماده را باهم مصرف کرد؟ استفاده همزمان از مشروب و ترامادول می تواند چه خطراتی دارد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با ارائه و جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با مضرات مصرف مشروب و ترامادول به صورت همزمان سعی کرده تا مطالب مهمی را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
در بسیاری از اوقات افراد بدون اینکه از مضرات مشروبات الکلی و ترامادول اطلاعی داشته باشند ممکن است آنها را به صورت همزمان استفاده کنند. از یک طرف ساخت مشروبات الکلی در کشور که به صورت خانگی و زیرزمینی اتفاق می افتد بدون در نظر گرفتن موارد بهداشتی تولید می شود و باعث مشکلاتی برای افراد مصرف کننده می گردد. متاسفانه در سالهای اخیر شاهد مسمومیت و مرگ بسیاری از افراد در اثر مصرف این گونه مشروبات الکلی بوده ایم.
مشروب و ترامادول
با تحقیقات انجام شده در این زمینه مشخص شده اصلیترین علل مسمومیت وجود ترکیبات ترامادول در مشروبات الکلی می باشد. در حقیقت تولیدکنندگان این گونه مشروبات الکلی برای بالا بردن حالات سرخوشی و آرامبخشی مشروبات از داروهای آرامبخش و مخدر مانند متادون و ترامادول استفاده میکنند بدون آنکه از خطر تداخل این داروها با مشروبات الکلی اطلاع دقیقی داشته باشند سلامت مصرفکنندگان را به خطر میاندازند. از طرف دیگر برخی از مصرف کنندگان نیز به صورت کاملاً خودسرانه این دو ماده را با هم مصرف می کنند که می تواند باعث آسیب های جدی به سلامت بهداشت و روان افراد شود.
قرص ترامادول چیست؟
همانطور که در مقاله ترامادول توضیح داده شد، این ماده مخدر یکی از انواع داروهای مسکن و اعتیاد آور است که به دلیل داشتن خاصیت شبه افیونی مانند مرفین منجر به تخفیف احساس درد، کم کردن سرعت تنفس، کاهش ضربان قلب و احساس آرامش در افراد می گردد. از طرف دیگر این ماده مخدر با درگیر کردن گیرنده های لذت و شادی در سیستم عصبی مرکزی افراد منجر به ایجاد احساس شادی و سرخوشی می گردد. متاسفانه بسیاری از افراد برای درمان افسردگی از این دارو استفاده می کنند و بدون اینکه از تأثیرات اعتیادآور آن مطلع باشند از این داروی مخدر استفاده می کنند.
تاثیر مشروبات الکلی
اتانول ماده موثر و اصلی در مشروبات الکلی می باشد که با ورود آن به خون بدن فرد تاثیرات آن را مشاهده می کند. در این بین مهم ترین اثری که الکل و ترامادول بر افراد می گذارد شامل تاثیراتی است که بر مغز افراد وارد می آورد. در حقیقت اتانول با فعال کردن دوپامین و گابا در مغز افراد باعث ایجاد احساس لذت و همچنین خواب آلودگی و گیجی می گردد.
علاوه بر آن مصرف مشروبات الکلی در قسمت پیشانی مغز و همچنین کاهش فعالیتهای آن بخش باعث کاهش بازدارندگی رفتار در فرد میگردد. میتوان گفت کاهش بازدارندگی رفتار محدودیت های رفتاری و اخلاقی را از پیش روی فرد برمی دارد که در نتیجه آن فرد میتواند رفتارهایی را از خود بروز دهد که قبلاً به هیچ وجه آنها را انجام نمیداده است.
عوارض مصرف همزمان مشروب و ترامادول
همانطور که در مقاله ماده مخدر الکل توضیح داده شد، مصرف همزمان این مواد میتواند تاثیرات مخربی بر سیستم عصبی و جسمی افراد وارد آورد و گاهی تا حدی شدید است که باعث ایجاد مسمومیت و حتی مرگ در افراد گردد. در حقیقت هر دوی این ماده ها می توانند مانند یک کند کننده مغز عمل نمایند، بنابراین مصرف همزمان آنها با یکدیگر باعث تشدید مضاعف اثرات در فرد میگردد، اما مهمترین عوارض مصرف همزمان این مواد با هم عبارت است از :
- کندی و کاهش عمق تنفس
- آسیب های کبدی
- مشکلات روانی و روحی
- مشکلات جسمی و عصبی
کندی تنفس ناشی از مشروب و ترامادول
در اصطلاح پزشکی کندی تنفس به کاهش سرعت و سخت شدن تنفس اطلاق می شود. در واقع مواد مخدر با تاثیراتی که بر روی مراکز تنفسی در مغز می گذارند باعث کند شدن تنفس می گردند. اگر دوز موادی که این تاثیرات را بر سیستم عصبی مرکزی افراد وارد می آورند بالا باشد، کاهش عمق تنفس و کندی آن بیشتر می شود و می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. حتی می تواند منجر به قطع تنفس در افراد گردد و در برخی مواقع پس از مدت کوتاهی باعث بیهوشی و ایست قلبی و در نهایت مرگ در افراد گردد.
آسیب های کبدی
همانطور که می دانیم قرص ترامادول حاوی مقادیری از استامینوفن است. در این حالت اگر ترامادول همراه با مشروبات الکلی مصرف شود میتواند باعث ایجاد اختلالات کبدی در افراد شود که برخی از مهمترین علائم آن عبارتند از :
- حالت تهوع و استفراغ
- کاهش اشتها
- تیره شدن رنگ ادرار
- درد در قسمت راست شکم
- احساس خستگی مفرط
- زردی پوست و چشمها
مشکلات و عوارض روحی و روانی مشروب و ترامادول
مصرف مشروبات الکلی و ترامادول به دلیل اینکه بر روی بازداری رفتاری فرد تاثیر میگذارد و آن را کاهش می دهد، باعث می شود تا شخص به رفتارهایی مبادرت ورزد که قبلاً به سختی حاضر به انجام بوده است و کمتر به عواقب آن رفتار خواهد اندیشید. از سوی دیگر مصرف ترامادول باعث فعالتر شدن و کاهش شدید اضطراب در فرد میگردد، در نتیجه ترکیب الکل و ترامادول می تواند اثرات هر دو را تشدید کرده و فرد را از افکار افسردگی که بیشتر با آن درگیر بوده است در شرایط خودکشی قرار دهد.
عوارض مصرف الکل و ترامادول
مصرف همزمان الکل و ترامادول میتواند تاثیرات مخرب جسمی و روانی بر افراد وارد آورد که مهمترین آنها عبارتند از :
- تشنج و سرگیجه
- مشکلات حافظه
- از دست دادن هوشیاری
- مشکلات گوارشی
روش ترک اعتیاد به مشروب و ترامادول
اگر جزو افرادی هستید که برای زمان های طولانی به صورت همزمان از این مواد مصرف کرده اید و به آن وابستگی شدید پیدا کرده اید، برای ترک ترامادول باید در قدم اول از مصرف همزمان ترامادول با هر ماده دیگری خودداری کنید. از طرف دیگر باید دوز مصرفی و مقدار مصرف را کنترل کرده و از بالا رفتن آن جلوگیری به عمل آورید. اما باید توجه داشته باشید که قطع مصرف ناگهانی مواد مخدر مانند مشروبات الکلی، تریاک، ترامادول متادون و دیگر داروهای آرام بخش دارای عوارض بسیار خطرناکی میباشد. بنابراین بهتر است اگر تمایل به ترک این مواد را دارید از یک متخصص و یا محیط درمانی استاندارد استفاده کنید. شما با دریافت مشاوره از متخصصین ما در مرکز ترک اعتیاد اهواز به صورت تلفنی یا حضوری در مراکز ترک اعتیاد میتوانید بهره مند شوید.
مسمومیت همزمان الکل و ترامادول
اگر فردی به دلیل مصرف همزمان مشروب و ترامادول دچار علائم اوردوز یا مسمومیت شد باید اقدامات مناسبی را برای نجات و احیای او انجام دهید. در این زمینه برخی از علائم اوردوز و مسمومیت عبارتند از :
- کند شدن شدید تنفس
- رفتارهایی به شدت غیرعادی و تکانشی
- رنگپردیگی
- سرگیجه
- تشنج و درد قفسه سینه
اما اقداماتی که برای افرادی که دچار مسمومیت شده اند عبارتند از :
۱- الکل را از دسترس او خارج نمایید.
۲- شخص را روی زمین بخوابانید.
۳- از درستی تنفس او مطمئن شوید.
۴- در کنار فرد مسموم بمانید.
۵- مطمئن شوید دقیقاً چه موادی را مصرف کرده است.
۶- با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.
۷- هر چند دقیقه یک بار نبض و تنفس او را اندازه بگیرید.
۸- اگر دیدید علائم حیاطی کاهش پیدا کرده اقدام به احیای قلبی CPR کنید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و اطلاعات بیشتر در مورد مشروب و ترامادول و اخذ مشاوره آنلاین رایگان در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین اخذ مشاوره روانشناسی تلفنی در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …