چگونه نه بگوییم
آنچه در این مقاله می خوانید :
چگونه نه بگوییم
خواسته های خود را بشناسید!
در نظر گرفتن پیامدها
آگاهی از عواقب نه گفتن!
بهترین روش برای نه گفتن!
اصل مطلب را بگویید!
با احترام رفتار کردن!
یشنهاد جایگزین داشته باشید!
وقتی نمیدانید نه بگویید
وقتی راهکارها مشخص نیستند!
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : چگونه نه بگوییم ؟ آیا نه گفتن یک مهارت است و باید آن را بیاموزیم؟ برای یادگیری مهارت نه گفتن به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ چه زمانی باید نه بگوییم ؟ به چه چیزهایی نه بگوییم؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با نحوه نه گفتن سعی کرده تا در مورد این مهارت مهم مطالبی را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد.
اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید و ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید. موضوع نه گفتن به موضوعات و پدیدهها در زندگی یکی از مهمترین مهارت هایی است که افراد باید در دوران کودکی آن را بیاموزند. همیشه موافقت کردن با اتفاقات لزوماً بهترین نتایج را برای ما ایجاد نمی کند و ممکن است موافقت و عدم توانایی در نه گفتن برای ما دردسر ساز شود.
چگونه نه بگوییم و به چه چیزهایی؟
در نتیجه می توان گفت به همان میزان که بله گفتن و پذیرش اتفاقات در زندگی ممکن است برای ما لازم و ضروری باشد، نه گفتن به پدیدههایی که برای ما می توانند خطرناک و آسیبزا باشند نیز دارای اهمیت بسیار ویژه ای است که نباید آن را نادیده گرفت. در حقیقت یادگیری اینکه چگونه نه بگوییم ممکن است در ابتدا سخت به نظر برسد، اما اهمیت این مهارت در زندگی میتواند بسیار زیاد باشد، در نتیجه برای یادگیری آن باید در زندگی خود آموزشهای لازم را ببینیم تا یاد بگیریم چطور نه بگوییم.
در ادامه به تشریح و توضیح مهارت اینکه چگونه نه بگوییم خواهیم پرداخت و با موضوعاتی که به آن مرتبط است بیشتر آشنا می شویم. بسیاری از افراد برای گفتن نه و اینکه چگونه نه بگویند، دچار مشکل هستند و برای آنها این کار به هیچ وجه ساده نیست. در ادامه به مهمترین راهکارهایی خواهیم پرداخت که میتواند به افراد کمک کنند تا این مهارت را بیاموزند و از آن در زندگی خود استفاده کنند، برخی از آنها عبارتند از :
- شناسایی اهداف و خواسته ها شخصی
- آگاهی از پیامدهای بله گفتن
- عواقب نه گفتن
- بهترین روش برای نه گفتن
- بیان اصل مطلب بدون حاشیه
- با احترام رفتار کردن
- جایگزین کردن یک پیشنهاد
- شناسایی زمان نه گفتن
۱. اهداف خود را بشناسید
برای آنکه کسی بتواند در موقعیتهای مختلف واکنش صحیح از خود نشان دهد و در صورت لزوم از چگونه نه بگوییم استفاده کند باید اهداف زندگی شخصی خود را در ابعاد مختلف به خوبی بشناسد که مهمترین آنها عبارتند از :
- شغل
- زندگی مشترک
- موقعیتهای اجتماعی
- تحصیلات
هنگامی که اهداف و خواسته های فرد برای او مشخص می باشد، نه گفتن برای او بسیار ساده خواهد بود زیرا دلیل خوبی برای گفتن آن وجود خواهد داشت. در حقیقت هر چه بیشتر خودتان را بشناسید راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید چیزهایی را که شما را از رویاها و اهدافتان دور می کند را از خود دور کرده و به آنها نه بگویید. اما شناخت خود به مهارت خودآگاهی نیاز دارد که برای آموختن آن باید آموزشهای لازمش را دید.
۲. چگونه نه بگوییم؛ پیامدهای بله گفتن
به طور معمول قبل از آنکه به هر پدیده ای در زندگی جواب بدهیم، باید در مورد آن به خوبی فکر کنیم و در مورد پیامدهایی که میتواند برای ما داشته باشد بیاندیشیم. در این رابطه هنگامی که از پیامدها و چیزهایی که به دست می آوریم و آگاهی لازم را پیدا می کنیم می توانیم با آگاهی و هوشیاری موافقت خود و یا مخالفت مان را ابراز کرده و از خطرات و پیامدهای منفی آن دور بمانیم.
می توان گفت که نه گفتن یک هنر است و برای به اجرا درآوردن آن در زندگی و استفاده از آن در موقعیت های مناسب باید اعتقاداتی را که ما را وادار می کند که دست رد به سینه کسی نزنیم را به خوبی بشناسیم و آنهایی را که مخرب و بیمارگونه هستند را از خود دور کنیم. در همین رابطه استفاده از کمک های تخصصی متخصصان و روانشناسان میتواند به ما کمک کند تا اطلاعات دقیقی در مورد باورهای خود به دست آوریم و آنها را بازنویسی کنیم.
۳. چگونه نه بگوییم؛ آگاهی از عواقب نه گفتن
همیشه این سوال در ذهن افراد وجود دارد که آیا نه گفتن می تواند عواقب بدی برای من داشته باشد؟ شاید مدام با خودمان فکر کنیم که ممکن است اطرافیان ما از شنیدن نه ما ناراحت شوند و یا در نگاه و دیدگاه دیگران آدم غیر منطقی و ترسویی به نظر برسیم، اما همیشه به یاد داشته باشید اگر این رفتار را دارید این نشانه خوبی است از خیر خواهی و حسن نیت شما. اما نکته مهم این است که شما باید بدانید این ترس ها ذهنی هستند و اگر طرف مقابل شما فرد با ملاحظه ای باشد از نه گفتن شما ناراحت نشده و شما را درک می کند و از شنیدن پاسخ منفی شما ناراحت نمی شود و متوجه می شود که حتما دلیلی داشته اید و شما را درک می کند.
موضوع مهم این است که برای آنکه بتوانید به راحتی نه بگویید باید بپذیرید که نه گفتن بخشی از زندگی است و شما به همه چیز نمی توانید پاسخ مثبت بدهید و آن را بپذیرید. باید بدانید که نه گفتن هیچ اشکالی ندارد و شما تنها آدمی نیستید که در این دنیا ممکن است نه بگویید. نکتهای که باید در این رابطه شما بدانید و آن را رعایت کنید این است که رفتاری توام با احترام داشته باشید و با نحوه پاسخگویی تان دیگران را ناراحت نکنید.
۴. بهترین روش برای نه گفتن
در رابطه با چگونه نه بگوییم ، میتوان گفت که افراد میتوانند به طرق مختلف پیام نه خود را به اطرافیان انتقال دهند. مهمترین روش هایی که برای این کار وجود دارد این است که شما به صورت رودررو یا با استفاده از پیامک، ایمیل، مکالمه تلفنی و یا راه های دیگر پیام خود را واضح، شفاف و توأم با احترام به طرف مقابلتان انتقال دهید. اینکه شما درخواست طرف مقابل خود را رد میکنید به این بستگی دارد که رابطه شما با آن شخص به چه شکلی است. در این رابطه لازم است بر اساس نوع رابطه خود با طرف مقابل تان بهترین روش را برای گفتن نه انتخاب کنید.
۵. اصل مطلب را بگویید
برای آنکه به موضوعی نه بگوید لازم نیست در مورد آن داستان سرایی کنید. فقط لازم است یک توضیح کوتاه در مورد اینکه چرا این درخواست را رد میکنید بدهید. در این رابطه لازم نیست توضیحاتی بدهید که به آن شخص مربوط نیست، در نتیجه بیاموزید که چگونه به صورت مستقیم و بدون رودروایسی به موضوع مطرح شده نه بگویید و از پرداختن به موضوعات غیر ضروری بپرهیزید.
۶. چگونه نه بگوییم؛ با احترام رفتار کردن
بسیاری از اوقات افراد به دلیل اینکه تصور میکنند نه گفتن نوعی بی احترامی است، از گفتن آن خودداری می کنند. اما نه گفتن به خودی خود یک رفتار منفی و توأم با بی احترامی نیست، بلکه نحوه بازگو کردن آن و بیان آن میتواند محترمانه و یا غیر محترمانه باشد. در نتیجه هنگامی که پاسخ شما منفی است باید با ادب و احترام توأم باشد که طرف مقابل احساس بی ارزشی نکند. از طرف دیگر لازم است تا هنگام نه گفتن حالت پرخاشگرانه ای نداشته باشیم تا فرد برخورد ما را نوعی بی احترامی تلقی نکند.
۷. پیشنهاد جایگزین دادن
اگر برای پیشنهادی که به شما شده است، نظر مساعدی ندارید، می توانید شرایط و موقعیت دیگری را به طرف مقابلتان پیشنهاد کنید و شرایطی را به او پیشنهاد دهید که برای انجام آن مشکلی ندارید. به طور مثال اگر برای انجام کاری وقت ندارید، میتوانید یک زمان دیگر را پیشنهاد دهید که وقت آزاد برای انجام آن را دارید و اگر راه حلی برای مشکل به نظرتان میرسد آن را به آن شخص ارائه دهید.
۸. شناسایی زمان نه گفتن
در بسیاری از اوقات هنگامی که ما با یک موضوعی روبرو میشویم نمیدانیم چگونه نه بگوییم یا باید آن را بپذیریم و انجام دهیم و یا آن را رد کنیم. در چنین شرایطی لازم است تا از تکنیک های روانشناسی استفاده کنیم که یکی از مهمترین راهکارهای آن نوشتن می باشد. در حقیقت با نوشتن هر آنچه که به ذهنمان میرسد میتوانیم دلایل و راه حل های مناسب را که با نوشته و افکار ما عینیت پیدا می کند را بهتر دیده و در مورد آن با آزادی بیشتری تصمیم بگیریم. با تحقیقات انجام شده، مشخص شده است که نوشتن به فرد کمک می کند تا بتواند در مورد موضوعات بهتر تصمیم گرفته و سریع تر و دقیق تر در مورد شرایط اقدام کند. هنگامی که فردی موضوعات خود را مینویسد میتواند در مورد پیامدهای مثبت و منفی آن با تمرکز بیشتری به نتیجه برسد.
وقتی راهکارها مشخص نیستند!
در بسیاری از اوقات افراد با وجود دانستن راهکارها نمیتوانند آنها را در زندگی خود به اجرا در آورند، اما دلیل این امر میتواند مهارت کم در جرأت ورزی باشد. از طرف دیگر هنگامی که این مهارت ها در زندگی ما به خوبی فرا گرفته نشده اند، موضوع نه گفتن برای افراد می تواند بسیار سخت و پیچیده به نظر برسد، در نتیجه لازم است تا با شرکت در کارگاه های آموزشی در زمینه مهارتهای زندگی، مطالعه و کمک گرفتن از متخصصین روانشناس به این مهارت ها دسترسی بیشتری داشته باشیم.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و دریافت کمک های تخصصی در زمینه ترک اعتیاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و یا به صورت مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید…
بسیار عالی. تشکر از شما برای اطلاعات مفیدتان