اعتیاد و بیش فعالی
آنچه در این مقاله می خوانید :
اعتیاد و بیش فعالی
داروهای بیش فعالی
کودکان بیش فعال
نقش خانواده در اعتیاد
تفاوت شیطنت با بیش فعالی
مدرسه
تغذیه کودکان بیش فعال
آشنایی با مرکز مشاوره روانشناسی
سوالات متداول
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : رابطه اعتیاد و بیش فعالی چیست و چگونه باعث تشدید یکدیگر می شوند؟ آیا اعتیاد و بیش فعالی رابطه مستقیم دارند؟ مشخصات افرادی که دارای بیش فعالی هستند و ممکن است در معرض اعتیاد قرار بگیرند چیست؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با موضوع اعتیاد و بیش فعالی سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد.
اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً این مطلب را تا انتها مطالعه فرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات موثر تان مطلع بفرمایید. اختلال بیش فعالی و کودکانی که به آن دچار هستند دارای شرایط متفاوتی هستند و ممکن است به دلیل این شرایط خاص و رفتارهای هیجان زده، مورد تنبیه و خشم والدین و اطرافیان قرار بگیرند. از طرف دیگر مصرف مواد مخدر برای افرادی که دارای بیش فعالی هستند، میتواند مانند یک مسکن و آرامبخش عمل کرده و رفتارهای ناشی از آن را کاهش دهد.
اعتیاد و بیش فعالی
می توان گفت که با وجود پیش زمینه های زیستی و محیطی که در کودکان بیش فعال ممکن است وجود داشته باشد، احتمال بروز اعتیاد نسبت به افراد دیگر جامعه می تواند بیشتر باشد. اما می توان گفت که همه کودکان بیش فعال در بزرگسالی ممکن است معتاد نشوند، ولی به دلیل وجود حساسیت های مختلف، برای کاهش خطر اعتیاد در این افراد لازم است تمامی جنبه ها در نظر گرفته شود و اقدامات پیشگیرانه موثر را به انجام رساند. به طور حتم پیش بینی آینده زندگی افراد ممکن نیست، زیرا شخصیت افراد و روند رو به رشد آنها میتواند هر مسئله ای را در زندگی آنها مطرح نماید. از طرفی وجود بیش فعالی در افراد و کودکان می تواند ما را تشویق به انجام تحقیقات بیشتر نسبت به همزمانی شیوع اعتیاد و بیش فعالی نماید.
بر اساس تحقیقات انجام شده اختلال بیش فعالی یا نقص توجه حدود ۱۵ درصد از کودکان را مبتلا می کند. از این افراد حدود ۵۰ درصد به شکلی درگیر اعتیاد می شوند و در سنین بزرگسالی با اختلالات مرتبط با اعتیاد دست به گریبان خواهند بود. به این معنا که نیمی از افرادی که دارای اختلال ADHD هستند، ممکن است در بزرگسالی مبتلا به اعتیاد به الکل، اعتیاد به نیکوتین و یا سایر مواد اعتیاد آور شوند. از طرف دیگر افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی گرایش بیشتری به مصرف نیکوتین از خود نشان داده اند، اما تعدادی نیز به مصرف الکل یا مواد مخدر تمایل پیدا کرده اند، در نتیجه درمان های مناسب و رفتارهای صحیح خانواده ها با افرادی که دچار این اختلال هستند، می تواند در گرایش آنها به مصرف مواد مخدر موثر بوده و باعث کاهش آن شود.
داروهای بیش فعالی
همان طور که می دانیم مصرف برخی از داروها برای درمان بیماری بیش فعالی و نقص توجه بسیار مهم و حیاتی هستند که یکی از آنها ریتالین می باشد. مصرف این دارو برای افراد دچار اختلال بیش فعالی اعتیادآور نیست و میتواند باعث بهبود مشکلات توجه گردد. از طرف دیگر افرادی که دارای اختلالات مغزی ناشی از بیش فعالی نیستند، در صورت مصرف کردن این دارو با عوارض آن روبهرو خواهند شد که یکی از آنها ایجاد وابستگی و اعتیاد شدید روانی و جسمی می باشد.
کودکان بیش فعال
جنب و جوش زیاد کودکان که دارای اختلال بیش فعالی هستند، می تواند برای والدین مشکلات زیادی را ایجاد نماید. از طرف دیگر روند این مشکلات می تواند فرد را در معرض ایجاد شخصیت ضد اجتماعی و یا اعتیاد به مواد مخدر سوق دهد، زیرا تحمل رفتارهای پر تحرک و عدم توجه کودک میتواند برای اطرافیان بسیار دشوار باشد. از طرف دیگر عدم آگاهی خانواده در رابطه با این بیماری میتواند منجر به رفتارهای نا صحیحی با آن فرزند مانند تنبیه بدنی و یا رفتارهایی مانند نادیده گرفتن کودک شود. مشکلات و عدم اقدام برای درمان بیش فعالی همگی می تواند فرد را نسبت به اختلالات دیگر مانند اعتیاد به مواد مخدر آسیب پذیر کند.
نقش خانواده در اعتیاد و بیش فعالی
برخورد مناسب خانواده با فرزندان به خصوص آنهایی که دارای اختلالاتی هستند، می تواند در روند درمان آنها بسیار موثر باشد، زیرا اگر اختلالات شخصیتی یا رفتاری در کودکان به موقع تشخیص داده نشود میتواند در بزرگسالی این فرد را در برابر انواع بیماری ها و اختلالات دیگر مانند اعتیاد به مواد مخدر آسیب پذیر نماید. در همین رابطه باید بدانیم که هر چقدر اختلالات افراد سریعتر تشخیص داده میشوند و در راه بهبودی آنها قدم برداشته می شود، میتوان از عواقب و مشکلات بعدی آن پیشگیری نمود. در ادامه به راهکارهایی برای والدین خواهیم پرداخت تا بتوانند در کاهش خطر ابتلا به اعتیاد در فرزندانشان موفقتر عمل نمایند. برخی از این راهکارها عبارتند از :
- تفاوت شیطنت با بیش فعالی
- مدرسه
- تغذیه کودکان بیش فعال
۱. شیطنت را با بیش فعالی نباید اشتباه گرفت
به طور کلی اختلال بیش فعالی با حالات دیگری که از یک کودک ممکن است سر بزند متفاوت است. برای مثال نباید اختلال بیش فعالی را با سرزندگی کودک و شیطنت او یکی دانست. از طرف دیگر نباید شیطنت کودک را به عنوان بیش فعالی تعبیر کرد و با آن برخورد نمود. اگر خانواده ها و والدین نسبت به تربیت کودک خود آگاهیهای لازم را درباره علت شیطنت های کودک شان بیاموزند، می توانند تفاوت آن را با دیگر اختلالاتی که ممکن است کودک را آزار بدهد موفق عمل کنند و در این مسیر با افزایش اطلاعات و آگاهی در مورد نشانه های بیش فعالی اقدام کرده و برخورد مناسبی با آن را داشته باشند.
۲. اعتیاد و بیش فعالی؛ مدرسه
کودکانی که دارای اختلال بیش فعالی هستند، در محیطهای اجتماعی مخصوصاً مدرسه میتوانند مشکلات بسیاری را ایجاد نمایند. در همین رابطه آنها ممکن است نظم کلاس را به هم بزنند و نتوانند فعالیتها و جنب و جوش خود را کنترل نمایند. این کودکان بیشتر اوقات در حال رویاپردازی هستند و علاقهای به انجام تکالیف مدرسه ندارند و مدام برای درس خواندن و انجام تکالیف مشکل ایجاد می کنند. این کودکان بسیار فراموش کارند و در بسیاری از اوقات وسایل خود را جا گذاشته و گم میکنند.
در بسیاری از موارد وجود این مشکلات میتواند توسط مسئولین مدرسه و یا سایر دانش آموزان مورد شماتت و سرزنش قرار بگیرد. به همین دلیل کودکانی که دچار بیش فعالی هستند به مرور زمان اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و ممکن است به اختلالات دیگری نظیر افسردگی نیز دچار شوند. ایجاد این گونه مشکلات و اختلالات می تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به اعتیاد قرار دهد و یکی از علل گرایش به اعتیاد در افراد با اختلال بیش فعالی باشد. به همین دلیل لازم است تا والدین پس از تشخیص اختلال بیش فعالی کودک خود در انتخاب مدرسه او دقت بیشتری به عمل بیاورند و مشکلات او را با مسئولین مدرسه در میان گذاشته تا از بروز مشکلات دیگر برای فرزندشان جلوگیری به عمل آورند.
۳. تغذیه کودکان بیش فعال
به طور دقیق در رابطه با نقش تغذیه در بهبود اختلال بیش فعالی نتایجی به دست نیامده است، با این حال برخی از متخصصان تغذیه توصیه میکنند که در مورد تغذیه کودکان با اختلال بیش فعالی باید از مکمل های غذایی مانند امگا ۳ و کربوهیدرات های پیچیده که در مواد غذایی مانند سیب،گریپ فروت و پرتقال یافت میشود استفاده نمایند. زیرا این سبک تغذیه میتواند روند درمان این افراد را تسریع نماید. مسلما هر چیزی که به بهبود بیش فعالی کمک میکند میتواند به طور غیرمستقیم در کاهش خطر ابتلا به اعتیاد در فرزندان نیز موثر واقع شود.
آشنایی با مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ
مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ با سابقه چندین ساله در ارائه خدمات درمانی و بهبودی در زمینههای مختلف روانشناسی از جمله اعتیاد توانسته خدمات روان درمانی موثری را به بیماران خود ارائه دهد. این مرکز با همکاری متخصصین و روانشناسان زبده در زمینه مسائل مربوط به اعتیاد توانسته با بالاترین سطح کیفیت به مددجویان خود کمک نماید.
سوالات متداول
[sc_fs_faq html=”true” headline=”h3″ img=”” question=”بیش فعالی باعث مصرف چه نوع موادی می گردد؟” img_alt=”” css_class=””] افرادی که دارای اختلال بیش فعالی هستند، ممکن است برای کاهش دردها و فشارهای روانی خود به مصرف انواع مواد مخدر از جمله توهم زا یا محرک گرایش پیدا کنند، اما در این رابطه نمی توان به یک ماده خاص اشاره نمود. [/sc_fs_faq]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در رابطه با بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …