ترس از قضاوت دیگران
آنچه در این مقاله می خوانید :
معنای ترس از قضاوت دیگران
روشهایی برای غلبه
شناسایی نقاط ضعف و قوت
ایجاد اولویت بندی برای
شما مسئول فکر دیگران نیستید
در لحظه زندگی کنید
خودباوری خود را بالا ببرید
شناخت اختلالات روانشناختی
آشنایی با مرکز مشاوره اهواز کمپ
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ترس از قضاوت دیگران چیست و چگونه می تواند بر روی زندگی و روابط ما تاثیر بگذارد؟ مهمترین راهکار رهایی و غلبه بر ترس از قضاوت دیگران کدام است و چگونه باید از آن استفاده نمود؟ برای بیخیال حرف مردم شدن چه باید کرد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با گردآوری مطالب مهمی در رابطه با موضوع ترس از قضاوت دیگران سعی کرده است تا اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما همراهان انجمن قرار دهد. اگر تمایل دارید در این زمینه بیشتر بدانید و با راهکارهای مفیدی برای غلبه بر ترس های ذهنی خود آشنا شوید لطفاً این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید.
معنای ترس از قضاوت دیگران
میتوان گفت که ترس از قضاوت دیگران تقریباً در همه افراد وجود دارد، زیرا انسان به طور ذاتی یک موجود اجتماعی است و همیشه تحت تاثیر نظرات دیگران قرار داشته است. اما موضوع ترس از قضاوت می تواند به شکل غیر طبیعی در زندگی برخی افراد تأثیر بگذارد و باعث ایجاد نگرانی های روحی و روانی آنها افراد شود. اینکه دیگران در مورد ما چه فکری میکنند و آیا ما مورد توجه و تایید آنها قرار خواهیم گرفت یا خیر، می تواند به شکل بیمارگونه ای آسیب زا گردد و جلوی رشد و ارتقاء شخصیتی افراد را بگیرد.
اگر شما جزء افرادی هستید که ترس از قضاوت دیگران بر روی زندگیتان تاثیر مخربی گذاشته است، لطفاً این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید، زیرا راهکارهای مناسبی در زمینه رهایی از ترس از قضاوت دیگران را در اختیارتان خواهد گذاشت. در رابطه با موضوعات ذهنی و شخصیتی استفاده از مشاوره روانشناسی و دریافت کمک های تخصصی روان درمانی می تواند به افراد برای تغییر نگرش و مشکلات ذهنی کمک نماید و افراد می توانند با استفاده از این کمک روند زندگی و روابط خود را بهبود بخشند.
ترس از قضاوت دیگران؛ روشهایی برای غلبه
همیشه ترس های ذهنی در افراد وجود داشته است که البته به ابعاد شخصیتی آنها بر می گردد. به طور مثال برخی از افراد از صحبت کردن در اجتماع و جمع به شدت هراسناک میگردند. میتوان گفت که افکاری که شما در ذهن دارید و باورهای مرتبط با آن، منبع اصلی پیدایش هیجان ها و رفتارها می باشند. درهمین رابطه می توان گفت که مهمترین بخش در زندگی افراد سیستم باورمندی آنها است، زیرا آنچه که ما به صورت ناخودآگاه و در کودکی باور کردهایم منشاء رفتارهای ماست و در حقیقت مانند یک چاشنی در زندگی ما عمل میکنند و به شکل رفتار خود را بروز میدهند.
ترس از قضاوت دیگران به معنای ادامه یافتن دائمی افکار تکرار شونده در مورد نحوه ارزیابی و نظر دیگران در مورد ماست. برای رهایی از این روند و احساسات ناخوشایندی که در اثر این گونه ترس ها به وجود میآیند لازم است تا برخی نکات را بیاموزیم و آنها را در زندگی خود به دقت به اجرا درآوریم که مهمترین آنها عبارتند از :
- شناخت نقاط ضعف و قدرت
- ایجاد اولویت بندی در زندگی
- عدم تلاش برای کنترل افکار دیگران
- زندگی در لحظه
- افزایش خودباوری
- تشخیص اختلالات روانشناختی
لازم است بدانیم که هر کدام از این موارد و اجرای آن در زندگی می تواند تاثیرات مثبتی را در زندگی افراد ایجاد نماید. در نتیجه لازم است تا به دقت در مورد هر کدام از این راهکارها بیاموزیم و اطلاعات خود را افزایش دهیم تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن این فاکتورها را در زندگی خود به اجرا در آورده و تاثیرات مثبت آن را مشاهده کنیم.
۱. شناسایی نقاط ضعف و قوت
هنگامی که یک فرد به دقت از توانمندی ها و نقاط ضعف خود آگاهی دارد به شکل طبیعی دیگر نگران اظهار نظر و نظرات منفی دیگران نخواهد بود. در حقیقت افزایش خودآگاهی و اشراف کامل داشتن به نقاط وجودی و شخصی می تواند بسیار مهم بوده و ما را از ترس از قضاوت دیگران رها نماید. اگر شما شناخت کاملی از نقاط ضعف و قوت و همچنین مهارت های خود پیدا کنید، قضاوت دیگران برای شما اهمیت چندانی نخواهد داشت و شما تحت تاثیر آن قرار نخواهید گرفت. از طرف دیگر افزایش میزان مهارت های ارتباطی به شما این امکان را می دهد تا شناخت بیشتری نسبت به اطرافیان خود پیدا کنید و از نیات و نحوه عملکرد آنها و همچنین و زبان بدن آنها و قضاوت های صحیح و یا نادرست آنها پی ببرید و دیگر تحت تاثیر آن قرار نگیرید.
۲. ترس از قضاوت دیگران؛ ایجاد اولویت بندی برای
نکته مهم در رابطه با زندگی اجتماعی این است که افراد نباید دیگران را در اولویت زندگی شخصی خود قرار دهند و خود را از بالاترین جایگاه و اولویت در زندگی شخصی کنار بگذارند. میتوان گفت که شما هنگامی که قضاوت های دیگران را می پذیرید و تحت تاثیر آن قرار می گیرید در حقیقت خود را از اولویت اول زندگی تان خارج کرده اید و این به این معناست که شما دیگران را بیشتر از خودتان دوست دارید. توجه به اطرافیان موضوع مهمی است اما هرگز نباید بر خویشتن پذیری و شناخت خویشتن اولویت داشته باشد.
موضوع مهم در این رابطه این است که هیچ کس به اندازه خودتان شما را نمی شناسد و تصویر صحیحی از شما نخواهد داشت. در نتیجه آنچه شما در مورد خود می دانید میتواند صحیح ترین تصویری باشد که شما از خود دارید. به همین دلیل لازم است تا تصویر صحیح و شفافی از خود داشته باشید و این به وسیله خودشناسی و خودباوری ایجاد میشود و شما را از ترس از قضاوت دیگران بی نیاز و رها می کند.
۳. شما مسئول فکر دیگران نیستید
در بسیاری از اوقات افراد تصور میکنند که مسئول افکار دیگران هستند و در قبال قضاوت افراد دیگر مسئولند. نکته مهم این است که هر فرد تنها نسبت به رفتارهای شخصی خود مسئولیت دارد و شما تنها می توانید رفتار و افکار خود را کنترل کنید و به هیچ وجه مسئولیت کنترل و تغییر دیدگاه ها و افکار دیگران را ندارید. هنگامی که فردی به این اصل مهم در زندگی خود پایبند است و نسبت به خود مسئولانه رفتار میکند، نظرات و قضاوت دیگران برای او اهمیتی ندارد در نتیجه میتواند ارتباط موثری با دیگران برقرار کرده و تاثیرات سازنده ای را دریافت کند.
۴. ترس از قضاوت دیگران؛ در لحظه زندگی کنید
در بسیاری از اوقات ما نسبت به آنچه که در لحظه برای ما اتفاق می افتد، آگاه نیستیم و هنگامی که در حال تجربیات محیطی هستیم در افکار خود غوطه ور هستیم و نسبت به لحظه و اتفاقات دارای هوشیاری و آگاهی لازم نیستیم. به عبارت دیگر زندگی ما تبدیل به یک زندگی ذهنی میشود که در آن هزاران فکر آسیبزا وجود دارد و ما را دائماً درگیر خود میسازد و ما از زندگی در لحظه غافل می شویم و دائماً انرژی ها و افکار منفی را تجربه می کنیم و حواس پنجگانه ما به شکل بیمارگونه ای تحت تاثیر افکار و احساسات غیر واقعی درونی قرار می گیرد. در مقابل چنین اتفاقی باید بدانیم که ذهن آگاهی و تمرین متدهای هوشیارانه میتواند به ما کمک کند تا رویه زندگی ذهنی و غیر واقعی خود را تغییر داده و کم کم به زندگی در لحظه دسترسی پیدا کنیم.
۵. خودباوری و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید
افزایش میزان خودباوری به شکل ویژه ای با میزان هوشیاری و خودآگاهی در ارتباط است و هر چه که ما نسبت به خود و توانایی های خود آگاه تر می شویم خودباوری بیشتری را تجربه خواهیم کرد. در حقیقت خودباوری باعث می شود تا ما بتوانیم مهارت ها و توانایی های روحی روانی و درونی خود را افزایش داده و به روح و روان خود بیشتر اهمیت دهیم و به سمت جلو حرکت کنیم و کمتر ترس از قضاوت دیگران داشته باشیم.
افزایش نگرش های مثبت و سازنده و حس شکرگزاری در وجود ما باعث می شود تا ما افرادی با تمرکز بالا و اعتماد به نفس بیشتری باشیم در نتیجه از قضاوت دیگران رها خواهیم بود. میتوان گفت افزایش روحیه فردی باعث میشود تا ما با مشکلات زندگی به شکل سازنده ای روبرو شویم و در صورت بروز شکست از آن تجربه به دست آورده و به سمت موفقیت و پیروزی گام بر داریم.
۶. شناخت اختلالات روانشناختی
گاهی اوقات ترس از قضاوت دیگران می تواند نشانه ای از وجود اختلالات روانشناختی دیگر مانند اختلال فوبیای اجتماعی باشد. در این اختلال فرد نمی تواند به شکل موثری در جمع حاضر شود و به شکل ویژه عملکرد اجتماعی او کاهش می یابد. افراد دائما نگران نحوه قضاوت و ارزیابی دیگران هستند و به شدت از قضاوت شدن هراسناکند و دچار هیجانات ناخوشایند بسیاری می گردند. روش های درمانی متفاوتی برای این نوع اختلال وجود دارد که مهمترین آن درمان شناختی رفتاری است که توسط روانشناسان زبده در زمینه اختلالات روانشناسی قابل اجرا می باشد و در درمان این گونه از اختلالات نقش بسزایی دارد.
آشنایی با کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ
مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ با چندین سال سابقه در زمینه ارائه خدمات بهبودی و درمان اعتیاد توانسته است به خانواده های گرفتار اعتیاد کمک نماید. این مرکز مشاوره ترک اعتیاد با جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در زمینه ترک اعتیاد و مسائل روانشناسی سعی کرده تا راه را برای دریافت کمک های تخصصی درمان و ترک اعتیاد و همچنین مشکلات روانشناسی دیگر از طریق روانشناسان و روانپزشکان زبده هموار سازد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و اطلاعات بیشتر و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری بودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …