ترک اعتیاد سرپایی
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ترک اعتیاد سرپایی چیست و چه تاثیراتی در روند بهبودی افراد دارد؟ مهم ترین عوارض ترک اعتیاد در خانه و مراکز سرپایی چیست؟ آیا ترک اعتیاد سرپایی می تواند به ترک اعتیاد افراد کمک نماید؟ پاسخ این سوالات را بسیاری از افراد معتاد که مبتلا به بیماری اعتیاد هستند به خوبی میدانند. در حقیقت روند ترک اعتیاد برای افراد معتاد و همچنین خانواده هایشان راهی سخت و دشوار بوده است و در این راه افرادی که از روشهای درمانی استاندارد استفاده نمی کنند دچار مشکلات عدیده دیگری می شوند.
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ برای آشنایی خوانندگان و مخاطبین خود با روش های ترک اعتیاد این مطلب را فراهم کرده است و هیچ کدام از روش ها را مورد تایید و یا منسوخ نمی داند. آنچه اهمیت دارد این است که افراد با تمایل شخصی و با آگاهی به دنبال راه نجات خویش از معضل اعتیاد باشند. تنها هدف این وبسایت ارائه اطلاعات شفاف و صحیح در رابطه با معضل اعتیاد است تا مخاطبین بتوانند در مسیر بهبودی ثابت قدم بمانند.
ترک اعتیاد سرپایی؛ مزایا و معایب
آیا تاکنون چندین بار برای ترک اعتیاد اقدام کرده اید و نتیجه نگرفته اید؟ آیا بارها به مراکز ترک اعتیاد سرپایی مراجعه کرده اید و باز بدون هیچ مانعی به اعتیاد خود بازگشته اید؟ اما مراکز ترک اعتیادی که به صورت سرپایی به بیماران و معتادان خدمات درمانی ارائه میدهند چگونه مراکزی هستند؟ آیا روش ترک اعتیاد سرپایی و بدون بستری می تواند به یک فرد که سالها تحت تأثیر مواد مخدر و اعتیاد بوده است کمک نماید؟ در این مقاله سعی شده است تا در مورد مزایا و معایب روش های ترک اعتیاد صحبت شود تا افراد مبتلا به اعتیاد بتوانند در زمینه بهبودی خود و خانواده های شان تصمیمات موثرتری را اتخاذ نمایند.
روش ترک اعتیاد سرپایی یا روش میان مدت
همانطور که پیشتر توضیح داده شده است به طور کلی برای درمان های اعتیاد دو دسته ی کلی وجود دارد که عبارتند از:
- درمان های جایگزین با دارو
- درمانهای پرهیز مدار
اما همانطور که می دانیم هر کدام از این روش ها دارای مشخصات و متدهایی برای ترک اعتیاد افراد می باشد. اما اینکه یک روش میتواند تا چه حد موفقیت آمیز باشد، بستگی به عوامل مختلفی دارد که افراد باید آن را مد نظر قرار دهند. در این میان یک عامل مهم و اساسی در رابطه با ماهیت بیماری اعتیاد وجود دارد که باید در روند درمانی افراد از اعتیاد مد نظر قرار داده شود. اعتیاد یک بیماری پیشرونده و کشنده است که جان میلیونها نفر را گرفته است. اما در این بین افراد بسیاری در طی سالهای گذشته وجود داشته اند که با کمک روش های درمانی استاندارد توانسته اند بیماری اعتیاد خود را در نقطه ای از فعالیت باز دارند و به زندگی دوباره و سالم خود باز گردند.
۱. درمان های جایگزین با دارو
درمانهای جایگزین با دارو که در روش ترک اعتیاد سرپایی استفاده می شود به شکلی پزشک محور بوده و در مراکز درمان سرپایی انجام می پذیرد. در حال حاضر سیستم درمان بستری تخصصی و پیشرفته بیمارستانی در ایران وجود ندارد و اگر در نقاطی این روش ارائه شود بسیار گران است و به هیچ وجه برای عموم معتادین قابل استفاده نیست. از طرف دیگر روش های ساده تری به نام سم زدایی سریع وجود دارد که در مراکز و کلینیک های سرپایی انجام می گیرد. درمان سرپایی که در کلینیکهای درمان سرپایی انجام میشود شامل درمان های نگهدارنده و سم زدایی می گردد. اما آیا واقعا این روشها به فردی با اعتیاد به انواع مواد مخدر کمک کند یا خیر؟ در ادامه به تشریح هر کدام از روش های موجود در ترک اعتیاد و بهبودی و درمان اعتیاد صحبت خواهد شد. لطفا تا انتهای مقاله ما را همراهی بفرمایید.
۲. درمان های پرهیز مدار
یکی دیگر از روش های ترک اعتیاد درمان های میان مدت می باشد که در کمپهای ترک اعتیاد مانند مرکز ترک اعتیاد اهواز صورت می پذیرد. در این روش همانطور که در مقاله معرفی کمپ ترک اعتیاد اهواز توضیح دادیم، فرد برای یک مدت مشخص و استاندارد در یک مرکز درمانی بستری شده و از کمک های تخصصی مشاوران و مددکاران بهره مند می گردد. در این مراکز که به نام مراکز درمان بستری میان مدت شناخته میشوند فرد، برای یک دوره چند هفتهای در مرکز بستری شده و قطع مصرف میکند و زیر نظر متخصصین و مشاورین مرکز دوران درمانی خود را سپری میکند. اما آنچه باید مد نظر قرار گیرد این است که آیا این روش ها می توانند به فرد معتاد کمک نمایند و هر کدام از روش های یاد شده چه مزایا و چه معایبی دارند که باید مد نظر قرار گیرد.
درصد موفقیت روش ترک اعتیاد سرپایی
همانطور که می دانیم اعتیاد یکی از مهمترین بیماریهای قرن حاضر است که توانسته جان میلیون ها نفر را بگیرد. بسیاری از افراد مبتلا به اعتیاد سالیان درازی است که درگیر قطع مصرف و نجات زندگی خود هستند، بدنبال روش های موثری برای درمان و نجات خود می باشند. اما در بسیاری از اوقات افراد نمیتوانند اعتیاد خود را متوقف کرده و نجات یابند و این موضوع همان چیزی است که باید به دقت مد نظر قرار گیرد. بر اساس مفهوم بیماری اعتیاد و چند وجهی بودن آن به طور قطع می توان گفت که موضوع سم زدایی و قطع مصرف مواد مخدر به هیچ وجه به معنای بهبودی و درمان این بیماری نیست.
در همین جا می توان نتیجه گرفت روشهایی که به صورت ترک اعتیاد سرپایی فقط به مسئله سم زدایی می پردازند به هیچ وجه نمی توانند پاسخگوی فرد برای متوقف سازی بیماری اعتیاد باشند زیرا، اعتیاد یک بیماری چند وجهی روحی و روانی است که فقط بخش کوچکی از آن مربوط به جسم می باشد. افرادی که تصور می کنند با سم زدایی فوق سریع می توانند نتایج درخشانی بگیرند و نجات پیدا کنند باید بدانند که اعتیاد به هیچ وجه در مسئله جسمی و مصرف مواد خلاصه نمیشود و اگر این چنین بود اعتیاد تا کنون ریشه کن شده بود.
بهبودی و درمان قطعی اعتیاد
همیشه این سوال وجود دارد که آیا اعتیاد را می توان برای همیشه متوقف ساخت و آن را از زندگی فرد خارج کرد؟ آیا با استفاده از روش های سرپایی و فوق سریع می توان اعتیاد را ریشهکن کرد؟ پاسخ به این سوالات کاملا واضح و مبرهن است و جواب آن متاسفانه خیر می باشد. اعتیاد را به هیچ وجه با روش های سریع و ترک اعتیاد سرپایی نمی توان متوقف ساخت و روشهایی که به این شکل عمل می کنند نمی توانند فرد را از اعتیاد و مشکلات روانی و روحی پیچیدهای که با آنها درگیر است نجات دهند.
هنگامی که در مورد ماهیت بیماری اعتیاد بیشتر آگاه میشویم درمییابیم که اعتیاد به هیچ وجه تنها یک بیماری جسمی نیست و بخش اعظم آن مربوط به مسائل روحی، روانی و عاطفی می باشد. اگر فردی که درگیر اعتیاد بوده است بخواهد اعتیاد را در زندگیش متوقف سازد باید حتما در مورد علائم بیماری اعتیاد و شاخه های آن به خوبی آموزش دیده و تحت درمان قرار گیرد.
میتوان گفت که روش های سریع سم زدایی تنها به یک بخش اعتیاد و بهبودی از آن توجه میکنند و آن بخش جسمی است اما حقیقت این است که اعتیاد دارای چندین جنبه روحی، روانی، عاطفی و شخصیتی است که فرد برای درمان نیاز دارد که به همه آنها به صورت موازی و به صورت کاملاً پیوسته در یک پروسه درمانی طولانی مدت بپردازد. در همین رابطه سعی کردهایم که در رابطه با عوارض و علائم بیماری اعتیاد بیشتر توضیح داده تا شما را با مسائلی که یک فرد می تواند با آنها درگیر باشد بیشتر آشنا کنیم تا شاید در مورد نحوه و روش ترک اعتیاد خود بتوانید تصمیمات بهتری اتخاذ نمایید.
ترک اعتیاد سرپایی؛ ماهیت بیماری اعتیاد
همانطور که در مقاله ماهیت بیماری اعتیاد توضیح داده شد اعتیاد یک بیماری چند وجهی پیچیده است که فرد را در چندین جنبه وجودی اش درگیر ساخته و عوارض و علائم شدیدی را به او تحمیل میکند. همانطور که میدانیم اعتیاد یک نیروی مخرب است که فرد را از لحاظ روانی، روحی، احساسی و جسمانی تحت تاثیر قرار داده و به انحطاط میکشاند. اما این جنبه های مختلفی که بیماری اعتیاد بر آن تاثیرات مخرب میگذارد چیست و چگونه می توان آنها را بیشتر شناخت؟ برای پاسخ به این سوال می توان گفت که اعتیاد یک بیماری چند وجهی است که فرد را از چندین جنبه به شدت تخریب کرده و به انحطاط می کشاند که مهمترین آنها عبارتند از :
- جنبه جسمی
- جنبه روانی
- جنبه روحی
در ادامه به توضیح هرکدام از این جنبهها خواهیم پرداخت تا بتوانید در مورد روش ترک اعتیاد خود تصمیم بگیرید.
۱- ترک اعتیاد سرپایی؛ جنبه جسمی بیماری اعتیاد
مشخص ترین جنبه اعتیاد که دارای عوارض فیزیکی بسیاری است جنبه جسمی است. مصرف مواد مخدر و یا ابتلا به انواع اعتیاد رفتاری می تواند، تاثیرات مخرب بسیاری بر جسم و ظاهر زندگی افراد وارد آورد. اما نکتهای که باید به آن واقف بود این است که برخلاف آنچه عموم مردم تصور میکنند، اعتیاد در بخش جسمی دارای کوچکترین و کمترین اثرات است و عمده تاثیرات مخرب آن بر جنبههای دیگر وجودی افراد اعمال میشود. اعتیاد به انواع مواد مخدر و یا اعتیاد به الکل در بخش روحی و روانی دارای تاثیرات چشمگیر و مخربی است که نتایج و عوارض آن بر جسم فرد بروز پیدا میکند. در نتیجه می توان گفت که برای بهبودی از بیماری اعتیاد سم زدایی و استفاده از ترک اعتیاد سرپایی تنها بخش کوچکی از رویه درمان افراد از اعتیاد است.
به همین دلیل استفاده از روش های ترک اعتیاد سریع به هیچ وجه پاسخگوی فرد برای یافتن بهبودی و نجات از اعتیاد نیست. در این باره اگر فردی تصمیم دارد که به طور کامل از اعتیاد نجات یابد باید، بر جنبههای دیگر اعتیاد و بیماری خود تمرکز کرده و در رابطه با آن کمک های تخصصی دریافت نماید که البته مربوط به جنبه جسمی و مصرف مواد مخدر نیست.
۲- جنبه روانی بیماری اعتیاد
این جنبه از اعتیاد در حقیقت پیچیده ترین و مهلک ترین بخش این بیماری است که یک فرد معتاد با آن روبرو خواهد بود. به همین دلیل استفاده از روش های ترک اعتیاد سرپایی که تنها بر ترک جسمی و فوق سریع افراد تمرکز دارند به هیچ وجه جوابگوی مشکلات روانی و اختلالات پیش آمده بر اثر بیماری اعتیاد نیستند. جنبه روانی اعتیاد به شکل پیچیدهای فرد را دچار اختلالات متعدد می کند که برخی از آنها عبارتند از :
- وسوسه و اشتغال فکری شدید
- انحرافات فکری معتاد گونه
- خلع شدید روانی
- توهم شنیداری و دیداری
- اضطراب و اختلالات اضطرابی شدید
- از بین رفتن تمرکز ذهنی
اما این مشکلات تنها بخش کوچکی از مشکلات روانی در یک فرد است که حتی پس از سالها قطع مصرف مواد مخدر با آن روبرو خواهد بود. در همین جا می توان نتیجه گرفت که استفاده از روش های ترک اعتیاد به روش ترک اعتیاد سرپایی بدون پرداختن به مشکلات روانی فرد به هیچ وجه جوابگوی او نخواهد بود و او نمی تواند با استفاده از روش های فوق سریع ترک اعتیاد به زندگی طبیعی خود بازگردد.
۳- جنبه روحی بیماری اعتیاد
اما یک بخش بزرگ و پیچیده اعتیاد که فرد را به شدت تخریب کرده و او را از لحاظ روحی از حالت طبیعی خارج میکند همین جنبه است. یکی از مهمترین دلایلی که افراد نمیتوانند اعتیاد خود را متوقف و مدیریت کنند همین جنبه روانی و روحی است. مشکلات عدیده ای که فرد پس از ترک اعتیاد و قطع مصرف با آن روبرو میشود به قدری زیاد و پیچیده و تاریک است که او را مجبور به مصرف مجدد می کند. فردی که به بیماری اعتیاد مبتلا است از لحاظ روحی دارای مشکلات عدیده ای است که بخشی از آن عبارتند از :
- احساس تنهایی شدید
- احساس شدید پوچی و خلاء
- احساس عدم تعلق به افراد
- افسردگی شدید روحی
- احساس خودکشی، انزوا و درد روحی
اینها تنها بخش کوچکی از مشکلات روحی است یک فرد معتاد با آن دست به گریبان است. این مشکلات هنگامی که فرد از مصرف مجدد خودداری می کند به شدت افزایش پیدا کرده و مشکلات ناخودآگاهی روحی به سطح آمده و او را دچار حالات شدید روحی و روانی و اضطراب میکند. در چنین حالتی فرد نمی تواند با مشکلات خود روبرو شده و مجبور به مصرف مجدد می گردد. در نتیجه استفاده از ترک اعتیاد سرپایی که تنها به بخش جسمی افراد توجه می کنند نمی توانند تاثیرات مورد نیاز برای دریافت بهبودی را به او انتقال دهند.
ترک اعتیاد سرپایی در خانه
روش ترک اعتیاد در خانه که تنها به بخش کوچکی از اعتیاد و مصرف مواد توجه می کند نمی تواند جوابگوی افراد برای متوقف سازی اعتیاد فعال باشد در نتیجه آنها به سرعت به اعتیاد خود بازگشته و بیش از پیش در آن غرق میشوند. اما نکته مهم در رابطه با روش های سریع و استفاده از دارو درمانی این است که افراد با استفاده از داروهای مخدر نمی توانند اعتیاد فعال خود را متوقف کنند زیرا فرد از لحاظ جسمی به شدت نسبت به هرگونه ماده مخدر آلرژی دارد و به محض دریافت مقدار اندکی از آن اعتیاد در او شعله ور شده و فرد از لحاظ روانی به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
ترک اعتیاد به روش میان مدت
مراکز ترک اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد اهواز و یا مرکز ترک اعتیاد زنان در اهواز که دارای شرایط استاندارد و ایده آلی برای اقامت افراد و دریافت کمک در زمینه بهبودی از اعتیاد هستند می توانند جایگاه های مناسبی برای ارائه خدمات درمانی به افراد معتاد باشند. همانطور که پیشتر توضیح داده شد بیماری اعتیاد یک بیماری پیشرونده و کشنده است که فرد در تنهایی و انزوا به هیچ وجه نمیتواند با آن مقابله کند. فشار وسوسه و اجبار به مصرف به قدری زیاد است که افراد را در تنهایی محکوم به فنا می کند.
در نتیجه افراد معتاد که سالها تحت تاثیر بیماری اعتیاد خود بوده اند باید حتماً برای بهبودی و درمان خود از کمک های تخصصی و درمانی در هر سه جنبه اعتیاد استفاده نمایند تا بتوانند با کمک نیروهای متخصص و کارآمد بر اعتیاد خود فائق آیند. اعتیاد یک بیماری است که بدون دریافت کمک های تخصصی فرد نمی تواند با آن روبرو شود. اگر تصور کردیم که می توانیم به تنهایی و در خانه با اعتیاد خود روبرو شویم کاملاً در اشتباهیم، زیرا اعتیاد یک نیروی مخرب کشنده است که سالها زندگی یک فرد را به انحطاط و نیستی کشانده در نتیجه برای روبرویی با آن حتماً باید در یک محیط درمانی استاندارد و محافظت شده بستری شویم و از کمک های تخصصی آن مرکز بهره مند گردیم.
پس از سم زدایی چند درصد افراد موفق میشوند؟
استفاده از روش های ترک اعتیاد سرپایی که تنها به جنبه جسمی اعتیاد توجه دارد نمی تواند تاثیرات طولانی مدتی را برای افراد به همراه داشته باشد. در همین رابطه به دلیل اینکه نمی توان به آمار دقیقی از بازگشت افراد به اعتیاد پس از سم زدایی دسترسی پیدا کرد، ناگزیر به تحقیقات بین المللی در این زمینه اتکا می کنیم. بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه حدود ۳۰ درصد از افراد پس از ۳ ماه از سم زدایی به مصرف مجدد روی آوردهاند و در صورتی که پیگیریهای بعدی و کمک های روان درمانی بیشتری در زمینه اعتیاد دریافت کردند حدود ۶ ماه توانستهاند پاک بمانند.
اما حدود ۸۰ درصد افرادی که به صورت مداوم بر روی بیماری اعتیاد خود کار کرده و کمک های تخصصی و پشتیبانی های عاطفی دریافت کرده اند توانسته اند بیش از یک سال بر بهبودی خود باقی بمانند و از مصرف مجدد خودداری کنند. از آمار به دست آمده از تحقیقات بین المللی می توان نتیجه گرفت که روند درمانی افراد و دریافت کمک های تخصصی طولانی مدت در روند درمان بسیار اهمیت دارد و افراد نمی توانند تنها با سم زدایی به روش ترک اعتیاد سرپای به بهبودی خود برسند.
چرا درمان ها در کلینیک های سرپایی طولانی می شود ؟
هنگامی که افراد معتاد از لحاظ جسمی و روانی نسبت به مواد مخدر آلرژی دارند به درمانهای دارویی اکتفاء می کنند، نمیتوانند قطع مصرف کرده و روند درمانی و بهبودی روانی و روحی خود را آغاز نمایند. افراد برای داشتن یک زندگی سالم و عاری از مواد مجبور هستند به طور کامل مصرف مواد مخدر را قطع کرده و به دنبال بهبودی و درمان باشند. اما استفاده از داروهای مخدر و شبه مخدر از این فرایند جلوگیری کرده و اعتیاد را در افراد شعله ور نگاه می دارد.
در همین راستا استفاده از جلسات دوازده قدمی و قدم های دوازده گانه و اصول روحانی موجود در این جلسات می تواند بسیار کمک کننده بوده و افراد پس از دریافت کمک های تخصصی از مراکز ترک اعتیاد با ورود به این جلسات میتوانند بهبودی خود را تداوم بخشیده و از بازگشت مجدد به اعتیاد و یا مصرف طولانی مدت داروهای مخدر مانند متادون جلوگیری به عمل آورده و به یک زندگی عاری از هرگونه ماده مخدر دست یابند.
بهبودی یا اعتیاد
آنچه اهمیت دارد این است که یک فرد برای بهبودی و درمان اعتیاد فعال به شرایط متفاوتی نیاز دارد و باید امکانات مختلفی را در اختیار داشته باشد. این شرایط و امکانات شامل خدمات روان درمانی، روانشناسی و پشتیبانی های گروهی می باشد. در حقیقت استفاده از داروها و روشهای جایگزین نمیتواند آتش اعتیاد را در افراد خاموش کرده و جلوی آن را بگیرد بلکه، استفاده از هرگونه ماده مخدر چه به صورت قانونی و نسخهای و چه به صورت غیرقانونی از بهبودی افراد از اعتیاد جلوگیری به عمل خواهد آورد. اعتیاد یک بیماری روحی، روانی و جسمی است که افراد برای بهبودی و درمان آن نیاز دارند تا کمک های تخصصی و پشتیبانی های مداوم گروهی را دریافت کنند تا بتوانند با کمک نیروهای جمعی بهبودی، بر آن فائق آیند.
کلام آخر
استفاده از روش ترک اعتیاد سرپایی و ترک در خانه به هیچ وجه پاسخگوی افراد برای بازگشت به زندگی دوباره و بهبودی از اعتیاد نیست و افراد برای موفقیت در این راه ناچار هستند تا از کمک های تخصصی دائمی و پیوسته استفاده نمایند تا بتوانند زندگی بدون مواد را تجربه کنند.
سوالات متداول
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”۱. آیا روش ترک اعتیاد سرپایی روشی استاندارد است؟” answer-0=”به طور قطع خیر. استفاده از روش های سرپایی که با استفاده از داروهای مخدر مانند متادون انجام می شوند به هیچ وجه نمی توانند به افراد برای بهبودی و متوقف سازی اعتیاد فعال کمک نمایند. بلکه بر عکس باعث ایجاد وابستگی های شدید جسمی و روانی به متادون و داروهای مخدر دیگر می شوند. در نتیجه بهتر است از مراجعه به چنین مراکزی جدا خودداری کرد.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”۲. آیا استفاده از مشاوره تلفنی می تواند برای ترک اعتیاد موثر باشد؟” answer-1=”بستگی به شرایط و میزان اعتیاد فرد دارد. اعتیاد یک بیماری چند وجهی پیچیده است که برای درمان و متوقف سازی آن به آموزش و حمایت های شبانه روزی نیاز است. اما تنها روشی که به شکل استاندارد می تواند به افراد کمک کند تا به یک ترک موفق و بدون بازگشت دست یابند، استفاده از روشهای درمان بستری در یک کمپ ترک اعتیاد استاندارد است که دارای شرایط درمانی و اقامتی مجهز می باشد و تحت نظارت متخصصین اعتیاد اداره می شود. اما استفاده از کمک های تخصصی از مشاورین زبده و با تجربه در زمینه ترک اعتیاد می تواند بسیار موثر باشد.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
(05) دیدگاه