اعتیاد به کراک
آنچه در این مقاله می خوانید :
اعتیاد به کراک هروئین چیست؟
کراک چیست؟
انواع ماده مخدر کراک
کراک چگونه ساخته می شود؟
چه عواملی باعث ایجاد اعتیاد به کراک می شوند؟
خطرات ناشی از اعتیاد به کراک
اعتیاد به مواد مخدر یا الکل
اثرات جسمی اعتیاد کراک
اثرات روانشناختی اعتیاد به کراک
آمار اعتیاد کراک
درمان اعتیاد کراک
سلب مسئولیت پزشکی
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : اعتیاد به کراک چیست و چه نشانه هایی دارد؟ آیا اعتیاد به کراک هروئین درمان پذیر است و افراد پس از اعتیاد به آن میتوانند آن را متوقف سازند؟ بهترین روش ترک کراک کدام است؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با این ماده مخدر کشنده سعی کرده تا مطالب مورد نیاز برای افراد و خانواده های درگیر با اعتیاد به این ماده مخدر را در اختیار فراهم نماید تا کمکی هرچند کوچک در مسیر پر پیچ و خم ترک اعتیاد به کراک را ارائه نماید. لطفا تا انتهای این نوشتار ما را همراهی بفرمایید.
اعتیاد به کراک هروئین چیست؟
در حال حاضر دنیا با افزایش اعتیاد به مواد مخدر روبهرو شده است و این میزان به مرحله نگران کننده ای برای تمامی کشورها رسیده است. بر اساس نظرسنجی ملی در ایالات متحده در مورد استفاده از مواد مخدر در سال ۲۰۱۴ مشخص شد که حدود دو میلیون آمریکایی از داروهای ضد درد و مسکن های نسخه ای استفاده می کنند.
در همین رابطه مصرف و اعتیاد به کراک در دهه ۱۹۸۰ میلادی، نقش ویژهای در انتقال بیماری های همه گیر را در آمریکا داشته است. اما ماده مخدر کراک از کوکائین ساخته می شود و به صورت دانه های درشت کریستالی وجود دارد و روش مصرف آن به شکل گرم و دودی است. برخلاف ماده محرک کوکائین این ماده مخدر بسیار ارزان است و باعث می شود که افراد زیادی به میزان بالایی به آن دسترسی پیدا کنند و به این دلیل است که این ماده مخدر اعتیاد آور می تواند منجر به اعتیاد شود.
کراک چیست؟
کراک نوعی کوکائین است و در حقیقت از این ماده محرک به دست میآید و به صورت جامد و بلورین است. در حقیقت کراک از ترکیب کوکائین با آب و آمونیاک و همچنین جوش شیرین تهیه میشود و پس از آن به صورت دودی در لوله های شیشه ای شکل مصرف میشود. ماده مخدر کراک یکی از انواع مواد مخدر خطرناک در دنیا به حساب میآید زیرا تاثیرات فوری و شدیدی بر فرد تحمیل می کند. این ماده مخدر از کوکائین هم قوی تر است زیرا به طور مستقیم از این ماده محرک تهیه می شود که معمولاً به آن پایه آزاد نیز گفته می شود.
انواع ماده مخدر کراک
کراک می تواند به اشکال و رنگ های مختلفی وجود داشته باشد و در رنگ های برنزه، زرد، صورتی روشن یا سفید وجود دارد و مانند سنگ های کوچک، تکه ها یا تراشه های کریستالی به نظر می رسد. برخی افراد کراک را از نظر ظاهری شبیه آبنبات های سنگی توصیف می کنند. این ماده مخدر مات است و معمولاً در کیسه های پلاستیکی کوچک بسته بندی می شود.
کراک چگونه ساخته می شود؟
در مورد اعتیاد به کراک باید گفته شود که کراک ترکیبی از پودر کوکائین، آب، جوش شیرین و یا آمونیاک است. برای ساخت کراک معمولاً پودر کوکائین را در آب گرم حل میکنند و به آن آمونیاک را اضافه کرده و مخلوط می کنند. این مخلوط جوشانده می شود تا به شکل جامد از پایه مایع خود جدا گردد. سپس به وسیله یک فیلتر و صاف کننده ماده بدست آمده تسویه میشود و کراک جامد پس از خشک شدن به شکل کریستال های کوچک تر ظاهر می شود.
سنگ های کراک معمولاً به صورت نیم تا یک گرمی وجود دارند. برای مصرف کراک از لوله های شیشه ای استفاده می شود که معمولاً ۵ یا ۶ اینچ طول دارند. افرادی که کراک مصرف می کنند برای گرم کردن کراک از فندک استفاده می کنند که اغلب باعث می شود لوله در محل تماس شیشه با کراک قهوه ای تیره یا سیاه شود.
چه عواملی باعث ایجاد اعتیاد به کراک می شوند؟
اگرچه در سال های اخیر استفاده از کراک رو به کاهش بوده است اما به دلیل ارزان و در دسترس بودن هنوز تهدیدی برای جوامع بشری محسوب می شود. اعتیاد به کراک بسته به شدت و میزان مصرف آن می تواند بسیار مشکل زا باشد. مانند بسیاری از انواع مواد اعتیاد آور، اعتیاد به کراک به دلیل تاثیراتی که بر روی مغز ایجاد می کند می تواند بسیار شدید باشد. هنگامی که یک فرد از این ماده مخدر استفاده می کند انتقال دهنده های عصبی در مغز تحریک میشوند و هدف قرار میگیرند. مهمترین بخش هایی که در یک فرد پس از مصرف کراک تحت تاثیر قرار می گیرد عبارتند از:
- توجه
- رفتار- اخلاق
- حافظه
- احساسات
- انگیزه
- سیستم پاداش
به طور معمول، دوپامین به سیگنال های خاصی در مغز تبدیل می شود تا احساس لذت و شعف را در فرد ایجاد نماید. هنگامی که یک پدیده این انتقال دهنده ها را تحریک میکند به سرعت احساسات مثبت فروکش می کنند. در حقیقت هنگامی که یک فرد از کراک استفاده می کند، مواد شیمیایی موجود در کراک به حمل کننده های دوپامین متصل می شوند و آن را از بین می برند و به این ترتیب باعث ایجاد احساسات شدید سرخوشی در فرد می گردند.
به صورت طبیعی وقتی افراد احساس خستگی می کنند ممکن است تحریکپذیر خواب آلوده و بی حال شوند. اما فردی که دچار اعتیاد به کراک است با مصرف بی رویه و بی واسطه این ماده مخدر احساسات خود را سرکوب کرده و برای تداوم احساس لذت به مصرف دوباره و دوباره کراک نیاز دارد. به این ترتیب اعتیاد به کراک تبدیل به یک نیروی غیر قابل مقابله در زندگی فرد می شود و فرد دائماً مجبور است که از این ماده مخدر استفاده نماید.
خطرات ناشی از اعتیاد به کراک
هنگامی که یک فرد برای دریافت بیشتر احساس لذت از کراک استفاده می کند در حقیقت تحمل عصبی و جسمی خود را نسبت به این ماده مخدر افزایش می دهد. در نتیجه هنگامی که فرد سعی میکند از مصرف این ماده مخدر پرهیز کند علائم ترک اعتیاد به مواد مخدر در او پدیدار می شوند که مهمترین آن عبارتند از:
- اضطراب
- حالت تهوع
- تعریق بیش از حد
- افزایش کاذب اشتها و یا کاهش آن
- رویاهای واضح
- خستگی مفرط
- تحریک پذیری
هنگامی که یک فرد دچار اعتیاد به کراک میشود دائماً وسوسه مصرف آن را دارد و نمی تواند به عوارض جانبی مصرف این ماده مخدر توجه کند. در حقیقت عوارض اعتیاد در زندگی فرد نسبت به میزان تحمل او متفاوت است برای هر کس در دوران اعتیاد به کراک میتواند متفاوت باشد. اما نکته مهم این است که یک ماده به شدت اعتیاد آور است افراد پس از اولین بار مصرف میتوانند به دام اعتیاد به آن گرفتار شوند. مهمترین عواملی که باعث ایجاد اعتیاد به کراک در فرد می گردند عبارتند از:
- سابقه شخصی سوء مصرف مواد
- سابقه خانوادگی سوء مصرف مواد
- سن
- جنسیت
- وزن
- مقدار مصرف
اعتیاد به مواد مخدر یا الکل
افراد معتاد به کراک، چالش های بزرگی را در جسم و زندگی خود به طور همزمان تجربه می کنند. با توجه به نیاز شدید فرد به ماده مخدر کراک، فرد از لحاظ مالی بسیار تحت فشار قرار خواهد گرفت و ممکن است اعلام ورشکستگی کند. در این حال اعتیاد به کراک می تواند موجب بروز رفتارهای ضد اجتماعی مانند سرقت و دیگر رفتارهای پرخطر و ناهنجار در فرد گردد. از آنجا که کراک یک ماده مخدر غیرقانونی است، فرد از لحاظ قانونی می تواند مشکلات عدیده ای را تجربه نماید. در این بین اعتیاد به این ماده مخدر میتواند مجوز رانندگی، حضانت فرزندان را از فرد بگیرد و یا حتی موجب دستگیری و زندانی شدن او گردد.
اثرات جسمی اعتیاد کراک
افرادی که درگیر اعتیاد به کراک می شوند از تاثیرات طولانی مدت آن متضرر خواهد شد. اما اثرات جسمی اولین آسیب هایی است که فرد آن را تجربه خواهد کرد که برخی از آنها عبارتند از:
- آسیب کبدی
- آسیب به کلیه ها
- آسیب ریوی
- عوارض قلبی
- سوء تغذیه
- ناباروری
- مرگ
اثرات روانشناختی اعتیاد به کراک
در کنار عوارض جسمی که اعتیاد به این ماده مخدر برای فرد ایجاد می کند، تاثیرات شدید و احتمالی روانشناختی نیز برای فرد وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند است:
- توهم
- افسردگی
- روان پریشی
- پارانویا
- رفتارهای خشونت آمیز
- بی نظمی
آمار اعتیاد کراک
پس از ساخت این ماده مخدر بسیاری از محققان تاثیر آن را بر سلامت افراد ردیابی کردند. اولین نشانه ها و خصوصیات این ماده مخدر همه گیر بودن آن بود و این به علت ارزان و در دسترس بودن این ماده مخدر بود. اما در اینجا به برخی از آمارها در مورد اعتیاد به کراک اشاره شده است که مهمترین آنها عبارتند از:
- بیش از هفت هزار نفر در اثر مصرف این ماده مخدر جان خود را در سال ۲۰۱۵ از دست دادهاند.
- در سال ۲۰۱۰ به درصد بالایی از دانشآموزان مقاطع مختلف گرایش به مصرف این ماده مخدر نشان دادند.
- افرادی که از این ماده مخدر استفاده کردهام درصد بالایی در گیر مجازاتهای قانونی گشته اند
- از نشانه های اعتیاد به کراک تاثیر سریع آن بر فرد پس از مصرف میباشد.
- تعداد مردان بسیار بیشتر از تعداد زنان در اعتیاد به کراک بوده است.
درمان اعتیاد کراک
بهترین راه برای جلوگیری از بروز اعتیاد به کراک خودداری از مصرف آن در همان بار اول است. در حقیقت اعتیاد به این ماده مخدر یکی از پیچیدهترین اعتیاد هاست و برای درمان آن نیاز به مراکز ترک اعتیاد سم زدایی وجود دارد. به دلیل شدید بودن این اعتیاد علائم ترک اعتیاد به آن بسیار شدید است و نیاز به کمک های تخصصی در یک مرکز ترک اعتیاد مانند مرکز ترک اعتیاد زنان در اهواز است. به این دلیل که زنانی که از این ماده مخدر استفاده می کنند بسیار آسیب پذیر تر از مردان هستند. استفاده از دارو درمانی زیر نظر پزشک بسیار مهم است و می تواند کمک کننده باشد.
در همین رابطه افرادی که به اعتیاد به کراک مبتلا شدهاند باید این مطلب را بدانند که برای ترک اعتیاد هیچگاه دیر نیست. اما از آنجا که اعتیاد کراک بیماری مغزی محسوب می شود باید در اسرع وقت به مراقبت پزشکی دسترسی پیدا کنند. در این راه مراکز توانبخشی مانند یک مرکز درمان بستری اعتیاد می تواند بسیار کمک کننده باشد و یکی از امن ترین راه ها برای دریافت درمان از اعتیاد محسوب می شود. در طول درمان افراد معتاد به کراک میآموزند که چگونه وسوسه مصرف را مدیریت کنند و محرک هایی را که موجب بروز مشکلات برای آنها می شود را چگونه متوقف سازند.
در این راه مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ با ارائه برنامه های متفاوت و مراکز درمانی مختلف در سراسر کشور آماده کمک به افراد در بهبودی از اعتیاد می باشد. اگر می خواهید از کمکهای مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ و مراکز همکار آن بهره مند شوید لطفاً با مشاورین کمپ ترک اعتیاد تماس حاصل فرمایید تا کمک ها و راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار دهند.
سلب مسئولیت پزشکی
مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با هدف بهبود کیفیت زندگی برای افرادی که درگیر اعتیاد و اختلالات مصرف در رابطه با مواد مخدر هستند فعالیت میکند و این کار را به وسیله تهیه محتوا ها و مقالات آموزشی مبتنی بر واقعیت که در مورد ماهیت شرایط سلامتی رفتاری، گزینه های درمانی و نتایج مرتبط با آنهاست به انجام می رساند. این وبسایت مطالبی را منتشر میکند که توسط متخصصان پزشکی دارای مجوز تحقیق تهیه شده است، اما در حقیقت اطلاعاتی که در این وبسایت ارائه میشود جایگزینی برای مشاوره های پزشکی و تخصصی و درمان های حرفه ای نیست. در حقیقت افراد نباید توصیه های پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تخصصی مراکز مجاز ترک اعتیاد را نادیده بگیرند.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ با مشاورین مرکز تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید…
(02) دیدگاه