اختلال دو قطبی
آنچه در این مقاله می خوانید :
رابطه با افراد دارای اختلال دو قطبی
جنبه های گوناگون اختلال
احتیاطی درباره اختلال دو قطبی
زندگی با فرد با اختلال دو قطبی
درمان امری ضروری است
بروز پریشانی و آشفتگی
من تو را دوست دارم
تقویت نقاط قوت
کلام آخر
رابطه با افراد دارای اختلال دو قطبی
رابطه عاطفی با افرادی با اختلال دو قطبی حکایت از این دارد که شما همواره عاشق فرد می شوید که
- از نظر عاطفی پرشور و بی ثبات است.
- ترس از طرد شدن دارد و غالب رفتارهای شما را حمل بر این می کنند که شما قصد ترک او را دارید.
- برخی مواقع تهدید به خودکشی می کند، به طور نمایشی دست به خودکشی می زند.
- ممکن است به صورت زبانی یا فیزیکی دست به پرخاشگری علیه شما بزند.
با خواندن موارد فوق ممکن است تازه متوجه شوید که از آن دسته افرادی هستید که عاشق افرادی با شخصیت طوفانی (اختلال دو قطبی) می شوید. اگر شما در حال حاضر در رابطه عاطفی با فردی مرزی قرار دارید یا اینکه به طور مداوم عاشق چنین افرادی می شوید، باید بدانید که افراد زیادی مانند شما وجود دارند، به یاد داشته باشید که برجسته ترین ویژگی افراد موری این است که در گذشته آنها می توان شاهد بسیاری از رابطه های عاطفی کوتاه مدت بود. گذشته از ظاهر کاملا جذاب آنها، برخی از جنبه های رفتاری آنها نیز می تواند بسیاری از افراد را شیفته آنها سازد.
بزرگترین دلیلی که بسیاری از افراد را به سمت ایجاد رابطه عاطفی با افراد دارای اختلال دو قطبی می کشاند این است که آنها در آغاز رابطه بسیار پر شور و هیجان انگیز هستند. یک فرد با اختلال شخصیت مرزی در رابطه عاطفی خود با چیزی به نام احتیاطه محدودیت و حد و مرز را نمی شناسد، به حدی که در زمینه رابطه جنسی، او حد اصل میان مخالفت با موافقت کامل را در عرض چند روز یا حتی چند ساعت طی می کند.
جنبه های گوناگون اختلال دو قطبی
این افراد از جنبه های گوناگون رفتارهای جنون آمیزی را از خود به نمایش می گذارند که شاید در ابتدا برای شما جالب و خوشایند باشد به احتمال زیاد برای یک مرده زنی که در همان نگاه اول عاشقش می شود و به سرعت خودش را به طور کامل و بدون هیچ احتیاطی در اختیارش قرار می دهد، می تواند بسیار جالب توجه باشد. اگر شما شیفته روابط پرشور و هیجان انگیز شدید، اگر شما در زمینه رفتار مناسب با جنس مخالف از عزت اندکی برخوردار هستید، آشنایی یک فرد با اختلال دو قطبی در ابتدا برای شما به منزله فرصتی طلایی جلوه خواهد کرد.
همچنین بسیار ساده می توان فهمید که چرا یک فرد مرزی می تواند برای جنس مخالف خود جذاب و تحریک کننده به نظر بیاید. یک فرد مرزی از همان آغاز از محبوب خود یک بت می سازد. بنابراین، شما در همان ابتدای رابطه عاطفی خود با فرد با اختلال دو قطبی به یک بت تبدیل شده و حتی مورد پرستشی نیز قرار میگیرید. برای بسیاری از ما داشتن رابطه با چنین فرد پرشور و ستایشگری می تواند بسیار تحریک کننده و جذاب باشد و بسیار ساده است که باور کنیم که همواره رابطه ما با او همین گونه پرشور و هیجان انگیز (به ویژه در زمینه رابطه جنسی) پیش خواهد رفت.
دوران خوش اولیه
حتی پس از طی شدن دوران خوش اولیه و ظهور دوران طوفانی و پرآشوب نیز برخی افراد هنوز رابطه با فرد مرزی را جذاب و دوست داشتی می دانند، پس از دوران خوش اولیه، شما بایستی انتظار آن را داشته باشید که محبوب با اختلال دو قطبی خود را همواره در یکی از دو حالته خشم، کج خلقی، افسردگی و آسیب به خود، بیابید. به طور کلی غالب افراد پس از گذشت دوران اولیه آشنایی، با دیدن بی ثباتی عاطفی افراد مرزی از رابطه با آنها کناره می گیرند و تنها اندک افرادی همچنان در رابطه عاطفی با آنها باقی می مانند.
حال اگر شما یکی از این افراد گروه اخیر هستید، به نظر می رسد که شما بایستی در یک خانواده آشفته و در کنار پدر یا مادری دچار اختلالات خلقی که ارتباط با او برای شما دشوار بوده است، رشد یافته باشید. شاید اکنون این ویژگی آشنا و خوشایند اگر چه بیمارگونه را که روزگاری در پدر یا مادر خود تجربه کرده اید، در محبوب با اختلال دو قطبی خود می باید همچین شاید شما با ماندن در رابطه محبوب مرزی خود، به طور ناخود آگاه سعی در درمان او دارید کاری که به هنگام کودکی نتوانستید آن را در مورد پدر یا مادری که هیچگاه شما را درک و تایید نکردند به انجام برسانید. به هر حال، هر آنچه که سبب جذب شما به سمت این رابطه طوفانی میگردد ارزش آن را دارد که شناسایی شده و علل زیربنایی آن مورد بررسی قرار گیرد.
اخلاق تند در اختلال دو قطبی
برخی از افراد جذب اخلاق تند و بی پروایی عاطفی افراد با اختلال دوقطبی می گردند. برای آن عده از ما که عادت به سرپرستی و مراقبت از دیگران داریم نیز رابطه با افراد مرزی می تواند، جذاب و خوشایند جلوه کند. در این صورت ما همواره تلاش می کنیم تا فرد محبوب ما به احساس بهتری دست یابد و هر بار که تهدید به خودکشی می کند و یا با خشم و ناراحتی از ما جدا می شود، می بایست نگران باشیم که نکند با خوردن تعداد زیادی قرص خواب آور با بریدن رگهای دملی اقدام به خودکشی کند. اگر چه ممکن است دوستان و اطرافیان ما از اینکه ما به چین رابطه ای تن داده ایم و هر چند وقت یکبار با اضطراب فراوان برای رهانیدن محبوب خود از خطر مرگ به سمت بخش اورژانسی روان هستیم.
سرشان را به علامت تعجب تکان دهنده اما ما همچنان احساس می کنیم که رابطه با او را حفظ کنیم. در نهایت ممکن است شما بدون آنکه متوجه باشید که با یک فرد با اختلال دو قطبی طرف شده و وارد رابطه عاطفی با او شده اید، زیرا افراد مرزی به ویژه اگر اختلال آنها شدت زیادی نداشته باشد، در آنان بسیار بهتر از آنچه در واقع هستند جلوه می کند.
بنابراین، احتمالا پس از مدتی که با واقعیت اختلال خلقی، طوفان های ارتباطی و رفتارهای خود تخریبی برای او روبه رو شده اید دیگر، آنقدر به او دل بسته اید که به خود امیدواری می دهید. این گونه رفتارهای مشکل آفرین او اتفاقی بوده و دیگر تکرار نخواهد شد و هنگامی که متوجه دائمی بودن رفتارهای مزبور می شوید، ممکن است بیشتر دچار آشفتگی فکری شده باشید که رفتارهای او را ناشی از عوامل محیطی دانسته و یا از همه بدتر اینکه به سرزنش خودتان و ناخوشایند او بپردازید.
رفتار پرشور؛ اختلال دو قطبی
بنا به دلایل زیادی، یک فرد با اختلال دو قطبی می تواند فرد جذابی برای یک رابطه عاطفی باشد. در آغاز رابطه نه تنها هیچ گونه رفتار غیر عادی و نابهنجاری در او به چشم نمی خورد بلکه بسیار پرشور و هیجان انگیز و بسیار جذاب نیز جلوه می کند. به این ترتیب، ممکن است که چنین فردی برای افرادی که عادت به ناجی بودن و مراقبت از دیگران دارند از جذابیت بیشتری برخوردار باشد.
توصیه احتیاطی درباره اختلال دو قطبی
همچنان که گفته شد افراد با اختلال دو قطبی در یک رابطه عاطفی به آسانی خشمگین شده و اقدام به خودکشی می کنند. با توجه به اینکه چنین رفتاری بخشی از اختلال شخصیت مرزی به شمار می رود، بایستی خاطر نشان ساخت که افراد مرزی در سنین بزرگسالی مستعد افسردگی های شدید نیز هستند. اگر فرد محبوب شما دارای افکار خودکشی است و همزمان از افسردگی نیز رنج می برد، به احتمال زیاد او نیاز دارد که توسط یک فرد مشخصی تحت دارو درمانی و روان درمانی قرار گیرد. تحقیقات نشان می دهد که داروهای ضد افسردگی در درمان افسردگی های شدید افراد مرزی مفید واقع شده اند. البته به دور از انصاف است که گمان کنیم خلق افسرده محبوب شما ریشه در اختلال شخصیت او دارد.
در هر صورت غالبا لازم است که محبوب خود را ترغیب کنید که نزد یک متخصص، تحت درمان قرار گیرد. چگونه به تهدید محبوب خود با اختلال دو قطبی مبنی بر اقدام به خودکشی بایستی پاسخ داد؟ در غالب موارد تهدید به خودکشی از سوی او و ضرب و جرح اندکی که به خودش وارد می سازد، به قصد جلب توجه است و یا به شما به خاطر آنکه او را ترک کرده اید و یا حتی به خاطر آنکه از زنده بودن خود نیز اطمینان یابد است که انجام می گیرد.
با وجود این بایستی بدانیم که احتمال مرگ افراد مرزی در اثر خودکشی بیش از دیگر انواع اختلال شخصیت است. در نهایت، ممکن است آنها به قدری افسرده و پریشان شوند که تعمد به زندگی خود پایان دهند و با آنکه در اثر مصرف بسیار بالای قرص های خواب آور و با ایجاد جراحات عمیق در رگهای دست خود، بدون آنکه قصد آن را داشته باشند، خود را به کشتن دهند.
یک زن با اختلال دو قطبی
مدت ها قبل یک زن با اختلال دو قطبی که در زمان نزدیک به شش ماهه بیست و پنج بار اقدام به خودکشی کرده بود تحت روان درمانی یکی از ما (نویسندگان) قرار داشت. او بارها به درمانگر خود تلفن می کرد و می گفت: از همه تلاشی هایی که برای کمک به من کرده اید از شما متشکرم. من می دانم که شما همه تلاش خود را کرده اید، اما من الان روی پشت بام ساختمانی که آپارتمانم در آن واقع شده ایستاده ام و تا چند لحظه دیگر خود را به پایین پرتاب می کنم. یکبار نیز در پایان یکی از جلسات مشاوره، اظهار داشت که از همه چیز ممنونم، من الان باید بروم و آن بسته قرصی را که در ماشین دارم، مصرف کنم و به زندگی خودم پایان دهم.» سپس به سرعت از اتاق مشاوره بیرون رفت.
هر بار پلیس در جریان این امر گذاشته شد و او برای مدتی به عنوان فرد مظنون به خودکشی در بیمارستان بستری گردید و بارها نیز اتفاق افتاد که او جراحاتی نه چندان جدی برروی رگهای دست خود ایجاد کرد و با تعدادی قرص خواب آور، البته در حدی که چندان خطرناکه را بلعید که هیچ کدام خطری جدی برای او به همراه نداشت. بنابراین پیش بینی اینکه آیا او این بار واقعا قصد خودکشی دارد یا نه تقریبا غیر ممکن بود و باید با هر بار تهدید به خودکشی، اقدامات لازم را به طور کامل به عمل می آوردیم.
نکته:
آنچه شما باید بدانید این است که تهدید به خودکشی یکی از ویژگی های شخصیتی محبوب با اختلال دو قطبی شماست و همیشه باید آن را جدی تلقی کرده و اقدامات لازم را در جهت جلوگیری از آن به عمل آورید و هیچ گاه به خودتان نگویید که نه او این کار را نمی کند یا او قادر به انجام این کار نیست. تحقیقات نشان می دهند که آنها بارها به طور جدی اقدام به خودکشی می کنند و گاهی نیز در این کار موفق بوده اند.
زندگی با فرد با اختلال دو قطبی
پس از خواندن این مقاله شاید برای افرادی که هیچ گاه عاشق یک فرد مرزی نشده اند، درک فردی که عاشق فرد مرزی شده است، بسیار مشکل باشد. درحقیقت فکر برقراری رابطه عاطفی با یک فرد مرزی دیوانگی محض است. در میان همه انواع اختلالات شخصیت، زندگی با فرد مرزی از همه دشوارتر است. یک فرد با اختلال دو قطبی بزرگسال از نظر عاطفی فردی بی ملاحظه، دمدمی مزاج و حتی در برخی مواقع تکانشی است. صادقانه باید گفت که شدت اختلال شخصیت مرزی به حدی است که حتی درمانگران نیز برخی مواقع از درمان آنها ناامید می شوند.
شاید برخی از شما که این نوشتار را می خوانید، در رابطه عاطفی با فردی مرزی قرار داشته باشید. البته ما حق تصمیم گیری درباره زندگی شما را نداریم و خودتان باید تصمیم بگیرید که در مقابله با فردی مرزی خود باقی بمانید با خیر. اما اگر شما با چنین فردی ازدواج کرده اید، در اینجا برخی راهبردهایی را که می تواند اندکی از دشواری های زندگی با چنین شخصی را کاهش دهد، به شما معرفی می کنیم.
۱. درمان امری ضروری است
در اینجا باید به یک تناقضی اشاره کرد: با اینکه درمان اختلال شخصیت مرزی بسیار طولانی است و به ندرت مؤثر واقع می شود، اما به هر حال درمان امری ضروری به شمار می رود چرا؟ به این دلیل که حتی اگر شما صبورترین و عاشق ترین فرد در دنیا نیز باشید، به تنهایی قادر به بهبودی فردی که احساسی شکننده نسبت به خود دارد نیستید و هر چند اگر شما از آن دسته افرادی باشید که به کمک کردن به دیگران اعتیاد دارید، شاید تمایلی به باور این حقیقت داشته باشید و به گونه ای شاعرانه گمان کنید که عشق همه چیز را درست می کند، اما عشق همه چیز را درست نمی کند.
بنابراین، توصیه ما را بپذیرید و هر چه زودتر محبوب با اختلال دو قطبی خود را متقاعد کند که تحت درمان دارویی مشخصه در درمان اختلال شخصیت مرزی قرار گیرد. همسر شما باید بدانند که اصرار شما به درمان از عشق زیاد شما نسبت به او سرچشمه می گیرد و هم اینکه دیگر نمی توانید شاهد دردها و رنج هایی که به او داشته باشید. در غالب موارد بهترین درمان در چنین شرایطی، روان درمانی طولانی مدت همراه با دارو درمانی، تجویز داروهای ضد افسردگی است.
۲. بروز پریشانی و آشفتگی
یکی از بزرگترین اشتباهات هموران افراد مرزی این است که انتظار نداشته باشند همسرشان رفتاری طوفانی و تکانشی از خود بروز دهد. این توقع غیر معقول است و ممکن است شما با اصرار مداوم و بی حاصل به همسر خود مبنی بر اصلاح رفتار خودش، موجبات ناراحتی روحی خودتان را فراهم آورید. شما باید بدانید که همسرتان در تمام مدت زندگی با شما، همواره گمان می کند که شما نیز مانند دیگران قصد ترک او را دارید و به دنبال آن به وسیله خشم، اقدام به خودکشی و ضرب و جرح خود، از خودش واکنش نشان می دهد همسر شما مهارت زیادی در تخریب شادی موجود در روابطش با دیگران از جمله شما دارد.
این شیوه زندگی یک فرد با اختلال دو قطبی است. یک درمان گسترده و موثر می تواند تا حدی این شیوه از زندگی او را کمرنگتر ساخته یا حتی شکل های شدید آن را از میان بردارد. البته تا انجام چنین کاری مدت زمان زیادی به طول خواهد انجامید. اگر شما قصد زندگی با چنین فردی را دارید با داشتن انتظارات غیر معقول وضعیت خود را از آنچه که هست بدتر نسازید. به عقیده ما اگر واقع بین باشید، آنگاه با مشاهده کمترین بهبودی در او، باشترین خوشحالی را تجربه خواهید کرد.
۳. نقش والد همسر خود را به عهده بگیرید
چه دوست داشته باشید یا نداشته باشید تا در حین زندگی با همسر خود با اختلال دو قطبی به طور ناخواسته نقش والد مراقبت کننده از او را نیز بر عهده خواهید گرفت. پس بهتر آن است که خودتان از قبل پذیرش چنین بحثی باشید تا رفتار همسر خود و پویایی غیر معمول در رابطه با او را بهتر درک کنید. فرد مرزی شما در خانواده اصلی خود به گونه ای رشد یافته است که گمان می کند فرد معیوب و بی ارزشی است و به همین دلیل انتظار دارد دیگران او را طرد و ترک کنند و نسبت به او بی اعتنا باشند.
به احتمال قوی از آنجایی که والدین همسر شما در دوران کودکی رفتار خوبی در قبال او نداشته اند، از شما توقع دارد که هر لحظه او را طرد کنید. هرچند دانستن اینکه همسر شما از دریچه چشم یک کودک به شما نگاه می کند، خبر خوبی برای شما نیست، اما به شما کمک می کند که رفتارهای کودکانه او را درک کنید. همچنین این آگاهی به شما کمک می کند که هنگام رویارویی با رفتارهای طوفانی همسرتان با اختلال دو قطبی را با آرامش و دقت بیشتری نسبت به نوع واکنشی که می خواهید در قبال او از خودتان نشان دهید، تصمیم گیری کنید. اگر شما بتوانید واکنشی مؤثر و سالمی در این باره از خود نشان دهید، احتمالا به بهبودی همسرشان سرعت بیشتری خواهید بخشید.
۴. رفتارهای خودتخریبی همسرتان را تقویت نکنید
از آنجا که بسیار محتمل است که شما رفتارهای خودتخریبی همسر خود با اختلال دو قطبی را به طور ناخواسته تقویت کنید. در اینجا به شما توصیه می شود که هنگام تهدید او به خود کشی، به توصیه های زیر عمل کنید
- با خشم و دشمنی با او برخورد نکند.
- به او نگویید که مطمئن هستید تهدید خود را عملی نخواهد ساخت.
- به خواسته های او تن بدهید.
هر چه می کنید، فقط ناخواسته رفتار تهدید آمیز او را مورد تقویت قرار ندهید. چنین کاری نیاز به شکیبایی بسیار و روحیه پولادین و درک این نکته دارد که در این لحظه همسر شما مانند یک کودک قصد دارد به وسیله تهدید، خواسته های خود را عملی ساخته و همچین توان مقاومت طرف مقابل خود را محک بزند. اگر چه شما هیچگاه نباید دید او به خودکشی با اقدام به ضرب و جرح خودش را حرفی بی پایه و اساسی تلقی کنید، اما این را هم به یاد داشته باشید که در چنین مواقعی نباید از طریق بذل توجه، حمایت و یا احساس مسئولیت در قبال اقدام احتمالی او به خودکشی، موجب تقویت رفتار مزبور شوید.
همواره طرحی برای واکنشی مناسب نسبت به رفتارهای خود تخریبی همسر خود با اختلال دو قطبی داشته باشید و آن را با او در میان گذاشته و سپس در مواقع ضروری آن را به مورد اجرا بگذارید. این طرح می تواند با فرد مشخصی که همسر شما تحت درمان او قرار دارد و یا مرکز پلیس و همزمان درخواست کمک از اعضای خانواده و دوستانتان باشد، اما همه این کارها بایستی در کمال خونسردی و طبق طرحی که با همسرتان در میان گذاشته اید انجام پذیرد، تا او بتواند از طریق تهدید شما به خودکشی به سود روانی دست یافته و بیش از پیش رفتار مزبور در او تقویت شود.
۵. اختلال دو قطبی؛ من تو را دوست دارم
می توانید به او بگویید: من تو را دوست دارم. من دوست ندارم که تو دست به خودکشی بزنی و من بنشینم و تو را نگاه کنم، اما توجه خاصی هم به تو نخواهم کرد و در مقابل، تمام تلاش خود را به کار خواهم برد تا در لحظه های بحرانی کمکهای لازم در دسترس تو قرار گیرند.
۶. با تفکر سیاه و سفید همسرتان مقابله کنید
یکی از دشوارترین جنبه های زندگی با فردی با اختلال دو قطبی، این است که شما با فردی زندگی می کنید که همه چیز را سیاه یا سفید می بینید. روانشناسان چین فکری را شکر دوباره می نامند. به طور مثال، همسر شما به جای آنکه به شما بگوید: تو به خاطر کاری که انجام دادم از دست من بسیار عصبانی هستی و به شما می گوید تو از من متنفری، و به جای آنکه به شما بگوید: «وقتی من با خوردن قرص اقدام به خودکشی کردم و تو به پلیسی تلفن کردی، احساس کردم که می خواهی مرا ترک کنی، به شما می گوید:
«من اصلا نمی توانم به تو اعتماد کنم تو هم مثل بقیه آدمها هستی، از آنجایی که همسر شما همه چیز را درست یا غلط، سفید یا سیاهه مملو از عشق یا نفرت میبیند، بسیار دشوار است که او را متقاعد کنیم که در این گونه موارد حد میانه ای نیز وجود دارد. مقابله شما بایستی بدین نحو باشد که او را تقویت کنید که در دریافت ها و باورهای خود جایی هم برای رنگ خاکستری در نظر بگیرد.
بنابراین، هنگامی که او می گوید: اگر از من متنفری، شما، به طور مثال می توانید بگوید: «من اگر چه از اینکه تو قصد آسیب رساندن به خودت را داری بسیار ناراحت هستم، اما از تو نفرت ندارم. آیا اگر من از تو نفرت داشتم، در این لحظه اینجا بودم؟ ۱۲ هدف از این نوع مقابله این است که دیدگاه سیاه یا مفید او درباره دنیا مورد شک و تردید قرار گیرد و به این ترتیب، همسر شما توانایی نگریستن به شما و رابطه با شما را به گونه ای دیگر به دست آورد.
۷. تقویت نقاط قوت، اختلال دو قطبی
از آنجایی که همسر دارای اختلال دو قطبی شما خود را فرد بی ارزشی می داند و هر لحظه انتظار آن را دارد که از سوی شما طرد شود، لازم است که شما به طور مداوم رفتارهایی که ماهیت او را مورد تحسین و تشویق قرار دهید. برای این منظور در ایفا نقاط قوت و استعدادهای او را شناسایی کرده و آنها را همراه با تمجید به او یادآور شوید.
هوشی، خلاقیت، حس شوخ طبعی و مهربانی می تواند از جمله نقاط قوت مزبور باشد، اما از آنجایی که به احتمال زیاد هیچگاه همسر شما به خاطر نقاط قوت مورد تحسین و تمجید قرار نگرفته است و شما در این زمینه کار سختی را در پیش رو خواهید داشت تا در نهایت همسر شما به نقاط قوت خود آگاهی یافته و به واسطه داشتن آنها احساس ارزشمندی کند. از این طریق همسر شما به هویت منسجم تری دست خواهد یافت و همچنین احتمال اینکه شما را به عنوان فردی صمیمی و قابل اعتماد بپذیرد، افزایش می یابند.
اختلال دو قطبی؛ زمان ترک رابطه
افراد دچار اختلال دو قطبی مملو از روال کوتاه مدت، پرآشوب و سطحی است اگر شما اخیرا با چنین فردی وارد رابطه عاطفی شده اید و با مدت زیادی است که با او به سر می برید، لطفا این جمله را به خاطر بسپارید: رابطه با فرد مرزی دوام زیادی نخواهد داشت. حتی اگر چنانچه شما از صبر و تحمل و احساس تعهد بالایی نیز در رابطه با او برخوردار باشید. شما باید بدانید که فرد مرزی به طور ناخودآگاه به گونه ای برنامه ریزی شده است که از رابطه عاطفی سالم و آرام بخش گریزان است. به همین دلیل همواره روابط عاطفی خود را به آشوب کشیده و آن را به پایان می رساند.
متاسفانه پیش بینی ما این است که شما حتی اگر از تعهد، صبر و تحمل بالایی نیز برخوردار باشید، عاقبت لحظه ای فرا می رسد که به منظور آنکه دچار ناراحتی روحی بیشتری نشوید، از معشوقی که دارای اختلال دو قطبی است خود خداحافظی می کنید. هنگامی که چنین روزی فرا رسید تصمیم خود را به طور صریح و بدون دادن هیچ قول دیگری با او در میان بگذارید.
اگر چه ممکن است او تصمیم شما را نپذیرد، اما شما به صراحت کامل به او بگویید که از این به بعد نیز برای او ارزشی قابل هستید، اما دیگر خواهان داشتن رابطه عاطفی با او نیستید. البته باید انتظار آن را داشته باشید که او اقدام به ضرب و جرح خود با تهدید به خودکشی کند. در چنین شرایطی حتما پلیس و مرکز اورژانس را در جریان قرار دهید در صورت بستری شدن او در بیمارستانی از ملاقات او خوداری کنید و اجازه دهید که افراد متخصص این کار با به عهده گیرند.
در نهایت
محدودیت های پیرامون تلفن کردن به شما یا ملاقات با شما را به او یاد آور شوید. در پایان باید یادآور شویم که در صورت تصمیم به جدایی اگر هر چه زودتر و قاطعانه تر آن را به مرحله اجرا در آورید هم برای شما و هم برای او بهتر خواهد بود.
کلام آخر
اگر شریک عاطفی دارای اختلال دو قطبی شما دارای رفتارهای انفجاری و تکانشی و غیر قابل پیش بینی است، اگر رابطه شما با او بارها دستخوشی آشوب و آشفتگی و قطع و وصل بسیار می گردد و همواره به این فکر می کنید که چگونه بحران های هیجانی محبوب خود را مهار سازید، باید گفت که شما با فردی دچار اختلال شخصیت مرزی رابطه عاطفی برقرار کرده اید.
البته اگر چنین رابطه ای برای شما خوشایند باشد آنگاه بایستی نسبت به سلامت عقلی شما شک داشت. ایجاد رابطه عاطفی با یکی فرد مرزی می تواند گیج کننده و ازدواج با او می تواند عمیقا شما را دچار آشفتگی و افسردگی سازد، اما اگر هنوز با چنین فردی وارد رابطه عاطفی شده اید، توصیه ما به شما این است که در یک رابطه عاطفی، اگر متوجه اشتیاق شدید، هیجانی یا رفتارهای مبتنی به وابستگی شدید از سوی فرد مقابل خود شده اید، لطفا دقت کنید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفا با ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …