ترک اعتیاد شیشه
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ترک اعتیاد شیشه چگونه صورت می گیرد و برای انجام آن چه باید کرد؟ بهترین روش ترک اعتیاد شیشه کدام است؟ بهترین کمپ ترک اعتیاد برای ترک اعتیاد شیشه کدام است؟ در این مقاله کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ سعی کرده تا مطالب مهمی را در رابطه با شیشه را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفا ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
نحوه ترک شیشه با مواد مخدر دیگر متفاوت است، چرا که ماده مخدر شیشه یک ماده محرک است و امروزه جزو مواد پر مصرف اعتیاد آور محسوب می شود. در حقیقت عوارض مصرف این ماده مخدر بسیار خطرناک و کشنده است. می توان گفت هنگامی که یک فرد ماده مخدر شیشه مصرف می کند سطح انرژی او بسیار بالا رفته و برای چندین ساعت به یک نقطه خیره می ماند. از مهمترین عوارض اعتیاد به شیشه توهم، رفتارهای پر خطر و بی پروا می باشد. مصرف کنندگان اولیه معمولاً تا چندین ساعت نمی توانند بخوابند و پس از اتمام نشئگی به طور ویژه خسته و کوفته هستند و چندین روز به طور پیوسته می خوابند و پس از بیداری سردردهای شدید، بیقراری و لرزش را تجربه می کنند.
ضرورت ترک اعتیاد شیشه
مصرف شیشه تغییرات بسیاری در مغز فرد تولید می کند ایجاد می کند میشه با به وجود آوردن انواع اختلالات مغزی غیر معقول و فرد می گردد حائز اهمیت آن است فرد با مصرف شیشه احساس شادابی و افزایش توانایی بدنی می کند علائمی نظیر هذیان و توهم های ناشی از ماده مخدر شیشه تواند عواقب بسیار وخیم برای فرد ایجاد کند. فردی که ماده مخدر شیشه مصرف می کند، در اثر مصرف این ماده مخدر چیزهایی می بیند و می شنود که دیگران قادر به احساس آنها نیستند. در حقیقت تجاربی که فرد بر اثر مصرف ماده مخدر شیشه به دست می آورد، بسیار مخرب و آسیب زا هستند، چرا که فرد بر اساس تجارب واهی و غیر واقعی خود ممکن است دست به اعمال خطرناکی بزند.
برای مثال می توان گفت بسیاری از جرائم و جنایات در سطح اجتماع بر اثر مصرف ماده مخدر شیشه می باشد، در نتیجه می توان گفت شیشه و مصرف آن می تواند محرکی قوی برای بروز رفتار های جنایی و مرگ آفرین باشد. از طرف دیگر مصرف و اعتیاد شیشه در افرادی که زمینه ژنتیکی در رابطه با ابتلا به بیماریهای روانی دارند، به عنوان یک محرک به آشکارساز می تواند سبب بروز انواع بیماری های روانی در فرد گردد. مصرف ماده مخدر شیشه می تواند افراد را به سمت بیماری های روانی مانند اسکیزوفرنی در صورت ابتلا، برای مادامالعمر آن گرفتار خواهد بود.
دلیل سختی ترک اعتیاد شیشه
ترک اعتیاد به شیشه با انواع روش ها ترک اعتیاد انواع مخدر دیگر پرنده مواد افیونی تفاوت زیادی دارد. هنگامی که یک فرد تصمیم به ترک اعتیاد به مواد مخدر روانگردان و یا اعتیاد های دیگر مواد در مراحل اولیه ترک اعتیاد خود نیاز جسمانی شدید به مصرف ماده مخدر روبه رو می شود به این حالت خماری می گویند و در مراحل بعدی با بی قراری و اضطراب روبرو می گردد.
اما تحقیقات ترک اعتیاد به شیشه متفاوت است و در آن علائم بدنی و خماری وجود دارد مشکلات دیگری برای فرد در هنگام محرومیت به وجود می آید ذهنی و روانی هستند که پس از ترک شیشه ایجاد می گردد. هنگامی که یک فرد تصمیم به ترک اعتیاد شیشه می کند در روزهای اول احساس ولع مصرف شدیدی را تجربه می کند اشتهای مصرف احساس اضطراب، افسردگی و بی قرار دارد. اما پس از چند وقت احساس خواب آلودگی دارد و ساعت ها می تواند بخوابد. در این حالت فرد احساس خستگی و بی رمقی می کند.
پس از گذشتن از این حالات و پس از آنکه مراحل اولیه ترک اولیه پشت سر گذاشته می شود، احساس بی رمقی، افسردگی و کم بودن لذت و احساس رضایت، ماه ها ادامه پیدا میکند. در این حالت فرد برای تجربه دوباره حالات قبلی خود که در زمان مصرف شیشه تجربه کرده بود، مجدداً وسوسه های شدیدی را برای مصرف مجدد شیشه تجربه می کند. این حالت معمولاً تا یک سال ادامه پیدا میکند و موقعیت بسیار حساسی در درمان فرد ایجاد میشود که اگر فرد با درمانگر و متخصصین این امر تماس نداشته باشد، می تواند مجددا به مصرف شیشه بازگردد و ترک اعتیاد شیشه او ناکام بماند.
روش های ترک اعتیاد به شیشه
آیا ترک اعتیاد شیشه دارای روش های بخصوصی است و نحوه درمان آن با مواد اعتیاد آور دیگر متفاوت است؟ اینها سوالاتی است که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است. خانواده ها و افراد بسیاری درگیر اعتیاد به شیشه هستند و در ترک اعتیاد شیشه با مشکل و شکست مواجه میشوند. در همین رابطه متخصصین علم اعتیاد و روان درمانگرها بر اساس نیاز اجتماعی و با وجود مشکلات بسیاری که در زمینه مصرف مواد مخدر شیشه وجود دارد، تصمیم به ارائه راه حل و تحقیقات گسترده در زمینه ترک اعتیاد شیشه کرده اند. برای ترک اعتیاد شیشه روش واحد و یکسانی وجود ندارد، بلکه امروزه درمانگران با در نظر گرفتن شرایط بیمار، درمان مناسبی را به او پیشنهاد می دهند. در ادامه به توضیح روش های درمانی رایج در ترک اعتیاد به شیشه اشاره خواهد شد :
۱. قطع مصرف شیشه با روش درمانی ماتریکس
روش درمانی ماتریکس یکی از روشهای درمانی غیر دارویی برای افراد وابسته به شیشه است که جزء درمانهای سرپایی می باشد. این روش یکی از معروفترین و شناخته شده ترین روش های درمانی شیشه است است. در الگوی درمانی ماتریکس، برای درمان اعتیاد به ماده مخدر شیشه، برای خانواده هایی که فرد وابسته به ماده مخدر شیشه دارند نیز جلسات آموزشی برگزار می شود تا خانواده ها هم آگاهی و بینش لازم در مورد این نوع اعتیاد و همچنین نحوه رفتار صحیح با فرد بیمار را بیاموزند. در حقیقت حمایت های اجتماعی و آموزش های پیشگیرانه می تواند به روند درمانی افراد نیز کمک شایانی بنماید. هر جلسه در الگوی درمانی ماتریکس، حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به طول می انجامد.
در این جلسات، اتفاقات روز گذشته و مسائل مطرح شده در جلسه قبل مرور می گردد، سپس جلسه وارد موضوع تازه ای می گردد. انجام آزمایشات ادرار به صورت زمان بندی شده و تصادفی از جمله اجزاء مهم در الگوی درمانی ماتریکس در ترک شیشه می باشد که معمولات در مرکز ترک اعتیاد قبل از برگزاری جلسه انجام می شود تا درمانگر بتواند بر اساس نتایج آزمایشات در طول دوره درمان و ترک اعتیاد شیشه، وضعیت پیشرفت بیمار و مسیر بهبودی او را ارزیابی و بررسی نماید و آموزش ها و مداخلات درمانی خود را مطابق با بهبود فرد تنظیم نماید. در انتها زمانی که بیمار به ترک کامل نزدیک میشود، درمانگر جلسات پیشگیری از بازگشت را برگزار میکند تا فرد برای مواجه شدن با لغزشها و وسوسههای مصرف مجدد نیز آمادگی داشته باشد و به این ترتیب بتواند در مرحله ترک یا پرهیز از مواد باقی بماند.
۲. ترک شیشه با روش دی اس تی (کنگره ۶۰)
در این روش در کنار پرداختن به جسم افراد و کاهش اعتیاد آنها به ماده مصرفی تا حدودی به سلامت روان آنها نیز پرداخت می شود. می توان گفت که این روش دارای معایبی است، زیرا بیماری اعتیاد فرد دارای سه جنبه روحی، روانی و جسمی است و در بخش جسمی فرد دچار عارضه ویار است. به این معنا که جسم فرد معتاد نسبت به مواد مخدر و مصرف آن آلرژی دارد و فرد نمی تواند مصرف خود را کنترل نماید. این روش معروف به گروه های کنگره ۶۰ که توسط یک بیمار اعتیاد بهبود یافته ایرانی ایجاد شده تلفیقی از اصول گروههای ۱۲قدمی و روشهای ترک تدریجی مواد می باشد.
در روش DST تنتور تریاک جایگزین ماده مصرفی مانند شیشه شده و پس از هر ۲۱ روز یک پنجم مقدار مصرف کاهش یافته تا پس از ۱۰ ماه مصرف به صفر میرسد. به این منظور برای مصرفکنندگان مواد کلاسهای آموزشی فردی و گروهی برگزار میشود تا آنها بتوانند نحوه تفکر خود را که تحت تأثیر مصرف شیشه با تحریف زیادی روبه رو شده اصلاح کنند. در ترک اعتیاد شیشه و روش کنگره ۶۰ تا حدودی آثار مثبتی در بر داشته اما هنوز به صورت علمی و دقیق روش اثبات نشده و تنها تجربه افراد نشانه هایی از اثربخشی آن دارد.
۳. ترک ماده مخدر شیشه با درمان نگهدارنده
برخی از کلینیک های ترک اعتیاد شیشه از روش دارویی و نگهدارنده با ماده متادون اقدام به ترک افراد می کنند. در حقیقت از این روش برای افرادی که شرایط بدنی و یا سنی مناسبی برای ترک ناگهانی ندارند، از این روش استفاده می شود. اما باید این نکته را اذعان کرد که ماده متادون خود یک نوع ماده مخدر است و بیشتر برای ترک مواد افیونی مانند تریاک به هروئین و مشتقات آن به کار می رفته است و نمی تواند برای ترک شیشه که ماده محرک است جایگزین مناسبی باشد. اما نکته مهم این است که متادون خود یک ماده مخدر و اعتیاد آور است و میتواند مشکلات جدیدی برای فرد به وجود آورد و در ترک اعتیاد شیشه نه تنها مشکلی را برطرف نکند، بلکه مشکلات جدیدی را نیز برای فرد ایجاد نماید.
۴. ترک ماده مخدر شیشه با روش دوازده قدم
ترک اعتیاد شیشه بوسیله روش ۱۲ قدمی گروههای خودیاری یکی از شناخته شده ترین روش های درمان اعتیاد است. در این روش افرادی که توسط کمک اعضای دیگر پاک شده اند کمک می کنند تا افراد تازه وارد بوسیله اصول ۱۲ قدمی راه بازگشت به زندگی دوباره را بیابند. شایان ذکر است که این جلسات کاملا رایگان هستند و افراد می توانند به راحتی از طریق این جلسات زندگی خود را تغییر دهند بهبودی خود را آغاز نمایند. در جلسات شیشهای های گمنام، افرادی شرکت می کنند که صرفا معتاد به شیشه هستند. اما باید ذکر کرد که جلسات معتادان گمنام دارای معروفیت بیشتری هستند و تعداد این جلسات برای افراد معتاد بیشتر است. اگر در شهری زندگی می کنید که جلسات شیشه ای های گمنام وجود ندارد، میتوانید از جلسات معتادان گمنام کمک بگیرید.
توصیه هایی در مورد ترک اعتیاد
۱- از درمان خودسرانه ترک اعتیاد به شیشه ممکن است پیامدهای خطرناکی برای فرد و یا حتی خانواده هم داشته باشد.
۲- برای ترک اعتیاد شیشه حتما از مراکز درمانی مانند کمپ های ترک اعتیاد استاندارد زیر نظر سازمان کل بهزیستی باید میکنند کمک بگیرید.
۳- پس از پایان دوره درمانی تا حد امکان و در صورت وجود شرایط مالی مناسب، لطفاً بیمار را قبل از اتمام دوره درمانی لازم از کمپ ترک اعتیاد خارج نکنید.
اعتیاد به ماده مخدر شیشه و ترک اعتیاد شیشه یکی از پیچیده ترین انواع اعتیاد به مواد مخدر و محرک است. هنگامی که یک فرد به این ماده محرک وابسته و معتاد می شود، پس از ترک و قطع مصرف آن تا ماهها حالت طبیعی پیش از مصرف را نمی تواند تجربه کند. احساس شادی، لذت طبیعی در او بسیار ضعیف و غیر قابل احساس استدر نتیجه فرد به دلیل این عدم احساس شادی و لذت پس از مدتها قطع مصرف دوباره وسوسه می شود که مصرف نماید. به همین دلیل است که افراد برای ترک اعتیاد شیشه به کمک های تخصصی در این زمینه نیاز دارند و می بایست از مشاوره های تخصصی در این زمینه استفاده نمایند.
نقش خانواده در ترک شیشه
نقش خانواده در ترک اعتیاد شیشه بسیار پررنگ و جدی می تواند باشد برای ترک اعتیاد یک فرد در یک خانواده آنها می توانند از افراد و مراکز تخصصی ترک اعتیاد کمک بگیرند. هرگز نباید فراموش کرد اعتیاد به شیشه یکی از پر خطر ترین اعتیاد ها است. به همین دلیل خانواده ها نبایست با فردی که به شیشه اعتیاد پیدا کرده است درگیر شوند و در این زمین باید حتماً از متخصصین و کارشناسان این امر کمک بگیرند. ترک اعتیاد شیشه یک امر کاملا تخصصی و خانواده ها باید از متخصصین این امر کمک بگیرند. در همین زمینه، آموزش خانواده از اولویت های ترک شیشه می باشند و باید برای یادگیری شرایط و رفتارهای جدید آموزش های لازم را ببینند.
مهمترین نکته در زمان ترک شیشه، رفتار خانواده نسبت به ترک اعتیاد شیشه می باشد. به این دلیل که پس از اعتیاد به مرور رفتار خانواده نیز عوض شده و مطابق با رفتارهای معتاد گونه فرد تغییر شکل داده است. یعنی زمانی که فرد مواد مصرف می کرده با تنبیه ها، تشویق ها و فشارهای زیادی از جانب خانواده خود روبرو شده است، همین امر سبب شده نظم خانواده از روال عادی خودش خارج شود. حال که فرد تصمیم به ترک اعتیاد گرفته و می خواهد به بدنه سالم خانواده خود بازگردد باید به همان نسبت افراد خانواده هم در رفتار خود تغییراتی ایجاد نمایند تا آمادگی لازم برای پذیرش بیمار در حال ترک را داشته باشند.
مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ
مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ یک مرکز تخصصی در زمینه اعتیاد است که با مشاوره و راهنمایی های تخصصی و کاملا کاربردی در خدمت خانواده هایی است که از بیماری اعتیاد و عوارض آن در رنج هستند. هدف مرکز اهواز کمپ معرفی مراکز تخصصی ترک اعتیاد در سراسر کشور است تا خانواده ها بتوانند در این مسیر کمک های لازم و تخصصی را دریافت نمایند. مشاورین مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با سالها تجربه در زمینه درمان و بهبودی از اعتیاد در خدمت خانواده ها می باشد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی و اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره آنلاین رایگان در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد برای ترک اعتیاد در منزل لطفا با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
با سلام
از مطلبتون بسیار آموختم. ممنونم برای وقت و انرژیتون
با درود فراوان. بسیار خوشحالیم. موفق و پیروز باشید دوست گرامی