آیا ترک شیشه امکان پذیر است؟
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : آیا ترک شیشه امکان پذیر است؟ بهترین مرکز برای ترک شیشه در اهواز کدام است؟ ترک اعتیاد شیشه مانند سایر مواد اعتیاد آور دیگر دارای مراحل و شرایط مختلفی است که فرد باید حتما با استفاده از کمک های تخصصی برای درمان و متوقف سازی آن اقدام نماید. در حقیقت خارج شدن ماده اعتیاد زا از بدن فرد معتاد، عموما بین هفت تا ده روز به طول خواهد انجامید. اما ترک جسمی به معنای درمان و بهبودی از اعتیاد نیست.
در حقیقت، ترک شیشه در اهواز نیازمند دریافت خدمات درمانی روانشناختی چندگانه است تا فرد بتواند به حالت طبیعی باز گردد. در همین رابطه، مشاورین و کارشناسان ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با ارائه اطلاعات دقیق در رابطه با ترک اعتیاد و مراحل درمان آن سعی کرده اند تا مهمترین مطالب را در این باره در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهند. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفا ما را تا انتهایاین نوشتار همراهی بفرمایید.
اعتیاد به شیشه
همانطور که توضیح داده شد، عوارض روانی ناشی از مصرف ماده مخدر شیشه میتواند بر روی قوه تعقل و تصمیمگیری فرد اثر گذاشته و او را به سمت مصرف مجدد مواد مخدر سوق دهد. توجه داشته باشید که عوارض جسمی و روانی ناشی از اعتیاد ممکن است تا سال ها در بدن و سیستم عصبی فرد باقی مانده و به شکلی ناخواسته او را تحت تاثیر قرار دهد.
ماده مخدر شیشه میتواند تاثیر منفی زیادی بر روی مغز و جسم فرد ایجاد نماید. اما نکته مهم این است که با ترک و متوقف سازی به موقع مصرف این ماده مخدر، میتوان جلوی زیانهای روانی و جسمی بیشتر را گرفت. در ادامه به تشریح و توضیح بیشتر روش های ترک شیشه و اینکه آیا ترک شیشه امکان پذیر است، بیشتر توضیح خواهیم داد.
مهمترین عوارض؛ ترک شیشه در اهواز
شیشه یا متامفتامین که با نام کریستال نیز شناخته می شود، یکی از مخربترین مواد مخدر اعتیادآور است که در کشور وجود دارد. مصرف شیشه به شکلی پیچیده و سخت، مغز را وادار به ترشح دوپامین کرده و سیستم پاداش مغز را که یکی از مهمترین فاکتورها در سیستم عصبی مرکزی می باشد را تحت تاثیر قرار داده که در دراز مدت آثار زیانباری را به فرد تحمیل می کند. دوپامین، یک هورمون انتقال دهنده عصبی است که مغز از آن برای انتقال پیام میان سلولهای عصبی استفاده کرده و دارای نقش بسیار مهمی در ایجاد احساس سرخوشی، لذت، رضایت فردی، توانایی تفکر و برنامهریزی را ایفا می کند.
باید توجه داشت که فعالیتهای متعددی در زندگی روزمره میتوانند باعث آزاد شدن دوپامین در مغز فرد شوند، اما استفاده از مواد مخدر مانند شیشه می تواند بر میزان ترشح این هورموت در مغز تاثیر گذاشته و از حد نرمال و مجاز عبور نماید. نکته مهم در رابطه با مصرف شیشه این است که پس از مدتی گیرندههای دوپامین در مغز نابود میشوند و مغز فرد دیگر قادر به ترشح دوپامین به شکل طبیعی نبوده که در نتیجه آن فرد قادر به دریافت حس رضایت از هیچ راه دیگری به جز مصرف شیشه نمی باشد.
مهمترین علائم؛ ترک شیشه در اهواز
همانطور که توضیح داده شد، مصرف شیشه دارای عوارض و آسیب های متعددی است که به سرعت پس از مصرف و بروز اعتیاد در فرد نمایان می شوند. برخی از این علائم و عوارض عبارتند از:
- کاهش وزن
- بیخوابی
- دهیدراته شدن بدن
- افزایش دمای بدن
- ورم چرکی پوست
- پوکی استخوان و
- شکستن دندانها و استخوانها
- کاهش میل جنسی
از آنجا که شیشه تعادل شیمیایی مغز را مختل می کند، فرد دچار تعارضات روانی متعدد شده و دچار تغییرات رفتاری مختلف می گردد. برخی از مهمترین عوارض و نشانه های برهم ریختگی هورمونی در مغز عبارتند از :
- فوبیای شدید
- انزوای اجتماعی
- توهم
- پرخاش و تغییرات خلقی
ترک شیشه در اهواز
قطع مصرف شیشه و درمان اعتیاد به آن نیازمند گذراندن و دریافت دورههای سمزدایی و روان درمانی است که بتواند سیستم عصبی و روانی فرد را به خوبی بازسازی نماید. باید توجه داشت که اعتیاد به شیشه و مواد محرک دیگر مانند کوکائین، یک اعتیاد کاملا ذهنی و روانی است و افراد برای رهایی از آن باید حتما از درمان های تخصصی روانشناختی استفاده کنند تا بهبود یابند. بر همین اساس، در طول درمان و ترک شیشه فرد با دریافت کمک های روانی به ترمیم و بازسازی سیستم عصبی آسیب دیده پرداخته و روند طبیعی بهبودی را طی می کند.
فرد معتاد و وابسته به شیشه در طول مشاوره ترک اعتیاد، توان ذهنی خود را بازیابی کرده و می آموزد که بدون مصرف شیشه به فعالیتهای روزمره خود ادامه داده و با استفاده از مهارت های مورد نیاز برای زندگی جدید اقدام نماید. در این میان، ممکن است متخصص و درمانگر برای بهبودی فرد و کمک به روند درمان از دارو درمانی در اعتیاد نیز استفاده نماید تا بتواند با استفاده از داروهای مناسب به ترمیم سیستم عصبی آسیب دیده فرد کمک کند.
ترک شیشه در کمپ ترک اعتیاد
بسته به نوع و شدت اعتیاد فرد، راههای مختلفی برای ترک وجود دارد. در پاسخ به این سوال که ” آیا ترک شیشه در منزل امکان پذیر است؟ ” باید گفت که خیر. اعتیاد به شیشه یکی از مهمترین و سخت ترین انواع اعتیادهاست و به دلیل آسیب هایی که این ماده به مغز و سیستم عصبی وارد می کند، امکان درمان در منزل برای این ماده قدرتمند وجود ندارد.
بر همین اساس، بستری شدن در کمپ ترک اعتیاد یکی از بهترین و موثرترین روش های درمان اعتیاد به شیشه است. باید توجه داشت که اگر مراحل ترک شیشه در اهواز تحت نظارت متخصصین درمان اعتیاد انجام نشود، می تواند خطراتی را برای سلامت فرد به دنبال داشته باشد. همچنین، خدمات درمانی روانشناختی و کمک های تخصصی در رابطه با اعتیاد می تواند به فرد کمک کند تا در محیطی ایزوله و بدور از تنش های متداول در محیط درمانی مراحل مورد نیاز بهبودی و ترک اعتیاد شیشه را دریافت نماید.
ترک شیشه در کمپ چند روز طول میکشد؟
در پاسخ باید گفت که طول دوره ترک اعتیاد شیشه در کمپ ترک اعتیاد به میزان و شدت همچنین عواملی مانند سن، وزن و پیشینه های ژنتیکی فرد، بستگی دارد. بنابراین به طور دقیق نمیتوان گفت که ترک شیشه در کمپ چند روز طول میکشد. باید توجه داشت که ترک اعتیاد چیزی فراتر از سم زدایی فیزیکی پاکسازی بدن از سموم است و تنها به خارج شدن شیشه از بدن خاتمه نمی یابد. در واقع اعتیاد جنبههای مختلف جسمی، روانی و روحی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد که برای درمان قطعی آن باید به همه جنبه های روانشناختی و روحی فرد در فرآیند درمان، رسیدگی شود.
بنابراین اینکه ترک کریستال چند روز طول میکشد پاسخ مشخصی ندارد و به میزان عوارض مخرب و منفی ایجاد شده که این ماده محرک در بدن و روان فرد ایجاد نموده، بستگی دارد. اولین مرحله ترک شیشه در اهواز، سمزدایی می باشد. در این مرحله، سموم از بدن فرد دفع شده و آمادگی لازم برای دریافت کمک های تخصصی روانشناختی مانند درمان شناختی رفتاری، ماتریکس و روانکاوی اعتیاد ایجاد می شود.
سم زدایی شیشه چند روز است؟
زمان سم زدایی بدن از ماده مخدر به عوامل مختلفی مانند سن، میزان و شدت اعتیاد، روش درمان و میزان آسیب های ایجاد شده در دوران اعتیاد بستگی دارد. اما از این واقعیت نباید غافل شد که فرآیند ترک اعتیاد نیازمند زمان بوده و برای انجام صحیح آن باید حتما بر اساس متدهای درمانی استاندارد اقدام شود تا نتیجه بخش باشد.
برنامههای ترک اعتیاد طولانی به بیمار اجازه میدهند تا به درستی سوء مصرف مواد را ترک کرده و خود را با برنامه درمانی تطبیق دهند. در طول سم زدایی بیمار باید تحت نظارت باشد تا پایداری روانی و سلامت جسمانی او نیز تضمین گردد.
برخی عوارض؛ ترک شیشه در اهواز
ترک شیشه میتواند باعث به وجود آمدن علائم مشخصی گردد که اصطلاحا به آن سندروم محرومیت نیز گفته می شود. علت به وجود آمدن عوارض شیشه بعد از ترک این است که بدن ماده مخدر دریافت نکرده و تلاش می کند تا خود را با شرایط جدید وفق دهد. علائم اولیه ترک شیشه در اهواز که حدود دو هفته بطول میانجامد عبارتند از:
- سردرد
- درد و گرفتگی عضلات
- تغییر اشتها
- ولع شدید نسبت به شیشه
- روانپریشی
- خستگی
- اضطراب
- بیخوابی
- کاهش تمرکز
- کابوس
توجه داشته باشید که این علائم در طول دوره ترک اعتیاد می تواند متغیر باشد و علائم گوناگونی ایجاد شود. به طور مثال، در ۲۴ ساعت ابتدایی ترک شیشه، فرد علائمی مانند خستگی، افزایش اشتها، اضطراب، بیقراری و افسردگی را تجربه میکند. ترک شیشه در طولانی مدت میتواند باعث بروز عوارض زیر شود:
- افسردگی
- بینظمی در خواب
- ولع مصرف
- اضطراب
- مشکلات ذهنی
ترک شیشه چند روز طول میکشد؟
همانطور که مطلب ترک شیشه توضیح داده شد، ترک شیشه در اهواز شامل دو مرحله مهم و اساسی است که افراد برای رهایی و درمان اعتیاد خود از شیشه باید این مراحل را پشت سر بگذارند. اولین مرحله؛ عوارض شدیدتری دارد که یک روز پس از آخرین بار مصرف شیشه اتفاق می افتد. عوارض ایجاد شده در این مرحله در طی هفته اول ترک اعتیاد التیام می یابند و فرد برای ورود به مراحل بعدی آماده می شود. معمولاً یک مرحله دیگر نیز وجود دارد که دو هفته به طول خواهد انجامید.
اینکه خماری شیشه چند روز طول میکشد، بستگی به عوامل و فاکتورهای مختلف و متنوعی دارد که مهمترین آنها عبارتند از مدت زمان اعتیاد، میزان مصرف و نوع اعتیاد به شیشه. فاز دوم ترک شیشه در اهواز، شدت کمتری داشته و بین دو الی سه هفته بطول خواهد انجامید. گاهی افراد معتاد به شیشه علائم ترک آن را به مدت چندین ماه هم تجربه می کنند که به آن سندرم محرومیت حاد نیز اطلاق میشود. در سندرم ترک شیشه حاد، مشکلات شناختی مانند اختلال در حافظه، تمرکز، حل مسئله، برنامهریزی و مسائلی از این دست برای مدت زیادی باقی مانده و باعث آزار فرد بیمار می گردد.
برای پاسخ دقیق به این سوال که ترک اعتیاد به شیشه چند وقت طول میکشد، می توان گفت که یک قانون کلی برای همه افراد مبتلا به شیشه وجود ندارد. هرچه مدت زمان اعتیاد فرد بیشتر بوده باشد، ترک اعتیاد و عوارض آن چالش های بیشتری ایجاد می کنند. همچنین هرچه سن فرد معتاد به شیشه بیشتر باشد، علائمی که در اثر ترک در او به وجود میآیند شدت بیشتری نسبت به جوانترها ایجاد می شود. اما برخی از عوامل دیگری که بر شدت علائم ترک شیشه تاثیرگذارند، عبارتند است از:
- شرایط روانی و جسمی فرد
- کیفیت مخدر شیشه مصرفی
- سابقه اعتیاد به مواد مخدر و الکل
شیشه بعد از چند روز از بدن خارج می شود؟
برای ترک اعتیاد شیشه در اهواز به افراد کمک می شود تا بر مشکلات سوءمصرف شیشه یا متامفتامین از طریق سم زدایی و درمان های تکمیلی روانشناختی غلبه کنند. اما باید توجه داشت که بهبودی با پایان یافتن توان بخشی ادامه مییابد. در طی این مراحل ممکن است فرد تا حدی علائم خماری شیشه را هم داشته باشد.
اعتیاد یک بیماری چند وجهی روحی، روانی و فیزیکی است مغزی که میتواند آسیب های جدی را ایجاد نماید. به خصوص ماده مخدر شیشه که طبق نظر متخصصان عوارض مصرف شیشه در مردان و زنان بی شمار است. افراد در حال بهبودی از اعتیاد به شیشه (متامفتامین) باید متعهد شوند که در تمام زندگی خود هوشیار مانده و از مصرف مجدد مخدر به طور کامل پرهیز نمایند.
در صورت داشتن تعهد و مصمم بودن به این تعهد و هدف، میتوان بر این مشکل غلبه کرد و عوارض مصرف شیشه را به طور کامل درمان نمود. بر همین اساس، باید توجه داشته باشید که گذراندن مراحل ترک شیشه در منزل به هیچ وجه کارساز نخواهد بود و بهتر است مراحل ترک تحت نظر متخصصان اعتیاد و در مراکز ترک اعتیاد خوزستان انجام پذیرد.
مهمترین مراحل ترک شیشه در اهواز
فرآیند ترک شیشه در پنج مرحله اصلی اتفاق میافتد که در دو هفته اول، شدیدترین مراحل و عوارض در مقابل بیمار است. اما با گذشت زمان و با دریافت کمک و پشتیبانی، افراد مهارت های جدیدی را برای غلبه بر وسوسه مصرف و همچنین رویارویی با موانع در مسیر جدید زندگی فرا می گیرند. بر همین اساس، کارشناسان و متخصصین ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور به ارائه مطالب مهمی در این باره پرداخته اند تا شما را با جزئیات بیشتر آشنا نمایند.
۱- مرحله ترک (روزهای ۰ تا ۱۵)
نخستین مرحله بهبودی، ترک جسمی و فیزیکی از ماده مخدر اعتیادآور می باشد. در روزهای نخست ترک شیشه در اهواز، اثرات شیشه تا چند روز در بدن فرد باقی میماند و افراد عموما خستگی، بی نظمی، خماری، افسردگی و همچنین لرزش و تپش قلب را تجربه میکنند.
بر همین اساس، علائم ترک شیشه باید در یک مرکز ترک اعتیاد و تحت نظارت متخصصین ترک اعتیاد مدیریت شود. جایی که متخصصان و مشاوران اعتیاد میتوانند با ارائه کمک های تخصصی به فرد برای عبور موفقیت آمیز از این مرحله کمک نمایند.
۲- مرحله ماه عسل (روزهای ۱۶ تا ۴۵)
پس از پایان مرحله نخستین ترک اولیه شیشه، بدن فرد فرآیند بهبودی را آغاز میکند. وسوسه ها محو میشوند، انرژی افزایش مییابد و خلق و خو، اعتماد به نفس و خوش بینی فرد بهبود چشمگیری مییابد.
پس از این مرحله، بسیاری از افراد تصور میکنند كه مشكل اعتیاد به شیشه آنها به پایان رسیده و ترک قطعی شیشه اتفاق افتاده است. اما باید بدانید که این تصور کاملا اشتباه بوده و می تواند باعث میشود بسیاری از مددجویان مراکز درمان اعتیاد، درمان را رها کرده و به استفاده از الکل یا داروهای دیگر اروی آورند که البته پایان دوران بهبودی و هوشیاری آنها نیز می باشد.
۳- مرحله دیوار (روزهای ۴۶ تا ۱۲۰)
در طی این مرحله از ترک شیشه در اهواز، افراد به ویژه در برابر خطر عود مجدد اعتیاد بسیار آسیب پذیر هستند. افراد در این مرحله لذت کمی را در زندگی روزمره تجربه میکنند و انرژی کم، مشکل در تمرکز، تحریک پذیری و بی خوابی رنج می برند. بسیاری از مددجویان در این مرحله معتقدند که این علائم به سادگی بر طرف نمی شوند و به همین دلیل ممکن است به مصرف مجدد روی آورند.
۴- مرحله تنظیم (روزهای ۱۲۱ تا ۱۸۰)
در این مرحله خطر عود مجدد مصرف شیشه کاهش مییابد و فرد به مرور احساس بهتری پیدا می کند. در این مرحله افراد احساس موفقیت و خوش بینی را تجربه کرده و شروع به سازگاری با سبک جدید زندگی خود میکنند. در این مرحله، افراد مشغول به کار می شوند و روابط جدید را در زندگی و بهبودی خود ایجاد می کنند.
۵- مرحله قطعیت (روز ۱۸۱ به بعد)
فرد پس از شش ماه هوشیاری و عدم مصرف شیشه به دوران قطعیت می رسد و نسبت به مصرف مجدد شیشه بی میل شده و به زندگی جدید خود خو می گیرد. در حقیقت، فرد با یادگیری مهارت های جدید برای حفظ هوشیاری به دانستن علائم عود بیماری، حفظ سبک زندگی جدید و شناسایی موارد جدید مورد علاقه می آموزد تا از بهبودی و هوشیاری خود به خوبی محافظت نماید.
سوالات متداول
✅ ترک شیشه چند روز طول میکشد؟
ترک شیشه در اهواز حدود یک تا سه هفته بطول خواهد انجامید. البته این مدت زمان به میزان تمایل و پشتکار فرد همچنین مقدار وابستگی او به ماده مخدر نیز بستگی دارد.
✅ آیا میتوان شیشه را در خانه و بدون مراجعه به مراکز درمان اعتیاد، ترک کرد؟
ترک شیشه در خانه امکان پذیر نیست و هرچه مقدار و شدت مصرف و اعتیاد به این ماده مخدر بیشتر باشد، ترک آن سختتر خواهد بود و نیاز مبرم به کمک های تخصصی دارد.