افسردگی بعد از ترک اعتیاد
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : برای درمان افسردگی بعد از ترک اعتیاد چه باید کرد؟ مهمترین روش درمان بی حوصلگی بعد از ترک اعتیاد کدام است؟ همانطور که می دانید، مصرف مواد مخدر مانند هروئین، تریاک، متادون، ترامادول یا انواع مواد محرک مانند شیشه یا کوکائین بر روی سلولها و نورون های عصبی مرکزی تاثیرات مخرب بسیاری را ایجاد می کند و باعث بروز مشکلات و اختلالات متعدد می گردد. یکی از همین عوارض، افسردگی بعد از ترک اعتیاد است که تا مدنها پس از قطع مصرف نیز ادامه می یابد و فرد را مشکلات و چالش های گوناگون مواجه می کند. در همین رابطه، کارشناسان و متخصصین ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور به بررسی این موضوع پرداخته تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا نماید.اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفا ما را تا انتهای این نوشتار همراهی بفرمایید.
افسردگی چیست؛ درمان بیحوصلگی بعد از ترک اعتیاد
طبق گزارشات سازمان بهداشت جهانی، افسردگی یکی از عوامل اصلی ناتوانی در برابر چالش ها و موقعیت های زندگی در سراسر جهان شناخته می شود که میتواند افراد را در طیفهای مختلف سنی تحت تاثیر قرار دهد. افسردگی در اصل یک اختلال خلقی است که باعث ایجاد احساس غم و اندوه مداوم و از بین رفتن علاقه به انجام کارها و فعالیت روتین زندگی از جمله روابط عاطفی، روابط و فعالیت های اجتماعی و غیره شود. اما باید توجه داشته باشید که تعریف و شدت بروز افسردگی با نوسانات خلقی که ممکن است در زندگی افراد بروز نماید، می تواند کاملا متفاوت باشد.
نکته مهم در رابطه با افسردگی این است که این اختلال یک مشکل مداوم است و در صورت عدم درمان ممکن می تواند عوارض جدی را به دنبال داشته باشد. بر همین اساس، مشاورین ترک اعتیاد ما در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ با ارائه اطلاعات دقیق به شما در شناخت هر چه بیشتر این موضوع کمک می کنند تا برای درمان اعتیاد خود به شکلی موثر عمل نمایید.
مهمترین علائم؛ افسردگی بعد از ترک اعتیاد
افراد ممکن است دوره های مختلف افسردگی را تجربه نمایند. در طی این دورهها علائم تقریبا هر روز در زندگی فرد بروز کرده و فعالیت های روزمره او را با اختلال همراه می کنند. برخی از مهمترین علائم افسردگی عبارتند از:
- احساس غم،گریه ، پوچی یا ناامیدی
- طغیان احساسات، تحریک پذیری
- از دست دادن علاقه یا لذت در فعالیتهای روزمره
- بروز اختلالات خواب
- خستگی و کمبود انرژی
- کاهش اشتها و کاهش وزن
- اضطراب و استرس
- گفتار و حرکات کند بدنی
- احساس بیارزشی یا گناه
- مشکل در تمرکز و تصمیم گیری
- حافظه ضعیف
- افکار مکرر درباره خودکشی
- مشکلات جسمی روان تنی
برای بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، علائم معمولاً به قدری شدید هستند که میتوانند در فعالیتهای روزمره مانند کار، تحصیل، فعالیتهای اجتماعی یا روابط احساسی و عاطفی مشکلات پیچیده و لاینحل ایجاد نمایند. ریشه و علل این حالات و عوارض برای فرد کاملا ناشناخته و غیر قابل ملموس بوده و باعث بروز سردگمی و دردهای عاطفی شدید در فرد می گردد.
ترک اعتیاد
همانطور که پیشتر در صفحه ترک اعتیاد توضیح داده شد، اعتیاد به مواد مخدر شامل دسته های گسترده ای از مواد اعتیادآور مانند الکل، حشیش، اکستازی، داروهای مخدر و آرام بخش می باشد که مصرف آنها باعث ایجاد طیف وسیعی از تغییرات ذهنی، روانی و فیزیکی در افراد میشود و میتواند کنترل دفعات مصرف و دوز مصرفی را تحت تاثیر قرار داده و فرد را دچار وابستگی شدید ذهنی و جسمی نماید.
ترک اعتیاد اصطلاحا به فرایندی گفته میشود که در آن بدن فرد در حال پاکسازی و دفع تاثیرات و آسیب های ناشی از مصرف مواد می باشد. اما نکته مهم در رابطه با ترک اعتیاد، این است که فرد برای رهایی از اعتیاد باید حتما از کمک های تخصصی و حرفه ای برای درمان اعتیاد خود که توسط مراکز ترک اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ ارائه می شوند، استفاده نماید تا شانس بیشتری برای رهایی از اعتیاد را بیابد.
مهمترین علائم ترک اعتیاد
یکی از مهمترین علائم ترک اعتیاد، افسردگی بعد از ترک اعتیاد است که فرد را با چالش های مختلفی روبرو می کند. بر همین دلیل، دریافت کمک از مشاورین و متخصصین ترک اعتیاد میتواند به شما کمک کند تا با استفاده از درمانهای تخصصی روانشناختی مانند درمان شناختی رفتاری، ماتریکس و پشتیبانی های روحی و عاطفی گروه های درمانی دیگر به یک ترک موفق و بدون بازگشت دست یابید. بر همین اساس، در ادامه به معرفی مهمترین علائم سندروم محرومیت برخی از مواد پرداخته ایم تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا نماییم.
۱. ماری جوانا
- تحریک پذیری
- مشکلات خواب
- کاهش اشتها
- اضطراب
۲. داروهای افیونی تجویز شده
- بیقراری
- درد عضلات و استخوان
- بیخوابی
- اسهال
- استفراغ
- سرمازدگی
- برجستگی غاز
- سندروم پای بیقرار
۳. آرامبخشها
- تشنج
- لرزش
- اضطراب
- تحریک پذیری
- بیخوابی
- رفلکسهای بیش از حد
- افزایش ضربان قلب، فشار خون
- توهم
۴. محرکها
- افسردگی
- خستگی
- مشکلات خواب
۵. استروئیدها
- نوسانات خلقی
- خستگی
- بی قراری
- از دست دادن اشتها
- بیخوابی
- کاهش میل جنسی
- افسردگی
۶. تنباکو
- تحریک پذیری
- مشکلات توجه
- مشکلات خواب
- افزایش اشتها
راهکارهایی برای افسردگی بعد از ترک اعتیاد
علائم و عوارض آزار دهنده ای که افراد در حین ترک اعتیاد تجربه میکنند، معمولا از غم و اندوه روزمره شدیدتر است و علائمی مانند افسردگی ماژور را تجربه کرده و با چالش های روانی و عاطفی روبرو شوند. در حقیقت افرادی که به تازگی مواد مخدر را ترک میکنند آن را به حالت تهی و ناامید کننده توصیف میکنند و بیشتر به یک خلاء روانی و معنوی تشبیه می شود.
افرادی که مواد مخدر را ترک می کنند اغلب احساس ناامیدی و بیارزشی شدیدی را تجربه میکنند و از لحاظ عاطفی و روحی به شدت تحت فشار قرار گرفته و دچار احساس پوچی و خلاء می شوند و گریه می کنند. فرد در چنین حالتی تمرکز خود را از دست داده و دچار بیاشتهایی و اختلالات خواب شده و به شکلی مزمن افسردگی را تجربه می کند. در همین رابطه برخی از راهکارها می تواند به شما در سپری نمودن افسردگی بعد از ترک اعتیاد کمک نماید و در دستیابی به بهبودی تان موثر واقع شود. برخی از مهمترین راهکارها عبارتند از :
- دریافت پشتیبانی عاطفی
- آگاهی از فرآیند بهبودی
- آگاهی از تغییرات شیمیایی
- دریافت درمان روانشناختی
- دریافت درمان روانپزشکی
۱. دریافت پشتیبانی عاطفی
نقش خانواده در ترک اعتیاد یکی از موضوعات مهمی است که افراد برای ترک اعتیاد نباید آن را نادیده بگیرند. دریافت پشتیبانی عاطفی و روانی از اطرافیان و دوستان بهبودی که در حال بهبودی هستند یکی از مهمترین موضوعاتی است که افراد باید برای ادامه مسیر ترک اعتیاد به آن توجه ویژه داشته باشند. دریافت پشتیبانی عاطفی و روانی می تواند احساسات آزار دهنده ناشی از ترک اعتیاد را کاهش داده و به فرد برای ادامه مسیر درمان کمک نماید.
۲. آگاهی از فرآیند بهبودی
باید توجه داشت که آگاهی از احساساتی که در دوران اولیه ترک اعتیاد با آن مواجه میشوید و ماهیت کاملا گذرا و موقتی آن می تواند به شما در طی نمودن روال طبیعی دوران اولیه ترک اعتیاد بسیار کمک نماید. به یاد داشته باشید، افسردگی بعد از ترک اعتیاد کاملا موقتی است و فقط در چند روز اول و پس از قطع مصرف ایجاد می شود و افراد پس از عبور از مراحل اولیه می توانند به زندگی سالم و سازنده خود دست یابند.
۳. آگاهی از تغییرات شیمیایی
مهمترین دلیل ایجاد افسردگی را میتوان در اثر ایجاد تغییرات شیمیایی و هورمونی در مغز دانست. علائمی مانند افسردگی از نشانههای طبیعی برگشت بدن از حالت سرخوشی و هیجان به یک حالت سالم و طبیعی می باشد و افراد باید از این موضوع کاملا آگاه باشند تا بر اساس این احساسات گذارا از روند درمان خود باز نمانند. در همین رابطه برای کاهش مشکلات روانی و احساسی دریافت کمک از مشاورین ترک اعتیاد مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ یکی از مهمترین متدها برای موفقیت در پروسه درمان می باشد.
۴. دریافت درمان روانشناختی
روان درمانی یکی از مهمترین متدهای درمانی در فرآیند ترک اعتیاد است و افراد مبتلا به اعتیاد بدون دریافت کمک های روانشناختی نمی توانند به یک ترک موفق و بدون بازگشت دست یابند. افراد با دریافت کمک های تخصصی روان درمانی مانند روانکاوی اعتیاد، درمان شناختی رفتاری و یا ماتریکس که هر کدام دارای تاثیرات مثبت و سازنده ای در درمان فرد معتاد هستند می توانند علائم افسردگی بعد از ترک اعتیاد را به خوبی کاهش داده و به یک ترک موفق و قطعی دست یابند.
۵. دریافت درمان روانپزشکی
در برخی از موارد افراد علاوه بر اختلال سوء مصرف مواد دچار اختلالات موازی و همراه دیگیر شخصیتی و یا روانی نیز هستند که برای بهبودی و درمان این افراد باید از متخصصین روانپزشک و دارو درمانی استفاده شود تا جلوی پیشروی بیماری های آنها گرفته شود. بر همین اساس، مشاورین ما در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با بررسی دقیق شرایط ذهنی و روانی افراد مبتلا به اعتیاد به شما کمک می کنند تا در صورت نیاز به درمان های تخصصی و روانپزشکی برای بهبود مشکلات خود از متخصصین امر کمک بگیرید و هرچه سریعتر برای آغاز درمان مورد نیاز خود اقدام نمایید.
متدهای مقابله با سندرم ترک اعتیاد
داشتن یک پلتفرم درمانی استاندارد و علمی که متدها و روش های مورد نیاز برای مقابله با علائم سندرم ترک اعتیاد را در اختیاتان می گذارد بسیار حیاتی و کار ساز می باشد. بر همین اساس، کارشناسان ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به معرفی برخی از این راهکارها پرداخته اند تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا نمایند.
- برای مراقبتهای روانی از روانشناس، روانپزشک یا مشاور ترک اعتیاد استفاده کنید.
- با خودتان مهربان باشید و از خود مراقبت کنید.
- درباره احساساتتان با افراد امین و مورد اعتماد صحبت کنید.
- از شرایط و عوارض سندروم محرومیت آگاه شوید.
- تجربیات خود را یادداشت کنید.
- در انجام هر کاری فکر خود را متمرکز کنید.
- چرخه تفکر معیوب و دایره ای را با صحبت با یک دوست صمیمی، گوش دادن به موسیقی و پیادهروی متوقف کنید.
- نکات مهم را یادداشت کنید یا بر روی تلفن همراه خود آلارم بگذارید.
- قبل از خواب کافئین مصرف نکنید یا مقدار آن را به حداقل برسانید.
- واقعبین باشید و برای ترک اعتیاد عجله نکنید.
کلام پایانی
مواجهه با افسردگی، اضطراب و سایر علائم روانی هنگام ترک ممکن است بسیار دشوار باشد. این امر برای همه رخ میدهد و تقریباً برای همه چالش برانگیز است. با این حال، گذر از این دوره کاملا موقتی است و بعد از ترک زندگی با کیفیتی را خواهید داشت. ترک مواد مخدر و الکل تصمیم بزرگی است که میتواند زندگی از دست رفته شما را به شما برگرداند.
سوالات متداول
✅ آیا برای ترک اعتیاد الکل یا مواد باید از متخصصین کمک گرفت؟
بله، زمانی که ترک اعتیاد تحت نظارت یک متخصص انجام نشود می تواند با عوارض و خطرات روانی و جانی همراه باشد. در نتیجه بهترین روش ترک اعتیاد استفاده از مراکز درمان اعتیاد استاندارد اهواز کمپ می باشد.
✅ آیا مصرف بنزودیازپینها اعتیادآور است؟
بنزودیازپینها از جمله داروهای تجویزی برای کاهش اضطراب و بیخوابی هستند که مصرف کوتاه مدت آنها بر اساس تجویز پزشک خطری ندارد. اما در صورتی که این دارو در طولانی مدت مصرف شود، ترک آن علائم زیادی به همراه خواهد داشت.