قرص کلونیدین و ترک اعتیاد
آنچه در این مقاله می خوانید :
✅ ویژگیها
✅ تاثیرات قرص کلونیدین
✅ سم زدایی با کلونیدین
✅ عوارض کلونیدین
✅ کلونیدین و بروز اعتیاد
✅ کلام پایانی
✅ سوالات متداول
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : برای شناخت داروی کلونیدین به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ موثرین رابطه قرص کلونیدین و ترک اعتیاد کدام است؟ قرص کلونیدین یکی از دسته آلفا آگونیست ها است که در درمان انواع اختلالات اضطرابی و دردهای قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد. بر همین اساس، کارشناسان و مشاورین ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ سعی دارند تا با ارائه اطلاعات دقیق در رابطه شناخت داروی کلونیدین و موارد مصرف، عوارض همچنین ارتباط قرص کلونیدین و ترک اعتیاد را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهند. اگر تمایل دارید که در این رابطه بیشتر بدانید، لطفا ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
ویژگیها؛ شناخت داروی کلونیدین
کلونیدین به عنوان یک داروی ضد فشار خون دارای موارد استفاده مختلفی در مشکلات و اختلالات روانی و عصب شناختی نیز می باشد. از این دارو همراه با سایر داروها برای درمان مشکل نقص توجه یا همان بیش فعالی، اختلالات اضطرابی، دردهای قاعدگی در بانوان همچنین سندرم تورت، توسط پزشکان برای بیماران تچویز می شود. بر خی از نام های تجاری این دارو عبارتند از :
- کاتاپرس
- کاپوای
- نکسیکلون
قرص کلونیدین یک داروی پر کاربرد برای سایر شرایط بیماری زا می باشد و در زمینه های مختلف از آن در علم پزشکی و روانپزشکی استفاده می شود. برخی از این موارد عبارتند از :
- کاهش گرگرفتگی در یائسگی
- ترک سیگار
- اختلال کمبود توجه
- کاهش فشار خون
- اختلالات اضطرابی
اما باید توجه داشته باشید که تحت هیچ شرایطی نباید کلونیدین را با سایر داروهای فشار خون استفاده کنید. اما پزشکان می توانند کلونیدین را برای درمان بیماری های دیگر که با سایر داروها تداخل ندارد تجویز نمایند.
تاثیرات قرص کلونیدین و ترک اعتیاد
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، کلونیدین برای کمک به درمان و تسکین علائم ترک اعتیاد به الکل، نیکوتین یا مواد افیونی مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این دارو می تواند در کاهش تعریق بیش از حد، آبریزش چشم، گرگرفتگی و اضطراب تاثیر خوبی داشته باشد. در برخی موارد دیگر نیز می تواند کل زمان لازم برای سم زدایی از مواد افیونی را کاهش دهد. عموما داروی کلونیدین در محیطهای درمان بستری مانند کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ برای سم زدایی مواد افیونی مورد استفاده قرار می گیرد. اما باید توجه داشت که این دارو می تواند باعث ایجاد عوارض جانبی ناخواسته مانند استفراغ یا یبوست شود.
سم زدایی با کلونیدین؛ قرص کلونیدین و ترک اعتیاد
برخی از متخصصین ترک اعتیاد از کلونیدین برای کمک به بیمار در مدیریت برخی از علائم محرومیت از مواد اعتیاد آور افیونی مانند هروئین، تریاک، متادون و برخی مواد دیگر مانند الکل و نیکوتین استفاده می کنند. مصرف این دارو در دوران ترک اعتیاد می تواند باعث کاهش احساسات ناخوشایند تاثیرات مفیدی داشته باشد. برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
- کاهش احساس اضطراب و بی قراری
- تسکین دردهای عضلانی
- کم کردن گرفتگی و اسپاسم
- کمک به کاهش آبریزش بینی و تعریق
کلونیدین با کمک به کاهش میزان تحریک پذیری بیش از حد سیستم عصبی که در زمان ترک اعتیاد مواد افیونی، الکل و نیکوتین رخ دهد، می تواند نقش کاهنده را بخوبی ایفا نماید.
عوارض کلونیدین؛ قرص کلونیدین و ترک اعتیاد
بروز عوارض جانبی مرتبط با سوء مصرف کلونیدین محتمل بوده و افرادی که بدور از دستور پزشک اقدام به مصرف این دارو می کنند، ممکن است با عوارض مختلفی روبرو شوند. برخی از این علاوم و عوارض عبارتند از :
- تب
- سردرد
- خستگی مزمن
- تپش قلب و نارسایی احتقانی
- اضطراب
- توهم
- افسردگی
- اختلال خواب
این عوارض می توانند در یک طیف از خفیف تا شدید و خطرناک بروز نمایند که حتما باید توسط متخصصان مورد بررسی قرار گرفته و درمان شوند. علاوه بر عوارض یاد شده، از دیگر عوارض ایجاد شده توسط این دارو می توان به عوارض گوارشی مانند تهوع و استفراغ اشاره نمود. درد شکم و در برخی از افراد، یبوست ناشی از مصرف کلونیدین نیز ممکن است بروز نماید.
کلونیدین و بروز اعتیاد
در مورد قرص کلونیدین و ترک اعتیاد باید توجه داشت که کلونیدین مانند سایر داروها در صورت مصرف خودسرانه و بدون نظارت پزشک، پتانسیل ایجاد وابستگی و اعتیاد در افراد را دارا می باشد. به خصوص به دلیل در دسترس بودن و هزینه پایین آن بسیاری از افراد دچار سوء مصرف این دارو می شوند. اعتیاد و سوء مصرف کلونیدین زیاد رایج نیست، اما ممکن است اتفاق بیفتد. افرادی که کلونیدین را همراه با سایر داروها یا مواد مخدر مصرف می کنند، احتمال بروز اعتیاد به این دارو را افزایش می دهند.
در واقع اکثر افرادی که دچار سوء مصرف این دارو هستند، آن را با الکل یا سایر مواد مخدر مانند متادون، هروئین یا داروهای مخدر دیگر مصرف می کنند. بر اساس مطالعات انجام شده، 80 درصد برنامههای سمزدایی از داروهایی مانند کلونیدین استفاده میکنند و زمانی که این دارو تحت نظارت پزشک استفاده میشود، یک داروی کاملاً ایمن می باشد. با این حال مصرف طولانی مدت کلونیدین می تواند باعث ایجاد وابستگی فیزیکی و بروز علائم سندروم محرومیت گردد.
سوء مصرف و اعتیاد به کلونیدین مانند سایر داروها و مواد مخدر می تواند علائم بالینی اعتیاد را بر روی یک طیف از اندک تا شدید ایجاد نماید که با گذشت زمان آشکارتر و شدیدتر می گردد. باید توجه داشت که داروی کلونیدین به ندرت به تنهایی مورد سوء مصرف قرار می گیرد و معمولاً با سایر داروها برای افزایش اثرگذاری مورد استفاده قرار می گیرد.
کلام پایانی
همانطور که در مورد قرص کلونیدین و ترک اعتیاد توضیح داده شد، داروی کلونیدین دارای تاثیرات مختلفی بر روی سیستم عصبی افراد است و متخصصین و پزشکان در موارد مختلف از آن برای بیماران خود استفاده می کنند. باید توجه داشت مصرف همزمان کلونیدین با سایر داروهایی خواب آور، می تواند باعث افزایش تاثیرات این دارو گردد. بر همین اساس، پیشنهاد اکید کارشناسان و متخصصین ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ این است که هرگز بدون نظارت و تجویز پزشک و به صورت خودسرانه برای مصرف داروها اقدام نکنید زیرا می تواند آثار سوء زیانباری را به شما تحمیل نماید.
سوالات متداول
✅ مهمترین عوارض سوء مصرف کلونیدین کدامند؟
مصرف خود سرانه کلونیدین می تواند باعث ایجاد عوارض گوناگونی در افراد شود که عموما بر روی یک طیف قرار دارند و مهترین آنها عبارتند از تب، سردرد، خستگی مزمن، تپش قلب و نارسایی احتقانی، اضطراب، توهم، افسردگی و بروز اختلال خواب.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، لطفا با مشاورین ما در این مرکز درمان اعتیاد تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …