مصرف همزمان قهوه و متادون
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین عوارض مصرف همزمان قهوه و متادون چیست؟ این روزها قهوه به یکی از نوشیدنی های پرطرفدار مبدل شده است و طرفداران زیادی در میان قشر جوانان پیدا کرده است. بسیاری از افراد از قهوه برای افزایش سطح انرژی، تقویت حافظه، هوشیاری و بهبود خلق و خو استفاده می کنند.
از سوی دیگر، قهوه به عنوان یکی از مواد دارویی نیز دارای کاربردهایی می باشد که باعث می شود این ماده طرفداران بسیاری در سراسر دنیا داشته باشد. اما آیا قهوه و خاصی که دارد می تواند با سایر داروها مانند متادون نیز مصرف شود یا خیر؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ در این مقاله سعی کرده تا مطالب مهمی را در رابطه با مصرف همزمان قهوه و متادون در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
مصرف همزمان قهوه و متادون؛ متادون چیست؟
همانطور که در مقاله متادون توضیح داده شد، این ماده از دهه ۸۰ میلادی به عنوان یک داروی ضد تب و ضد درد معرفی شد و وارد بازار دارویی دنیا گردید. این دارو از طریق دستگاه گوارش جذب شده و در اشکال دارویی مختلف می توان آن را مصرف نمود. این داروی مخدر دارای درصد جذب بالایی می باشد که در میان افراد بر اساس متابولیسم بدنی و سیستم هورمونی و شیمیایی می تواند قدرت جذب متفاوتی داشته باشد. ماده مخدر متادون دارای طول عمر میان مدت می باشد که به صورت خوراکی از طریق متابولیسم بدن جذب شده و بر روی فرد تاثیرات خود را اعمال میکند. به طورکل،ی نیمه عمر دوز اولیه این دارو ۱۲ تا ۱۸ ساعت با میانگین حداقل ۱۰ ساعت می باشد و حدودا ۱۰ روز در بدن باقی می ماند و پس از آن بدن به تعادل میرسد.
کاربرد متادون؛ مصرف همزمان قهوه و متادون
متادون در اشکال مختلف مانند قرص، آمپول و شربت تهیه و تولید می شود. این ماده مخدر صنعتی نیاز افراد به مواد مخدری مانند تریاک یا هروئین را تا ۲۴ ساعت کنترل میکند. افراد به متادون از لحاظ جسمی و روانی به همان اندازه ماده مخدری که به آن وابستگی داشته اند، دچار اعتیاد می شوند. این دارو به عنوان یک داروی نگهدارنده جهت مهار و کنترل اعتیاد انواع مواد مخدر افیونی مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف متادون می تواند علائم سندروم محرومیت از مواد مخدر را در افرادی که به مواد مخدر افیونی اعتیاد دارند، را کنترل نماید.
اما باید توجه داشته باشید که این ماده یکی از داروهای صنعتی و شیمیایی است که دارای قدرت اعتیاد زایی بالایی می باشد و افراد را به سرعت از لحاظ ذهنی، روانی و جسمی دچار اعتیاد و وابستگی می کند. عموما از این دارو برای افرادی که درگیر اعتیاد تزریقی مواد مخدر و مبتلا به ویروس ایدز و هپاتیت هستند استفاده می شود. تا روند ترک مصرف همزمان قهوه و متادون آنها با موفقیت بیشتری انجام پذیرد. یکی دیگر از کاربردهای متادون استفاده آن توسط افراد مبتلا به درد های شدید که به بیماریهای لاعلاج مبتلا هستند، می باشد.
مهمترین عوارض متادون
همانطور که توضیح داده شد، متادون یک ماده مخدر صنعتی است که جهت درمان برخی بیماری ها و دردهای متوسط تا شدید مورد استفاده قرار می گیرد. اما باید توجه داشت که چنانچه فرد به صورت خودسرانه از این ماده استفاده کند پس از گذشت مدتی کوتاه دچار اعتیاد و وابستگی شدید جسمی و روانی به این دارو می گردد. از سوی دیگر، تاثیرات بلند مدت استفاده از متادون می تواند از لحاظ جسمی، روحی و روانی بر روی افراد تاثیرات مخرب بسیاری را تحمیل نماید.
مهمترین عوارض فیزیکی مصرف همزمان قهوه و متادون عبارت است از : سرگیجه، آبریزش بیش از حد چشم و بینی، عطسه و خمیازه. علاوه بر این، مصرف متادون بر روی دستگاه گوارش افراد تاثیر بسیار بدی می گذارد و فرد دائماً دچار حالت تهوع و اسهال می باشد. از دیگر عوارض این ماده عرق، تب همراه با لرزش بدن و افزایش ضربان قلب و فشار خون می باشد که می تواند باعث دردهای مفصلی و عضلانی گردد. مصرف این دارو میتواند بر روی دستگاه عصبی مرکزی تاثیر گذاشته و عوارض روحی و روانی متعددی را ایجاد نماید. مصرف این ماده باعث بروز توهم بینایی و شنوایی و همچنین افکار خودکشی و خودآزاری و حالات بیش فعالی هزیان، جنون، استرس، هیجان و افسردگی در افراد گردد.
موارد منع مصرف متادون
افرادی که با استفاده از روش نگهدارنده با متادون برای ترک اعتیاد خود اقدام می کنند، ممکن است با نشانه های غیر منتظره ای در طول درمان خود روبرو شوند. دوز مصرفی متادون می تواند عارضه هایی از طیف کم تا زیاد را در افراد ایجاد نماید. بروز این نشانه ها معمولاً در آغاز شروع درمان با متادون می باشد و برخی دیگر از نشانه ها به علت عوارض شیمیایی ماده متادون در فرد ایجاد می شود.
در صورتی که فرد دچار اسهال شدید می باشد از مصرف همزمان قهوه و متادون باید خودداری نماید. مصرف متادون می تواند باعث ایجاد مسمومیت و ضعف حاد تنفسی در افراد گردد. همچنین هنگامی که تصمیم به رانندگی دارید باید از مصرف متادون خودداری کنید، افرادی که دچار انسداد روده، زخم معده هستند نیز باید از مصرف این دارو پرهیز کنند. وجود مشکلات قلبی، بیماری های کلیوی و اختلالات کبدی نیز از موارد منع مصرف این دارو می باشد که حتماً باید تحت نظارت پزشک متخصص انجام پذیرد. زنان باردار نیز از مصرف خودسرانه متادون باید به شدت پرهیز کنند، زیرا می تواند آثار سوء مرگباری را بر روی جنین و رشد مغزی او ایجاد نماید.
قهوه و اعتیاد؛ مصرف همزمان قهوه و متادون
همانطور که می دانیم قهوه یکی از نوشیدنی هایی است که در جهان دارای طرفداران بسیاری است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و انرژی زایی اش، افراد زیادی آن را مصرف می کنند. اما در رابطه با ترک اعتیاد، برخی افراد نیاز به نوشیدنی های مختلفی دارند تا فرایند سم زدایی را با موفقیت بیشتری سپری کنند. به همین دلیل یکی از نوشیدنی های کافئین دار که ممکن است افراد در دوران سم زدایی اولیه از آن استفاده نمایند، قهوه می باشد. اما توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد نوشیدنی های کافئین دار می تواند عوارضی ایجاد نماید که حتی باعث وابستگی شدید جسمی و روانی در افراد شود.
فواید قهوه در روند ترک اعتیاد
قهوه دارای خواص درمانی می باشد و به دلیل وجود مواد شیمیایی خاص می تواند در درمان برخی از بیماری ها و جلوگیری از سرطان سینه در زنان موثر واقع شود، اما مصرف بی رویۀ کافئین موجود در قهوه میتواند باعث بروز فشار خون در برخی افراد نیز گردد. مصرف قهوه در خانم ها احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد. به طور کلی مصرف متعادل قهوه می تواند به افراد کمک کند تا از افسردگی و احساس غم و اندوه دور بمانند. در حقیقت قهوه و کافئین موجود در آن بر سیستم عصبی مرکزی افراد تاثیر گذاشته و میزان دوپامین ترشح شده در مغز را افزایش میدهد.
بانوانی که قهوه ترک می نوشند نیز کمتر در معرض بیماری ها و ناراحتی های قلبی و عروقی قرار می گیرند و از بیماری هایی که بعد از دوران یائسگی بروز پیدا میکند، در امان می مانند. بر اساس تحقیقات انجام شده نوشیدن قهوه میتواند خطر مرگ و میر در مردها را تا ۲۰ درصد و در زنها تا ۲۶ درصد کاهش دهد. از سوی دیگر، باید بدانید که نوشیدن یک فنجان قهوه قبل از تمرینات ورزشی می تواند عملکرد شما را تا حدود ۱۲ درصد افزایش دهد.
قهوه اسپرسو دارای موادی مانند منیزیم و پتاسیم است که به بدن فرد کمک میکند تا انسولین را استفاده کرده و میزان قند خون را کاهش دهد. مصرف اسپرسو خطر ابتلا به سرطان پروستات و سرطان پوست را در مردان کاهش می دهد. همچنین مصرف قهوه اسپرسو در طی روز می تواند به حافظه بلند مدت و همچنین رفع خستگی و ترس و افزایش تمرکز کمک نماید.
تاثیر قهوه در ترک اعتیاد؛ مصرف همزمان قهوه و متادون
علیرغم خاصیت های دارویی که قهوه خوراکی دارد و در روند درمان اعتیاد می تواند به برخی افراد کمک کند، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تاثیرات مخربی که مصرف کافئین برای افرادی که قصد ترک اعتیاد خود را دارند می توانند دارای مضرات و آسیب هایی باشد. برخی از مهمترین این آسیب ها می تواند باعث بازگشت فرد به مصرف مجدد و شروع مجدد اعتیاد گردد. به همین دلیل لازم است تا به خوبی از تاثیراتی که کافئین و نوشیدنی های کافئین دار بر روی افرادی که قصد ترک اعتیاد را دارند را بررسی کرده و از مصرف آن خودداری شود.
۱. افزایش رفتارهای پرخطر و تاخیر در درمان
علیرغم خواص دارویی و مفیدی که قهوه و نوشیدنی های کافئین دار دارند، این ماده می تواند عوارض جانبی مختلفی را در روند درمان و ترک اعتیاد برای افراد به همراه داشته باشد و مشکلاتی را ایجاد نماید. افرادی که در حال بهبودی از اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی هستند باید از مصرف قهوه به دلیل ایجاد کم خوابی، خستگی و عدم کنترل استرس پرهیز نمایند.
در برخی از موارد، افرادی که اعتیاد خود را ترک کرده اند با نوشیدن قهوه در معرض خطر عود مجدد مصرف همزمان قهوه و متادون قرار می گیرند. قهوه می تواند سبب افزایش روحیه و همچنین بالا رفتن سطح انرژی برای افراد در حال ترک شود که این خود میتواند باعث بروز حالات روحی و روانی آسیب زایی برای فرد در حال بهبودی شود. باید توجه داشته باشیم که تاثیرات مصرف قهوه و کافئین در افراد مختلف می تواند کاملاً متفاوت باشد، اما در برخی افراد به دلیل سندروم قهوه می تواند مصرف این ماده باعث خستگی فشار خون بالا استرس و کم خوابی شدید در افراد شود.
۲. کاهش وزن و وابستگی به مواد مخدر
عموما افرادی که در حال ترک اعتیاد خود هستند، دارای روحیه و شرایط جسمی و روانی آسیب پذیری میباشند و با مصرف قهوه می توانند در معرض خطرات بیشتری قرار بگیرند. افرادی که به مواد محرک اعتیاد داشته اند، در صورت مصرف کافئین و عدم دریافت حالاتی که در دوران اعتیاد خود داشته اند ممکن است دچار وسوسه شدید شده و به ماده مخدر یا محرک خود رجوع نمایند. قهوه و نوشیدنی های کافئین دار جزو مواد محرک محسوب می شوند و افرادی که به این دسته از مواد محرک مانند شیشه یا کریستال اعتیاد داشته اند با مصرف قهوه می توانند مجدداً ماده خود را مصرف نمایند.
افرادی که درحال ترک اعتیاد هستند، دچار نوعی سوء تغذیه و کمبود مواد غذایی هستند. ضعف و بی حالی و نداشتن انرژی لازم از ویژگی های اولیه ترک اعتیاد است که می تواند در اثر وابستگی به مواد مخدر ایجاد شود. در دوران ترک اعتیاد مصرف کافئین می تواند تاثیرات شدیدی بر روی ذهن و روان افراد و سیستم عصبی آنها بگذارد. به همین دلیل لازم است افراد در آغاز فرایند ترک اعتیاد خود از نوشیدن قهوه و نوشیدنی های کافئین دار به شدت خودداری کنند. مصرف قهوه باعث می شود مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکند و با کاهش وزن بیشتری روبرو شود. کاهش قند خون پس از استفاده از قهوه میتواند باعث گرایش بیشتر افراد به مواد و کاهش ایمنی بدن و ایجاد زمینه های بیشتر برای ابتلا به انواع بیماری ها شود.
بهترین جایگزین قهوه در زمان ترک
همانطور که در مورد مصرف همزمان قهوه و متادون توضیح داده شد، قهوه می تواند سطح انرژی افراد را افزایش دهد، اما افرادی که در حال ترک اعتیاد هستند نسبت به قهوه و تاثیرات و حالاتی که این ماده در آنها ایجاد میکند میتوانند آسیب پذیر باشند. مصرف کافئین می تواند باعث بروز رفتارهای پرخطر و غیرقابل کنترل گردد، به همین دلیل جایگزین کردن قهوه با بعضی نوشیدنی ها می تواند کاملاً مفید باشد. برخی از نوشیدنی هایی که افراد در دوران ترک اعتیاد می توانند از آن استفاده کنند تا دوران بی قراری ترک مواد مخدر را با انرژی بیشتری پشت سر بگذارند عبارتند از :
- عصاره نارگیل
- سرکه سیب
- لیمو ترش تازه
- دمنوش نعناع
کلام آخر
متادون یکی از مواد مخدری است که برخی افراد برای ترک اعتیاد متادون خود از آن استفاده می کنند، در حالی که خود این ماده یکی از مهمترین مواد اعتیاد زا می باشد. برخی دیگر از افراد از قهوه در دوران ترک اعتیاد خود استفاده میکنند و بدون توجه به عوارض جانبی که مصرف این ماده در دوران ترک اعتیاد ایجاد می کند ممکن است تحت تأثیر آن به مصرف مجدد ماده مخدر خود روی بیاورند. بر همین اساس، لازم است تا افراد در دوران ترک اعتیاد خود آثار و عوارض جسمی، روحی و روانی مواد مخدر را در نظر گرفته و با استفاده از کمک های تخصصی و متخصصین با تجربه در زمینه ترک اعتیاد به فرایند درمان خود کمک کرده تا به یک ترک دائمی و موفق دسترسی پیدا کنند.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی در زمینه مصرف همزمان قهوه و متادون و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز درمان اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ، لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …