ماده مخدر کروکودیل
آنچه در این مقاله می خوانید :
مخدر کروکودیل چیست؟
میزان شیوع ماده کروکودیل
پاتوفیزیولوژی کروکودیل
میزان اعتیاد زائی کروکودیل
تشخیص اعتیاد به کروکودیل
تاثیرات کروکودیل بر بدن
بروز بیماری ها با کروکودیل
درمان اعتیاد کروکودیل
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مصرف ماده مخدر کروکودیل در سال های اخیر با افزایش روبرو بوده است. این مخدر علی رغم عوارض شدیدی که ایجاد میکند با استقبال زیادی روبرو شده است. استفاده از ماده مخدر کروکودیل از سال ۲۰۰۲ گزارش شده است. کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ در این مقاله سعی کرده تا مطالب مهمی در رابطه با این ماده مخدر کشنده را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد، لطفاً ما را تا انتهای نوشتار همراهی بفرمایید.
این ماده مخدر، دارای نام های متعددی می باشد که مهمترین آن گوشت خوار یا پوسیده کننده گوشت می باشد. به همین دلیل، لازم است تا عوارض و تاثیرات مخرب آن را به خوبی بشناسید تا از ابتلا خود و یا عزیزانتان جلوگیری به عمل آورید. برخی از مهمترین عوارض این ماده مخدر شامل عفونت های استخوانی، پنومونی و قطع اندام می باشد که بسیار مرگبار و کشنده است.
ماده مخدر کروکودیل چیست؟
ماده کروکودیل یکی از انواع مشتقات مصنوعی ماده مخدر مرفین به حساب می آید که به روشهای ساده می توان با استفاده از ترکیب کدئین و چند افزودنی دیگر آن را تولید کرد. این ماده به صورت قابل توجهی ارزانتر از ماده مخدر هروئین می باشد و به دلیل شباهت هایی که در تاثیرات آن با هروئین وجود دارد، مورد استقبال افراد قرار گرفته است. اما باید بدانیم که استفاده منظم از این ماده اعتیاد آور می تواند باعث ایجاد آسیب شدید به سیستم عروقی، ماهیچه ها، استخوان ها و همچنین ناراحتی ها و نارسایی های دیگر در بدن گردد.
استفاده از ماده مخدر کروکودیل به دلیل هزینه کمتری که نسبت به هروئین و مواد افیونی دیگر دارد پتانسیل اعتیاد آوری شدیدی در سراسر اروپا دارد. این ماده مخدر که به جادوی روسی نیز معروف است قدرت اعتیاد زایی بسیار شدیدی دارد و میتواند مسمومیت های کوتاه مدت و شدیدی را ایجاد نماید که باعث پوسته پوسته شدن بدن افراد و همچنین التهابات شدید گانگرونی در محل تزریق آن که مانند فلس های تمساح می باشد، ایجاد کند.
میزان شیوع ماده کروکودیل
کروکودیل اولین بار در سال ۲۰۰۲ به صحنه مواد مخدر کشور روسیه وارد شد. در آن زمان واردات هروئین از افغانستان به بازارهای مواد مخدر کاهش چشمگیری پیدا کرده بود، به همین دلیل به تولید مواد مخدر خانگی گرایش پیدا شد. مصرف این ماده مخدر افزایش چشمگیری در میان افراد معتاد پیدا کرد و به دلیل تولید ساده آن هزینه های آن بسیار کاهش پیدا کرد.
افرادی که مصرف کنندگان هروئین بودند به مصرف ماده مخدر کروکودیل روی آوردند و به سرعت به این ماده مخدر اعتیاد پیدا کردند. در همان سال ها در کشور روسیه به دلیل مشکل اپیدمی کروکودیل، کدئین که پایۀ اصلی شیمیایی و تولید خانگی مخدر کروکودیل بود فقط در داروخانه ها در دسترس بود. این ماده مخدر در سالهای بعد در کشور آلمان باعث ایجاد ضایعات شدید پوستی و ویرانگری در زندگی افراد شد.
پاتوفیزیولوژی ماده مخدر کروکودیل
همانطور که توضیح داده شد، کروکودیل یک ماده ضد درد اپیوئیدی است که به عنوان جایگزینی برای مرفین در ایالات متحده تهیه و تولید شد، اما این ماده مخدر به دلیل پتانسیل بالای اعتیاد زایی که دارد می تواند باعث ایجاد آسیب های جدی در افراد گردد. این دارو در سال ۱۹۴۰ در کشور سوئیس به عنوان یک مسکن پس از عمل معرفی شد و به دلیل شروع تاثیرات سریعتر با اثر کوتاهتره نسبت به مرفین باعث حالت تهوع و افسردگی تنفسی در افراد می شد.
این ماده مخدر به دلیل ساختار شیمیایی که دارد خاصیت چربی سوزی بیشتری نسبت به مرفین ایجاد می کند و دارای قدرت نفوذ بیشتری در مغز است و خاصیت ضد درد بالاتری را ایجاد می کند. در مقایسه کروکودیل با مرفین، این ماده دارای قدرت ضد درد تقریبا ۱۰ برابر مرفین دارد و دارای دامنه اثر سریعتر و نیمه عمر کوتاه تری نسبت به مرفین می باشد و میزان اعتیاد زایی بسیار بیشتری نیز دارد. از سوی دیگر، به دلیل نیمه عمر کوتاه این ماده مخدر وابستگان به آن بیشتر از هروئین آن را تزریق می کنند.
میزان اعتیاد زائی کروکودیل
کروکودیل به دلیل قدرت بالای اعتیاد زایی و اثر کوتاه مدت تاثیرات آن، یکی از خطرناک ترین مواد مخدر در دنیا به شمار می آید. مصرف مکرر این ماده مخدر باعث ایجاد الگوهای پرخوری می شود که می تواند برای روزها ادامه پیدا کند. از سوی دیگر، مصرفکنندگان این ماده مخدر به دلیل محرومیت شدید خواب، دچار از دست دادن حافظه و مشکلات گفتاری می گردند. اعتیاد به کروکودیل می تواند باعث آسیب های جدی جسمی و روانی در افراد شده و فرد به دلیل مشکلات قانونی از درخواست کمک های پزشکی امتناع می ورزد. علاوه بر این به دلیل علائم شدید محرومیت این ماده مخدر افراد نمی توانند برای ترک اعتیاد آن اقدام کنند.
تشخیص اعتیاد به کروکودیل
به دلیل اینکه از مواد شیمیایی سمی مختلف در تولید این ماده استفاده میشود، تجزیه و تحلیل علمی دقیقی از ترکیب شیمیایی آن در دسترس نیست. وجود مخدر کروکودیل در آزمایش خون، ظرف چند ساعت و در نمونۀ ادرار دو تا سه روز پس از مصرف می توان آن را شناسایی کرد.
تاثیرات ماده مخدر کروکودیل بر بدن
مصرف مداوم کروکودیل باعث ایجاد وابستگی جسمی و روانی در افراد شده و علائم سندروم ترک شدیدی مانند هروئین را ایجاد می کند. مهمترین تاثیرات مشابه آن با مواد افیونی دیگر عبارت است از :
- گرگرفتگی
- یبوست
- احتباس ادرار
- حالت تهوع و استفراغ
- افسردگی
- عمق کم شدن تنفس
از سوی دیگر، مصرف این ماده مخدر به دلیل میزان بالای مواد شیمیایی و مسموم کننده می تواند باعث ایجاد آسیب به عروق خونی، ماهیچه ها و استخوان ها گردد. همچنین مصرف آن میتواند باعث ایجاد اختلال در ارگان ها و سیستم های درونی بدن افراد گردد که مهمترین آنها عبارتند از تیروئید، آسیب های غضروفی به دلیل فقر فسفر در اثر مصرف کروکودیل.
عوارض مصرف ماده مخدر کروکودیل بسیار بیشتر از موارد یاد شده می باشد و دلیل آن مسمومیت شدید با فلزات سنگین موجود در این ماده مخدر میباشد که باعث ایجاد آبسه، ترومبوفلبیت، قانقاریا و دیگر آسیب های جدی جسمی می گردد. مصرف این ماده مخدر به شکل تزریقی باعث آسیب های جدی به پوست و استخوان می گردد و آسیب های موضعی شدیدی را ایجاد می کند که برخی از آنها عبارتند از گلومون، مننژیت، آسیب عصبی، اختلالات حرکتی، زخم ها و آسیب های بافتی در محل تزریق، آسیب شدید کبدی و نارسایی کلیوی.
بروز بیماری ها با مصرف کروکودیل
تولید خانگی ماده مخدر کروکودیل می تواند روشی خطرناک برای انتقال ویروس ایدز یا هپاتیت باشد. تهیه و تولید مخدر کروکودیل کمتر از یک ساعت زمان میبرد و در یک چرخه ۲۴ ساعته می توان آن را آماده مصرف نمود. از سوی دیگر وجود غلظت بالای ید در محلول تزریق شده می تواند باعث ایجاد اختلال در سیستم غدد افراد گردد و باعث بروز اختلالات کم کاری و پرکاری تیروئیدی شود. از سوی دیگر، وجود غلظت بالای فلزات سنگین باعث آسیب های جدی به سیستم عصبی مرکزی، اختلال گفتاری حرکتی، ضعف حافظه و تمرکز در افراد گردد.
آسیب ها و ناهنجاری های فک و صورت در زمان مصرف کروکودیل میتواند آسیب های جدی در افراد ایجاد کند که دلیل اصلی آن آلودگی به فسفر قرمز می باشد. مصرف این ماده مخدر می تواند باعث ایجاد بافت نرم و آسیب های جدی فیزیولوژیکی در افراد شود و حتی منجر به قطع عضو در افراد گردد. زخم هایی که در محل تزریق کروکودیل بوجود می آید میتواند باعث ایجاد عفونت های شدید و آسیب های جدی به اندام و سیستم عصبی مرکزی فرد گردد. در همین رابطه مهمترین عوارض مصرف کروکودیل عبارت است از :
- آسیب عروق خونی (ترومبوفلبیت)
- عفونت های پوست و بافت نرم
- نیاز به پیوند پوست و جراحی
- قطع اندام
- پنومونی
- مسمومیت خون (باکتریمی)
- انتقال ویروس از راه خون
- مننژیت
- پوسیدگی لثه یا از دست دادن دندان
- عفونت های استخوانی
- اختلال گفتار و مهارت های حرکتی
- از دست دادن حافظه و تمرکز
- آسیب کبد و کلیه
- اثر تضعیف کننده تنفسی قوی
درمان اعتیاد ماده مخدر کروکودیل
استفاده از مخدر کروکودیل میتواند مشکلات عدیدهای را برای سلامتی افراد ایجاد نماید. در همین رابطه، نیاز به مراقبت های بهداشتی مناسب وجود دارد تا از عوارض ایجاد شده و تشدید آن جلوگیری به عمل آید. دریافت کمک های پزشکی در مراحل پایانی آسیبهای بافتی نمی تواند موثر واقع شود و ممکن است فرد با قطع عضو و مرگ روبرو شود. به همین علت مراقبت های گسترده از زخم های ایجاد شده با استفاده از آنتی بیوتیک های قوی می تواند به افراد کمک نماید.
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، کروکودیل دارای قدرت اعتیاد زایی بسیار زیادی است و نیاز فرد به مصرف مجدد را بسیار جدی می کند. مصرف این ماده منجر به الگوهای شدید پرخوری شده که میتواند برای روز ها ادامه پیدا کند. در طول این پرخوری ها کم خوابی، بهداشت ضعیف می تواند مصرف کنندگان را در معرض خطر های شدید بهداشتی و روانی قرار دهد. بر همین اساس، برای درمان اعتیاد به این ماده مخدر کشنده لازم است تا فرد پس از بهبود بافت های آسیب دیده و ارگانهای درگیر این ماده مخدر از دریافت کمک های تخصصی و پزشکی بهره مند شود.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …