مشاوره بستری (رایگان) ۰۹۳۵۲۷۵۹۷۷۱
تهران، شهریار، کرج، اهواز
شیراز، دزفول، شوشتر
پشتیبانی ۲۴/۷
۰۹۳۵۲۷۵۹۷۷۱
شنبه - ۵ شنبه: ۱۰.۰۰ - ۲۴.۰۰
جمعه : ۱۲.۰۰ - ۲۲.۰۰

کوکائین چیست؟

کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : کوکائین یکی از شناخته ‌شده ‌ترین محرک ها است که در دهه ۸۰ میلادی به عنوان یک داروی ضد درد و سر کننده مورد استفاده قرار می گرفت. اما کوکائین یک ماده مخدر جدید نیست، بلکه یکی از انواع قدیمی مواد مخدر در دنیا می باشد. در حقیقت برگ گیاه کوکا که منشا تولید کوکائین است، از هزاران سال پیش توسط انسان ها مورد استفاده قرار می گرفته است. بوته گیاه کوکا که در کوه های آند در آمریکای جنوبی می‌رویند، توسط بومیان آن منطقه، برای افزایش سطح انرژی و کاهش احساس گرسنگی و افزایش تحمل مورد استفاده قرار می گیرد. در همین رابطه و برای ترک اعتیاد کوکائین مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با بهره گیری از متخصصین و تیم درمانی زبده آماده است تا شما را در زمینه ترک کوکائین و با استفاده از جدیدترین متد های روانشناختی و روان درمانی کمک نماید.

در اوایل قرن بیستم، از کوکائین به عنوان یک داروی سر کننده در بی حسی های موضعی مانند جراحی‌های چشم و گلو استفاده میشد. اما با روشن شدن خاصیت اعتیاد زایی شدید این ماده محرک، از مصارف پزشکی کنار گذاشته شد و در ردیف مواد غیر قانونی دیگر مانند مرفین و هروئین قرار گرفت. به دلیل تاثیرات تحریک کنندگی شدید سیستم عصبی و مغزی، این ماده مخدر در میان جوانان بسیار پرطرفدار است. اما به این دلیل که این ماده یکی از انواع گران قیمت مواد مخدر در دنیا است، تنها اقشار مرفه و ثروتمند توانایی استفاده از این ماده را پیدا می‌کنند. در همین رابطه جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال نسبت به مصرف این ماده محرک گرایش بیشتری از خود نشان می دهند، مصرف آن در میان مردان بیش از دو برابر زنان می باشد.

نحوه تهیه کوکائین

کوکائین یک پودر سفید رنگ و شفاف است که دارای طعم تلخی می باشد و از گیاه کوکا که جزو گیاهان بومی آمریکای جنوبی می باشد به دست می آید. این ماده از قویترین مواد محرک در دنیاست که دارای تاثیرات مستقیمی بر مغز می باشد. با مصرف این ماده خلق فرد به شدت بالا رفته و دچار حالت سرخوشی فراوانی می گردد. این ماده دارای نام های مختلفی است که شناخته شده ترین آنها عبارتند از  :

  • کوک Coke
  • سی C
  • برف Snow
  • دانه برف Flake

به دلیل گران بودن این ماده مخدر، فروشندگان و دلالان خیابانی، آن را با مواد دیگری مانند نشاسته، پودر تالک، شکر و برخی مواد محرک مانند آمفتامین یا بنزوکائین مخلوط کرده و به مصرف کنندگان می فروشند.

نحوه ترک کوکائین چیست؟

اعتیاد به ماده مخدر کوکائین یکی از پیچیده ترین انواع اعتیاد ها می باشد که بیش از آنکه جنبه فیزیکی و جسمی فرد، درگیر اعتیاد به این ماده مخدر باشد، از لحاظ روانی و ذهنی، افراد دچار وابستگی های شدید به این ماده محرک می گردند. از طرف دیگر اعتیاد به کوکائین باعث ایجاد آثار تخریبی فراوان اجتماعی، خانوادگی و محیطی می‌شود. این ماده باعث گرایش افراد به مصرف سایر مواد مخدر نیز می‌شود، به همین دلیل افرادی که برای ترک کوکائین به مراکز درمان اعتیاد مراجعه می کنند، عموما دچار اعتیادهای چندگانه و پیچیده هستند و روند درمان آنها با مشکلات و پیچیدگی های خاص خود همراه است. بنابراین می‌توان گفت ترک کوکائین دارای درمان پیچیده چند وجهی و ترکیبی است که در آن باید دامنه وسیعی از مشکلات فکری، ذهنی، روانی و جسمی مورد توجه قرار گیرد. در همین رابطه در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد ایران، از روش های درمان قطعی و بدون بازگشت انجام می پذیرد.

صحیح ترین روش ترک کوکائین چیست؟

بر اساس تجربیات و تحقیقات انجام شده در میان مصرف کنندگان این ماده محرک قدرتمند با قدرت اعتیاد زائی شدید روانی می ‌توان نتیجه گرفت که ترک اعتیاد کوکائین بدون دریافت خدمات روانشناختی مدرن و استاندارد به هیچ وجه امکان پذیر نیست. در حقیقت برای درمان و متوقف سازی اعتیاد این ماده مخدر، نیاز به کمک های تخصصی و خدمات روانشناختی متنوعی مانند متد درمان شناختی رفتاری و آموزش مهارت های زندگی وجود دارد. در همین رابطه کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، بهترین انتخاب برای درمان و ترک مواد مخدر می باشد. مجموعه درمانی ما با ارائه خدمات درمان اعتیاد، روانکاوی اعتیاد و خدمات روانشناختی به افراد کمک می‌کند تا اعتیاد را متوقف کرده و به یک ترک قطعی و بدون بازگشت دسترسی پیدا کنند.

اعتیاد به کوکائین و مصرف این ماده مخدر، سیستم عصبی و مغز فرد را دچار تغییرات و دگرگونی های مخرب بسیاری می‌کند که می‌تواند آثار سوء مختلفی در زندگی خانوادگی و اجتماعی او ایجاد نماید. بر همین اساس، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با ارائه خدمات درمانی و با مراقبت های شبانه روزی مددیاران حاضر در مرکز به افراد کمک می‌کند که روند درمان خود را با استفاده از درمان های دارویی مکمل و غیر مخدر و دریافت خدمات روانشناختی مورد نیاز توسط تیم درمانی متخصص، از حمایت های لازم برای ترک اعتیاد انواع مواد اعتیاد آور، با موفقیت طی نمایند.

ترک اعتیاد در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ

همانطور که پیشتر توضیح دادیم، مصرف کوکائین دارای آثار تخریبی بسیاری است و هرچه فرد سریعتر برای ترک و متوقف سازی مصرف آن اقدام نماید، می تواند از آثار سوء بیشتری در امان بماند. در همین رابطه پذیرش و بستری در مجهزترین و بهترین کمپ ترک اعتیاد در کشور اولین قدم در جهت متوقف سازی اعتیاد و بهبودی ذهنی و جسمی بیماران میباشد. در این مرکز درمانی، افراد پس از انجام مشاوره های اولیه و مشخص نمودن رویه درمان، بستری می شوند.

افرادی که مبتلا به اعتیاد به کوکائین هستند، نیازمند دریافت کمک های روانشناختی میباشند. این کمک ها شامل خدمات روان درمانی اعتیاد، روانکاوی اعتیاد، خدمات روانشناسی و همچنین ترک جسمی و سم زدایی تدریجی کوکائین می باشد و فرد با دریافت این خدمات می‌تواند از بازگشت به مصرف مجدد جلوگیری به عمل آورد.

در حال حاضر موثرترین خدمات درمانی ما در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ برای ترک کوکائین و سایر آمفتامین ها، استفاده از روش های تخصصی درمانی مانند مداخلات شناختی رفتاری است که به بیماران کمک می کند تا افکار، انتظارات و رفتارشان را اصلاح کرده و با دریافت آموزشهای مناسب و استاندارد مهارت های مقابله ای را برای روبروی با شرایط مختلف زندگی بیاموزند.

علائم و نشانه های مصرف چیست؟

مصرف کوکائین باعث ایجاد احساس سرخوشی فراوانی در افراد می گردد وحس رضایت و خشنودی کاذب در شخص به وجود می آورد. فرد با مصرف این ماده محرک اشتهای خود را از دست داده و نیاز به خواب در او کاهش می یابد، سطح انرژی بالا رفته و فرد از لحاظ ذهنی احساس افزایش تمرکز خواهد کرد. مصرف ماده مخدر کوکائین باعث ایجاد احساس اعتماد به نفس کاذب در شخص شده و فرد با مصرف این ماده رفتارهایی از خود بروز خواهد داد که در حالت طبیعی نمی‌تواند انجام دهد. مصرف بیش از حد این ماده مخدر باعث بروز رفتارهای عجیب و بی معنی و حتی خشن می‌شود و فرد دچار لرزش، سرگیجه، بی اشتهایی و انقباضات عضلانی و حالات پارانویا می گردد.

از علائم مصرف این ماده مخدر می توان به بروز هذیان های فکری و توهمات شنیداری و دیداری اشاره کرد که می‌تواند بر روی یک طیف از ضعیف تا شدید بروز نماید. به طور مثال فرد ممکن است برای بیرون آوردن حشرات از زیر پوست خود از چاقو استفاده نماید. از طرف دیگر برخی اوقات فرد مصرف کننده ممکن است واکنش های شدید اضطرابی از خود نشان بدهد و دچار حمله هراس و وحشت زدگی گردد. این علائم و عوارض می‌تواند گاهی تا حدود ۶۰ دقیقه دوام داشته باشند، به همین دلیل افراد معتاد به کوکائین حداکثر هر یک ساعت باید از این ماده استفاده کنند.

مهمترین تاثیرات کوکایین

کوکائین یکی از انواع مواد محرک است که به صورت مستقیم پس از مصرف، وارد مغز می گردد. می توان گفت که تمامی تاثیرات این ماده مخدر بر روی مغز می باشد و باعث بروز احساس سرخوشی و رضایت در افراد می گردد. این ماده مخدر باعث ترشح دوپامین در مغز شده و باعث اقامت بیشتر این ماده در فواصل بین سلولی در مغز می گردد. در نتیجه به فرد احساس خشنودی و سرخوشی زیادی را منتقل می کند. برخی از تاثیرات مصرف کوکائین عبارتند از :

  • انقباض عروق خونی
  • افزایش دمای بدن،
  • افزایش ضربان قلب
  • افزایش فشار خون
  • افزایش سوخت و ساز بدن

مصرف ماده مخدر کوکائین باعث تنگ شدن رگهای خونی و افزایش فشار خون شده و ضربان قلب را دچار آریتمی می کند. در واقع مصرف این ماده مخدر باعث ایجاد آسیب های جدی قلبی و عروقی در افراد مصرف کننده می گردد. در همین رابطه می توانید از مشاورین و متخصصین درمان اعتیاد کمپ ترک اعتیاد اهواز کمک گرفته و برای ترک کوکائین اقدام نمایید.

روش مصرف کوکائین

مانند سایر مواد مخدر، کوکائین را نیز می توان به اشکال مختلف مصرف کرد. به طور مثال به شکل استنشاقی، وریدی یا تدخینی مصرف می شود. اما شایع ترین روش مصرف کوکائین روش استنشاقی یا اسنیف است که در آن کوکائین را با تیغ کاملا پودر کرده و به صورت گرد نرمی در می‌آورند، سپس با استفاده از کاغذ لوله‌ای درست کرده و از طریق بینی آن را مصرف می‌کنند. در این روش کوکائین از طریق مخاط بینی و شش ها جذب خون شده و وارد مغز می گردد. در روش تزریقی، کوکائین پس از تزریق از طریق سیاه رگها، مستقیما وارد خون شده و تاثیرات آن به سرعت بروز پیدا می‌کند. روش دیگری که این ماده را میتوان مصرف کرد از طریق مالش آن به لب ها و دندان ها می باشد. در این روش کوکائین از طریق مخاط دهان جذب شده، اما شدت تأثیرات آن نسبت به روش های دیگر کمتر است.

در روش استنشاقی، مقدار مصرف کوکائین ممکن است بین ۳۰ تا ۱۰۰ میلی گرم باشد، اما در روش تزریقی آن بیشتر از ۲۵ میلی گرم نمی‌توان استفاده کرد. از روش‌های معمول مصرف کوکائین ترکیب آن با ماده مخدر هروئین می باشد که باعث افزایش تاثیرات تحریک کنندگی می گردد. نکته مهم در رابطه با مصرف کوکائین این است که تفاوتی ندارد فردی به صورت تفریحی یا مداوم از آن استفاده کند. به هر حال این ماده یکی از انواع مواد مخدر است که مصرف آن باعث انتقال مواد سمی گوناگون به بدن شده و آثار تخریبی زیادی بر سیستم عصبی و روانی افراد وارد می کند.

میزان تاثیرگذاری کوکائین در بدن

همانطور که توضیح دادیم، پس از مصرف این مخدر بلافاصله تاثیرات آن حتی در دوزهای پایین نیز بروز پیدا می‌کند و ممکن است تا چند ساعت دوام داشته باشد. با مصرف مقدار کمی از این ماده، فرد دچار حالت سرخوشی و تحریک می‌شود، اما به مرور زمان بدن فرد و سیستم عصبی او نسبت به مصرف آن دچار حالت تحمل شده و فرد برای دستیابی به حالات خوشایند اولیه نیاز دارد که دوز مصرفی خود را مرتبا افزایش دهد. نحوه و میزان تاثیرات این ماده مخدر به روش مصرف آن بستگی دارد. هرچه میزان تأثیراتی که بر بدن می‌گذارد سریعتر اتفاق بیفتد مواد تشکیل دهنده آن سریعتر تجزیه شده و تاثیرات آن از بین می‌رود. به طور مثال، ایجاد حالات خوشایند و سرخوشی ناشی از مصرف کوکائین در روش استنشاقی به مرور بروز پیدا می کنند اما ممکن است تا ۳۰ دقیقه تاثیرات آن در بدن فرد باقی بماند، در حالی که در روش تزریقی کوکائین تاثیرات به سرعت خود را نشان داده و تنها ۱۰ دقیقه باقی می مانند. در همین رابطه مشاورین و متخصصین درمان اعتیاد مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ آماده اند تا با ارائه خدمات درمانی و مشاوره ترک اعتیاد در زمینه ترک اعتیاد در کنار شما باشند.

انواع کوکائین و کراک

به طور کلی ماده مخدر کوکائین دارای سه فرم شیمیایی می باشد که عبارتند از  :

  • نمک هیدروکلراید
  • فرم آزاد
  • کراک

۱. نمک هیدروکلراید

این شکل از ماده مخدر کوکائین حالتی پودر مانند دارد و قابلیت حل شدن در آب را نیز دارد. این فرم را به اشکال مختلف مانند استنشاقی، خوراکی یا وریدی می توان مورد استفاده قرار داد.

۲. فرم آزاد کوکائین

این فرم از کوکائین با استفاده از مواد شیمیایی خاص درجه خلوص آن افزایش پیدا کرده و نمک هیدروکلراید در آن از بین می رود. در این روش با استفاده از مواد فرار و قابل اشتعال مانند اتر، پودر کوکائین را پرورانده و فرم آزاد را از آن استخراج می‌کنند. این فرم از کوکائین به حالت جامد می باشد و از طریق کشیدن یا دود کردن مورد استفاده قرار می گیرد.

۳. کراک

کراک یکی از انواع مواد به دست آمده از ماده کوکائین است. این ماده از فرم خام کوکائین که فرایندهای شیمیایی برای فرم آزاد کوکائین، بر روی آن انجام نشده است را کراک می گویند که البته از کوکائین بسیار ارزان تر است. در تهیه کراک بر خلاف فرم آزاد کوکائین، هیچ گونه ماده فراری استفاده نمی شود، بلکه به سادگی در محلول آمونیاک یا بیکربنات سدیم حل شده و تحت حرارت قرار می گیرد تا به جوش آید. با استفاده از این روش نمک هیدروکلراید موجود در آن آزاد شده و پس از خشک شدن به تکه های کوچکی مانند تکه سنگ تقسیم شده و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.

دلیل گرایش نوجوانان به کوکائین چیست؟

بر اساس تحقیقات انجام شده، بیشترین گروه سنی که به مصرف این ماده مخدر گرایش دارند در بین جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال می باشد. اما به این دلیل که کوکائین یک ماده مخدر گرانقیمت است تنها جوانانی که جزو قشر مرفه جامعه هستند می توانند از این ماده استفاده کنند. جوانان به دلیل ناآگاهی از اثرات تخریبی این ماده مخدر و با فشار همسالان و یا در مهمانی های شبانه ممکن است به مصرف این ماده روی آورند. بسیاری از این قشر برای افزایش قوای جنسی، سطح انرژی و برخی اوقات به دلیل کاهش نیاز به خواب ممکن است از این ماده استفاده کنند. بدون آنکه از تاثیرات مخرب کوتاه مدت و بلند مدت این ماده مخدر اعتیادآور اطلاع داشته باشند و تنها به دنبال چند دقیقه احساس سرخوشی ممکن است با آسیب‌های جدی روحی، روانی و جسمی روبه‌رو شوند. متخصصین و مشاورین ترک اعتیاد مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره روانشناختی به شما در زمینه ترک اعتیاد انواع مواد مخدر کمک کنند تا هر چه سریعتر بتوانید فرآیند درمان خود را آغاز کرده و بهترین نتیجه را از ترک اعتیاد بدون‌ بازگشت حاصل نمایید.

نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد به کوکائین در افراد چیست؟

به جرات می توان گفت که هیچ روش قطعی برای پیشگیری و جلوگیری از اعتیاد در نوجوانان و جوانان وجود ندارد. اما نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد را نمی‌توان نادیده گرفت. در حقیقت آگاهی هایی که یک خانواده به فرزندان خود منتقل می کند و نحوه برخورد و رابطه بین فردی که در یک خانواده وجود دارد، می تواند به جوانان کمک کند تا درصد ابتلاء به اعتیاد را تا حد چشمگیری کاهش دهد. اگر آگاهی‌های لازم به فرزندان خانواده در زمینه تاثیرات مخرب مصرف مواد مخدر داده شود و از خطراتی که ممکن است افراد را در محیطهای اجتماعی مانند دبیرستان از طرف گروه همسالان ها تهدید نماید، آگاه ساخت، می‌توان به آنها کمک کرد تا با هوشیاری بیشتری نسبت به پیشنهادات وسوسه انگیز برای مصرف مواد مخدر برخورد نمایند.

در همین رابطه مشارکت والدین با نوجوانان و نظارت بر فعالیت‌ها و نوع تفریحات و معاشرت های اجتماعی آنها با دوستانشان، می تواند نقش مهمی در راهنمایی و هدایت فرزندان داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که نظارت مناسب و دقیق والدین می تواند احتمال مصرف مواد را تا حد چشمگیری کاهش دهد. در این بین نظارت صحیح والدین بر روابط و فعالیتهای نوجوانانی که مستعد مصرف مواد هستند، مانند افرادی که دارای روحیه ای سرکش و رفتارهای ضد اجتماعی می باشند، می تواند به کنترل هیجانات و آشفتگی های فکری و عاطفی آنها کمک کرده و نقش پیشگیرانه ای را ایفا نماید.

پیشگیری موثر با هوشیاری والدین

برای پیشگیری از بروز اعتیاد در زندگی نوجوانان و جوانان، هوشیاری خانواده‌ها لازم است. در همین رابطه کوکائین یکی از مواردی است که یک تهدید جدی برای سلامت جسم و روان نوجوانان به حساب می آید. از طرف دیگر نوجوانانی که در حال رشد هستند در حال ایجاد چارچوب های سالمی برای دوران بزرگسالی یشان می باشند و در این راه پر پیچ و خم به راهنمایی و هدایت والدینشان نیاز دارند. اگر خانواده‌ها یاریگر نوجوانان در حل مشکلات و تصمیم گیری هایشان باشند، فرزندان در این دوران خطیر احساس تنهایی و انزوا نکرده و می توانند با مسائل اجتماعی خود با استفاده از راهنمایی های هوشیارانه والدین روبرو شده و از خطرات احتمالی دور بمانند.

از طرف دیگر رفتار والدین و زندگی سالم و بدون مصرف هیچ نوع الکل و یا ماده مخدر دیگری می تواند به عنوان یک الگوی صحیح و سالم برای فرزندان تلقی شود. وجود رفتارهای حمایتی خانواده در دور نگاه داشتن فرزندان از زمینه‌های اجتماعی آلوده که می توانند به مصرف انواع مواد مخدر مانند کوکائین بیانجامند، نقش موثر و سازنده ای را ایفا می کند. از سوی دیگر اگر فرزند شما به کوکائین آلوده شده و اعتیاد پیدا کرده است، لازم است تا با استفاده از روش‌های صحیح و تخصصی و همچنین دریافت کمک از متخصصین ترک اعتیاد، روند صحیحی برای درمان او در پیش بگیرید. در این مسیر استفاده از روش‌های درمانی استاندارد مانند رفتار درمانی شناختی و همچنین استفاده از متد و روش ماتریکس برای جلوگیری از مصرف مجدد و عود اعتیاد می تواند بسیار موثر عمل نماید. در این مسیر متخصصین و مشاورین ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ آماده اند تا با ارائه برنامه‌های درمانی استاندارد همراه شما در زمینه ترک انواع مواد مخدر و یا محرک باشند.

روش هایی برای پیشگیری از اعتیاد فرزندان

آگاهی از راهکارهایی که می تواند به خانواده ها کمک کند تا از بروز اعتیاد و رفتارهای پرخطر مانند آن جلوگیری به عمل آورند، دارای اهمیت بسیاری است و خانواده ها باید برای دریافت این اطلاعات وقت و انرژی کافی صرف نمایند تا از خطراتی که فرزندانشنان را تهدید می کند دور بمانند. در همین رابطه، روشها و متدهای پیشگیرانه متعددی برای مقابله با اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان وجود دارد اما برخی از مهمترین آنها عبارتند از  :

  • یک شنونده خوب برای حرف‌های فرزندان‌تان باشید
  • سعی کنید دوستان فرزندان‌تان و والدین آن‌ها را بشناسید
  • بر فعالیت فرزندان‌تان نظارت مستمر و صحیح داشته باشید
  • پیام‌های روشن برای منع مصرف مواد به فرزندان‌تان ارائه دهید
  • به فرزندان‌تان کمک کنید تا بتوانند بر وسوسه هم‌سالان خود غلبه نمایند
  • با فرزندان‌تان ارتباط کلامی و گفتاری صادقانه و راحت برقرار نمائید
  • در فعالیت‌های فرزندان‌تان نقش مشاور و سرپرست داشته باشید
  • مراقب و گوش به‌زنگ تغییرات هشیار دهنده در فرزندان‌تان باشید
  • فرزندان‌تان را از خطرات ناشی از مصرف مواد مخدرآگاه نمائید

در همین رابطه انکار نکردن اعتیاد به عنوان یک تهدید اجتماعی و روبرو شدن با حقایق آن می تواند به خانواده ها در جلوگیری و درمان اعتیاد فرزندانشان کمک‌های موثری نماید. در حقیقت هیچ خانواده ای نباید مطمئن باشد که فرزندش هرگز به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا نمی کند و تصور کند که این مسئله جدی نیست.

۱- اثرات کوتاه مدت کوکائین

ماده محرک کوکائین دارای اثرات کوتاه مدت مختلفی است که پس از اولین بار مصرف ظاهر شده و پس از چند ساعت از بین میرود. علائم و عوارض کوتاه مدت مصرف این ماده مخدر عبارتند از :

  • سرخوشی یا بی‌تفاوتی
  • اضطراب و عصبانیت
  • هذیان‌های پارانوئید
  • کاهش تمرکز
  • توهم شنیداری و دیداری
  • افزایش فشار خون و ضربان قلب
  • افزایش درجه حرارت بدن و بالا رفتن فشار خون
  • افزایش ریتم تنفس و احتمال بروز سکته
  • تحریک و هیجان، بی‌قراری
  • گشاد شدن مردمک چشم
  • عدم هماهنگی حرکات
  • اغتشاشات ذهنی
  • اسپاسم عضلانی
  • تهوع و استفراغ
  • لرزش دست‌ها
  • رنگ پریدگی
  • تعریق شدید

مصرف بیش از حد این ماده می‌تواند باعث عوارض و علائم مختلفی در فرد شود. به طور مثال در صورت مصرف مداوم کوکائین در مقادیر زیاد ممکن است فرد با حالت هایی مانند شیدایی همراه با قضاوت های ناصحیح، حرف های بی ربط و بی وقفه، بیش‌فعالی، حالات پارانویا و بدبینی روبرو شود. در چنین شرایطی ممکن است فرد با سانحه روبه‌رو شده و احتمال واکنش های جسمی شدید و خشن بسیار زیاد است. از طرف دیگر افرادی که دچار بیماری‌های قلبی و عروقی هستند، ممکن است با مصرف مقدار کمی از این مخدر دچار حمله های قلبی شدید گردند. وجود ناخالصی در این ماده مخدر باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شدید در افراد می‌شود و می‌تواند منجر به آبریزش شدید بینی و بی خوابی های مفرط در فرد گردد.

مسمومیت با کوکائین

مصرف افراطی ماده مخدر کوکائین باعث مسمومیت حاد در افراد مصرف کننده می گردد و دارای علائم و عوارض مختلفی می باشد که مهمترین آنها عبارتند از  :

  • بیقراری و تشویش
  • هیجان
  • شوریدگی فکر
  • اختلالات تنفسی

در برخی از موارد، افراد در اولین بار مصرف و در اثر مصرف دوز بالای کوکائین با مرگ روبرو می شوند و دچار مرگ های ناگهانی پس از مصرف مخدر می گردند. این گونه رخدادها در اثر مختل شدن فعالیت مراکز کنترل تنفس در مغز ایجاد می شود که به دنبال آن ایست قلبی اتفاق می افتد. در حقیقت مصرف کوکائین باعث آریتمی قلبی و تنفسی، لرزش دست، توهمات شنوایی و بینایی و حتی مرگ می گردد. با بیان عوارض کشنده و خطرناک مصرف کوکائین بهتر است برای ترک اعتیاد کوکائین اقدام کرده و از دانش و تجربه متخصصین مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ برای رهایی خود از این اعتیاد کشنده، کمک بگیرید.

۲- اثرات بلند مدت مصرف کوکائین

همانطور که پیشتر توضیح داده شد، مصرف ماده محرک کوکائین دارای عوارض جبران‌ناپذیر متعددی است که در بلند مدت می تواند آسیب های جدی به سلامتی روان و جسم افراد وارد آورد. این عوارض در دراز مدت می تواند بر روی یک طیف گسترده و با شدت کم تا شدید بروز نمایند. اما هرچه طول مدت اعتیاد به این ماده مخدر بیشتر باشد و فرد دوزهای بالاتری از کوکائین را مصرف نماید، دچار آسیب‌های بیشتری می گردد. برخی از مهم‌ترین عوارض درازمدت کوکائین عبارتند از  :

  • مختل شدن اشتها و به دنبال آن
  • از دست دادن وزن بدن
  • بی‌خوابی
  • ضعف جنسی
  • اختلال تنفسی
  • اشکال در ادرار کردن
  • مشکلات گوارشی از قبیل دردهای شکمی، اسهال و تهوع
  • کم‌خونی و رنگ پریدگی
  • تعریق شدید
  • سردرد، لرزش و تشنج
  • پریدن عضلات و سفتی آن‌ها
  • هپاتیت و ایدز در اثر استفاده از سرنگ‌های آلوده برای تزریق
  • آب ریزش دائمی بینی
  • ایجاد زخم، آماس و جوش‌های پوستی به‌خصوص اطراف مخاط گوش و بینی
  • احتقان،  تورم، خون‌ریزی و زخم مخاط بینی
  • سوراخ شدن تیغه میانی بینی و از دست دادن حس بویایی
  • اضطراب، بی‌قراری، تشنج‌پذیری شدید
  • سوء‌ظن، گیجی، اختلالات درک زمان و مکان
  • رفتار تهاجمی، تحریک‌پذیری شدید
  • افسردگی، پرخاشگری
  • تمایل به خودکشی، توهمات و اختلال در حواس
  • افکار هذیانی، رفتارهای اجباری و تکراری، تیک، سردردهای میگرنی
  • ناراحتی‌های روانی جدی به‌نام روان‌پریشی یا سایکوز 

مهمرین تاثیرات کوکائین بر مغز چیست؟

مصرف کوکائین باعث آسیب های جدی به سیستم های عصبی در مغز و کارکرد شیمیایی آن می‌گردد. مهمترین تأثیر این ماده محرک به نوروترانسمیترها یا همان انتقال دهنده‌های شیمیایی مغز به نام دوپامین می باشد که با احساس شادی، لذت و حالات سرخوشی در ارتباط است. مصرف کوکائین باعث جلوگیری از جذب مجدد دوپامین آزاد شده توسط سلول های مغزی می گردد، به همین دلیل مقادیر زیادی از دوپامین در فضای بین سلولی انباشته شده که باعث احساس سرخوشی شدید و ناگهانی در فرد می‌گردد.

این موضوع باعث می‌شود تا کوکائین خاصیت اعتیاد زایی شدیدی داشته باشد و فرد را در یک مکانیسم معیوب قرار دهد و پس از مدتی فرد دیگر قادر نخواهد بود تا مصرف این ماده مخدر را کنترل کرده و یا متوقف نماید و دچار اعتیاد شدید روانی و جسمی می گردد. می‌توان گفت مصرف کوکائین آسیب های جدی به بخش های مختلف مغز وارد می کند که مهمترین آنها قشر مخ، هیپوتالاموس و مخچه می باشد. تاثیرات مخربی که مصرف کوکائین بر این نواحی در مغز وارد می‌کند، باعث می‌شود تا فرد دچار اختلالات حافظه و یادگیری شود و در میزان اشتها و خواب دچار آسیب‌های جدی گردد. از طرف دیگر تاثیرات مخرب کوکائین باعث بروز رفتارهای خشن و حملات اضطرابی در فرد شده و بیمار را به ناهماهنگی حرکتی و مشکل در تعادل مبتلا می کند.

درباره مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ

کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ در تهران و سایر شهرهای ایران دارای مراکز درمان اعتیاد هم کار می باشد که با مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی کل کشور برای بستری و درمان بیماران اعتیاد اقدام می‌کنند. این مرکز درمان اعتیاد یکی از بهترین و مجهزترین مراکز درمانی ایران می باشد. مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ از معدود مراکز درمانی آنلاین است که تحت نظارت دائمی متخصصین ترک اعتیاد قرار دارد . در این مرکز درمان از روش های جایگزین درمانی و نگهدارنده مانند متادون درمانی به هیچ وجه برای ترک اعتیاد استفاده نمی شود.

روش درمانی کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ شامل حذف کامل ماده اعتیاد آور از بدن بیمار بدون وابستگی به مواد شیمیایی و اعتیاد آور دیگر می باشد. از مهمترین ویژگی های این مجموعه درمان اعتیاد، استفاده از متدهای درمانی روانشناختی مانند درمان شناختی رفتاری یا CBT و روش درمانی ماتریکس برای درمان اعتیاد به مواد محرک و همچنین استفاده از روانکاوی اعتیاد و آموزش مهارتهای زندگی برای درمان اعتیاد به مواد مخدر اعتیادآور و افیونی میباشد. ما در این مجموعه درمانی به بیماران و مددجویان خود پس از ترخیص نیز کمک کرده تا افراد درمان را ادامه داده و با استفاده از خدمات روانکاوی و روانشناختی فردی و گروهی با موفقیت به درمان و متوقف سازی اعتیاد بدون بازگشت اقدام کنند.

سوالات متداول

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”۱. آیا مصرف کنندگان کوکائین در معرض ابتلا به ایدز و هپاتیت هستند؟” answer-0=”به طور حتم بله. افرادی که از روش های تزریقی برای استفاده از ماده مخدر کوکائین استفاده می‌کنند در معرض ابتلا به انواع بیماریهای عفونی قرار دارند. افرادی که از مواد مخدری مانند کوکائین و کراک استفاده می کنند در اثر استفاده از سرنگ‌های آلوده مشترک در معرض انواع بیماری ها قرار دارند.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”۲. آیا کوکائین در دوران بارداری باعث آسیب به جنین می گردد؟” answer-1=”اعتیاد و مصرف کوکائین در دوران بارداری توسط مادر باعث آسیب های جدی و تکاملی بر جنین می شود که مهمترین آنها عبارتند از عقب ماندگی رشد در رحم، ناهنجاری های عصبی، بچه شکلی اندام‌تناسلی و سکته‌های مغزی می گردد.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”۳. مهمترین تاثیرات روانی کوکائین چیست؟” answer-2=”مصرف کوکائین مانند انواع دیگر مواد محرک باعث ایجاد اختلالات شدید در سیستم مغزی و عصبی افراد می‌شود و مراکز احساس لذت و سرخوشی در مغز را دچار تغییرات مخرب بسیاری می‌کند. فرد با اعتیاد و مصرف کوکائین دیگر از فعالیت‌های اجتماعی و عاطفی خود لذت نبرده و تنها موضوع لذت بخش در زندگی او، مصرف کوکائین می باشد.” image-2=”” headline-3=”h3″ question-3=”۴. آیا کوکائین اعتیاد آور است؟” answer-3=”به طور حتم بله. کوکائین یکی از انواع مواد مخدر اعتیاد آور است که دارای قدرت اعتیاد زائی بالایی می باشد. این ماده محرک با تأثیرات مخرب بر سیستم عصبی و همچنین سیستم پاداش در مغز، باعث ایجاد وابستگی های شدید روانی در افراد شده و آسیب های فراوان روانی، عصب شناختی و جسمی ایجاد می‌کند.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]

تماس با ما





    5/5 - (23 امتیاز)