کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک
آنچه در این مقاله می خوانید :
معرفی کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک
مراکز تخصصی ترک اعتیاد بانوان
شرایط استاندارد مرکز درمانی
ماهیت بیماری اعتیاد و عوارض آن
جنبه روحی بیماری اعتیاد
مهمترین آثار و علائم جنبه روحی اعتیاد
جنبه روانی بیماری اعتیاد
جنبه جسمی بیماری اعتیاد
شرایط امکانات کمپ ترک اعتیاد زنان
روند درمانی در مرکز ترک اعتیاد زنان
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک چه نام دارد و دارای چه مشخصاتی می باشد ؟ برای یافتن بهترین مرکز ترک اعتیاد بانوان در اندیمشک به چه اطلاعاتی نیاز داریم و چگونه می توان آن را یافت؟ در مقاله پیش رو کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ برای آگاهی بخشی به شما همراهان ارجمند در مورد مرکز ترک اعتیاد بانوان در اندیمشک سعی کرده است تا مطالب و اطلاعات مهمی را در رابطه با بستری نبودن بانوان در یک مرکز ترک اعتیاد تخصصی فراهم نماید. اگر تمایل دارید در این باره بیشتر بدانید لطفاً این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.
معرفی مرکز ترک اعتیاد بانوان اندیمشک
با گسترش اعتیاد در سطح کشور و ابتلاء تعداد بسیاری از بانوان کشور به اعتیاد به مواد اعتیاد آور، نیاز به مراکز درمانی که بتوانند به آنها کمک کنند تا اعتیاد خود را در زندگی متوقف نمایند و مجدداً به زندگی پاک و بدون مصرف مواد مخدر بازگردند احساس شد. اما از آنجا که اعتیاد یک بیماری پیشرونده و کشنده است برای کمک به افراد معتاد به خصوص بانوان نیاز به اطلاعات و روش های تخصصی درمانی وجود دارد. وجود یک مرکز درمانی استاندارد که دارای شرایط و امکانات لازم برای کمک به بانوان مبتلا به اعتیاد باشد، بسیار حائز اهمیت است.
در این مقاله به معرفی یک مرکز درمانی استاندارد در استان خوزستان خواهیم پرداخت و تمامی شرایط و امکانات این مرکز را برایتان تشریح و توضیح خواهیم داد. به وضوح مشخص است که یافتن یک مرکز درمانی استاندار که بتواند به بانوان معتاد در استان خوزستان و شهر اهواز کمک نماید می تواند بسیار حائز اهمیت باشد، زیرا اعتیاد یک بیماری خانمان سوز است که باعث فروپاشی بسیاری از خانوادهها شده است. در نتیجه کمک و مساعدت در این مسیر به خانوادههای معتادین می تواند بسیار مفید فایده باشد.
تاریخچه مراکز درمانی بانوان
طی سالهای گذشته و با افزایش جمعیت افراد معتاد و وابسته به انواع مواد اعتیاد آور نیاز به مراکز درمان اعتیاد روز به روز بیشتر احساس می شد. اما پس از ورود جلسات دوازده گانه در سالهای ۷۵ به بعد و با شکل گیری جلسات قدمهای دوازده گانه در کشور به مرور زمان مراکز درمان اعتیاد و بستری میان مدت در کشور آغاز شد. اما در سالهای اولیه و پس از شکل گیری مراکز درمانی به دلیل کمبود تجربیات لازم در زمینه درمان اعتیاد مصائب و مسائل بسیاری گریبانگیر افراد و گردانندگان مراکز درمانی شد.
در نتیجه پس از به دست آوردن تجربیات لازم در زمینه درمان اعتیاد، سازمان های نظارتی کشور سعی کردند تا با ایجاد پروتکل های درمانی مناسب و استاندارد به شکل دهی مراکز درمانی که دارای شرایط ایدهآل درمان بودند کمک نمایند. یکی از مراکزی که در درمان اعتیاد به انواع مواد مخدر و محرک در طی سال های گذشته برای کمک به بانوان معتاد راه اندازی شده است کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک و در شهر اهواز می باشد. مرکز درمان بستری اعتیاد یکی از بهترین و مجهزترین مراکز درمان بانوان در استان خوزستان و شهر اهواز می باشد که در ادامه مطلب به تشریح امکانات و شرایط این مرکز درمانی خواهیم پرداخت.
مراکز تخصصی ترک اعتیاد بانوان
همانطور که پیشتر بیان شد پس از سالها تجربه در زمینه اعتیاد و با کمک سازمان های نظارتی مراکز درمانی استاندارد در سطح کشور شروع به فعالیت کردند و توانستند استاندارد سازی لازم را در زمینه ترک اعتیاد به انجام برسانند. از آنجا که موضوع اعتیاد بانوان یکی از مسائل پر دغدغه و بغرنج برای اجتماع است، ایجاد یک مرکز درمانی مخصوص بانوان موضوع بسیار مهمی برای سلامت جامعه بوده است. در همین رابطه کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک که دارای استاندارد های لازم برای کمک به بانوان معتاد است در استان خوزستان و شهر اهواز است، تاسیس شد. اما حقیقتاً مراکز تخصصی ترک اعتیاد باید دارای چه مشخصه هایی باشند که بتوانند شرایط ایدهآل درمانی را برای مددجویان و مقیمان خود فراهم آورند؟
کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک؛ شرایط استاندارد مرکز درمانی
بر اساس پروتکل های درمانی که سازمان بهزیستی کل کشور برای مراکز ترک اعتیاد تبیین و تعریف کرده است شرایطی وجود دارد که ایجاد و راهاندازی آنها در یک مرکز درمانی می تواند شرایط مناسب و ایده آل را برای اقامت افراد در کمپ ترک اعتیاد فراهم آورد. به طور کلی میتوان گفت که وجود این شرایط و امکانات میتواند در روند درمانی افراد و بانوان معتاد تاثیر بسزایی داشته باشد زیرا افراد مبتلا به بیماری اعتیاد دارای ناخوشی چند وجهی به نام اعتیاد هستند که بر اساس این بیماری افراد باید بتوانند در چندین زمینه از مرکز درمانی خود کمک بگیرند. در حقیقت عوارض بیماری اعتیاد باعث می شود تا شرایط درمانی و روند آن پیچیده و چند وجهی باشد. در ادامه به تشریح بیماری اعتیاد خواهیم پرداخت تا با جنبه های مختلف این بیماری بیشتر آشنا شوید.
ماهیت بیماری اعتیاد و عوارض آن
اما این بیماری دارای چه مشخصاتی است؟ آیا اعتیاد به مواد مخدر مانند هروئین، تریاک، متادون و یا اعتیاد به الکل و انواع مواد محرک دیگر مثل شیشه یا آمفتامین قابل درمان و بهبودی است؟ آیا افراد با دریافت کمک های تخصصی می توانند برای همیشه از اعتیاد رهایی یابند؟ پاسخ به این سوالات بسیار مهم و حیاتی است و آگاهی نسبت به علائم بیماری اعتیاد میتواند کمک کننده و تاثیرگذار باشد. در حقیقت می توان گفت که نقطه مقابل اعتیاد، آگاهی و خرد است زیرا بیماری اعتیاد و علائم اعتیادهای رفتاری دیگر در تاریکی جهل می توانند به حیات خود ادامه دهند. در ادامه باید بگوییم که اعتیاد یک بیماری چند وجهی است که ابعاد آن شامل :
- جنبه روحی
- جنبه روانی
- جنبه جسمی
هر کدام از این جنبه ها و ابعاد دارای علائم و عوارض بخصوصی است که فرد را برای سالهای متمادی درگیر خود ساخته و آثار مخرب خود را بر آن جنبه از وجود فرد تحمیل می کند و او را مجبور به استفاده از کمکهای تخصصی یک کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک می نماید. اما باید بدانیم که برای بهبودی و متوقف سازی اعتیاد در زندگی یک فرد لازم است تا با هر کدام از جنبه های بیماری اعتیاد به خوبی آشنا شویم و پس از آن بدانیم که از چه روش هایی برای متوقف سازی اعتیاد و آن جنبه عمل نماییم.
۱. جنبه روحی بیماری اعتیاد
این جنبه از بیماری اعتیاد یکی از پیچیده ترین و مهلک ترین جنبه های اعتیاد می باشد در حقیقت این بخش میتواند تاثیرات مخرب روحی و روانی بسیاری را به فرد تحمیل کند. نکته حائز اهمیت در رابطه با جنبه روحانی بیماری اعتیاد این است که این بخش از بیماری اعتیاد بیش از آنکه فرد شروع به مصرف مواد مخدر یا انواع اعتیاد های رفتاری دیگر نماید و بیماری به مرحله حاد و مزمن در زندگی او برسد وجود داشته است. می توان گفت که این جنبه از اعتیاد است که فرد را به سمت مصرف مواد مخدر و رفتارهای پرخطر دیگر سوق می دهد.
انواع اختلالات روانی و روحی در افراد آنها را به سمت مصرف مواد مخدر یا الکل سوق می دهد. در حقیقت با تحقیقاتی که انجام شده است مشخص شده که انواع اختلالات و ناراحتی های روحی رابطه مستقیم با مصرف مواد مخدر و الکل دارد. مشکلات عدیده روحی در زندگی افراد مبتلا به بیماری اعتیاد آنها را به سمت مصرف بیشتر و تداوم اعتیاد سوق می دهد. می توان گفت که اگر فردی از لحاظ روحی دارای مشکلات عدیدهای باشد هرگز نمی تواند با آرامش به زندگی خود ادامه دهد. لحظات او توأم با درد خواهد بود و احساسات آزاردهنده او را رها نخواهند کرد.
مهمترین آثار و علائم جنبه روحی اعتیاد
همان طور که گفته شد جنبه روحی بیماری اعتیاد دارای علائم و عوارض بسیاری است که فرد و زندگی او را دستخوش تغییرات مخرب بسیاری قرار می دهد. مهمترین این عوارض عبارتند از :
- احساس شدید تنهایی
- احساس وحشت و اضطراب دائمی
- احساس خلاء و پوچی مزمن
- عدم توانایی در ایجاد رابطه معنوی عمیق
- وجود احساس عدم تعلق نسبت به زندگی
همانطور که می دانید هر کدام از این عوارض و علائم میتواند آثار مخربی را بر فرد و روند زندگی او تحمیل نماید و او را از داشتن یک زندگی توام با شادی محروم نماید.
۲. جنبه روانی بیماری اعتیاد
این جنبه از بیماری اعتیاد یکی از مخوف ترین و پیچیده ترین بخش های اعتیاد است که برای درمان آن به دریافت کمک از کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک نیاز است. می توانیم بگوییم که بخش لاعلاج بیماری اعتیاد که بسیار از آن سخن به میان آمده مربوط به بخش روانی است. در حقیقت می توان گفت که روان یک فرد بیمار اعتیاد هرگز به طور کامل شفا پیدا نمیکند و فرد برای تداوم بهبودی از اعتیاد لازم است تا همیشه بر روی جنبههای مختلف اعتیاد به خصوص جنبه روانی بیماری خود با کمک متخصصین مرکز ترک اعتیاد کار کند.
جنبه روانی بیماری اعتیاد شامل حالات ذهنی و روانی بسیاری است که دائماً فرد را به اشکال مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. این جنبه ها می تواند در تمامی زمینه های زندگی فرد رخنه کرده و زندگی او را از حالت طبیعی و روال عادی خود خارج نماید. در چنین حالتی فرد به صورت روزانه مشکلات روانی جدیدی پیدا خواهد کرد که هر کدام میتواند دلیلی بر تداوم اعتیاد در زندگی او شود.
مهمترین عوارض جنبه روانی اعتیاد در زندگی افراد
- اشتغال فکری و وسوسه دائمی
- انواع انحرافات فکری
- ایجاد دیدگاه های منفی شدید
- ایجاد دید تونلی و تک بعدی
- توهم های شنیداری و گفتاری
- مالیخولیا و خودآزاری شدید
- شدت یافتن ترس و وحشت وجود اضطراب دائمی
میتوان گفت که هر کدام از این عوارض و حالات معتادگونه در روان فرد می تواند به تنهایی زندگی او را تبدیل به یک صحنه دردناک نماید. حال تصور کنید فردی با همه این حالات و مشکلات روانی و اختلالات شخصیتی دیگر چگونه باید با اعتیاد خود روبرو شود. در حقیقت وجود و شناخت این حالات می تواند به ما نشان دهد که موضوع اعتیاد به مواد مخدر و علائم بیماری اعتیاد که باعث بروز مشکلات عدیده معتادگونه در زندگی افراد میشود در چه حد دارای اهمیت می باشد.
فردی که سالها درگیر اعتیاد بوده است از لحاظ روانی دچار حالات و اختلالات مختلف روانی خواهد شد در نتیجه برای آنکه بتواند با مشکلات اعتیاد خود روبرو شود و به درمان بپردازد باید از کمک های تخصصی و درمانی متعددی مانند کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک استفاده نماید. در غیر این صورت افراد نمی توانند به زندگی خود بازگردند و در روند درمان اعتیاد موفق باشند.
۳. جنبه جسمی بیماری اعتیاد
اما آنچه که در بالا گفته شد تمامی حقیقت مرتبط با بیماری اعتیاد و ماهیت آن نیست. اعتیاد دارای یک جنبه سوم و البته جسمی است که میتواند باعث اختلالات مختلف در زندگی فرد باشد. در همین رابطه باید گفته شود که جنبه جسمی اعتیاد یکی از موضوعاتی است که افراد معتاد را درگیر انواع اعتیاد به مواد مخدر، الکل و یا اعتیاد های رفتاری دیگر می کند که برخی از آنها را در اینجا ذکر خواهیم کرد.
انواع اعتیادهای مصرفی
انواع اعتیادهای رفتاری
اما جنبه جسمی بیماری اعتیاد دارای بخش های مختلفی است که یکی از مهم ترین و مخرب ترین جنبه های آن پدیده ویار می باشد. این پدیده میتواند تاثیرات مخرب بسیاری را بر فرد وارد آورد و یک اشتهای غیرطبیعی و ناتمام از مصرف مواد مخدر یا رفتارهای اعتیادی دیگر را در فرد ایجاد نماید. در حقیقت پدیده ویار یک نوع آلرژی است که باعث میشود فرد نتواند مصرف مواد مخدر یا رفتار اعتیادی خود را کنترل کرده و متوقف نماید. این همان بخش از اعتیاد است که به عنوان اشتهای سیری ناپذیر مصرف مواد مخدر شناخته می شود.
فرد در زندگی روزمره خود به طور دائمی نیاز جسمی و روانی به مصرف مواد مخدر یا الکل دارد و هیچ کنترلی بر روی این موضوع نمیتواند داشته باشد و قدرت متوقف سازی اعتیاد خود را نخواهد داشت مگر با دریافت کمکهای تخصصی کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک. با چنین شرایط پیچیده ای و با این امکاناتی که یک بیماری برای تداوم خود به وجود آورده است طبیعی است که فرد نتواند در مقابل نیروی مخرب اعتیاد مقاومت کرده و آن را متوقف نماید. با توضیحات داده شده در زمینه اعتیاد و شناخت آن میتوانیم به اهمیت امکانات و روش های تخصصی درمانی پی ببریم. در چنین حالتی افراد برای رهایی از اعتیاد کمک های تخصصی یک مرکز ترک اعتیاد مانند مرکز ترک اعتیاد بانوان اندیمشک نیاز دارند.
شرایط امکانات کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک
بر اساس استانداردهای درمانی سازمانهای نظارتی کشور یک مرکز درمان بستری میان مدت باید دارای شرایط و امکاناتی باشد که بتواند افراد را در دوران اقامت در مرکز در بهترین حالت ممکن از بهبودی و درمان قرار دهد. از آنجا که اعتیاد باعث ایجاد اختلال های گوناگون در افراد معتاد به خصوص زنان می گردد، این شرایط و امکانات میتواند به آنها در سپری نمودن روند درمانی کمکهای شایانی بنماید. همان طور که بیشتر توضیح داده شد بر اساس شرایط روحی و روانی افراد معتاد و مبتلا به بیماری اعتیاد لازم است تا مرکز درمانی دارای امکانات زیر باشد که مهمترین آنها عبارتند از :
- شرایط و امکانات رفاهی
- شرایط و امکانات روحی و روانی
- شرایط و امکانات تخصصی آموزشی
- شرایط و امکانات محیطی و فیزیکی
در حقیقت هر کدام از این شرایط و امکانات میتواند امتیازاتی را برای مرکز درمانی و همچنین افرادی که در آن اقامت گزیده اند را فراهم آورد که در ادامه به توضیح هر کدام از این شرایط خواهیم پرداخت تا آگاهی بیشتری نسبت به آنها پیدا کنیم.
۱- کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک؛ شرایط و امکانات رفاهی
بر اساس آثار و عوارضی که اعتیاد بر افراد میگذارد این موضوع کاملاً طبیعی است که افراد پس از اقامت در محیط درمانی شرایط خوبی از لحاظ روانی و عاطفی نداشته باشند. هنگامی که یک فرد مواد مصرفی خود را قطع کرده و شروع به روند درمانی خود می کند، از لحاظ روانی دچار نوعی بی قراری و اضطراب مزمن است. می توان گفت که این فرد از لحاظ روانی و عاطفی دارای شرایط نرمالی نیست و برای سپری کردن اوقات درمانی خود در مرکز درمانی مانند کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک نیاز دارد تا به بهترین شکل ممکن از امکانات رفاهی برخوردار باشد. امکانات رفاهی می توانند به افراد در روبرو شدن با اضطراب و بی قراری کمک نمایند. در همین رابطه در یک مرکز مشاوره ترک اعتیاد وجود امکانات تفریحی و رفاهی مناسب و همچنین وجود فضاهای تفکیک شده تفریحی میتواند به افراد مقیم آن مرکز کمک نماید که برخی از این امکانات عبارتند از :
- وجود کتابخانه های مجهز برای مقیمان
- وجود وسایل ورزشی و تفریحی سبک برای گذران اوقات فراغت
- وجود امکانات صوتی تصویری مناسب برای داشتن سرگرمی ها
- وجود فضای لازم برای هواخوری ورزش و استراحت
۲- شرایط و امکانات روحی و عاطفی
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، امکانات رفاهی میتواند افراد را در سپری نمودن اوقات فراغت و عبور از دوران سخت اولیه و سم زدایی کمک نماید. در چنین حالتی افراد می توانند با استفاده از امکانات رفاهی مرکز به روند جدید زندگی خود بدون مصرف مواد مخدر عادت کرده و با آن خو بگیرند. باید گفته شود که هنگامی که یک فرد مواد مخدر خود را متوقف می کند برای داشتن یک زندگی سالم باید روند درمانی یک زندگی سالم و بدون مواد را بیاموزد، زیرا او سالها در زندگی خود پدیدهای با عنوان مصرف مواد مخدر را به صورت پیوسته داشته است.
در چنین حالتی فرد پس از متوقف سازی مصرف دچار نوعی سردرگمی و بیقراری است و زندگی بدون مصرف مواد را نمی شناسد. در نتیجه این بسیار مهم و حیاتی است که فرد در دوران درمانی خود در کمپ ترک اعتیاد زنان در اندیمشک بتواند با روند یک زندگی سالم و بدون مواد آشنا شده و آن را تمرین و تکرار کند تا پس از خارج شدن از مرکز درمانی بتواند به روند درمانی خود و زندگی سالم ادامه دهد. هنگامی که یک فرد در یک مرکز درمانی بستری می شود و روند درمانی خود را آغاز میکند از لحاظ روحی و روانی بسیار تحت فشار است و شرایط نامتعادل و ناپایداری را تجربه می کند. این فرد از لحاظ روحی و عاطفی در اثر مصرف مواد مخدر دچار آسیبهای جدی شده است. در نتیجه برای آنکه بتواند به روند درمانی خود در مرکز ادامه دهد باید شرایط استانداردی را تجربه نماید.
مهمترین شرایط در مرکز درمانی
اما این شرایط و امکانات باید دارای چه مشخصاتی باشند تا بتوانند به فرد کمک نمایند؟ همانطور که توضیح داده شد یک مرکز درمانی با داشتن نیروهای متخصص در زمینه اعتیاد می تواند این کمبود و خلاء را مرتفع کرده و شرایطی را فراهم آورد که مددجویان و مقیمان مرکز بتوانند با خیال راحت به درمان خود ادامه دهند. در حقیقت نحوه برخورد پرسنل و ایجاد جو روانی مناسب و سالم در این مسئله بسیار مهم و حیاتی است. وجود متخصصین علم اعتیاد مانند روانشناسان و مددکار در مرکز درمانی باعث میشود تا رفتار حرفهای و صمیمانه آنها به افراد از لحاظ روحی و عاطفی کمک کرده تا بتوانند شرایط سخت اولیه را پشت سر گذاشته و با کمک های تخصصی و روان درمانی هایی که از پرسنل مرکز دریافت می کنند به روند درمانی خود و مسیر بهبودی از اعتیاد ادامه دهند.
وجود یک جو روانی و عاطفی مثبت و صمیمانه میتواند به افراد در محیط درمانی کمک کرده تا با آرامش بیشتری به پاکی و بهبودی خود ادامه دهند. همه ما می دانیم که افراد در این دوران دارای شرایط عاطفی متلاطم و غیر پایداری هستند و ممکن است با هر اتفاقی دچار تلاطم و ناراحتی های عاطفی شود، در نتیجه رفتار صمیمانه و حرفهای پرسنل میتواند در افراد مددجوی مرکز حس اعتماد و صمیمیت را افزایش داده و به آنها این امکان را بدهد تا به پرسنل کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک اعتماد کرده و از آنها درخواست کمک نمایند.
۳- شرایط و امکانات تخصصی و آموزشی
به جرأت میتوان گفت که آموزش یکی از مهمترین فاکتورهای درمانی در روند بهبودی از اعتیاد است. در حقیقت بیماری اعتیاد بدون آموزش و آگاهی های لازم در زمینه اعتیاد، این بیماری به حیات خود در زندگی فرد ادامه خواهد داد. باید بدانیم که افراد و بانوان درگیر اعتیاد بدون دریافت کمک های آموزشی و تخصصی در رابطه با اعتیاد نمی توانند مشکل اعتیاد فعال خود را متوقف کرده و به زندگی سالم خود باز گردند. در چنین شرایطی که فاکتور آموزش در این حد از اهمیت قرار دارد و طبیعی است که در یک مرکز درمانی مانند کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک وجود امکانات آموزشی و تخصصی بسیار مهم است که باید برای مددجویان و بیماران مرکز فراهم شده باشد.
آگاهی و دانش منتقل شده از طریق متخصصین و مددیاران مرکز درمانی میتواند به افراد و بانوان درگیر اعتیاد کمک کرده تا با ماهیت بیماری اعتیاد، علائم و عوارض آن آشنا شده و به درمان و بهبودی خود کمک کرده و در آن قدم بردارند. همانطور که گفته شد اعتیاد یک بیماری روحی روانی و چند بعدی است که افراد بدون آگاهیهای لازم و راهکارهای تخصصی و کارآمد نمیتوانند با پیچیدگیهای آن روبهرو شده و آن را متوقف کنند. اعتیاد یک بیماری پیشرونده است در نتیجه افراد برای رویارویی و متوقف سازی آن به آموزش و راهکارهای تخصصی نیاز دارند تا بتوانند به بهبودی خود ادامه داده و به زندگی اعتیادی گذشته باز نگردند. اما مهمترین امکانات و شرایط آموزشی یک مرکز درمانی باید در اختیار مددجویان خود قرار دهد عبارتند از:
- وجود جلسات آموزشی فردی و گروهی و برگزاری منظم آنها در مرکز
- وجود جلسات و کلاسهای آموزشی دوازدهگانه بهبودی
- وجود جلسات تخصصی کاردرمانی و رواندرمانی در مرکز
- وجود جلسات مشاوره های فردی و گروهی برای مددجویان
نکته :
اما هرکدام از این کلاس های آموزشی می تواند در روند بهبودی افراد تاثیر چشمگیری داشته باشد. دلیل این امر آن است که اعتیاد یک بیماری چند وجهی است و برای درمان آن نیاز به آموزشهای متنوع درمانی و بهبودی است.
۱. کلاس های فردی و گروهی
این نمونه از کلاس های آموزشی که در یک مرکز ترک اعتیاد استاندارد مانند کمپ ترک اعتیاد زنان در اندیمشک برگزار میشود میتواند آگاهیهای لازم را به مقیمان و خانوادههای آنها منتقل نماید. همانطور که پیشتر توضیح داده شد آموزش و آگاهی در روند بهبودی افراد بسیار مهم و حیاتی است و میتواند تاثیرات دراز مدتی بر زندگی افراد داشته باشد. افراد به کمک جلسات فردی و گروهی و همچنین مشاوره هایی که در آن ارائه می شود می توانند روابط خود را با اطرافیان و خانواده بهبود بخشیده و پس از خروج از مرکز درمانی بهبودی و روند درمانی خود ادامه دهند و به زندگی و اعتیاد فعال بازگشت نکنند.
۲. جلسات بهبودی دوازده گانه
یکی از اثر بخش ترین روش ها در بهبودی این نوع از آموزش های گروهی است که به جلسات دوازده گانه بهبودی شهرت دارند. افراد به کمک این آموزش ها می آموزند که چگونه با بیماری اعتیاد خود روبهرو شوند. در این جلسات افراد به از طریق روشهای متنوع درمانی کمک دریافت می کنند و می توانند به بهبودی خود ادامه دهند. در حقیقت جلسات دوازده گانه به افراد می آموزند تا نیرو و آگاهی های لازم برای ادامه روند درمانی خود را به دست آورند و از بازگشت به زندگی گذشته جلوگیری به عمل آورند.
همانطور که میدانیم افراد پس از سالها مصرف مواد مخدر یا الکل، نحوه زندگی بدون مواد مخدر را فراموش کرده و یا اصلاً آن را نمی شناسند. در حقیقت زندگی بدون مواد برای افراد معتاد کار بسیار دشواری است زیرا افراد برای سال های متمادی در کنار هر رفتار خود از مواد مخدر استفاده کردهاند و به عنوان یک نیروی کمکی کاذب از آن انرژی گرفتهاند. در نتیجه این بسیار مهم و حیاتی است که افراد زندگی بدون مواد مخدر را بیاموزند و یاد بگیرند که چگونه بدون مصرف مواد مخدر به زندگی طبیعی و روال عادی خود باز گردند و به آن ادامه دهند. در چنین حالتی جلسات دوازده گانه بهبودی می تواند به افراد بیاموزد که چگونه این کار را انجام دهد و به درمان و بهبودی خود با موفقیت ادامه دهند و زندگی بدون مواد را یاد بگیرند.
۳. جلسات تخصصی کار درمانی
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در زندگی یک فرد معتاد که در کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک مورد توجه قرار گرفته است، موضوع کار درمانی و بازگشت به زندگی است. پرواضح است که اعتیاد روند زندگی افراد را از حالت طبیعی خارج کرده و معضلات بسیاری را برای او و خانواده اش ایجاد می کند که یکی از مهمترین آنها نداشتن کار و فعالیت اجتماعی است. در حقیقت اعتیاد افراد را به انزوا کشیده و فعالیتهای اجتماعی آنان را مختل میکند. در نتیجه لازم است افراد در مراکز درمانی بتوانند بازگشت به زندگی را تمرین کرده و بیاموزند که چگونه بدون مواد مخدر کار کنند و فعالیت اجتماعی داشته باشند.
در همین رابطه در مرکز ترک اعتیاد زنان در اهواز جلسات کار درمانی نیز برگزار میشود و به مددجویان و مقیم آن میآموزد که با یک حرفه آشنا شده و آمادگی پیدا کنند که از طریق آن ارتزاق کنند. موضوع کار و بازگشت به زندگی در روند درمانی و بهبودی افراد بسیار مهم است. به جرأت میتوان گفت افراد بدون داشتن کار و فعالیتهای اجتماعی و پذیرش مسئولیتهای اجتماعی گذشته نمی توانند به بهبودی خود از اعتیاد ادامه دهند در نتیجه وجود جلسات کار درمانی میتواند بسیار موثر و حائز اهمیت باشد.
جلسات مشاوره های فردی و گروهی
یکی دیگر از شرایط استاندارد یک مرکز درمانی مانند کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک که برای مددجویان خود فراهم میکند، وجود مشاورین و متخصصین اعتیاد است که میتوانند در طول دوران درمانی به مددجویان مشاوره داده و آنها را راهنمایی کنند. موضوع آموزش و داشتن راهنما و مشاور در زمینه بهبودی از اعتیاد بسیار اهمیت دارد و افراد برای بازگشت به زندگی سالم نیاز به راهنمایی و یک راهنما و مشاور دارند. در چنین حالتی در کمپ ترک اعتیاد زنان در اهواز شرایطی فراهم شده تا با استفاده از مشاورین و متخصصین امر اعتیاد به مددجویان و مقیمان کمک کرده تا دوران درمانی خود را با موفقیت سپری کنند و بیاموزند که چگونه بدون مواد زندگی کنند.
۴. کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک؛ شرایط و امکانات محیطی و فیزیکی
اما یکی از مهمترین فاکتورهای درمانی وجود شرایط و امکانات محیطی در مرکز درمانی مانند کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک می باشد. این فاکتور و امکانات مرتبط با آن میتواند در روند بهبودی افراد تاثیرات چشمگیر بگذارد. در حقیقت شرایط و امکاناتی که از لحاظ محیطی در یک مرکز درمانی وجود دارد باعث می شود تا افراد بتوانند با خیال آسوده به روند درمانی خود ادامه دهند. برخی از این امکانات عبارتند از :
- وجود فضای باز و تفکیک شده برای استراحت
- وجود فضاهای تفکیک شده درمانی در مدل های مختلف
- وجود امکانات حرارتی و برودتی استاندارد در مرکز
- وجود استانداردهای لازم بهداشتی و محیطی در مرکز
- وجود فضاهای تفکیک شده تفریحی برای اقامت مددجویان
همانطور که می دانید این امکانات باعث میشوند تا مددجویان در دوره های مختلف درمانی از یکدیگر جدا شده و بتوانند با تمرکز بیشتری به روند درمانی خود ادامه دهد. به طور مثال افرادی که در دوران اولیه سم زدایی به سر می برند نیاز دارند تا در یک فضای تفکیک شده با سکوت آرامش ترک جسمی موفقی را تجربه نمایند و در آن بتوانند به راحتی استراحت کرده و دوران سخت سمزدایی را پشت سر بگذارند. اما افراد دیگر که این دوران اولیه را پشت سر گذاشته اند، نیاز دارند تا در شرایطی متعادل تر شروع به داشتن روابط اجتماعی و سرگرمی های دیگر نمایند. در نتیجه نباید محیط درمانی به شکلی باشد که اعضا و مددجویان برای یکدیگر ایجاد مزاحمت کنند. فضاهای تفکیک شده درمانی میتواند به افراد کمک کرده تا حریمهای خود را حفظ کرده و به روند درمانی خود ادامه دهند.
امکانات محیطی مهم
اما دیگر امکاناتی مانند امکانات حرارتی، برودتی و وسایل بهداشتی می تواند به افراد کمک کرده تا بدون دغدغه به روند خود ادامه دهند. شرایط بهداشتی در مرکز درمانی بسیار اهمیت دارد و باید استانداردهای لازم در مرکز درمانی مانند کمپ ترک اعتیاد بانوان وجود داشته باشد.
روند درمانی در مرکز ترک اعتیاد زنان اندیمشک
افراد در کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک دارای یک رویه ای مشخص درمانی هستند که بر اساس استانداردهای ایجاد شده می باشد. در این مرکز درمانی پروتکل های درمانی به خوبی تعریف شده اند و افراد از بدو ورود تا لحظهای که از آن خارج می شوند یک روند درمانی مشخص را طی کرده و به استانداردهای لازم برای بازیابی خود دسترسی پیدا میکنند. به جرأت می توان گفت افرادی که دوره های درمانی خود را به صورت یک پکیج کامل ۳ تا ۶ دوره ای پشت سر می گذارند با موفقیت از مرکز خارج شده و میتوانند به روند درمانی خود در زندگی شخصی ادامه دهند و از بازگشت به اعتیاد جلوگیری به عمل آورند.
افراد در این مرکز درمانی زیر نظر متخصصین میآموزند که چگونه روند درمانی خود را آغاز کرده و آن را تداوم بخشند و از آن محافظت و مراقبت نمایند و از بازگشت به اعتیاد به شکلی موثر جلوگیری کنند. همانطور که می دانیم اعتیاد یک بیماری پیشرونده است و افراد باید آموزش های لازم را دریافت کرده تا بتوانند درمان خود را ادامه دهند. لازم است بدانیم که کمک گرفتن از متخصصین در یک مرکز درمانی مانند کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک می تواند بسیار حائز اهمیت باشد و به آنها در رسیدن به موفقیت کمک کند.
کلام آخر
همانطور که در طول این نوشتار توضیح داده شد اعتیاد یک بیماری چند بعدی است که تاثیرات مخرب زیادی بر جسم روح و روان فرد وارد می آورد، در نتیجه برای ترک اعتیاد و توقف بیماری اعتیاد در زندگی افراد لازم است تا کمک های تخصصی و آموزشهای لازم به افراد منتقل شود. به جرأت میتوان گفت که بهبودی از اعتیاد امکان پذیر است اما یک اتفاق نیست بلکه، بهبودی از اعتیاد یک پروسه درمانی است که دارای طول درمان می باشد. به یاد داشته باشید که موفقیت در این مسیر مستلزم تلاش، پشتکار و پیگیری مداوم است.
سخنی با خانواده ها
خانواده های عزیز باید بدانند که پروسه درمانی افراد بسته به نوع مصرف و میزان تخریبی که در دوران اعتیاد فعال در زندگی خود داشته اند ممکن است متغیر باشد. در همین رابطه خانواده ها باید از این موضوع آگاه باشند که نباید در روند درمانی افراد معتاد خود عجله کرده و قبل از اتمام دوره های درمانی کامل آنها را مرخص نمایند. اکنون که شرایط کمک های تخصصی برای افراد مبتلا به اعتیاد فراهم شده است لازم است خانواده ها با آگاهی های لازم در مسیر بهبودی عزیزانشان قدم بردارند و از کمکهای تخصصی کمپ ترک اعتیاد زنان اندیمشک استفاده نمایند.
باید بدانید که بهبودی از اعتیاد به مواد مخدر یا الکل نیاز صبر و بردباری دارد. روند درمان افراد از اعتیاد می تواند بسیار آهسته باشد و بر اساس نوع ماده مخدری که مصرف کرده اند ممکن است دوره های بیشتری برای درمان نیاز باشد، در نتیجه به هیچ وجه افراد را پیش از دوره های درمانی به صورت کامل و بر اساس راهنمایی هایی که مشاورین به شما میدهند از مرکز خارج نکنید. اعتیاد به مواد مخدر کاملا یک موضوع و بیماری پیچیده است که برای درمان آن نیاز به کمک های تخصصی و آموزشهای پیوسته و طولانی مدت دارد. با اطمینان این مطلب را عنوان میکنیم که اگر کسی اصول درمانی و بهبودی را به درستی دنبال کند و در به اجرا در آوردن آنها سهل انگاری نکند، به طور حتم میتواند بیماری اعتیاد را متوقف کرده و به یک زندگی سالم و شاد باز گردد.
سوالات متداول
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”۱. آیا مراکز ترک اعتیاد بانوان در همه شهرهای استان خوزستان وجود دارد؟” answer-0=”متاسفانه خیر. تنها شهری که در استان خوزستان دارای کمپ ترک اعتیاد زنان است، شهر اهواز می باشد و در دیگر شهرهای استان مرکز ترک اعتیاد بانوان وجود ندارد.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”۲. بهترین روش برای ترک اعتیاد بانوان چیست؟” answer-1=”مهمترین و کارآمدترین روش درمان اعتیاد استفاده از روشهای درمان بستری در دوره های درمان اعتیاد میان مدت می باشد. اما به دلیل محدودیت هایی که برخی بانوان در خانواده دارند، می توان با کمک خانواده و ارتباط با مشاورین و متخصصین ترک اعتیاد کمپ ترک اعتیاد اهواز برای ترک اعتیاد زنان در منزل و با استفاده از جلسات روان درمانی آنلاین و تلفنی نیز اقدام کرد.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره آنلاین رایگان و دریافت خدمات مشاوره تلفنی در زمینه ی بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
سلام و خسته نباشید به شما. دخترم ۱۹ سال سن داره و جدیدا متوجه شدم که سیگار میکشه و رفتارهای عجیبی ازش می بینم. شبها بیداره و خیلی از من تقاضای پول میکنه وقتی می گم برای چه کاری می خوای عصبی میشه و پرخاش می کنه. لطفا راهنمایی کنید
سلام و درود
خواهر ۳۵ ساله ای دارم که بسیار بی قرار هست و حدود ۷ سال اعتیاد به شیشه دارد. اصلا تمایل نداره و توهم زیادی داره. لطفا راهنمایی کنید چطور می تونم بهش کمک کنم. خیلی ممنونم