مهمترین داروهای اعتیاد آور
آنچه در این مقاله می خوانید :
مهمترین داروهای اعتیاد
فرایند اعتیاد و وابستگی
لیست داروهای اعتیادآور
داروهای آرامبخش
داروهای ضد اضطراب
داروهای محرک
داروهای تغییر دهنده ادراکات
داروهای روان درمانی
داروهای مسکن
درباره کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین داروهای اعتیاد آور کدامند و چگونه میتوان برای درمان اعتیاد به آنها اقدام نمود؟ برای جلوگیری از اعتیاد به انواع داروهای اعتیاد آور چه باید کرد و به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ لیست داروهای اعتیادآور کدام است و چگونه باید آن را تهیه نمود؟ با گسترش علم پزشکی و پیدایش انواع داروها در دنیای پزشکی، مصرف داروهای مخدر و اعتیادآور گسترش چشمگیری پیدا کرده است. افراد بسیاری در دنیا از داروهای مختلف برای مشکلات خود استفاده میکنند که در برخی اوقات به صورت کاملاً خودسرانه برای مصرف آنها اقدام میکنند. همین موضوع باعث گسترش اعتیاد به انواع داروها شده است و مصرف داروهای اعتیادآور را به شکل پیچیدهای گسترش داده است.
اما باید بدانیم که انواع داروهای اعتیاد آور میتوانند باعث بروز اعتیاد و وابستگی شدید جسمی و روانی در افراد شده که برای ترک اعتیاد آنها لازم است تا از کمکهای تخصصی روانشناختی علاوه بر درمانهای جسمی استفاده شود. ما در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ سعی کردهایم تا اطلاعات جامعی را در رابطه با انواع داروهای اعتیاد آور را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهیم. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
مهمترین داروهای اعتیاد آور
همانطور که میدانیم مواد اعتیاد آور به دستهای از داروها و مواد اطلاق میشود که از طرق مختلف شیمیایی یا گیاهی به دست میآیند. در حقیقت افراد با استفاده از این داروها دچار وابستگی شدید جسمی یا ذهنی و روانی میگردند. استفاده از این داروها میتواند در سیستم عصبی و روانی فرد تغییرات مختلفی را ایجاد کرده و بر روی خلق و خو و رفتار و واکنشهای او تاثیر مستقیم ایجاد نماید. مواد اعتیاد آور به اشکال مختلف مانند خوراکی، دودی و یا تزریقی مورد استعمال قرار میگیرند اما، عموماً از انواع داروهای اعتیادآور برای کاهش دردها و ترک اعتیاد و حتی تسکین دردهای جسمی و فیزیکی استفاده می گردد. متاسفانه همین موضوع باعث میشود تا افراد پس از مصرف داروهای اعتیادآور، نیاز روانی شدیدی به مواد یا دارو پیدا کرده و به مصرف خود ادامه دهند که در دراز مدت باعث بروز وابستگی شدید جسمی و روانی در فرد میگردد.
فرایند اعتیاد و وابستگی به انواع داروهای اعتیاد آور
همانطور که در مقاله بیماری اعتیاد توضیح داده شد، اعتیاد یک بیماری چند وجهی است که به صورت تدریجی و به آهستگی باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد در افراد میگردد. بسیاری از افراد مراحل ایجاد اعتیاد را به صورت چند مرحلهای تجربه کرده که در ابتدا به صورت تفننی و از سر کنجکاوی اقدام به مصرف میکنند. اما پس از تکرار مصرف و تجربه لذت و احساسات خوشایند و سرخوشی، فرد به آهستگی در اعتیاد فرو رفته و به آهستگی مراحل اعتیاد و وابستگی را تجربه میکند. در حقیقت، هنگامی که فرد با آثار نامطلوب اعتیاد روبرو میشود، متوجه می شود که دچار اعتیاد شده و کار از کار گذشته است.
لیست داروهای اعتیادآور
همانطور که مطلع هستید، داروها و مواد اعتیادآور دارای دستهبندیهای مختلفی بوده که هر کدام بر یک بخش از سیستم عصبی و روانی افراد تاثیر میگذارند. بطور کلی، داروها بر اساس تاثیراتی که بر سیستم عصبی و رفتاری افراد می گذارند، طبقهبندی میشوند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
- داروهای آرامبخش
- داروهای محرک و برانگیزاننده
- داروهای تغییر ادراکات
- داروهای روانگردان
- داروهای مسکن
توجه فرمایید که هر کدام از این دسته ها دارای تاثیرات متفاوتی میباشند، زیرا هر دارویی بر یک بخش از مغز تاثیر گذاشته که در نتیجه آن تغییرات رفتاری، خلق و خو و احساسات اتفاق می افتد. در ادامه به تشریح و توضیح هر کدام از این داروها خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات بیشتر آنها آشنا کنیم.
۱- داروهای آرامبخش؛ داروهای اعتیاد آور
همانطور که میدانیم این دسته از داروهای اعتیاد آور، حالت آرام بخشی در افراد ایجاد میکنند و از مهمترین تاثیرات آنها میتوان به مشکل تعادل در راه رفتن، تکلم، کاهش هوشیاری، اغما و حتی مرگ نیز اشاره کرد. افرادی که از این داروها استفاده میکنند عموماً خواستار آرامش و مقابله با اضطراب خود هستند. در همین رابطه باید بدانیم که افرادی که دچار اضطراب و نا آرامی هستند باید با دریافت مشاوره روانشناسی برای حل مشکل خود اقدام کنند و از مصرف داروهای آرامبخش به شدت خودداری کنند. ما در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ به شما کمک میکنیم تا با استفاده از متدهای درمانی روانشناختی، روان درمانی و روانکاوی به حل مشکلات روحی و روانی خود پرداخته تا بتوانید به یک زندگی آرام و بدون دغدغه دسترسی پیدا کنید.
۲- داروهای ضد اضطراب
داروهایی که به نام بنزودیازپین ها معروف هستند، جز داروهای اعتیاد آور محسوب میشوند که برای درمان اختلالات اضطرابی و اختلالات خواب مورد استفاده قرار میگیرند. این داروها گاهاً در درمان برخی اختلالات اضطرابی توسط پزشک تجویز میشوند، اما باید بدانیم که از این دارو برای طولانی مدت و درمان بیخوابی نمیتوان استفاده کرد، زیرا میتواند باعث آسیب های مختلف عصبی و روانی در افراد شود. به طور کلی، بنزودیازپین ها برای درمان اختلالات خواب و بیخوابی افراد مورد استفاده قرار میگیرند و پزشکان برای تنظیم خلق و خو و همچنین کنترل خواب افراد از آن استفاده کرده و به بیماران خود تجویز میکنند.
باید توجه داشت که هرچه این داروها از میزان تاثیرگذاری بیشتری برخوردار باشند، بیشتر میتوانند باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد در افراد شوند. بر همین اساس، هرگز نباید بدون تجویز پزشک و بدون نظارت او برای مصرف داروهای بنزودیازبین استفاده شود زیرا میتواند به شدت باعث بروز اعتیاد وابستگی و اختلالات روانی در افراد شود.
۳- داروهای محرک؛ داروهای اعتیاد آور
یکی دیگر از دسته داروهایی که بر سیستم اعصاب مرکزی تاثیر گذاشته و باعث تغییر حالت و تحریک پذیری در افراد میشوند، داروهای محرک میباشند. مصرف این داروها میتواند باعث تحریک سیستمهای نورونی مغز شده و حس لذت و سرخوشی را در افراد ایجاد نماید. برخی از این مواد و داروها عبارتند از ریتالین، متامفتامین، کوکائین، نیکوتین و آمفتامین.
همانطور که در مقاله انواع مواد محرک توضیح داده شد، این دسته از داروها میتوانند بر روی سیستمهای نورونی و عصبی مغز تاثیر گذاشته و سیستم پاداش مغز تاثیر گذاشته و باعث ایجاد احساس لذت و سرخوشی در فرد گردند. افرادی که از این داروها و مواد محرک استفاده میکنند به سرعت تحت تاثیر آن قرار گرفته و سیستمهای عصبی و نورونی خود را دچار تغییراتی میکنند که به شدت به ماده مذکور وابستگی پیدا کرده و فرد از لحاظ روانی دچار اعتیاد میگردد.
۴- داروهای تغییر دهنده ادراکات
داروها و موادی که باعث تغییر حالت در هوشیاری فرد میگردند را اصطلاحا روانگردان میگویند. بر همین اساس، از مهمترین مواد روانگردان میتوان به ماری جوانا، حشیش و گل اشاره کرد. این دسته از مواد اعتیادآور و روانگردان دارای مواد شیمیایی هستند که باعث تغییرات عمیق در هوشیاری فرد می گردد. از سوی دیگر، داروهایی وجود دارند که باعث حالات توهم زایی در افراد شده و به آنها اصطلاحاً مواد توهم زا نیز اطلاق میشود. برخی از مهمترین آنها عبارتند از ال اس دی، pcp یا قارچها، سیلوسابین و دی متیل تریپتامین. مصرف این مواد توهم زا باعث افزایش اشتها و حملههای آسم میشود. علاوه بر این، این مواد باعث تغییر ادراکات دیداری و شنیداری در فرد شده که توهمهای دیداری و شنیداری را موجب میگردد.
۵- داروهای روان درمانی؛ داروهای اعتیاد آور
یکی دیگر از انواع داروهایی که توسط متخصصان، روانپزشکان و روان درمانگران برای بیماران مورد استفاده قرار میگیرد، داروهایی هستند که برای درمان اختلالات شخصیتی و روانی در افراد تجویز می شوند. برخی از این داروها عبارتند از داروهای ضد روان پریشی و داروهای ضد افسردگی. داروهای روان درمانی برای درمان نشانههای بیماری اسکیزوفرنی و اختلالات عاطفی دیگر مورد استفاده قرار میگیرند که در دو دسته اصلی روانپریشی و افسردگی طبقه بندی میشوند.
در رابطه با افرادی که دچار اختلالات روان پریشی هستند ممکن است طبق تشخیص روانپزشک از برخی از داروها که برای درمان اسکیزوفرنی هستند، استفاده شود. این داروها میتوانند باعث کاهش توهم و هذیان در افرادی که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند، شوند. از سوی دیگر، حالات آرامبخشی مثل بیخوابی، افسردگی، یبوست و بروز علائم اعتیادی دیگر در افراد میگردد. به همین دلیل، به هیچ وجه نمیتوان به صورت خودسرانه از این داروها استفاده کرد.
علاوه بر این، داروهایی که در درمان اختلال افسردگی تجویز می شوند نیز در این دسته قرار می گیرند. باید توجه داشت که هر کدام از این داروها میتوانند باعث بروز اعتیاد و وابستگی در افراد شده و در صورت قطع ناگهانی آن باعث بروز علائم ترک و سندروم محرومیت در فرد گردند. از سوی دیگر، داروهایی که باعث بروز وابستگی در افراد میشوند، در صورت مصرف خودسرانه و طولانی مدت میتوانند آسیبهای متعددی به افراد ایجاد نمایند که برخی از آنها عبارتند از :
- آنتی هیستامین
- ترفنادین
- سیپروهپتادین
- کلیماستین
- دکس کلر فنیرامین
۶- داروهای مسکن؛ داروهای اعتیاد آور
یکی دیگر از مهمترین داروهایی که میتوانند در دراز مدت باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد شوند، مسکنها میباشند. این مواد از شایعترین داروهایی هستند که مهمترین آنها شامل افیونها و شبه افیونها میباشند. به مرور زمان برای درمان دردهای متوسط تا شدید مورد استفاده قرار میگیرند، این داروها معمولاً در موادی مانند مرفین، ترامادول، کدئین و متادون به وفور یافت میشوند و میتوانند باعث ایجاد اعتیاد و وابستگی شدید در افراد گردند. افرادی که به صورت خودسرانه از این داروها استفاده میکنند به شدت دچار وابستگی شده و برای درمان و قطع مصرف آن نیاز به کمکهای تخصصی روان درمانی و روانشناختی مانند روانکاوی و روان درمانی اعتیاد دارند.
درباره کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ
مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ یکی از مراکز معتبر در زمینه ترک اعتیاد می باشد که با سالها تجربه در این زمینه آمادگی ارائه خدمات به شما همراهان ارجمند را دارد. این مرکز درمانی با همکاری مراکز ترک اعتیاد در کشور و در شهرهای مختلف مانند تهران، کرج، شهریار، اهواز، شیراز، دزفول، آبادان و سایر نقاط کشور و با همکاری کمپ ترک اعتیاد بانوان به صورت جداگانه آماده ارائه خدمات میباشد. ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور آماده هستیم تا با همکاری بهترین مراکز درمان اعتیاد به شما و عزیزانتان خدمات درمان و مشاوره روانشناسی و ترک اعتیاد را ارائه خواهیم داد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز درمان اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ، لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …