مدیریت استرس
آنچه در این مقاله می خوانید :
اهمیت مدیریت استرس
منبع استرس را شناسایی کنید
مدیریت استرس را تمرین کنید
از استرس های غیرضروری جلوگیری کنید
ارتباط خود را با دیگران حفظ کنید
کمک به دیگران
داشتن تفریح و آرامش
زمان خود را مدیریت کنید
تعادل خود را برای داشتن زندگی سالم حفظ کنید
بیاموزید که در لحظه مدیریت استرس داشته باشید
کمپ ترک اعتیاد اهواز، مرکز ترک اعتیاد اهواز : بهترین روش مدیریت استرس چیست و چگونه میتوان از آن استفاده کرد؟ بهترین روش های مقابله با استرس مزمن کدامند و برای استفاده از آنها چه باید کرد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با ارائه اطلاعات دقیقی در رابطه با موضوع استرس و همچنین روشهای مدیریت استرس کمک کرده تا مطالبی را که در این زمینه می تواند به شما کمک نماید را در اختیارتان قرار دهد. اگر تمایل دارید در مورد استرس و درمان اختلالات اضطرابی دیگر و راههای مقابله با آن بیشتر بیاموزید لطفاً این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.
استرس چیست و چرا باید در مورد آن بیاموزیم؟
اگرچه به نظر میرسد که استرس یک موضوع دائمی در زندگی افراد است و به دلیل دلایل مختلف به شکلی دائمی در زندگی افراد حضور دارد، اما نکته حائز اهمیت این است که روشهایی وجود دارند که میتوانند از فشار و ایجاد بیشتر آن در زندگی جلوگیری کرده و به نوعی کاهش دهند. در این نوشتار سعی شده تا با روش های مدیریت استرس و کاهش آن آشنا شده و بیاموزیم که چطور می توان با اضطراب ناشی از آن روبرو شویم.
اهمیت مدیریت استرس
اگر شما جزو افرادی هستید که با استرس زیادی در طی روز روبرو هستید باید بدانید که سلامتی شما در معرض خطر قرار دارد. در حقیقت استرس باعث ایجاد اختلال در تعادل عاطفی و همچنین سلامت جسمی و روانی افراد و مصرف داروهای ضد اضطراب می گردد. استرس میتواند توانایی شما برای داشتن تفکر واضح و همچنین افزایش عملکرد و لذت بردن از زندگی را محدود نماید. حتی در بسیاری از اوقات به نظر میرسد که هیچ کاری در مورد استرس نمی توان انجام داد و مانند یک پدیده غیر قابل توقف در زندگی ما عمل میکند.
گاهی اوقات اینطور به نظر می رسد که استرس به دلیل مسئولیت های شغلی و خانوادگی جزئی از زندگی ما خواهد بود و به عنوان یک موضوع طاقت فرسا و فرساینده باید آن را بپذیریم اما نکته حائز اهمیت آن است که شما می توانید با استفاده از متدهای استاندارد مدیریت استرس را بیاموزید و آن را کاهش دهید و به سطحی برسانید که نتواند به شما آسیب جدی وارد نماید. مقابله با استرس مزمن به شما کمک میکند که فشار روانی را در زندگی خود کاهش داده و بتوانید زندگی شادتر، سالم تر و سازنده تری را تجربه نمایید.
مهمترین هدف زندگی
در زندگی داشتن تعادل بیشتر و همچنین انرژی کافی برای ایجاد روابط کاری و عاطفی و همچنین آرامش بیشتر و تفریح است اما آنچه که با داشتن استرس و اضطراب ناسالم اتفاق میافتد این است که انعطاف پذیری ما برای تحمل فشارها در زندگی و کاستی پاسخگویی به چالش ها کاهش خواهد یافت. با کاهش استرس میتوان جلوی اختلالات ناخواسته مانند اعتیاد به غذا در زندگی را گرفت و از هدر رفتن انرژی و زمان مفید جلوگیری به عمل آورد. در ادامه این نوشته سعی شده تا مهمترین روش های مدیریت استرس را با شما همراهان ارجمند در میان بگذاریم که مهمترین آنها عبارتند از :
- منبع استرس را شناسایی کنید
- مدیریت استرس را تمرین کنید
- به حرکت ادامه دهید
- ارتباط خود با دیگران ادامه دهید
- برای تفریح و آرامش وقت بگذارید
- زمان خود را مدیریت کنید
- سبک سالم زندگی را حفظ کنید
- در لحظه بر روی استرس خود کار کنید
همانطور که توضیح داده شد اینها مهمترین روشهای مدیریت استرس مزمن هستند که برای داشتن یک زندگی شاد باید آنها را به اجرا در آورده و برای پیاده سازی آن ها در زندگی خود اقدام کنید.
۱. منبع استرس را شناسایی کنید
مدیریت استرس با شناسایی عواملی که باعث ایجاد استرس در زندگی شما می شوند آغاز می گردد. شاید در نگاه اول این موضوع آسان نباشد اما شناسایی عواملی که باعث ایجاد استرس در زندگی شما می شوند کار چندان سختی نیست. عواملی که میتوانند باعث ایجاد استرس در زندگی افراد شوند میتوانند متفاوت باشند، اما برخی از مهمترین آنها شامل:
- موقعیت های شغلی و اجتماعی
- تغییرات مهم در زندگی
- گرفتن تصمیمات مهم
- مهاجرت به کشورهای دیگر
- طلاق یا ازدواج
- تغییر و تحولات مهم اجتماعی یا عاطفی
اما اینها همه منابع ایجاد استرس در زندگی افراد نیستند و برای مشخص نمودن منابع استرس مزمن ممکن است دقت عمل بیشتری نیاز باشد. در حقیقت چگونگی افکار، احساسات و یا رفتارهای شخص در اثر منابع ایجاد استرس می تواند متغیر باشد. در بسیاری از اوقات نگرانیهای ما بیشتر ذهنی هستند و در حیطه احساس و افکار ما وجود دارند و نه در واقعیت وجودی زندگی. در چنین حالتی افراد درگیر استرس های فکری و روانی می شوند تا واقعیت مشکلات در طی روز. بنابراین برای مدیریت استرس مهم است که برای شناسایی منابع واقعی استرس که به صورت عینی در زندگی وجود دارند اقدام شود اما برای این کار لازم است تا سوالات خاصی را از خود بپرسید که مهمترین آنها عبارتند از :
- آیا به استرس به عنوان یک موضوع موقتی نگاه می کنید؟
- آیا استرس را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از زندگی کاری و خانوادگی خود تعریف می کنید؟
- دلیل استرس خود را رفتار دیگران و حوادث خارج از خود می دانید؟
در رابطه با مدیریت استرس باید عنوان شود تا زمانی که فرد واقعیت وجودی مشکلات را با شناخت احساسات خود را نپذیرد و دلیل آن را بیرون از خود جستجو کند، مقابله با استرس مزمن امری غیر ممکن خواهد بود.
۲. ایجاد یک مجله مدیریت استرس
ایجاد یک مجله استرس می تواند به شما در شناسایی عوامل استرس زا و مدیریت استرس کمک کرده و به شما در نحوه برخورد با آنها و همچنین نظم بخشیدن به اجزاء به هم ریخته زندگی که مرتبط با این عوامل هستند کمک نماید. هر بار که احساس استرس کردید این موضوع را در مجله خود ثبت کنید، پس از آن می توانید یک گزارش روزانه احساسی از استرسهای خود که دارای الگو و مضامین مشترک هستند به دست آورید. به این ترتیب شما میتوانید به این شکل عمل کنید :
- چه چیزی باعث استرس در من شده است
- از نظر جسمی و احساسی چه احساسی داشتهام
- چگونه پاسخ داده ام
- چه کاری برای بهتر شدن آن احساس انجام دادهام
۳. مدیریت استرس را تمرین کنید
می توان گفت که استرس پاسخ خودکار از طرف سیستم عصبی شما می باشد که در بعضی مواقع بر اثر عوامل استرس زای مشخصی به وجود میآید که البته قابل پیشبینی نیز می باشند. رفت و آمدهای شما برای کار یا موقعیتهای اجتماعی، ملاقات با رئیس خود یا اجتماعات خانوادگی می توانند به عنوان عوامل استرس زا قابل پیشبینی باشند. در چنین مواردی شما می توانید واکنش خود را به استرس مدیریت کرده و آن را تغییر دهید. در هنگام تصمیم گیری برای انتخاب یک گزینه در هر سناریو میتوان به چهار راهکار فکر کرد که مهم ترین آنها عبارتند از :
- اجتناب
- تغییر
- سازگاری
- پذیرش
۴. از استرس های غیرضروری جلوگیری کنید
در بسیاری از اوقات ما مجبور هستیم با یک وضعیت استرسزا مجبور روبرو شویم، اما ممکن است تعداد زیادی از عوامل استرس زا را بتوانیم از زندگی خود حذف کنیم، زیرا در بسیاری از مواقع موضوعاتی که باعث ایجاد استرس در ما میشوند کاملاً غیر ضروری هستند و ما با نادیده گرفتن و اجتناب کردن از این عوامل با روش استاندارد درمانی مانند درمان شناختی رفتاری می توانیم میزان استرس خود را کاهش دهیم.
در چنین مواردی باید برای مدیریت استرس بیاموزیم که چگونه نه بگوییم. در همین رابطه باید محدودیت های خود را بشناسیم و به آنها پایبند بمانیم. در بسیاری از اوقات در زندگی شخصی شغلی یا اجتماعی خود پذیرش موضوعات بیش از توانایی ما میتواند به عنوان یک عامل استرس زا در زندگی عمل کند. در چنین مواردی ما باید بتوانیم میان باید ها و نباید های زندگی خود تمایز قائل شده و در صورت امکان برای از بین بردن چنین عواملی نه بگوییم. از افرادی که برای شما ایجاد استرس میکنند باید حتماً اجتناب کنید. اگر کسی به طور مداوم در زندگی شما استرس ایجاد میکند از او دوری کنید و رابطه با او را خاتمه دهید.
کنترل محیط خود را در دست بگیرید و اگر اخبار شبانه شما را مضطرب می کند تلویزیون را خاموش کنید. اگر ترافیک شما را متشنج می کند مسیر خلوت را انتخاب کنید و اگر از حضور در مکان های شلوغ احساس ناخوشایندی دارید بهتر است از خرید آنلاین استفاده کنید. برای مدیریت استرس خود بهتر است مسئولیت ها و کارهای روزمره خود را تجزیه و تحلیل کرده و هر آنچه را که از ظرفیت کاری و توانایی شما خارج است و واقعاً ضروری نیست را از لیست کارهای روزانه خود حذف کنید.
۵. مدیریت استرس؛ وضعیت را بهتر کنید
اگر نمی توانید از یک موقعیت استرس زا جلوگیری کنید، سعی کنید آن را تغییر دهید که معمولاً این روش شامل تغییر روش برقراری ارتباط و عملکرد شخصی شما در زندگی روزمره می باشد. احساسات خود را به جای منجمد کردن ابراز کنید و اگر چیزی یا شخصی شما را اذیت میکند قاطعانه رفتار کنید و نگرانی های خود را به روش باز و محترمانه اعلام نمایید.
هنگامی که از شخصی ناراحت هستید اگر احساسات خود را ابراز نکنید، تبدیل به کینه، رنجش و استرس بیشتر در شما می شود در نتیجه لازم است تا به شکلی عاقلانه و منطقی احساسات خود را بیان کرده و از کسی که باید رفتار خود را تغییر دهد برای تغییر رفتارش از او درخواست کنید. برای کاهش و مدیریت استرس خود در زندگی به دنبال تعادل بین زندگی شغلی و خانوادگی و همچنین فعالیتهای اجتماعی و کارهای انفرادی باشید. مسئولیتهایی را که باعث خسارت روحی، روانی و عاطفی در شما می شوند را متوقف کرده و با موضوعات مهم زندگی جایگزین نمایید.
۶. برای سازگاری بیشتر با عوامل استرس زا عمل کنید
اگر نمی توانید عوامل استرس زا را تغییر دهید، برای مقابله با استرس مزمن خود بهتر است خودتان را تغییر دهید. در چنین حالتی تغییر در انتظارات و نگرش شخصی می تواند به شما در مدیریت شرایط استرس زا کمک کرده و حس کنترل خود را بازیابید. مشکلاتتان را دوباره بررسی کنید. نسبت به موقعیت های استرس زا، دیده خود را تغییر داده و نگرش جدیدی را در مورد آن ایجاد کنید. به طور مثال به ترافیک به عنوان فرصتی برای گوش دادن به موسیقی یا لذت بردن از وقت تنهایی نگاه کنید.
برای خود یک تصویر کلی از اتفاقات ایجاد کنید و از وضعیت های استرس زا چشمانداز هایی به وجود آورید که بتوانید از خود بپرسید که در طولانی مدت این موضوع چقدر اهمیت خواهد داشت؟ آیا ماه دیگر به همین اندازه مهم خواهد بود؟ آیا واقعا ارزش ناراحت شدن دارد؟ اگر جواب منفی است وقتی انرژی خود را در جای دیگر صرف نمایید. برای مدیریت استرس باید استانداردهای خود را تغییر داده و از نو آنها را تنظیم کنید. باید بدانید که کمال گرایی میتواند منبع اصلی استرس غیرقابل اجتناب باشد. در حقیقت با ایده آل گرایی مفرط خود را برای ناکامی آماده میکنید در نتیجه لازم است تا استانداردهای خود را تغییر داده و آنها را به شکل معقول در مورد خود و دیگران تعیین کنید و یاد بگیرید تا با داشته های خود خوشحال باشید.
در همین رابطه سپاسگزاری را تمرین کنید زیرا باعث کاهش استرس در زندگی شما می شود. در مورد چیزهایی که در زندگی خود دارید احساس قدرشناسی پیدا کنید. می توانید ویژگی های مثبت و هدایایی را که در زندگیتان دارید را شناسایی کنید و احساس سپاسگزاری عمیق نسبت به آنها پیدا بیابید. این استراتژی ساده می تواند به شما کمک کند تا استرس مزمن خود را مدیریت کنید.
۷. چیزهایی را که نمی توانید تغییر دهید بپذیرید
برخی از منابع و عوامل استرس زا در زندگی اجتناب ناپذیر هستند. به طور مثال مرگ عزیزان یا بیماریهای جدی یا رکود اقتصادی قابل پیشگیری نیستند. در چنین شرایطی بهترین راه برای کنار آمدن با استرس، پذیرش چیزها به همان صورتی که هست می باشد. پذیرش ممکن است دشوار باشد اما در طولانی مدت بسیار ساده تر از مقاومتی است که ما از لحاظ ذهنی با پدیده ها که البته یکی از مهمترین عوامل ایجاد استرس در وجودمان میباشد. یکی دیگر از موضوعاتی که می تواند در مدیریت استرس به ما کمک کند این است که دست از تلاش برای کنترل موضوعات غیر قابل کنترل برداریم. به طور مثال ما کنترلی بر روی رفتار دیگران نداریم و به جای اینکه به آنها فشار بیاوریم بهتر است تا بیاموزیم که واکنش خود را نسبت به مشکلات تغییر دهیم.
از طرف دیگر ایجاد دیدگاه های وارونه نسبت به چالش های موجود در زندگی می تواند مشکلات و چالش ها را به عنوان فرصت هایی برای رشد شخصی در ما ایجاد کند. اگر انتخاب های اشتباهی را در زندگی خود داشته ایم که باعث ایجاد وضعیت های استرس زا برای ما شده اند بهتر است بر روی آنها تعمل کنیم و از آنها درس بگیریم تا در آینده بتوانیم از این تجربیات به خوبی استفاده نماییم. آموختن را بیاموزید و این موضوع که ما در جهانی ناقص زندگی میکنیم و مردم دائماً ممکن است اشتباه کنند، می تواند به ما در پذیرش واقعیت زندگی کمک کرده و عصبانیت ها و رنجش ها را از ما دور سازد و این خود بخش مهمی از دور کردن انرژی های منفی در زندگی شخصی ما می باشد.
۸. اشتراک احساسات
اشتراک و تقویت احساسات با افراد قابل اعتماد یکی دیگر از متدهای مهم مدیریت استرس می باشد که می تواند شرایط استرس زا را برای ما تغییر داده و به ما کمک کند تا با همفکری و مشارکت با یک دوست قابل اعتماد یا یک درمانگر بر مشکلات عوامل استرسزا فائق آییم.
۹. مدیریت استرس؛ حرکت کنید
وقتی استرس دارید آخرین کاری که دوست دارید انجام دهید بلندشدن و انجام ورزش است. اما نکته مهم در همین رابطه این است که همیشه فعالیت های بدنی می توانند تسکین دهنده استرس باشند و نیازی نیست که شما حتماً یک ورزشکار حرفهای باشید یا ساعت ها در ورزشگاه حضور داشته باشید تا از مزایای آن بهره مند شوید. با ورزش کردن اندورفین در خون شما آزاد میشود و میتواند احساس خوبی را در شما ایجاد نماید. همچنین انجام فعالیت های بدنی می تواند باعث تغییر جهت ذهنی شما از نگرانی های روزمره باشد. اگر در طی روز بتوانید ۳۰ دقیقه به طور منظم ورزش کنید و به تدریج سطح اندام خود را بهبود بخشید می توانید روند مناسبی برای مدیریت استرس خود را ایجاد نمایید. در اینجا به چند روش آسان برای گنجاندن ورزش در برنامه روزانه را به شما پیشنهاد می کنیم :
- گوش دادن به موسیقی و رقصیدن
- به پیاده روی بروید
- برای خرید از فروشگاه مواد غذایی دوچرخه سواری کنید
- به جای آسانسور از پله ها استفاده نمایید
- با یک شریک ورزشی و تمرینی ورزش کنید
- با کودکان خود بازی کنید یا بازیهای ویدئویی مبتنی بر فعالیت بدنی را انجام دهید
۱- ورزش ریتمیک آگاهانه
در حالی که تقریباً هر نوع فعالیت بدنی می تواند باعث از بین بردن تنش و استرس و همچنین مدیریت استرس باشد، فعالیت های موضوعی میتوانند تاثیر بیشتری را از خود نشان دهند. پیاده روی، دویدن، شنا، رقص، دوچرخه سواری و ورزش های ایروبیک می توانند از این نمونه ها باشند. برای ورزش لازم است تا مطمئن شوید نوع ورزش و فعالیت بدنی را که انتخاب می کنید مورد پسند و علاقه تان باشد و از آن لذت ببرید زیرا احتمال پایبندی شما به آن بیشتر خواهد شد.
ورزش آگاهانه یکی دیگر از تکنیک هایی است که می تواند به شما در رسیدن به آرامش و مدیریت استرس کمک نماید. بدین معنا که در هنگام ورزش نسبت به حرکات جسمی و احساسی خود آگاه باشید و تنفس خود را با حرکات متمرکز انجام دهید. می توانید احساس خود را از برخورد با هوای تازه و نور خورشید بر روی پوستتان تجربه کنید که این باعث میشود ذهن آگاهی در شما به وجود آمده و چرخه افکار منفی که باعث ایجاد فشار روانی برای شما شده است از بین برود.
۲- ارتباط خود را با دیگران حفظ کنید
از آنجا که انسان یک موجود اجتماعی است و کیفیت روابط ما با افراد دیگر می تواند باعث ایجاد احساس امنیت و آرامش در ما گردد. احساس تعامل رودررو با عزیزان و اطرافیان ما که میتوانند در ایجاد احساسات خوب شوند، می تواند آبشار هورمونی را در ما ایجاد کرده و ذهن و فیزیک ما را از جنگ و گریزها خارج نماید. در حقیقت داشتن روابط انسانی مناسب و آرامش بخش مانند یک مسکن طبیعی برای مدیریت استرس عمل میکند و سیستم پاداش را در ما فعال کرده و افسردگی و اضطراب را در ما از بین میبرد. موضوع مهم برای داشتن ارتباط منظم و حضوری با خانواده و دوستان یکی از روشهای مقابله با استرس مزمن است.
به خاطر داشته باشید که افرادی که با آنها در ارتباط هستید نمی توانند استرس شما را برطرف کنند و نکته قابل اهمیت در این است که آنها باید شنوندگان خوبی باشند. در این بین شما با مشارکت کردن احساسات آزاردهنده خود با آنها می توانید فشار روانی را تخلیه کرده و احساس آرامش بیشتری کنید. آنچه حائز اهمیت است این است که ما بتوانیم با استفاده از روابط دوستانه و صمیمانه خود و با مشارکت کردن احساسات آزاردهنده خود با افراد قابل اعتماد از مسائل استرسزای زندگی خود دوری گزینیم و فشار روانی را در خود کاهش دهیم.
۳- مدیریت استرس؛ کمک به دیگران
در این بین برخی اوقات لازم است تا ما نقش کمک کننده را ایفا نمائیم زیرا این روش میتواند به طور مناسبی برای کاهش استرس و فشار روانی کمک کننده باشد. در این بین برخی از مهم ترین کارهایی که میتوانیم انجام دهیم عبارتند از :
- ایجاد ارتباط با یک همکار صمیمی
- کمک داوطلبانه به شخصی دیگر
- صرف ناهار یا قهوه با یک دوست خوب
- داشتن ارتباط منظم با یک دوست صمیمی
- همراهی یک دوست در سینما یا کنسرت
- ارتباط با یک دوست قدیمی
- داشتن یک دو سطح و حریف تمرینی برای پیاده روی
- برنامه ریزی برای یک شام هفتگی
- شرکت در یک کلاس باشگاه
- داشتن یک ارتباط صمیمی با یک معلم روحانی یا مربی ورزشی
۴- مدیریت استرس؛ داشتن تفریح و آرامش
یکی از موضوعات استرس زا در زندگی ما این است که وقت کافی برای خود نمی گذاریم و بیشتر زمان خود را صرف کار و مسئولیت های اجتماعی میکنیم و وجود خود را فراموش می کنیم. در این بین مهم است تا به طور منظم برای تفریح و استراحت سالم برای موفقیت در زندگی وقت اختصاص دهیم و برای مدیریت استرس وقت کافی ایجاد نماییم. داشتن اوقات فراغت و زمان استراحت و آرامش در برنامه روزانه و هفتگی می تواند باعث شود که از فشارهای روانی، مسئولیتهای زندگی و اجتماعی کاسته شود و با تمرکز بیشتری به زندگی خود ادامه دهیم.
سعی کنید در طی روز کاری را که از آن لذت می برید انجام دهید و اوقات فراغت خود را با فعالیتهای فرحبخش مانند نواختن موسیقی یا دوچرخهسواری و ورزشهای سبک دیگر سپری کنید. به طور دائم حس شوخ طبعی خود را حفظ کنید و اجازه ندهید که خندیدن در زندگی شما کمرنگ شود و در این بین عمل خندیدن به چند روش به بدن شما کمک می کند تا با استرس مقابله کرده و آن را مدیریت نمایید. استفاده از تکنیک های آرامش بخش مانند یوگا، مدیتیشن و نفس عمیق می تواند پاسخ مناسبی را در بدن شما ایجاد نماید. حالتی از استراحت که مخالف با جنگیدن و فشار روانی می باشد می تواند به شما کمک نماید تا رفتار موفقی در مدیریت استرس خود داشته باشید.
۵- زمان خود را مدیریت کنید
مدیریت ضعیف زمان میتواند باعث ایجاد استرس در افراد گردد. داشتن آرامش و حفظ تمرکز در طی روز و در طی مسئولیت های اجتماعی یکی از 7 اصل موفقیت در زندگی است و می تواند بسیار کمک کننده باشد و به شما کمک می کند تا با معاشرت و خواب کافی از فشارهای روانی خود بکاهید. در رتبطه با مدیریت استرس مهم است که خود را بیش از حد متعهد نکنید و از برنامهریزیهای پشت سر هم و کارهایی که به تلاش زیادی نیاز دارند اجتناب کنید اما باید بدانید که بخشی از وقت خود را صرف آرامش و اوقات فراغت خود کنید.
در این بین میتوانید وظایف خود را اولویت بندی کرده و لیستی از آنها به ترتیب اهمیت شان ایجاد نمایید.آنهاییکه دارای اولویت بالایی هستند را به موقع انجام داده و از استرس بی مورد دور بمانید و در بقیه روز احساس خوشایند تری را تجربه نمایید. نکته مهم در رابطه با تفویض مسئولیت آن است که لازم نیست همه کارها را خودتان انجام دهید بلکه میتوانیم از افراد دیگر که در مسئولیت ها با شما شریک هستند کمک بگیرید که هیچ وقت برای انجام کارها خود را تحت فشار نگذارید زیرا این موضوع می تواند استرس زیادی را در برای شما ایجاد نماید.
۶- تعادل خود را برای داشتن زندگی سالم حفظ کنید
علاوه بر ورزش، گزینههای دیگری برای داشتن یک زندگی سالم و مدیریت استرس وجود دارد که میتواند باعث افزایش سطح انرژی در زندگی شما شود. رژیم غذایی سالم یکی دیگر از چیزهایی است که باید آن را در طی زندگی خود رعایت کنید. روز خود را از زود شروع کنید و در خوردن صبحانه تردید نکنید و با وعده های غذایی مغذی و متعادل در طی روز انرژی لازم برای ذهن و بدن خود را فراهم آورید. از طرف دیگر کافئین و شکر را کاهش دهید. زیرا کافئین و شکر میتوانند باعث از بین رفتن روحیه و انرژی شما گردند. با کاهش میزان قهوه، نوشابه، شکلات و میان وعده های قندی دیگر در رژیم غذایی احساس آرامش بیشتری خواهید کرد و خواب بهتری را تجربه خواهید نمود.
از طرف دیگر مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر می تواند آسیب های جدی را به شما و سلامت تان وارد آورد. مصرف داروهای مخدر و الکل باعث ایجاد استرس برای شما می گردد. در نتیجه برای داشتن آرامش بیشتر و دوری از استرس و اضطراب های بی مورد باید از مصرف این مواد خودداری کنید و ذهن خود را روشن نگه دارید. یکی دیگر از مواردی که می تواند به شما کمک کند داشتن خواب کافی است زیرا ذهن و بدن شما در نتیجه احساس خستگی دچار استرس های شدید شده و باعث می شود که تفکر منطقی در شما کاهش یابد و احساسات آزاردهنده و فشارهای روانی دیگر در شما ایجاد گردد.
در لحظه مدیریت استرس داشته باشید
هنگامی که در لحظات پر تنش در محل کار و یا زندگی اجتماعی و خانوادگی خود قرار گیرد به روشی برای کنترل سطح استرس خود نیاز دارید. این همان جایی است که شما باید بیاموزید در لحظه از 7 روش تمرکز استفاده کرده و استرس خود را کاهش دهید. در حقیقت سریع ترین راه برای مدیریت استرس، نفس عمیق کشیدن و استفاده از حواس درونی خود است. در این بین استفاده از حواس پنجگانه می تواند روشی برای کنترل سطح استرس باشد.
به عنوان مثال با مشاهده یک عکس مورد علاقه، بوییدن یک رایحه خاص و گوش دادن به موسیقی مورد علاقه و یا در آغوش کشیدن یک حیوان خانگی می توانید به سرعت آرام شوید و تمرکز خود را حفظ نمایید. در این بین، تجربیات شخصی شما میتواند راهی سریع برای مدیریت استرس شما باشد. آزمایش تجربیات منحصر به فرد برای شما نتایج مثبتی را به همراه خواهد داشت.
سوالات متداول
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”۱. آیا برای مدیریت استرس به اطلاعات خاصی نیاز است؟” answer-0=”به طور حتم بله. به طور کلی برای مدیریت احساسات، نیاز به آموزش های تخصصی و استفاده از تکنیک های روانشناختی وجود دارد. افراد موفق به خوبی در این زمینه و مدیریت حالات و عواطف درونی خود آموزش می بینند.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”۲. برای یادگیری تکنیک های مدیریت احساسات و عواطف چه باید کرد؟” answer-1=”استفاده از تکنیک های روانشناختی و شرکت در کارگاههای روانشناسی توسط متخصصین مرکز روانشناسی اهواز کمپ می توانید به سادگی با بهترین و کارآمد ترین روشهای خود مدیریتی آشنا شده و در زندگی شخصی و اجتماعیتان رشد و پیشرفت کنید.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ، لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …