ماده مخدر مرفین
آنچه در این مقاله می خوانید :
ماده مخدر مرفین چیست؟
نحوه صحیح استفاده از مرفین
موارد منع مصرف ماده مخدر مرفین
عوارض جدی مرفین
تداخل دارویی
علائم مهم و خطرناک مصرف مرفین
الکل و مرفین
استفاده دیگران از مرفین
مصرف مورفین و دوران بارداری
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : در مقاله پیش رو کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با ارائه اطلاعاتی دقیق سعی دارد تا در مورد ماده مخدر مورفین و اعتیاد به این ماده مخدر و افیونی در راه پیشگیری از مصرف آن و اعتیاد به مرفین به شما همراهان ارجمند کمکی هرچند کوچک نماید. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفا تا انتهای نوشتار ما را همراهی بفرمایید.
ماده مخدر مرفین چیست؟
مرفین یک ماده مخدر است که از آن برای تسکین دردهای فیزیکی متوسط استفاده می شود. از این دارو که به صورت قرص، کپسول و به شکل مایع وجود دارد، به دلیل تاثیرات طولانی مدت آن برای تسکین دردهای شدید نیز استفاده می شود. نکته مهم در رابطه با استفاده و تجویز ماده مخدر مرفین این است که از این ماده مخدر نباید برای درد هایی که به وسیلۀ مسکن های دیگر قابل درمان است استفاده شود. این دارو در طبقه ای از داروها و مسکن های افیونی قرار می گیرد که با تغییر نحوه پاسخ مغز و سیستم عصبی به درد عمل می کند.
نحوه صحیح استفاده از مرفین
ماده مخدر مرفین به اشکال مختلفی وجود دارد و می تواند مانند یک محلول، قرص و یا کپسول مورد استفاده قرار گیرد. هنگامی که پزشک تشخیص می دهد که از این دارو استفاده کنند معمولاً هر چهار ساعت برای تسکین دردها از آن استفاده می کند اما به صورت ۸ ساعت هم ممکن است از این دارو استفاده شود. قرصها و کپسولها با دوز بالاتر معمولاً هر ۱۲ ساعت یک بار مورد استفاده قرار می گیرند و البته نحوه استفاده از این دارو بسته به تشخیص پزشک انجام می پذیرد. نکته مهم این است که هرگز نسخه پزشکی از این دارو نباید استفاده شود زیرا به شدت اعتیاد آور است.
موارد منع مصرف ماده مخدر مرفین
ماده مخدر مرفین یکی از داروهای مخدر و به شدت اعتیاد آور است و اگر از آن به صورت طولانی مدت استفاده شود می تواند فرد را به شدت درگیر اعتیاد نمایند. از این داروی مخدر باید دقیقا بر اساس نسخه پزشک و تجویز او استفاده کرد و اگر فرد بیشتر از مقدار تجویز شده استفاده نماید و یا حتی به روشی متفاوت از آنچه پزشک معالج او سفارش کرده مصرف نماید می تواند برای شخص بسیار مشکل ساز گردد. یکی دیگر از نکاتی که باید قبل از مصرف مورفین مورد توجه قرار گیرد و با پزشک حتماً در میان گذاشته شود این است که فرد زمینه های اعتیاد به مواد مخدر و یا اعتیاد به الکل نداشته باشد.
پزشک در هنگام تجویز این دارو باید از اطلاعات کامل بیمار مطلع باشد که آیا فرد دچار افسردگی یا بیماریهای روانی دیگر بوده است یا خیر. اگر این اطلاعات در اختیار پزشک گذاشته نشود ممکن است فرد را دچار اعتیاد های شدید به ماده مرفین نماید. اگر فکر میکنید اعتیاد به مواد افیونی پیدا کرده اید می توانید با شماره های تماس مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ تماس حاصل فرمایید.
عوارض جدی ماده مخدر مرفین
ماده مخدر مرفین می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی و تهدید کننده حیات و تنفس س گردد. بخصوص اگر در ۷۲ ساعت اولیه از ماده مرفین استفاده کرده اید ممکن است دوز زیادی را به دلیل طولانی بودن اثر مورفین دریافت کرده باشید. در این هنگام لازم است که فرد با پزشک خود در تماس باشد و تحت نظارت او به داروی خود ادامه دهد. در همین رابطه پزشک برای کنترل درد فرد و کاهش خطر ابتلا به مشکلات تنفسی حاد، دوز مصرف مرفین فرد را با دقت تنظیم میکند. اگر فرد دارای مشکلات تنفسی و یا آسم باشد بهتر است این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهد تاو به شما مورفین تجویز نکند.
اگر فردی بیماری های ریوی مانند انسداد مزمن ریوی ایا برونشیت مزمن و آمفیزم داشته باشد باید آنها را حتماً با پزشک خود درمیان بگذارد. مصرف ماده مخدر مرفین می تواند مشکلات ریوی را تشدید کرده و فرد را در در شرایط سخت و دشواری قرار دارد. اگر شخصی هر یک از علائم گفته شده را پس از مصرف مرفین داشته باشد باید سریعاً موضوع را با پزشک خود در میان بگذارد.
تداخل دارویی با مرفین
مرفین می تواند به سرعت با داروهای دیگر که فرد مصرف کند تداخل ایجاد نماید و مشکلات تنفسی جدی برای فرد ایجاد نماید و خطر اغما را در او افزایش دهد. مهمترین داروهایی که فرد نباید به صورت همزمان با ماده مخدر مرفین استفاده نماید عبارتند از:
- بنزودیازپین
- آلپرازولام
- دیازپام
- استازولام
- فلورازپام
- لورازپام
- تریازولام
- سایمتیدین
- داروهای ضد درد
در همین رابطه ماده مخدر مرفین و داروهایی که برای بیماریهای روانی و یا حالت تهوع و همچنین شل کننده های عضلانی مانند آرامبخش ها و قرص استفاده میشوند نباید به صورت همزمان و بدون دستور پزشک استفاده شوند. افراد باید حتماً از داروهایی که در حال مصرف کردن هستند با پزشک خود در میان بگذارند.
علائم خطرناک مصرف مرفین
اگر فردی پس از مصرف ماده مخدر مرفین، دارای علائم زیر بود باید سریعا به پزشک خود و مراقبتهای پزشکی فوری تماس بگیرد. برخی از این علائم عبارتند از:
- سرگیجه های غیر معمول
- خواب آلودگی شدید
- تنفس آهسته و یا دشوار
- عدم پاسخگویی
مهم این است که فردی که شروع به مصرف ماده مخدر معرفی می کند یکی از اعضای خانوادهاش از علائمی که ممکن است جدی باشد اطلاع داشته باشد.
الکل و ماده مخدر مرفین
نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف داروهای بدون نسخه و یا انواع مواد اعتیاد آور دیگر که حاوی الکل نیز هستند در کنار مصرف مرفین می تواند خطر ابتلا به مشکلات تنفسی و یا عوارض جانبی دیگری که خطرناک هستند را افزایش دهد. اگر فردی از مرفین استفاده میکند و این استفاده برای زمان طولانی بوده است باید بداند که به هیچ وجه نباید الکل بنوشد از داروهای بدون نسخه که حاوی الکل نیز هستند استفاده نماید. در حقیقت الکل می تواند مورفین را به سرعت در بدن آزاد نماید و باعث ایجاد مشکلات جدی سلامتی و یا حتی مرگ شود.
استفاده دیگران از مرفین
به هیچ وجه از ماده مخدر مرفین که پزشک برای شما تجویز کرده است را در اختیار دیگران قرار ندهید. مرفین می تواند به افرادی که بدون تجویز پزشک از این ماده استفاده میکنند آسیب های شدید وارد نماید. به ویژه کودکان بسیار در معرض آسیب هستند و باید این دارو از دسترس آنها دور باشد. ماده مرفین را در مکانی امن نگهداری کنید تا هیچ کس نتواند به طور تصادفی یا هدفمند به آن دسترسی داشته باشد. فردی که مرفین مصرف می کند باید تعداد قرص ها و یا کپسول هایی را که در اختیار دارد را به دقت بشمارد و آنها را از دسترس اطفال و دیگر افراد دور نگه دارد. ماده مخدر مرفین می تواند تاثیرات شدیدی بر سیستم تنفسی افراد بگذارد مخصوصاً اگر افرادی که آن را مصرف کنند که قبلاً از مواد مخدر یا داروهای نسخههای مخدر استفاده نکرده اند.
مصرف ماده مخدر مرفین در دوران بارداری
مصرف ماده مخدر مرفین می تواند بر جنین تاثیرات مخرب گذارد و در او ایجاد اعتیاد نماید. اگر فردی باردار است و یا قصد دارد که باردار شود قبل از آنکه پزشک مرفین برای او تجویز کند باید حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارد. اگر فرد برای مدت های طولانی و در دوران بارداری مفید مصرف کند کودک پس از تولد علائم ترک اعتیاد را پیدا خواهد کرد و می تواند زندگی او را تهدید کند. اگر فردی به هر دلیل مجبور بود در دوران بارداری استفاده نماید پس از دوران بارداری و تولد کودک اگر با علائم زیر در کودک خود با عوارض مورفین زیاد روبرو شد باید سریعا با پزشک خود تماس بگیرد. مهمترین این علائم عبارتند از:
- ۱- تحریک پذیری
- ۲- بیش فعالی
- ۳- خواب غیر عادی
- ۴- گریه زیاد
- ۵- لرزیدن غیرقابل کنترل
- ۶- استفراغ
- ۷- اسهال
- ۸- عدم افزایش وزن
این علائم می توانند نشانه اعتیاد به مورفین در کودک باشد در نتیجه لازم است که فرد به سرعت با مشاهده این علائم با پزشک خود تماس بگیرد. همانطور که گفته شد مرفین یک داروی مخدر است که می تواند عوارض زیادی برای فرد مصرف کننده داشته باشد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید…
از اینکه مقاله ای به این دقت نگارش کرده اید بسیار ممنونم. شاد و تندرست باشید