ماده مخدر سورچه
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ماده مخدر سورچه چیست و مهمترین عوارض آن کدامند؟ آیا اطلاعاتی در مورد ماده مخدری به نام سورچه دارید؟ همانطور که میدانیم بازار مواد مخدر به صورت روزانه به تولید مواد مخدر و روانگردان های جدید اقدام میکند و فروشندگان مواد با گذاشتن نام های مختلف بر روی آن سعی در به دام انداختن افراد دارند.
یکی از این مواد مخدر که در ایران رایج شده است ماده مخدر سورچه می باشد که معمولاً در مهمانی ها و مجالس توسط جوانان مورد استفاده قرار می گیرد. کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ در این نوشتار سعی کرده تا مطالب مهمی را در رابطه با این ماده مخدر در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد، اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید تا انتهای این مقاله ما را همراهی بفرمایید.
اعتیاد به مواد مخدر
یکی از مهمترین موضوعاتی که در طول تاریخ بشریت، افکار و رفتار او را با تغییرات مخربی همراه کرده است، استفاده از مواد مخدر می باشد. این دسته از مواد جزء مواد غیرمجاز و غیرقانونی در سراسر دنیا به شمار می آیند و دارای مضرات و عوارض مخربی هستند که هر کدام بر اساس نوع و ساختار شیمیایی اش می تواند متفاوت باشد. بعضی از مواد مخدر در دسته داروهای روانگردان و یا بنزودیازپین ها قرار می گیرند که دوزهای کم آن نیز میتواند تاثیرات شدیدی را ایجاد نماید. اما به طور کلی داروهای مخدر برای تسکین دردهای متوسط تا شدید مورد استفاده قرار می گیرند و در علم پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند.
اما بسیاری از افراد آن ها را به صورت خودسرانه برای درمان مشکلاتی مانند اختلال کمبود خواب مورد استفاده قرار می دهند. این داروها میتوانند باعث ایجاد خواب عمیق در افراد شده و در دوزهای بالا میتواند سبب اختلال در سیستم مغزی و عصبی افراد شده و عوارض شدیدی را به آنها تحمیل نماید. اعتیاد به مواد مخدر نوعی بیماری محسوب میشود که بر مغز و رفتار انسان تاثیرات مخرب بسیاری را تحمیل می کند. مصرف برخی از انواع مواد مخدر اعتیاد آور می تواند فرد را دچار ناتوانی در مدیریت رفتاری و عملکردی خود کند و با مشکلات قانونی و قضایی متعددی روبرو نماید.
روانگردان ها؛ ماده مخدر سورچه
موادی مانند الکل، ماری جوانا و نیکوتین جزو مواد مخدر محسوب می شوند که در دسته روانگردان ها طبقه بندی می گردند. اما بسیاری از افراد با وجود آگاهی از عوارض شدیدی که این مواد می توانند ایجاد کنند، باز هم دست از مصرف آنها نمی کشند. خیلی از افراد از مواد مخدر به عنوان یک تفریح و تجربه موقتی استفاده می کند، اما پس از مدتی به صورت ناخودآگاه در دام اعتیاد و وابستگی شدید جسمی و روانی در آن گرفتار می شوند.
در همین رابطه، باید بدانیم که میزان و شدت اعتیاد به مواد مخدر مانند ماده مخدر سورچه به نوع آن ماده که فرد استفاده می کند، بستگی دارد. اما افرادی که به صورت ژنتیکی به مصرف مواد مخدر یا روانگردان گرایش دارند، می توانند با شدت و سرعت بیشتری در دام اعتیاد گرفتار شوند.
تاثیر مواد مخدر بر مغز
همانطور که در مقاله آسیب های جسمی مواد مخدر توضیح داده شد، مصرف این دسته از مواد اعتیاد آور می تواند بر سیستم پاداش مغز تاثیرات مخربی بگذارد و سبب افزایش کاذب میزان دوپامین در مغز شود. همین موضوع باعث میشود تا فرد گرایش بیشتری نسبت به مصرف مواد پیدا کند، اما به مرور به زمان و با بالا رفتن میزان دوپامین در مغز، رفتارهای لذت بخش اما ناخوشایند تقویت می شوند.
با استفاده مداوم از مواد مخدر، مغز با آن تطبیق پیدا کرده و توانایی سلولهای سیستم پاداش مغز به مرور کاهش شدید پیدا می کنند. در این حالت، فرد به تنهایی و بدون مصرف مواد مخدر نمی تواند احساس خوشی و رضایت را تجربه کند و باید دوزهای بیشتری استفاده کند تا به همان میزان رضایت اولیه با مواد مخدر دست یابد.
ماده مخدر سورچه چیست؟
سورچه یکی از انواع مواد اعتیاد آور است که در میان جوانان رایج شده است و همانطور که از نام آن پیداست به یک ماده برای مهمانی ها و خوشگذرونی های شبانه در میان جوانان تبدیل شده است. شکل ظاهری این ماده شبیه به کوکائین است اما تاثیرات متفاوت با کوکائین را ایجاد میکند. در بسیاری از اوقات به دلیل شباهتی که سورچه با هروئین دارد، از نام آن برای فروش هروئین خود که با قیمت گران به جوانان فروخته می شود، استفاده می کنند. به طور کلی، فروشندگان مواد مخدر در ترکیبات هروئین تغییرات جزئی برای تولید سورچه استفاده می کنند تا بتوانند آن را به جوانان بفروشند.
تاثیرات ماده مخدر سورچه
پس از مصرف سورچه این ماده در چربی موجود در خون فرد حل شده و خود را به مغز می رساند. افرادی که از این ماده به طور مرتب استفاده می کنند، دچار وابستگی شدید جسمی و روانی به آن می شوند، اما پس از مصرف آن بین ۶ تا ۱۲ ساعت نیاز مجدد به سورچه در فرد پیدا می شود و اعتیاد او لحظه به لحظه گسترش می یابد.
ماده مخدر سورچه بر گیرنده های عصبی مغز اثر گذاشته و احساسات دردناک را کاهش داده و فرد را دچار نوعی بی حسی، شادی و سرخوشی موقتی می کند. این ماده مخدر باعث ایجاد سرخوشی در فرد و همچنین ایجاد حس آرامش و هیجان در او می گردد. این ماده با چسبیدن به گیرنده های افیونی در مرکز احساسات در مغز، احساسات ناخوشایند را متوقف کرده و فرد دچار نوعی احساس سرخوشی و لذت کاذب می گردد.
تفاوت سورچه با هروئین
هروئین یک ماده مخدر افیونی است که نام پزشکی آن دیا مرفین می باشد که ماده اصلی آن مرفین است و به علت ترکیباتی که در ساخت آن به کار میرود به شدت اعتیاد آور میباشد. از سوی دیگر، تهیهکنندگان این ماده مخدر تلاش میکنند تا اسم هروئین را با نام سورچه تعویض کرده و آن را فقط مادهای برای عیش و نوش و خوشگذرانی معرفی کنند. اما باید بدانیم که تاثیرات ماده مخدر سورچه بسیار بیشتر از هروئین است و به دلیل ترکیباتی که در ساخت آن به کار رفته است، می تواند باعث ایجاد وابستگی های بسیار شدید جسمی و روانی در افراد گردد.
نحوه مصرف ماده مخدر سورچه
سورچه مانند انواع مواد مخدر دیگر مثل هروئین به صورت استنشاقی مورد استفاده قرار میگیرد، اما با روشهای دیگر نیز می توان آن را مصرف نمود که به شکل تزریقی و یا تدخینی میباشد. روش مصرف دودی آن به این شکل است که مشابه هروئین آن را بر روی فویل گذاشته و مصرف می کنند.
عوارض ماده مخدر سورچه
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، تاثیرات این ماده مخدر تفاوت چندانی با هروئین ندارد. اگر کسی برای نخستین بار از این ماده مخدر استفاده کند، با عوارض مختلفی مانند تهوع و استفراق روبرو می شود که با استفاده بیشتر این حالات کاهش پیدا کرده و جای خود را به عوارض دیگری می دهند. در ادامه به تشریح و توضیح عوارض ماده سورچه خواهیم پرداخت تا شما را با جزییات بیشتر آشنا کنیم.
۱- عوارض کوتاه مدت سورچه
افراد پس از مصرف ماده مخدر سورچه حالتی به نام راش می شوند که برخی از علائم آن خشکی دهان، احساس کرختی، بی اشتهایی و خارش در نقاط مختلف بدن می باشد. علاوه بر این، عملکرد انتقال دهنده های پیام درد در طناب نخاعی در ستون فقرات مختل شده و فرد با تسکین درد جسمی دچار حالت سرخوشی کاذب می گردد. پس از بین رفتن حالت راش فرد برای ساعاتی دچار خوابآلودگی شده، عملکرد ذهنی او کاهش پیدا می کند و ضربان قلب و عمق تنفس کاهش شدید می یابد. این عوامل می توانند بر زندگی و سلامت فرد تاثیر گذاشته و سبب آسیب های جدی به مغز گردند.
۲- عوارض طولانی مدت ماده مخدر سورچه
مصرف سورچه مانند هروئین باعث ایجاد یبوست شدید در افراد شده که در بلند مدت می تواند سبب بیماری های گوارشی مانند بواسیر و هموروئید در فرد گردد. از سوی دیگر، عوارضی مانند بی خوابی، اختلالات جنسی مانند زود انزالی یا کاهش میل جنسی در مردان، همچنین عفونت دریچه های قلب و ششها و آسیب های کبدی و کلیوی می تواند باعث مشکلات فیزیولوژیکی در افراد شود. علاوه بر این، اختلالات روانی مانند اختلالات شخصیتی، افسردگی، بی نظمی در عادات ماهانه نیز در بانوان به چشم میخورد. افزون بر آن، روش مصرف ماده مخدر سورچه میتواند باعث آسیب هایی به فرد گردد. به طور مثال، روش تدخیین یا دودی آن میتواند مشکلات ریوی مانند برونشیت مزمن را ایجاد نماید. استنشاق سورچه نیز می تواند احتمال اوردوز، آسیب به بافت داخلی بینی و تیغه آن را ایجاد نماید.
مصرف سورچه به دلیل اینکه با مواد افزودنی مانند نشاسته، شیر خشک و شکر همراه است باعث مسدود شدن رگهای خونی منتهی به کبد و کلیه می گردد که میتواند باعث ایجاد آسیب به مغز نیز گردد. همچنین مصرف این ماده میتواند باعث تغییر ساختار فیزیولوژیکی و عملکرد مغز شده و سیستم نورونی و هورمونی مغز را با اختلال همراه کند. علاوه بر این، در بلند مدت مصرف سورچه مانند هروئین می تواند به ماده سفید مغز آسیب وارد کند و منجر به بروز اختلالاتی در توانایی تنظیم رفتار، تصمیم گیری و پاسخ به شرایط استرس زا در افراد گردد.
۳- عوارض اجتماعی مصرف سورچه
افرادی که به مصرف ماده مخدر سورچه مبادرت می ورزند، پس از اولین بار مصرف مجدداً به سراغ این ماده رفته و پس از مدتی دچار وابستگی شدید جسمی و روانی به آن می گردند. اما مصرف این ماده پیامدهای مخرب و شدیدی در رابطه با سلامتی و بهداشت روان و همچنین ارتباطات اجتماعی افراد ایجاد می کند. از سوی دیگر، بسیاری از افراد به دلیل عوارض و حالات شدید محرومیت این ماده مخدر نمیتوانند برای بهبودی و ترک آن اقدام کنند. افراد پس از مدتی به دلیل اعتیاد به این ماده مخدر دچار مشکلات اجتماعی مانند از دست دادن کار، کاهش مهارت های فردی و شغلی و همچنین بروز مشکلات مالی می گردند. مصرف مواد مخدری مانند سورچه می تواند باعث از دست رفتن هویت اجتماعی افراد شده و جایگاه های اجتماعی آنان را با مخاطره همراه نماید.
ترک ماده مخدر سورچه
متاسفانه ترک این ماده مخدر نسبت به سایر مواد مخدر، دشوار تر و پیچیده تر می باشد. زیرا دوز موجود مرفین در این نوع ماده مخدر از سایر انواع آن بیشتر و بالاتر می باشد و در هنگام قطع مصرف می تواند علائم و نشانه های شدیدتری از محرومیت و قطع مصرف را در فرد ایجاد نماید. در موقع قطع مصرف این ماده مخدر، حالات آزار دهنده ای مانند تهوع و استفراغ، بی خوابی شبانه، اسهال، بی قراری، استرس و تشنج در افراد ایجاد می شود. مصرف ماده مخدر سورچه باعث آسیب های جدی به دستگاه گوارش شده و افراد از ناحیه معده، روده و کبد با مشکلات و آسیب های مختلفی روبرو می شوند. این ماده بر روی دستگاه تناسلی تاثیر گذاشته و باعث کم ادراری یا پر ادراری در افراد می گردد.
در نهایت مصرف سورچه سیستم اعصاب مرکزی را با آسیبهای جدی همراه میکند و در فرد سندروم قطع مصرف نسبت به سایر مواد مخدر بسیار شدیدتر بوده و افراد را از ادامه ترک باز می دارد. علائم ترک اعتیاد معمولاً پس از گذشت دو هفته رو به بهبود می گذارد، اما بی قراری و بی خوابی شبانه حدود یک ماه ادامه پیدا می کند. اگر افراد در فرایند ترک اعتیاد خود از کمک های تخصصی و روان درمانی و روانکاوی مانند درمان شناختی رفتاری یا CBT استفاده کنند، می توانند مراحل درمان موفق تری را تجربه کرده و به بهبودی خود ادامه دهند.
کلام آخر
متاسفانه اخیرا مصرف ماده مخدر سورچه در میان جوانان و نوجوانان رواج پیدا کرده است. این روزها خرید و فروش این نوع ماده مخدر بسیار راحت تر از قبل شده و همین امر موجب بالا رفتن میزان اعتیاد و گسترش آن در میان اقشار مختلف اجتماع شده است. همانطور که در مقاله توضیح داده شد، عوارض جانبی این ماده بسیار شدید بوده و فرایند ترک اعتیاد آن بسیار پیچیده و دردناک میباشد و میتواند آثار روانی مخربی را بر جای بگذارد.
عزیزان و همراهان ارجمند، برای دریافت مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …