فن سیکلیدین یا گرد فرشته
آنچه در این مقاله می خوانید :
داروی توهم زا فن سیکلیدین
اثرات ماده فن سیکلیدین
عوارض جانبی فن سیکلیدین
وابستگی و اعتیاد به فن
تداخل دارویی
مواجهه با مصرف کننده گرد فرشته
سخن آخر
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : فن سیکلیدین چیست و دارای چه مشخصاتی است؟ آیا گرد فرشته یک ماده مخدر است؟ مهمترین عوارض مصرف فن سیکلیدین کدام است و برای شناخت آن به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با ماده توهم زای PCP سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
ماده فن سیکلیدین یکی از انواع مواد توهم زا می باشد که در ابتدا به عنوان یک داروی بیهوشی از آن در موارد پزشکی استفاده می شد. اما بعدها به دلیل عوارض توهم زای آن از دسته داروهای پزشکی خارج شد و مصرف آن ممنوع گردید. از طرف دیگر به دلیل آثار جانبی و مخرب آن افرادی که به مصرف آن مبادرت می ورزیدند به شکل مخربی درگیر اعتیاد به مصرف آن می شدند. این ماده توهم زا باعث ایجاد وابستگی های شدید روانی در افراد می گردد و به همین دلیل پس از اعتیاد به آن برای قطع مصرف افراد دچار مشکلات عدیده ای می شوند.
داروی توهم زا فن سیکلیدین
ماده پی سی پس دارای اسامی مختلف همچون گرد فرشته، قرص صلح، اوزون، کریستال، اسب آرام و سوخت راکت می باشد که در اوایل دهه ۵۰ میلادی به عنوان یک داروی بیهوشی تولید شد، اما به دلیل اثرات روان آشفتگی و توهم زای آن در اواخر دهه ۶۰ میلادی به عنوان یک ماده مخدر شناخته شد. همانطور که در مقاله انواع مواد توهم زا توضیح داده شد، این دسته از مواد مخدر به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند که عبارت است از :
- مواد توهم زای طبیعی مانند : حشیش، ماری جوانا و مسکالین
- مواد توهم زای غیرطبیعی مانند : کتامین، فن سیکلیدین ، اکستازی و ال اس دی
این ماده توهم زا به صورت یک پودر سفید رنگ می باشد که در آب نیز قابل حل است و معمولاً به صورت ترکیبی با سایر مواد توهم زا استفاده می شود. در صورت ترکیب این ماده با سایر مواد توهم زا از رنگ سفید به آجری و قهوه ای تغییر رنگ پیدا میکند و در بازار به صورت قرص، پودر، مایع و کریستال قابل دسترسی است و با توتون سیگار یا گراس استفاده میشود.
اثرات ماده فن سیکلیدین
این ماده توهم زا دارای بیشترین اثرات مخرب بر روی سیستم مغزی و عصبی افراد است به شکلی که کارکردهای ادراکی را تغییر میدهد. مصرف این ماده توهم زا طیفی از عوارض جانبی را به افراد تحمیل میکند که میتواند در مواردی کاملاً خطرناک باشد که برخی از آنها عبارتند از :
- پرخاشگری و بی قراری
- توهم و هذیان و رفتارهای غیرمتعارف و اختلالات خلقی و فراموشی
- اختلال در ضربان قلب و فشار خون
- عدم تعادل بدن از عوارض مصرف فن سیکلیدین
- حس قدرت و احساس شناور بودن
- بی حسی و گیجی
- خیرگی بدون هدف، حرکات سریع چشم، توهمات شنوایی
- تغییرات ذهنی و کلام منقطع اضطراب و بی قراری
- تشنج، اغما
- در دوزهای پایینتر احساس آرامش کاذب، مور مور شدن و کرختی ایجاد میکند
- بروز علائم افسردگی
نکته مهم در رابطه با مصرف این ماده توهم زا این است که در حالت افسردگی مصرف آن میتواند موجب افکار منفی با زمینههای خودکشی در افراد گردد. از طرف دیگر مصرف همزمان با الکل و دیگر داروهای روانگردان اثرات این ماده را به شدت تشدید کرده و می تواند شرایط خطرناک و مشکلات جدی را برای افراد ایجاد نماید.
عوارض جانبی فن سیکلیدین
مصرف این ماده توهم زا می تواند عملکرد مغزی و کلیوی افراد را تغییر داده و عوارض شدیدی را به افراد تحمیل کند. کاهش هوشیاری و اغما از مهمترین اثرات مخرب آن است و در موارد شدید به دلیل افزایش فشار خون می تواند باعث ایجاد خونریزی های مغزی در افراد گردد. عوارض کلیوی به دلیل آسیب عضلات بدن و رها شدن مواد زائد درون خون فشار به کلیه ها را بسیار زیاد میکند و باعث ایجاد نارسایی کلیوی می گردد.
وابستگی و اعتیاد به فن سیکلیدین
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، ماده مخدر PCP مانند دیگر مواد مخدر توهم زا وابستگیهای جسمانی در افراد ایجاد نمیکند، اما به شدت باعث ایجاد وابستگی های روانی در افراد می گردد. عدم هوشیاری و توهمات مختلف از نشانههای وابستگی شدید روانی به این ماده توهم زا می باشد. افرادی که دچار اعتیاد به این ماده مخدر هستند در صورت عدم مصرف علائم محرومیت مانند تغییرات شدید خلق و خوی و پرخاشگری در آنها مشاهده می شود. از طرف دیگر وسوسه شدید، بی حالی و کمبود انرژی و افسردگی از دیگر نشانههای محرومیت از این ماده توهم زا می باشد.
تداخل دارویی PCP
مهم ترین تاثیر این ماده توهم زا مانند داروهای آنتی کولینرژیک می باشد که داروهای مسدودکننده بتا هستند که همانند داروهای قلبی و داروهای ضد فشارخون عمل می کنند، مصرف این ماده با موادی همچون الکل و بنزودیازپین ها میتواند باعث مشکلات شدید تنفسی و حتی اغما و مرگ در افراد گردد.
مواجهه با مصرف کننده گرد فرشته
همانطور که توضیح داده شد افرادی که از فن سیکلیدین استفاده می کنند به شدت پرخاشگر و بی قرار هستند، در نتیجه برای کمک به آنها لازم است تا با آرامش اقدام شود. در دوران ترک و قطع مصرف دردهای عضلانی بیشتر می گردد و خطر بروز نارسایی کلیوی وجود دارد. در نتیجه لازم است زیر نظر یک متخصص و مشاور ترک اعتیاد افراد اقدام به ترک نمایند و از محدود کردن آنها و ایجاد حالت پرخاشگری در آنها باید به شدت خودداری کرد. از طرف دیگر دارو درمانی و روان درمانی از روشهای هستند که میتوانند تنش های روانی افراد معتاد به این ماده را تا حد زیادی کاهش دهند.
سخن آخر
اعتیاد به انواع داروها و مواد مخدر میتواند با عوارض جبران ناپذیری همراه باشد. به همین دلیل توصیه میشود که اگر خود یا عزیزانتان درگیر مصرف مواد و داروهایی همچون فن سیکلیدین هستید، هرچه زودتر برای ترک آن چارهای بیندیشید چراکه با گذشت زمان وابستگیتان به آن بیشتر شده و ترک و رهایی سختتر میشود.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی و اطلاعات بیشتر در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین دریافت مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …