غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر
آنچه در این مقاله می خوانید :
غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر چیست؟
تصمیم به ایجاد تغییر بگیرید
سم زدایی
مشاوره
درمان های دارویی
پیگیری
انواع برنامه های درمان دارویی
درمان مسکونی
درمان روزانه
استفاده از کمک های تخصصی
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر چیست و چگونه می توان آن را انجام داد؟ برای پیشگیری از لغزش اعتیاد چه باید کرد و به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ بهترین روش های غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر کدام است است و برای انجام موفقیت آمیز آن چه باید کرد؟ مهمترین روشهای غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر شامل چه اطلاعاتی می باشد و چگونه می توان به آن دسترسی پیدا کرد؟ در مقاله پیش رو کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ سعی کرده تا اطلاعات جامعی در رابطه با غلبه بر اعتیاد را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. در این نوشتار در مورد مطالبی که روشهای غلبه بر اعتیاد را معرفی می کند مفصلاً صحبت شده است. لطفاً تا انتهای مقاله ما را همراهی بفرمایید.
غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر چیست؟
نوشتار در مورد غلبه و مقابله با مشکل اعتیاد به مواد مخدر به طور مفصل و گام به گام صحبت شده است. اگر برای مقابله با اعتیاد آمادگی دارید لطفاً این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.
۱. تصمیم به ایجاد تغییر بگیرید
مشکل اعتیاد در افراد نشانه ضعف شخصیت اخلاقی نیست، حتی می توان گفت برای غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر اراده فرد تصمیم گیرنده و تاثیر گذار نیست. اعتیاد به انواع مواد اعتیاد آور و یا داروهای مخدر نسخه ای میتواند تغییرات آسیب زایی را در مغز فرد ایجاد می نماید. در نتیجه به مرور زمان و با افزایش و جدی تر شدن اعتیاد در فرد، قطع مصرف و بهبودی از اعتیاد تقریباً غیرممکن به نظر می رسد. اما نکته مهم آن است که بهبودی از اعتیاد هرگز از دسترس خارج نمی شود. اعتیاد در فرد افزایش پیدا می کند و مسیر دشوار تر خواهد شد اما هرگز به شکلی در نمی آید که نتوان با آن مقابله کرد. در نتیجه می توانیم بگوییم افراد با دریافت کمک های تخصصی و پشتیبانی های مناسب و کارآمد می توانند این تغییر در زندگی خود ایجاد نمایند.
برای بسیاری از افراد که با بیماری اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند، اولین گام برای غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر، تشخیص وجود اعتیاد در فرد و تصمیم برای ایجاد تغییر می باشد. البته این موضوع طبیعی است که فرد در ابتدا احساس اطمینان کامل نداشته باشد که آیا با آنچه که برای ترک اعتیاد به آن نیاز دارد نتواند به خوبی رابطه برقرار کند. به طور مثال اگر فردی به یک داروی مخدر نسخهای اعتیاد داشته باشد، ممکن است نگران باشد که چگونه می تواند یک روش جایگزین برای درمان وضعیت پزشکی خود پیدا کند. اما برای بهبودی از علائم بیماری اعتیاد باید در بسیاری از موارد تغییر ایجاد شود. برخی از این موارد عبارتند از :
- نحوه برخورد با استرس
- تغییر ارتباطات با افراد
- تغییر عادات در زندگی
- تغییر روند فکری فرد
- تغییر رویه مصرف داروها
در همین رابطه این موضوع میتواند طبیعی باشد که فرد با قطع مصرف مواد مخدر و یا داروهای نسخه ای مخدر احساس تناقض و سردرگمی بنماید و نتواند برای غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر اقدام نماید. در حقیقت بهبودی از اعتیاد به زمان، انگیزه و پشتیبانی نیاز دارد، اما نکته حائز اهمیت این است که فرد باید تعهد به بهبودی را برای غلبه بر اعتیاد و بازگشت به زندگی دوباره در خود تقویت نماید.
۲. اندیشیدن به تغییر
یکی از مسائلی که فرد برای درمان و بهبودی از عوارض بیماری اعتیاد با آن باید روبرو شود این است که در مورد اعتیاد و عوارض و آسیب هایی که به او وارد کرده فکر کند. هنگامی که یک فرد به تمامی جنبه های اعتیاد خود دقت می کند، می تواند تمرکز بیشتری نسبت به تعهد به بهبودی خود ایجاد نماید. در ادامه به برخی از مسائلی که فرد باید در رابطه با آن ها تفکر کرده باشد خواهیم پرداخت.
- استفاده از مواد مخدر را چه زمانی شروع کردم و چگونه و در چه زمانی افزایش پیدا کرد و به اعتیاد تبدیل شد.
- نقش اعتیاد در زندگی هم چه بوده است و چه تاثیری بر زندگی من داشته است؟
- جوانب مثبت و منفی ترک اعتیاد به مواد مخدر یا داروهای مخدر نسخه ای کدامند؟
- چه چیزهایی در زندگی من اهمیت دارد که به خاطر آنها باید مصرف موادمخدر را متوقف نمایم.
- مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن چه تاثیراتی بر موضوعات مهم زندگی من گذاشته است؟
- چه چیزهایی مانع از تغییر در زندگی من به قطع مصرف مواد مخدر شده است؟
- چه چیزی در زندگی میتواند به من در ترک اعتیاد به مواد مخدر کمک نماید؟
۳. آماده سازی برای تغییر؛ غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر
- ۱- افرادی را که میخواهید به خاطر آن ها زندگی خود را تغییر دهید به خود یادآوری کنید و آنها را یادداشت نمایید.
- ۲- در صورتی که در گذشته برای بهبودی تلاش کرده اید را به خاطر بیاورید و به این فکر کنید که چه چیزهایی باعث شد که موفق نشوید و چرا؟
- ۳- اهداف خاص و قابل اندازه گیری را یادداشت نمایید. به طور مثال تاریخ شروع و زمان قطع مصرف مواد مخدر خود را تعیین نمایید.
- ۴- رفت و آمد خودرو به محل هایی که مواد مخدر مصرف می کردید را محدود نمایید و در صورت امکان متوقف کنید.
- ۵- از دوستان و خانواده خود که به آنها اعتماد دارید درخواست پشتیبانی و بخواهید که به شما در زمینه بهبودی از اعتیاد کمک نمایند.
۴. گزینه های درمان اعتیاد خود را کاوش کنید!
تعهد به بهبودی از اعتیاد به مخدر و یا الکل، یکی از موثرترین فاکتورها برای غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر است. هنگامی که یک فرد تصمیم به قطع مصرف مواد مخدر می گیرد باید عواملی را که میتواند در به ثمر رساندن یک برنامه موفق برای درمان اعتیاد باشد را در نظر بگیرد که برخی از این عوامل و عناصر عبارتند از:
۱- سم زدایی
اولین قدم در غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر، پاکسازی بدن از داروها و مواد مخدر است. در حقیقت سم زدایی، نحوه مدیریت و مرتفع سازی راههای ترک اعتیاد و محرومیت از آن می باشد که باعث بینیازی بدن از مصرف مجدد مواد و الکل می گردد.
۲- مشاوره
یکی دیگر از عواملی که در روند درمانی فرد از اعتیاد می تواند نقش مهمی را ایفا نماید، دریافت درمان های فردی، گروهی و خانوادگی است که به شما در شناسایی دلایل اصلی اعتیاد به مواد مخدر و همچنین ترمیم روابط و یادگیری مهارت های زندگی و مقابله و غلبه بر اعتیاد را در اختیارتان قرار می دهد.
۳- درمان های دارویی
در این بین برای برخی از انواع اعتیاد ها ممکن است متخصص اعتیاد برای مدیریت علائم محرومیت و جلوگیری از عود مجدد بیماری و مصرف و یا معالجه بیماریهای روانی همزمان مانند افسردگی و اضطراب از دارو درمانی استفاده نماید.
۴- پیگیری
یکی دیگر از فاکتورهای مهم پیگیری های طولانی مدت می باشد که به فرد کمک میکند تا از عود مجدد اعتیاد جلوگیری کرده و هوشیاری بدست آمده را حفظ نماید. این پیگیری ها می تواند شامل :
- حضور در گروههای پشتیبانی شخصی
- جلسات آنلاین
- گروه های پشتیبانی تخصصی
- جلسات قدم های دوازده گانه
- ارتباط با متخصصین
و غیره باشد. در حقیقت این کمک ها میتوانند به روند بهبودی افراد و غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر کمک نمایند و او را در ادامه مسیر همراهی کنند.
انواع برنامه ها برای غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر
همانطور که گفته شد یکی از روشهای درمانی استفاده از دارو درمانی می باشد. اما این روش به شکل های مختلفی می تواند به افراد کمک نماید که برخی از آنها عبارتند از:
۱. درمان میان مدت
در این روش فرد در یک کمپ ترک اعتیاد و دور از محل کار، تحصیل و یا خانواده تحت معالجات شدید دارویی و بهبودی قرار می گیرد. این درمان می تواند از چند روز تا چند ماه ادامه یابد.
۲. درمان روزانه
در این روش فرد در یک بیمارستان بستری شده و تحت نظارت مداوم پزشکی قرار میگیرد. این روش می توانند در طول ۷ تا ۸ ساعت در یک مرکز تخصصی درمان اعتیاد انجام پذیرد و سپس فرد مرخص می گردد.
۳. درمان سرپایی
در این روش که به روش پویا نیز شناخته می شود، فرد به روند عادی زندگی خود ادامه می دهد و در طول شبانه روز با استفاده از متدها و درمانهای دارویی دیگر، اعتیاد خود را متوقف ساخته و شروع به درمان میکند.
۴. اجتماعات درمان مدار
در این روش فرد در یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد بستری شده و در یک اجتماع درمان مدار درمان خود را آغاز میکند. در این روش شما با سایر معتادان بهبود یافته در یک محیط امن، حمایتی و عاری از مواد مخدر زندگی می کنید. از این روش در مواردی استفاده میشود که فرد به تنهایی قادر نیست اعتیاد خود را متوقف سازد.
بهترین روش های درمان اعتیاد برای شما
نکته مهم در رابطه با غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر این است که یک درمان شناخته شده و واحد برای انواع اعتیادها وجود ندارد. در حقیقت افراد بر اساس نوع اعتیاد خود، میزان آسیب های وارده بر اثر اعتیاد و حتی بر اساس مشخصات شخصیتی و روحی به درمانهای متفاوتی نیاز دارند. می توان گفت که برای هر فرد یک روش می تواند از سایر روش ها موثرتر واقع شود. اما نکته مهم در رابطه با بهبودی از اعتیاد این است که فرد یک روش درمانی برای ترک اعتیاد خود را بیابد که به آن احساس خوبی داشته باشد و بتواند با آن ارتباط برقرار کند. اما بهترین روش پیشگیری از لغزش اعتیاد چیست و شامل چه ویژگی هایی می باشد؟ آیا برای یافتن بهترین روش درمان اعتیاد راهنمایی وجود دارد که بتوان بر اساس آن در مورد بهبودی تصمیم گرفت؟
پاسخ به این سوال می تواند راهگشای بسیاری از افراد باشد. از آنجا که مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن و تمامی زندگی شما تاثیر می گذارد و بر جای جای زندگی تاثیر اعتیاد را میتوان مشاهده کرد، باید گفت که روش صحیح و استاندارد درمان بستگی به عواملی دارد که می تواند اثرات اعتیاد را در تمامی زندگی بهبود بخشد. به طور مثال درمان اعتیاد زندگی شما را در حیطه روابط، کار، سلامت و بهداشت روان و موضوعات دیگر تحت تاثیر قرار دهد و آسیبهای وارده به این اجزا را درمان نماید.
روشهای درمانی غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر
روش های درمانی باید بتوانند تمایل فرد به مصرف مجدد و همچنین علائم محرومیت، درد و اضطراب را برای جلوگیری از عود مجدد مصرف مدیریت نماید. در یک روش درمانی کارآمد برای غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر، تعهد و پیگیری جزئی از فاکتورهای اساسی هستند. به طور کلی می توان گفت که درمان اعتیاد به مواد مخدر روشی سریع و آسان نیست و ممکن است به کوششهای طولانی مدت نیاز داشته باشد. اما نکته مهم این است که در تمامی روشهای درمانی وجود مراقبت های طولانی مدت و مستمر نقش بسیار مهمی دارد.
استفاده از کمک برای پیشگیری از لغزش اعتیاد
نکته مهم و حائز اهمیت این است که شما برای دریافت کمک های تخصصی باید از تمامی امکانات موجود استفاده نمایید. در همین راستا وجود مراکز درمان بستری ترک اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد در اهواز، مرکز ترک اعتیاد آبادان و یا مرکز ترک اعتیاد زنان در اهواز جزو مراکز درمانی هستند که برای کمک به افراد معتاد و ارائه کمک های تخصصی ایجاد شده اند.
در این مراکز درمانی فرد می تواند با کمک های تخصصی به سم زدایی اولیه و جسمی بپردازد و از روشهای توانبخشی دیگر برای ادامه روند درمانی خود استفاده نماید. در حقیقت در مراکز همکار مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ مراقبت های مورد نیاز شما که بر اساس فاکتورهایی مانند سن شما، میزان مصرف و سابقه اعتیاد شما، شرایط پزشکی و یا روانپزشکی شما به فرد بیمار ارائه خواهد شد.
سوالات متداول
[sc_fs_faq html=”true” headline=”h3″ img=”” question=”آیا از لغزش و مصرف مجدد مواد می توان پیشگیری کرد؟” img_alt=”” css_class=””] به طور یقین بله. اگر فردی از آموزش ها و ابزارهای لازم برای تداوم بهبودی خود بهره مند شود و از لحاظ روحی و روانی درمانها و آموزش های لازم را ببیند می تواند از لغزش و مصرف مجدد پیشگیری نماید. [/sc_fs_faq]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی و ترک اعتیاد اهواز کمپ تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید…
مقاله بسیار آموزنده و کاملی بود. سپاس از زحمات شما