عوارض کوکائین بر شیردهی
آنچه در این مقاله می خوانید :
مهمترین عوارض کوکائین
تاثیرات کوتاه مدت
عوارض جانبی کوکائین
ماندگاری کوکائین در بدن
ترک کوکائین در زمان بارداری
کلام پایانی
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین عوارض کوکائین بر شیردهی چیست؟ آیا سوء مصرف کوکائین می تواند بر روی شیردهی در زنان تاثیر بگذارد؟ همانطور که می دانیم مصرف کوکائین دارای عوارض روانی و جسمی متعددی می باشد که پیشتر در صفحه کوکائین به آن پرداخته شد. در این نوشتار کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به بررسی کامل آن پرداخته تا شما را با عوارض کوکائین بر شیردهی بیشتر آشنا کرده و از عواقب آسیب زا و خطرناک آن برای نوزادان آگاه شوید. برخی از مهمترین عوارض مصرف کوکائین عبارتند از فشار خون بالا، ضربان شدید قلب، تشنج و اوردوز که با توجه به اهمیت این عوارض قصد داریم بیشتر در این باره صحبت کنیم.
در این مقاله به روش های ترک کوکائین پرداخته شده است، زیرا برای ترک اعتیاد این ماده محرک قدرتمند خدمات روان درمانی در کنار درمان های جسمی مختلف باید استفاده نمود و از رویکردهای موثر درمانی تحت نظارت تیم درمان روانشناسی در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران و سایر نقاط کشور استفاده نمود.
مهمترین عوارض کوکائین بر شیردهی
همانطور که میدانیم تغذیه با شیر مادر می تواند دارای تاثیرات مثبت فراوانی در افزایش طول عمر نوزاد و همچنین عملکرد شناختی او در تمام عمر و مقاومت در برابر بیماری ها را داشته باشد. با این حال، علیرغم همه فواید مثبتی که شیردهی دارد و اتفاقاً از لحاظ علمی نیز ثابت شده اما نوزادانی که دارای مادران معتاد به مواد مواد محرک مانند کوکائین هستند، از آسیب های جسمی، روانی و عصبشناختی متعددی رنج می برند.
به همین دلیل، اگر قصد دارید تا به نوزاد خود شیر دهید، بسیار مهم است تا از عوارض آسیب زا و مرگباری که مصرف برخی از مواد اعتیاد آور مانند کوکائین برای نوزاد شما ایجاد میکند، اطلاع دقیق پیدا کنید. همانطور که میدانیم، مواد غذایی یا مصرفی که مادر در زمان شیردهی استفاده می کند مستقیماً به نوزاد منتقل شده و حتی پس از دوران بارداری از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می گردد. مهمترین این مواد میتوانند در دسته داروهای غیر مجاز مانند کوکائین، هروئین، متادون، تریاک، حشیش و یا ماری جوانا باشد.
تاثیرات کوتاه مدت یا بلند مدت
علیرغم اینکه تاثیرات و عوارض کوکائین بر شیردهی بسیار کوتاه است، اما میزان ماندگاری این ماده در شیر مادر بسیار قابل توجه و طولانی مدت می باشد. پس از آنکه مادر کوکائین مصرف می کند، مقدار زیادی از آن وارد جریان خون شده و پس از آن وارد شیر مصرفی نوزاد می شود و در هنگام شیردهی به او منتقل می گردد. باید بدانیم که بدن نوزادان نسبت به این ماده بسیار حساس بوده و میزان آسیب پذیری زیادی دارد، زیرا بدن نوزادان فاقد آنزیمهای مورد نیاز برای تجزیه سریع کوکائین میباشد.
در حقیقت می توان گفت که مقدار کمی از کوکائین در ادرار نوزاد تا یک هفته پس از مصرف توسط مادر، باقی مانده و تاثیرات مخرب بسیاری را به سیستم عصبی و مغزی نوزاد تحمیل می کند.
پیشنهاد ما در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ برای کمک به کاهش احتمال قرار گرفتن نوزادان در معرض کوکائین از طریق شیر این است که بانوانی که به کوکائین اعتیاد دارند در زمان زایمان، آزمایشات سم شناسی ادرار مادر حداقل به مدت ۹۰ روز منفی شده باشد. همچنین توصیه ما به مادرانی که کوکائین مصرف می کنند این است که استفاده از شیر خشک در چنین شرایطی بسیار ایمن تر می باشد و از این طریق نوزاد خود را از مواجه شدن با مشکلات طولانی مدت ناشی از مصرف کوکائین دور نگه دارند.
عوارض جانبی؛ عوارض کوکائین بر شیردهی
مادرانی که نوزادان خود را با شیر خود تغذیه می کنند، تحت هیچ شرایطی نمی توانند از ماده محرک کوکائین استفاده کنند. حتی مقادیر کم این ماده نیز می تواند تاثیرات مخرب کوتاه مدت و حتی بلند مدتی را بر روی سلامت نوزاد ایجاد نماید. برخی از این عوارض جانبی ممکن است زندگی و حیات نوزاد را در معرض خطر مرگ قرار دهند. با توجه به تحقیقات انجام شده برخی از عوارض جانبی کوکائین بر روی نوزادان عبارتند از :
- پریشانی
- بیقراری
- فشار خون
- ضربان شدید قلب
- تشنج
- اوردوز
ماندگاری کوکائین در بدن
میزان ماندگاری کوکائین به عوامل مختلفی مانند نوع مصرف، سرعت سوخت و ساز بدن و همچنین مدت زمان اعتیاد و مصرف این ماده محرک می باشد.
به طور کلی، مدت زمانی که افراد از ماده محرک استفاده میکنند، باعث می شود تا احتمال ورود کوکائین به بافت ها و سلول های مختلف بدن و همچنین عوارض کوکائین بر شیردهی افزایش پیدا کرده و میزان ماندگاری آن را در بدن افزایش دهد. به طور کلی، میزان کوکائین موجود در خون فرد پس از۳۰ دقیقه به اوج خود می رسد و پس از یک ساعت از بدن دفع می گردد. از سوی دیگر، ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا باقیمانده کوکائین مصرف شده از بدن دفع شود اما به صورت میانگین تا چند روز قابل شناسایی می باشد. میتوان گفت که حتی پس از گذشت ۱۲ روز ممکن است در ادرار فرد نیز مقادیری از کوکائین وجود داشته باشد و در تست اعتیاد قابل شناسایی باشد.
باید توجه داشت که ترک کوکائین بسیار پیچیده و تخصصی است و افراد برای درمان نیازمند تجربه زیادی هستند. به همین دلیل، بهترین روش ترک کوکائین بستری در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ می باشد. در مادران شیرده، کوکائین مدتها پس از مصرف اولیه در بدن او باقی می ماند. زمان ماندگاری کوکائین در شیر مادر مشخص نیست اما پیشنهاد آکادمی پزشکی شیردهی این است که حداقل به مدت ۹۰ روز پس از آخرین بار مصرف نوزاد از شیر مادر تغذیه نکند.
ترک کوکائین در زمان بارداری و شیردهی
همانطور که پیشتر در مورد عوارض کوکائین بر شیردهی توضیح داده شد، مصرف ماده مخدر کوکائین میتواند فرد را با مشکلات و ناراحتی های متعددی مواجه کند. فردی که از لحاظ روانی و جسمی به کوکائین وابستگی شدید پیدا میکند در قطع مصرف آن با مشکلات متعددی روبرو شده و نمیتواند به راحتی اعتیاد به این ماده محرک قدرتمند را متوقف نماید. به طور کلی، افرادی که این ماده محرک را برای مدت های طولانی استفاده می کنند در هنگام قطع مصرف با علائم ترک اعتیاد ناخوشایند و آزار دهنده ای روبرو شده که نمی توانند در مقابل آن مقاومت نمایند. همچنین برای مادران شیرده ترک این ماده به چالشی بزرگ تبدیل می شود و به تنهایی امکان درمان این اعتیاد وجود ندارد.
به دلیل آسیب ها و خطرات تهدید کننده ای که مصرف کوکائین برای نوزادان ایجاد کند، مادران معتاد باید هرچه سریعتر مصرف خود را متوقف کرده و برای درمان آن اقدام کنند. این تنها راهی است که از انتقال کوکائین به نوزاد جلوگیری به عمل می آورد. در همین رابطه، بهترین گزینه برای مادرانی که به تازگی مادر شده اند این است که پس از اتمام دوره ترک اعتیاد خود، نوزاد خود را با شیر تغذیه کنند تا از آسیب های بیشتر جلوگیری به عمل آورند.
کلام پایانی
اعتیاد به کوکائین یکی از انواع اعتیادهای پیچیده و چند وجهی است که برای درمان آن به کمک های تخصصی ویژه ای نیاز است. اگر با کوکائین دست و پنجه نرم می کنید باید از گزینه های درمانی استاندارد مانند درمان شناختی رفتاری که پیش روی شما قرار دارد، استفاده نمایید. درمان در یک کمپ ترک اعتیاد مانند مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ به شما کمک میکند تا با خیالی آسوده مراحل ترک اعتیاد و درمان عوارض کوکائین بر شیردهی را سپری کرده و با مسائل و مشکلاتی که پس از قطع مصرف با آن روبرو میشوید را با استفاده از مهارتهای مقابلهای مناسب در ادامه روند بهبودی و درمان به یک ترک پایدار و بدون بازگشت دسترسی پیدا کنید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه و بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …