عوارض و تداخلات دارویی متادون
آنچه در این مقاله می خوانید :
✅ عوارض قرص متادون
✅ برخی از عوارض جانبی متادون
✅ عوارض و تداخلات دارویی متادون
✅ تداخل دارویی متادون
✅ خطرات ترک اعتیاد با متادون
✅ کاهش علائم محرومیت
✅ کلام پایانی
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین عوارض و تداخل دارویی متادون چیست؟ برای جلوگیری از تداخل دارویی متادون به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ متادون یکی از انواع داروهای شیمیایی شبه مخدر است که دارای خواص ضد درد می باشد. این دارو دارای مصارف مختلفی است و از آن به عنوان درمان دارویی نگهدارنده برای افرادی که مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر مانند تریاک، شیره، هروئین می باشند استفاده می شود. در همین رابطه، کارشناسان ما در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با ارائه اطلاعات دقیق در رابطه با عوارض و تداخل دارویی متادون سعی کرده اند تا مطالب مفیدی را در اختیارتان قرار دهند. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفا ما را تا انتهای این نوشتار همراهی بفرمایید.
عوارض قرص متادون؛ تداخل دارویی متادون
Methadone مانند داروهای مخدر دیگر دارای عوارض جانبی و تداخل های دارویی متادون می باشد. اما فراموش نکنید که پزشک با توجه به شرایط جسمی شما این دارو را تجویز می کند تا کمترین عوارض را برای شما ایجاد نماید. برخی افراد متادون را به صورت خودسرانه و بدون نظارت پزشک مصرف می کنند. اما باید بدانیم که مصرف خودسرانه متادون می تواند عوارض گوناگونی را برای افراد ایجاد نماید. برخی از این عوارض عبارتند از :
- بیقراری
- ناراحتی معده یا استفراغ
- کاهش عمق تنفس
- خارش پوست
- عرق کردن شدید
- یبوست
- مشکلات جنسی
- افزایش وزن
- بروز اختلالات خواب
- تغییر اشتها
- سر درد
- دل درد
- خشکی دهان
- گر گرفتگی
- تغییرات خلق و خوی
- مشکلات بینایی
برخی از عوارض جانبی متادون؛ موارد مصرف و عوارض
عوارض می توانند آسیبهای جدیتری را ایجاد نمایند. به طور نمونه برخی از آنها را ذکر کرده ایم که عبارتند از :
- مشکل در تنفس
- غش یا سبکی سر
- کهیر یا راش لبها، زبان، گلو
- تورم صورت
- درد قفسه سینه یا ضربان قلب سریع
- توهم یا گیجی
- تشنج
- مشکل در بلع
- خواب آلودگی شدید
- دورههای قاعدگی نامنظم
در صورت مشاهده این عوارض باید سریعاً به پزشک مراجعه کرده تا از پیشروی آنها جلوگیری بعمل آورید.
خطرات جدی عوارض و تداخلات دارویی
برخی از افراد به هیچ وجه نباید از داروی متادون بصورت خودسرانه استفاده کنند. بهطور مثال، برخی استفاده از قرص متادون به عنوان داروی تاخیری استفاده می کنند، اما باید بدانید که در صورت داشتن سوابق بیماری قلبی عروقی میتواند خطرات جدی را برای فرد به همراه داشته باشد. اگر شرایط زیر را دارید حتماً پزشک خود در جریان قرار دهید. برخی از بیماری های که می توانند عوارض و تداخل دارویی متادون را افزایش دهند عبارتند از :
- سابقه بیماری قلبی
- اختلال در ریتم قلب
- عدم تعادل الکترولیت
- مشکلات تنفسی یا بیماری ریوی
- سابقه ضربه به سر، تومور مغزی یا تشنج
- بیماری کبد یا کلیه مشکلات ادراری
- مشکلات کیسه صفرا، لوزالمعده یا تیروئید
تداخل دارویی متادون
سختترین روز ترک متادون؛ مصرف همزمان متادون با سایر داروها می تواند تداخلات دارویی ایجاد کند و اثرات کاهنده یا تشدید کنندگی ایجاد نماید. در صورت مصرف دو دسته از داروها لازم است قبل از هر کاری به پزشک خود اطلاع دهید و او را در جریان مصرف داروهایی که در حال استفاده هستید قرار دهید. از جمله داروهایی که با متادون تداخل دارند، عبارتند از :
- داروهای خواب و یا اضطراب
- داروهای مورد استفاده برای تشنج
- آنتی هیستامینها
- شل کنندههای عضلانی
- داروهای ضد درد و مسکن
- مهارکنندههای MAO
- داروهای ضد قارچ آزولی
- آنتی بیوتیکهای ماکرولید
خطرات ترک اعتیاد با متادون
متادون یک ماده شیمیایی شبه افیونی است که اثرات آن با سایر مواد افیونی مانند تریاک، شیره و یا هروئین شباهت زیادی دارد. باید بدانید که متادون دارای قدرت اعتیاد زایی و وابستگی شدید ذهنی و جسمی می باشد. اگر بهطور ناگهانی مصرف آن را قطع کنید، با علائم و عوارض سندروم محرومیت روبرو خواهید شد. به همین دلیل، برای ترک و کاهش دوز مصرفی باید زیر نظر مشاور ترک اعتیاد و متخصصین امر قرار گیرید تا با کمترین میزان عوارض بتوانید مراحل ترک اعتیاد متادون را پشت سر بگذارید. توجه داشته باشید که عوارض ترک اعتیاد ممکن است از 2 هفته تا 6 ماه به طول انجامد. در 30 ساعت اول ترک ممکن است علائمی را تجریه نمایید که مهمترین آنها عبارتند از :
- خستگی
- اضطراب
- بیقراری
- تعریق
- چشمان اشکآلود
- آبریزش بینی
- خمیازه
- مشکل خواب
در ابتدا، علائم ترک ممکن است محدود باشند که با گذر زمان در روزها و ساعات اولیه شدت پیدا می کنند. علائم خاص ممکن است پس از حدود سه روز به اوج خود برسند و سخت ترین روز ترک متادون در خانه یا مراکز درمان، همین زمانها می باشد. برخی از این علائم عبارتند از :
- درد عضلانی مورمور شدن
- حالت تهوع شدید
- استفراغ
- گرفتگی عضلات
- اسهال
- افسردگی ماژور
- وسوسه شدید مصرف مواد
توجه داشته باشید که در صورتی که فرد از کمک های درمانی روانشناختی استاندارد در مراکز درمان اعتیاد مانند مرکز ترک اعتیاد زنان در شهر اهواز استفاده نماید، می تواند از این حالات اولیه و دردناک عبور کند و به شرایط پایدارتری از لحاظ ذهنی، روانی و جسمی دست یابد.
کاهش علائم محرومیت
برخی افراد ممکن است تحمل علائم ترک این دارو را دشوار بدانند. اگر میخواهید آن را ترک کنید، با متخصصین ما در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ مشورت کنید، سعی نکنید بدون دریافت کمک و به شکل خودسرانه آن را متوقف نمایید. مواردی که ممکن است در کاهش علائم ترک اعتیاد به شما کمک کنند عبارتند از :
- نوشین مقادیر کافی آب و مایعات بدون شکر
- داشتن سرگرمی مناسب و سالم
- مصرف داروهای کمکی تحت نظر متخصصین
- انجام فعالیت ورزشی و بدنی سبک
- شرکت در جلسات روانشناختی فردی و گروهی
کلام پایانی
کارشناسان ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور، راجع به داروی متادون و عوارض احتمالی و اختلالات دارویی آن با سایر داروها توضیح دادند. در صورتیکه به این دارو اعتیاد پیدا کرده اید، لطفا هرگز بدون نظارت متخصصین ترک اعتیاد مرکز درمان اعتیاد اهواز کمپ برای قطع مصرف و یا تغییر آن اقدام نکنید. برای ترک اعتیاد حتما با مشاورین ما در این مرکز مشاوره ترک اعتیاد تماس بگیرید و از تجربه و تخصص ما در این زمینه استفاده نمایید تا به ترک موفق و بدون بازگشت دست یابید. توجه داشته باشید که بهبودی از اعتیاد کاملا امکانپذیر است و شما برای رهایی از اعتیاد باید درمانگران و متخصصین زبده ای در کنار خود داشته باشید تا بهبود یابید.