عوارض مصرف کوکائین
آنچه در این مقاله می خوانید :
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مضرات مصرف کوکائین چیست؟ مهمترین عوارض مصرف کوکائین کدامند؟ کوکائین، یکی از انواع مواد محرک پرقدرت است که دارای قدرت اعتیادزایی بسیار زیادی می باشد. مصرف این ماده به سرعت باعث ایجاد وابستگی شدید روانی در افراد می شود و دارای عوارض سنگین و مخرب بسیاری می باشد. بر همین اساس، مشاورین و کارشناسان ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور با ارائه اطلاعات دقیق در رابطه با این ماده اعتیاد آور خطرناک مطالب مهمی را در اختیار شما همراهان ارجمند خواهند گذاشت. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفا ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
اگر شما یا یکی از عزیزانتان دچار اعتیاد به کوکائین است، برای درمان و ترک اعتیاد او به کمک های تخصصی روانشناختی نیاز دارید. شما میتوانید از طریق مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ برای بهبودی و درمان خود از انواع اعتیادها اقدام نمایید و با استفاده از کمک های ما در این مرکز درمانی به بهبودی خود از اعتیاد دست یابید.
عوارض مصرف کوکائین | کوکائین چیست؟
همانطور که در مقاله ماده مخدر کوکائین توضیح داده شد، این ماده یک محرک قوی و بسیار اعتیادآور است و مصرف آن می تواند عوارض سنگین و جبران ناپذیری را برای افراد ایجاد نماید. این ماده مخدر از برگ گیاه کوکا تولید می شود و دارای قیمتی بسیار گران بوده و جزء مواد مخدر لوکس طبقه بندی می شود. اما باید بدانید که از این ماده در حوزههای بهداشتی و اهداف پزشکی مانند بیحسی موضعی در برخی جراحیها استفاده میشود.
کوکایین دارای حالت پودری شکل سفید و کریستالی می باشد و در بسیاری از اوقات دارای ناخالصیهایی می باشد. در بسیاری اوقات کوکائین را با مواد و داروهای دیگر مانند آمفتامین یا فنتانیل ترکیب میکنند تا سود سوداگران این ماده افزایش یابد. توجه داشته باشید که مصرف کوکائینی که دارای ترکیباتی با سایر داروهای مخدر است می تواند بسیار خظرناک و کشنده باشد. کوکائین بسیار اعتیادآور بوده و بر میزان سطح هوشیاری، توجه و انرژی شخص تاثیرات مخربی را ایجاد می کند.
مصارف پزشکی کوکائین
همانطور که می دانید، کوکائین دارای خاصیت بیحسکنندگی می باشد، بر همین اساس دارای مصارف پزشکی کارآمد مانند استفاده در برخی جراحیها می باشد. مصرف کوکایین از راه بینی باعث ایجاد بیحسی در گلو، دهان و زبان می شود و بسته به ترکیبات کوک مزه آن می تواند متفاوت باشد. اما نکته مهم در رابطه با ماده محرک کوکائین این است که این ماده بسیار اعتیاد آور بوده و دارای تاثیرات مخرب بسیاری بر سیستم عصبی و روانی افراد می باشد.
مهمترین تاثیرات و عوارض مصرف کوکائین
مصرف کوکائین باعث ترشح سطح بالایی از دوپامین در مغز شده و سیستم پاداش اعصاب مرکزی را به شدت تحریک می کند. همانطور که میدانید، دوپامین یک پیام رسان شیمیایی و طبیعی در سیستم عصبی مرکزی و مغز فرد میباشد و یکی از مهمترین سیستم های نورونی و عصبی در مغز افراد می باشد. توجه داشته باشید که به شکل معمول پس از ترشح دوپامین در مغز، این ماده “دوپامین” بازیافت می شود و سیگنالهای بین سلولی متوقف میشوند. اما مصرف کوکائین از بازیافت دوپامین در مغز جلوگیری کرده و باعث تجمع مقادیر زیادی دوپامین در فضای بین سلولی در مغز می گردد که در نتیجه آن ارتباطات عادی بین سلولی مختل شده و فرد دیگر نمی تواند به شکل طبیعی از سیستم دوپامین و پاداش مغز خود استفاده نماید.
تجمع زیاد دوپامین در مدارهای عصبی مغز، باعث ایجاد تمایل و گرایش بیشتر فرد به مصرف کوکائین و ماده محرک می شود و با ادامه مصرف مواد مخدر، مدارهای نورونی و عصبی با ماده مصرف شده سازگاری پیدا کرده و حساسیت کمتری نسبت به کوکائین پیدا میکنند. در نتیجه افراد بمرور باید مصرف خود را افزایش دهند تا به حالت نشئگی پیشین خود دست یابند که همین امر باعث گسترش و وخیم تر شدن اعتیاد در افراد می گردد.
۱. تاثیرات کوتاه مدت کوکائین
یکی از علائم مصرف و اعتیاد به کوکائین این است که هرچه این ماده در بدن فرد باقی میماند تأثیرات مخرب آن تشدید شده و بدن و سیستم عصبی آسیب بیشتری می بینند. در همین رابطه، مهمترین تاثیرات کوتاه مدت مصرف کوکائین عبارتاند از:
- افزایش سطح انرژی روانی و جسمی
- افزایش سطح هوشیاری
- حساسیت بیش از حد به نور
- تحریکپذیری
- پارانوئید
- کاهش اشتها
عوارض مصرف کوکائین می تواند بر روی میزان کارایی و عملکرد افراد در زندگی تاثیر مستقیم گذاشته و آن را به شکلی معنی دار کاهش دهد. مصرف مقادیر زیاد کوکائین میتواند منجر به رفتارهای غیر قابل پیش بینی و خشونتآمیز در افراد گردد و باعث ایجاد آسیب های جدی گردد. علاوه بر این، نحوه و روش مصرف کوکائین در میزان اثرات و آسیبهای ایجاد شده نقش بسیار مهمی دارد و می تواند شدت و حدت بیشتری را نیز ایجاد نماید. به طور مثال، مصرف تزریقی کوکائین می تواند تاثیرات این ماده محرک را به شدت افزایش داده و در وابستگی فرد به این ماده تاثیر مستقیم داشته باشد.
۲. تاثیر کوکائین بر قلب و فشار خون
یکی از مهمترین عوارض مصرف کوکائین، ایجاد آسیب به قلب و بروز مشکلات قلبی عروقی می باشد. سایر علائم همراه با مسمومیت حاد کوکائین عبارتند از:
- تنگی نفس
- اسهال
- فشار خون بالا
- اضطراب
- تپش قلب
- سرگیجه و حالت تهوع
۳. کوکائین و بیخوابی
کوکائین با افزایش سطح دوپامین در مغز که یک انتقال دهنده عصبی مرتبط با لذت و پاداش می باشد، عمل میکند. افزایش هورمون دوپامین منجر به افزایش احساس سرخوشی و بالا رفتن سطح انرژی در فرد میشود و اجازه به خواب رفتن را از فرد می گیرد و باعث ایجاد اختلالات خواب در افراد می گردد.
۴. ریزش مو؛ عوارض مصرف کوکائین
یکی دیگر از عوارض مصرف کوک ریزش مو است که در افرادی که از این ماده محرک استفاده می کنند اتفاق می افتد. این اتفاق در اثر کاهش اشتها و کمبود مواد مغذی برای حفظ سلامت مو و پوست ایجاد میشود. علاوه بر این مصرف کوکائین باعث ریزش موی ناشی از استرس نیز می گردد.
مهمترین مضرات کوکائین بر سلامتی عمومی
علاوه بر تاثیرات مخرب یاد شده، مصرف کوکائین عوارض جانبی و مشکلات جدی را برای سلامت عمومی فرد ایجاد میکند. برخی از این مشکلات و عوارض عبارتاند از:
- سردرد
- تشنج
- بیماریهای قلبی
- مشکلات خلقی
- اختلالات روانی
- آسیب های ریوی
- گرفتگی عروق خونی
- حالت تهوع
- افزایش فشارخون
- آرینی قلبی
- مشکلات جنسی
- لرزش و گرفتگی عضلات
- بیقراری
۱- مضرات مصرف کوکائین در مادران باردار
همانطور که می دانیم، مصرف مواد اعتیاد آور مانند کوکائین در دوران بارداری می تواند باعث ایجاد آسیب های جدی به سلامت مادر و جنین در دوران بارداری شود. این آسیب ها می توانند در طیف گسترده ای ایجاد شوند اما رایج ترین آنها عبارتند از
- میگرن
- تشنج
- پارگی زودرس کیسه آب
- جداشدن پوشش جفت از رحم قبل از زایمان
در دوران بارداری، تغییرات طبیعی و مختلف قلبی عروقی برای زنان باردار ایجاد می شود که توسط عوارض مصرف کوکائین می تواند تشدید شود. در بسیاری از اوقات این تغییرات میتوانند منجر به ایجاد مشکلات جدی مانند فشارخون بالا، سقط خودبهخود، کاهش وزن ناگهانی، زایمان زودرس و زایمان دشوار در فرد گردند. بر همین اساس، زنان باردار باید با استفاده از کمک تیم درمان ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ برای ترک اعتیاد خود اقدام کرده تا پیش از ایجاد آسیب های جبران ناپذیر برای کاهش خطرات اقدام نمایند.
۲- مضرات کوکائین برای نوزاد؛ عوارض مصرف کوکائین
مادران معتاد به کوکائین اغلب کودکان نارس به دنیا میآورند که مهمترین دلیل آن استفاده از مواد مخدر در دوران بارداری می باشد. عموما کودکان نارس مادران معتاد دارای وزن کمتر و دور سر کوچکتر و قد کوتاهتر از نوزادان دیگر می باشند. بر اساس تحقیقات انجام شده، دانشمندان دریافتهاند که قرار گرفتن در معرض کوکائین در دوران جنینی می تواند منجر به نقصهای دیگر عصبی و روانی که کاملا قابل توجه هستند در کودک شود که به مرور این خسارات نمایان خواهند شد. برخی از این موارد عبارتند از :مواردی مانند
- مشکلات رفتاری
- نقص در عملکرد شناختی
- مشکلات عصبی ادراکی
- مشکل کمبود توجه مستمر
- کاهش عملکرد
توجه داشته باشید که بسیاری از این مشکلات در دوران بزرگسالی فرد ایجاد میشوند. به عنوان مثال، در دوران نوجوانی خطر ابتلا به مشکلات زبان یا حافظه افزایش پیدا کرده و فرد را با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه می کند. اسکن مغز در این نوجوانان نشان میدهد که عملکرد برخی قسمتهای مغز از جمله مناطق مرتبط با توجه، برنامهریزی و زبان با عملکرد مغز سایر نوجوانان دارای تفاوت های قابل تامل می باشد.
مصرف بیش از حد؛ عوارض مصرف کوکائین
مصرف بیش از حد کوکائین می تواند باعث ایجاد آسیب های جدی و حتی جبران ناپذیر در فرد گردد. بسیاری از افراد معتاد به کوکائین به صورت همزمان و موازی از الکل نیز استفاده می کممد و برخی دیگر آن را با هروئین ترکیب کرده که می تواند تاثیرات مخربی را بر سیستم عصبی و روانی فرد ایجاد نماید. باید توجه داشت که هر دو ترکیب بسیار خطرناک بوده و احتمال مرگ را برای فرد ایجاد می کند. برخی از شایعترین و شدیدترین عوارض مصرف بیش از حد کوکایین عبارتند از :
- ضربان قلب نامنظم
- حملات قلبی
- تشنج
- سکته مغزی
- مشکل در تنفس
- فشارخون بالا
- بالارفتن دمای بدن
- توهم و تحریک شدید
- اضطراب
یکی از شایعترین عارضه هایی که در اثر ترکیب کوک با سایر مواد اعتیادآور ایجاد می شود، حمله قلبی، سکته مغزی یا تشنج است که می تواند آثار سوء جبران ناپذیری را برای فرد ایجاد نماید.
بهترین روش ترک اعتیاد کوکائین
استفاده مکرر از کوکائین همانند سایر مواد مخدر باعث تغییرات طولانیمدت در مدارها و سیستمهای عصبی و نورونی میشود. پس از مدت ها مصرف مواد، مدارها و رشته های عصبی موجود در مغز با دوپامین ترشح شده ناشی از مصرف کوکایین سازگار شده و شخص باید دوز بیشتری از ماده را مصرف کند تا به حالت نشئگی مورد علاقه خود دست یابد. به همین دلیل، اعتیاد دائما در حال گسترش و پیشرفت است و فرد را بیشتر درگیر و مبتلا به اعتیاد می کند. در چنین حالتی برای ترک کوکایین باید از روشهای استاندارد درمانی مانند متد بستری میان مدت استفاده میشود تا فرد با دریافت کمک های تخصصی در زمینه ترک اعتیاد بتواند به بهبودی دست یابد. روشهای درمانی کمک میکنند تا از عوارض ترک ناگهانی مواد مخدر دور بمانید. نمونهای از این متدهای درمانی رواشناختی عبارتاند از:
- درمان شناختی رفتاری
- آموزش مهارت های زندگی
- آموزش مهارتهای ارتباطی
- متدهای NLP و علم موفقیت
- گروههای درمانی
مهمترین علائم ترک کوکائین
پس از قطع مصرف کوکائین فرد با علائم و سندروم محرومیت روبرو خواهد شد که معمولاً حدود ۶ تا ۱۲ ساعت پس از آخرین بار مصرف شروع میگردد. برخی از این علائم عبارتند از:
- افسردگی
- خستگی
- اضطراب
- مشکل در تمرکز
- لرزش و درد عصبی
- لرزش و درد عضلانی
- افزایش اشتها
- کابوس و بیخوابی
- کند شدن ذهن
- افزایش تعریق،
- افزایش دمای بدن و آریتمی قلبی
- مشکل در تنفس
- درد قفسه سینه
- تهوع یا استفراغ
- گیجی، تشنج یا لرزش
- وحشت
- پارانوئید
- توهم
- هذیان
فرد برای دست یابی به یک ترک موفق و بدون بازگشت باید حتما از کمک های تخصصی مراکز درمان اعتیاد استفاده کند تا بتواند به یک زندگی پاک و بدون مصرف مواد دست یابد. در همین ارتباط، کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور و با همکاری مراکز درمان اعتیاد استاندارد در سطح کشور آماده است تا به شما در این مسیر پر چالش کمک نماید.
کلام پایانی
اعتیاد به کوکائین یکی از پیچیده ترین و پرچالش ترین انواع اعتیادهاست و افراد برای رهایی از آن نیازمند کمک های تخصصی روانشناختی هستند. کوکائین قویترین ماده محرک دنیاست و اعتیاد به آن می تواند باعث ایجاد آسیب های جدی روانی و روحی در افراد شود. باید توجه داشته باشید که درمان اعتیاد به مواد محرک مانند کوک کاملا روانشناختی است و فرد باید با استفاده از متدهای درمانی استاندارد برای بهبودی اقدام کند تا بهبود یابد.
سوالات متداول
✅ روش از بین بردن اثر کوکائین چیست؟
اگر دچار اعتیاد به کوکائین هستید، رایجترین روش درمان برای شما مراجعه به مراکز ترک اعتیاد می باشد که با دریافت خدمات درمانی و اقامتی استاندارد در محیط ایزوله درمانی می توانید مراحل درمانی خود را به خوبی طی کرده و به یک ترک موفق و بدون بازگشت دست یابید. جلسات مشاوره ترک اعتیاد با یک درمانگر متخصص میتواند به شما در تغییر رفتارها و الگوهای فکری مخرب و معتادگونه کمک نماید.