عوارض مصرف مرفین
آنچه در این مقاله می خوانید :
عوارض جانبی مرفین
اعتیاد
مشکلات جسمی
آسیب های ذهنی
خطر مرگ
عوارض روانی
حس آرامش و سرخوشی
کاهش تمرکز
تغییر وضعیتهای ذهنی
تغییرات احساسی
اعتماد به نفس کاذب
بروز تشنج و اضطراب
احساس انزوا
گرهها و عقدههای رفتاری
کلام پایانی
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین عوارض مصرف مرفین چیست و دارای چه آسیبهایی میباشد؟ برای جلوگیری از عوارض مصرف مرفین چه باید کرد و از چه روشهایی میتوان استفاده نمود؟ اعتیاد به انواع مواد مخدر مانند هروئین، تریاک، شیشه، متادون، ترامادول و انواع مواد اعتیاد آور دیگر و یا اعتیادهای رفتاری از مهمترین چالشهایی است که جوامع بشری با آن روبرو هستند. امروزه ترک اعتیاد در جوامع بشری از مهمترین چالشهایی است که دولتمردان و دولتها با آن روبرو هستند و افراد بسیاری در این حوزه در حال فعالیت و کمک هستند.
ما نیز در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ برای افزایش آگاهی شما، به تشریح عوارض مصرف مرفین پرداختهایم تا شما را با جزئیات بیشتری در این رابطه آشنا کنیم. بر همین اساس، اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
همانطور که میدانیم مرفین یکی از انواع داروهای درمانی است که در حوزه علوم پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد و کاربردهای متفاوت و گوناگونی دارد. این ماده از گیاه افیوم تهیه میشود و برای کاهش دردهای جسمی و روانی در افراد مورد استفاده قرار میگیرد. اما استفاده خودسرانه و طولانی مدت از این دارو میتواند عوارض مختلف و جدی ای را بر روی سلامت افراد ایجاد نماید. به همین دلیل، لازم است بدانیم که مصرف مرفین میتواند باعث ایجاد وابستگیهای شدید ذهنی و جسمی در افراد شده و فرد برای ترک اعتیاد مرفین نیازمند دریافت خدمات روان درمانی در کنار سایر درمانهای جسمی و فیزیولوژیکی در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران و کشور دارد.
عوارض جانبی مرفین؛ عوارض مصرف مرفین
همانطور که میدانیم مرفین یک ماده مخدر قدرتمند است که برای مدیریت دردهای ضعیف تا شدید مورد استفاده قرار میگیرد. اما مصرف خودسرانه و بدون نظارت پزشک آن باعث ایجاد عوارض جدی در افراد شده و میتواند آسیبهای جبران ناپذیری را ایجاد نماید. در ادامه به معرفی برخی از مهمترین عوارض جانبی مرفین خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا نماییم.
۱- اعتیاد
یکی از مهمترین عوارض مصرف مرفین ایجاد وابستگی شدید ذهنی، روانی و جسمی در افراد مصرف کننده میباشد که میتواند زندگی روزمره فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و مشکلات متعددی مانند مشکلات تحصیلی، کاری و شغلی و همچنین خانوادگی را ایجاد نماید. مصرف مرفین میتواند باعث بروز اعتیاد در زندگی فرد شده و تمامی جنبههای زندگی او را با بحران و چالشهای لاینحل روبرو نماید.
۲- مشکلات جسمی
مصرف خودسرانه مرفین میتواند باعث بروز مشکلات جسمی و فیزیولوژیکی در افراد شده و عوارض مختلف پزشکی را ایجاد نماید. برخی از مهمترین عوارض جانبی مرفین عبارت است از تنگی نفس، ضعف عضلات، تغییر فشار خون و مشکلات جدی گوارشی.
۳- آسیب های ذهنی؛ عوارض مصرف مرفین
مصرف خودسرانه و اعتیاد به مرفین باعث ایجاد تغییرات ذهنی در فرد شده و میتواند قوه استدلال و منطق فرد را تحت تاثیر قرار داده و عملکرد کلی او را در تصمیم گیریهای مهم زندگی به شکل مخربی تغییر دهد. مرفین بر روی سیستم عصبی فرد تاثیر گذاشته و میتواند باعث بروز اختلالات عصب شناختی و تغییرات شیمیایی و هورمونی در مغز گردد.
۴- خطر مرگ
از دیگر عوارض جانبی مرفین میتوان به تاثیرات تنفسی اشاره کرد. این ماده بر روی سیستم تنفسی افراد تاثیر میگذارد. آسیبهایی که مرفین ایجاد میکند میتواند باعث اختلالات شدید تنفسی در افراد شده و منجر به کما و مرگ گردد. توجه داشته باشید که این تاثیرات مخرب در زمانی که مرفین با دیگر مواد مخدر یا الکل مصرف میشود، میتواند به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده و خطر حملات و مرگ را افزایش دهد.
عوارض روانی؛ عوارض مصرف مرفین
همانطور که پیشتر توضیح دادیم، مصرف مرفین علاوه بر تاثیرات فیزیولوژیکی میتواند باعث آسیبهای روانشناختی در افراد شود. این تاثیرات در طیف گستردهای از اختلالات روانی و فکری بروز میکنند که مهمترین آنها شامل افسردگی، اضطراب و تشنج میباشد. تاثیرات روانی که مصرف مرفین ایجاد میکند در افراد مختلف و بر اساس شرایط جسمی، روانی و حتی ژنتیکی متفاوت بوده و در طیف گسترده ای بروز می کند.
برخی از عواملی که میتوانند تاثیرات مرفین را به صورت متفاوت ایجاد کنند عبارتند از : دوز مصرفی، حالات روحیه اولیه، سابقه مشکلات روانی و همچنین استفاده همزمان از مواد مخدر دیگر است که باعث ایجاد آسیبهای جدی در افراد میگردد. در ادامه به معرفی برخی از عوارض روانی مرفین خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا نماییم.
۱- حس آرامش و سرخوشی
از مهمترین تاثیرات و عوارض مصرف مرفین که بسیار رایج بوده میتوان به احساس آرامش، خواب آلودگی و سرخوشی اشاره کرد. تاثیراتی که این ماده مخدر ایجاد میکند میتواند برای مدتی فرد را از استرس و نگرانیهای موجود در زندگی دور کرده و احساس آرامش و سرخوشی را در او ایجاد نماید.
۲- کاهش تمرکز؛ عوارض مصرف مرفین
از دیگر تاثیرات مصرف مرفین میتوان به کاهش چشمگیر میزان توجه و تمرکز در افراد یاد نمود. افرادی که به صورت خودسرانه و به صورت معتادگونه از مرفین استفاده میکنند، در وظایف روزمره و تصمیم گیریهای مهم زندگی با مشکل روبرو شده و با اختلالات ناشی از مصرف مرفین مواجه میشوند.
۳- تغییر وضعیتهای ذهنی
از دیگر تاثیرات ماده مخدر مرفین میتوان به تغییر وضعیت ذهنی در افراد اشاره کرد که میتواند باعث ایجاد آسیبهای متعدد و کاهش کارایی کلی فرد در زندگی و مسئولیتهای روزانه شود. فرد در چنین شرایطی به یک حالت هیپنوتیکی وارد شده و قدرت تصمیم گیری و کارایی خود را به صورت چشمگیری از دست میدهد.
۴- تغییرات احساسی و عاطفی
از مهمترین عوارض مصرف مرفین بر روی افراد میگذارد، تغییرات عاطفی و روانی میباشد. این تغییرات میتوانند به صورت فزایندهای احساس آرامش، سرخوشی یا حتی اندوه را در افراد ایجاد کرده که باعث گسترش اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب میشود. استفاده مداوم از مرفین میتواند باعث بروز آسیبهای حسی و روانی در افراد شده که برای درمان آنها نیاز به کمکهای تخصصی می باشد.
۵- اعتماد به نفس کاذب؛ عوارض مصرف مرفین
مصرف مرفین و مواد مخدر میتواند باعث ایجاد حس اعتماد به نفس کاذب در افراد شده که در نتیجه آن افراد میتوانند تصمیمات خطرناک و مخربی را بگیرند که میتواند نتایج آسیب زایی ایجاد نماید. این حس اعتماد به نفس کاذب در اثر تغییرات شیمیایی و هورمونی در مغز اتفاق میافتد که در نتیجه آن فرد دچار قضاوت نادرست نسبت به پدیدهها شده و نمیتواند به شکل صحیح و با استفاده از تفکر منطقی به فعالیت های خود در زندگی ادامه دهد.
۶- بروز تشنج و اضطراب شدید
از دیگر عوارض مصرف مرفین میتوان به اختلالات ذهنی و روانی در افراد اشاره کرد که مهمترین آنها شامل اضطراب، تشنج و حالتهای منفی بافی و اختلال پارانویا میباشد.
۷- احساس انزوا؛ عوارض مصرف مرفین
مصرف مرفین مانند انواع دیگر مواد مخدر باعث آثار سوء بر تعاملات فردی و اجتماعی و همچنین انجام فعالیتهای روزمره در سطح اجتماع و خانواده میگردد و فرد را به شکل پیچیدهای منزوی و افسرده میکند. در همین رابطه، یکی از مهمترین عوارض مصرف مرفین ایجاد حس بیاعتنایی و دلسردی نسبت به محیط پیرامون و اطرافیان میباشد و در آن فرد به شکل پیچیدهای منزوی میگردد.
۸- گرهها و عقدههای رفتاری و خلقی
مصرف طولانی مدت مرفین میتواند باعث بروز اعتیاد و وابستگی شدید ذهنی و جسمی در افراد شده که در نتیجه آن گرههای رفتاری ناشی از اعتیاد به مرفین ایجاد شده و فرد دچار رفتارها و خلق و خوی ناپایدار پرخاشگرانه میگردد.
باید توجه داشت که عوارض مصرف مرفین تنها از لحاظ جسمی ایجاد نمیشوند و بر روی سلامت و بهداشت روان فرد به شدت تاثیر گذاشته و آثار سوء بسیاری را به او تحمیل میکند. افرادی که نیاز به مصرف مرفین دارند باید حتماً با پزشک متخصص خود صحبت کرده و تحت نظارت پزشک به مصرف این دارو اقدام ورزند تا بر روی سلامت روانی آنها تاثیر منفی نگذاشته و از بروز وابستگی و اعتیاد شدید به مرفین جلوگیری شود.
کلام پایانی
همانطور که میدانیم ماده مخدر مرفین یکی از انواع داروهای تسکین دهنده انواع دردها در طیف متوسط تا شدید می باشد که از آن در حوزه پزشکی استفاده میگردد. اما باید توجه داشت که از این داروی مخدر به هیچ عنوان نمیتوان به صورت خودسرانه استفاده کرد، زیرا مصرف مرفین میتواند به شدت باعث بروز عوارض منفی شده و باعث اعتیاد و وابستگی شدید ذهنی و جسمی در افراد گردد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …