عوارض تریاک بر معده
آنچه در این مقاله می خوانید :
مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ، کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین عوارض تریاک بر معده کدام است و چگونه میتوان از آن پیشگیری کرد؟ آیا مصرف تریاک می تواند باعث عوارض جبران ناپذیر گردد؟ مهمترین روش های ترک تریاک و جلوگیری از عوارض تریاک چیست؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمعآوری اطلاعات دقیق در رابطه با عوارض تریاک در بدن افراد مصرف کننده سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید و به این نوشته امتیاز بدهید.
مصرف مواد مخدر به خصوص مواد افیونی در حالی که برای تسکین دردهای جسمی و روانی مورد استفاده قرار می گیرند، اما مصرف طولانی مدت آنها می تواند باعث ایجاد اعتیاد و وابستگی های شدید جسمی و روانی گردد. از طرف دیگر برخی باورهای اشتباه در مورد مصرف تریاک وجود دارد که مصرف آن را دارای فوائد میداند، اما همانطور که در مقاله ماده مخدر تریاک توضیح داده شد، این ماده دارای اثرات مخرب بسیاری است. از طرف دیگر عوارض تریاک و سیستم گوارشی شدید است که در ادامه به تشریح و توضیح آن خواهیم پرداخت.
استفاده از داروها برای بیماری ها
از مواد اعتیاد آور در علم پزشکی برای بسیاری از بیماری های جسمی استفاده می شود. به طور مثال برای دندان درد و اقدامات دندانپزشکی با صدمات جدی و همچنین برای جراحیها در شرایط مزمن و پیچیده تر استفاده می گردد. در نتیجه می توان گفت که استفاده های پزشکی گستردهای از مواد افیونی می شود که تاثیرات فراوانی در روند درمان افراد بیمار دارد، اما نمی توان خطرات استفاده خودسرانه از مواد افیونی و غیرقانونی را نادیده گرفت.
همانطور که در مقاله ماده مخدر تریاک توضیح داده شد، این ماده افیونی پس از مصرف به گیرنده های مشخصی در مغز و سیستم عصبی افراد متصل شده و باعث ایجاد اثرات ضد درد می گردد. در حقیقت مورفین موجود در این ماده مخدر به گیرنده های عصبی و دستگاه گوارش متصل شده و تغییراتی را در کارکرد آنها ایجاد می کند. مواد موجود در تریاک نیمه عمر کوتاهی دارند و از ۱٫۵ تا ۷ ساعت متابولیزه شده و از طریق ادرار دفع می شوند.
عوارض تریاک بر معده
در طول تاریخ از مواد مخدر به عنوان یک دارو برای تسکین درد استفاده میشده است، حتی قبل از تسویه و استخراج مرفین و کدئین، از تریاک برای سالهای متمادی به عنوان یک داروی ضد درد و تسکین دهنده استفاده میشده است. تریاک یک ماده دود کردنی است که قابلیت بلعیده شدن نیز دارد و در بسیاری از کشورها برخی از کشورها از آن به عنوان یک روش درمانی استفاده می شود.
۱. علائم فیزیکی و عوارض تریاک بر معده
همانطور که پیشتر در مقاله مخدر تریاک توضیح داده شد، اعتیاد به تریاک میتواند باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات و بیماریهای جسمی در افراد گردد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
- شکنندگی استخوان ها
- تغییرات هورمونی
- عوارض روده ای
- سرعت تنفس کم یا آرام
- تحریک بدنی
- تصمیم گیری ضعیف
- کنار گذاشتن مسئولیت ها
- نوسانات خلقی
- تحریک پذیری
- افسردگی
- کاهش انگیزه
- حملات پانیک
اما این عوارض تریاک بر معده تنها مواردی نیستند که اعتیاد به تریاک در افراد ایجاد می کند افرادی که به مدت طولانی به این ماده مخدر و افیونی اعتیاد دارند با مشکلات و عوارض شدیدتری روبرو خواهند بود که برخی از آنها عبارتند از :
- فشار خون پایین
- حالت تهوع یا استفراغ
- قرمزی پوست
- خستگی
۲. علائم رفتاری؛ عوارض تریاک بر معده
افراد معتاد به مواد افیونی مانند تریاک پس از مدت ها مصرف آن دچار علائم رفتاری و عوارضی میشوند که در اثر ایجاد عوارضی است که مصرف تریاک در آنها ایجاد کرده است. به طور مثال این افراد منزوی شده و علاقه سابق خود را به سرگرمی های عادی زندگی از دست می دهند و در انجام کارهای روزمره مانند نظافت منزل یا مراقبت از فرزندان دچار مشکل شده و نمیتوانند مسئولیت های روزمره زندگی را به خوبی انجام دهند. برخی دیگر از علائم اعتیاد به تریاک عبارت است از :
- نوسانات خلقی
- ابتلا به اختلال دو قطبی
- تحریک پذیری
- تغییرات ظاهری
- مخفی کردن مواد مخدر
- رفتارهای بی ثبات
- انجام رفتارهای پرخطر
۳. عوارض روانشناختی؛ عوارض تریاک بر معده
مصرف تریاک می تواند باعث ایجاد عوارض و مشکلات روانی متعددی در افراد شود که به میزان مشکلات جسمی میتواند آزاردهنده و مخرب باشد. از طرفی مصرف تریاک با افسردگی و اختلال دو قطبی و همچنین اضطراب ارتباط نزدیکی دارد و در صورت تداوم اعتیاد میتواند موجب اختلالات روانی مختلفی شود. تاثیر مواد افیونی و اعتیاد به آن می تواند مشکلات روانی پیچیده ای را برای افراد ایجاد کند و آثار مخربی را بر جای بگذارد.
علائم اوردوز با مصرف تریاک
هنگامی که فردی بیش از حد از مواد افیونی استفاده می کند، ممکن است با عوارض و مشکلات جدی که در نهایت منجر به اوردوز و یا حتی مرگ میشود، مواجه گردد. البته این وضعیت پزشکی بسیار جدی است و به مداخله های تخصصی و پزشکی نیاز دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
- عدم پاسخگویی
- تنفس آرام، نامنظم
- نبض آهسته، نامنظم
- تهوع و استفراغ
- از دست دادن هوشیاری
- مردمک چشم های کوچک
عوارض تریاک بر معده در جوانان
مصرف و اعتیاد به تریاک دارای نشانههای بارزی است که فرد را در معرض مشکلات و عوارض جدی قرار میدهد. به طور مثال در جوانان کاهش بهرهوری تحصیلی و کاری یکی از مهمترین نشانه های اعتیاد به تریاک است. از طرف دیگر بسیاری از نوجوانان که داروهای مسکن مصرف می کنند معمولاً در تستها عملکرد ضعیفی دارند و در معرض ترک تحصیل قرار می گیرند. مصرف تریاک مشکلاتی روانی متعددی مانند اضطراب و افسردگی را ایجاد میکند. بسیاری از موارد فرد با اختلالات همزمان روبرو میشود که میتواند مشکلات عدیدهای را ایجاد کند.
تاثیر عوارض تریاک بر معده و سیستم گوارش
همانطور که توضیح داده شد، از مواد افیونی برای کاهش دردهای جسمی استفاده می شود اما مصرف این داروها و مواد میتواند حالت تهوع، استفراغ یا یبوست در افراد ایجاد کند که برخی از این مشکلات می توانند سریعتر برطرف شده شوند، اما یبوست ناشی از مصرف مواد افیونی مدت زمان بیشتری به طول خواهد انجامید. زیرا این مواد باعث میشوند غذا در سیستم گوارش فرد کندتر حرکت کرده و آب بیشتری از آن جذب بدن شود که باعث ایجاد مشکلات در دفع مدفوع می گردد.
از طرف دیگر عوارض تریاک بر معده و مصرف تریاک باعث ایجاد عوارض مختلفی بر سیستم گوارش و معده افراد می گردد که مهمترین آن زخم معده، انسداد دهانه خروجی معده، خونریزی معده و بروز مشکلاتی در گوارش و هضم غذا می باشد، از طرف دیگر رفلاکس معده از عوارض تریاک می باشد. مواد افیونی بر دستگاه گوارش افراد تاثیرات مخرب بسیاری را تحمیل میکنند و میتوانند باعث اختلال عملکرد روده گردند که به صورت یبوست حالت تهوع، نفخ و غیره خود را نشان میدهد.
عوارض گوارشی مسکنهای افیونی
همانطور که توضیح داده شد، در دهههای گذشته مصرف داروهای افیونی و ضد درد در حال افزایش می باشد. در حالی که داروهای مسکن می توانند دردهای جسمی را کاهش دهند، اما می توانند از طرف دیگر عوارض جانبی را ایجاد نمایند. مهمترین تاثیرات مخربی که داروهای افیونی بر بدن میگذارند مربوط به دستگاه گوارش است که باعث ایجاد حالت تهوع و یبوست شدید می گردد. در همین رابطه متخصصین با استفاده از روشهای غیر دارویی برای پیشگیری و مدیریت عوارض جانبی تریاک اقدام می کنند.
کلام آخر
مصرف داروهای مسکن مانند انواع مواد مخدر افیونی دیگر می توانند باعث وابستگی های شدید جسمی و ذهنی در افراد گردند. اما نکته مهم در رابطه با بروز اعتیاد در زندگی افراد این است که اعتیاد یک پدیده جسمی یا اختلال فیزیکی نیست، بلکه یک نوع اختلال عصب شناختی و روانشناختی است که منجر به تغییر سبک زندگی و کارایی افراد می گردد. در همین رابطه اگر اختلال اعتیاد به مواد مخدر متوقف و درمان نشود می تواند باعث ایجاد عوارض جدی برای سلامتی افراد از لحاظ جسمی و روانی شود. در همین رابطه برای جلوگیری از پیشروی اثرات مزمن مواد افیونی لازم است تا از کمک های تخصصی در زمینه ترک اعتیاد استفاده کنیم. در همین رابطه متخصصین حاضر در مجموعه مرکز ترک اعتیاد اهواز آماده اند که به صورت تلفنی در جهت ترک اعتیاد راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار بدهند.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد، اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره آنلاین رایگان در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین دریافت مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
سلام بسیار آموزنده بود. تشکر از مطالب مفیدتون
سلام. من مدتهاست که به تریاک اعتیاد دارم. لطفا راهنمایی کنید
لطفا در مورد عوارض تریاک در زنان باردار بیشتر توضیح بدید. تشکر
با درود.
تریاک یک ماده مخدر افیونی و روانگردان است که باعث ایجاد آسیب های روانی در افراد می شود. در زنان باردار نیز علاوه بر آسیب های ایجاد شده در فرد، جنین نیز دچار آسیب خواهد شد و پدیده نوزاد معتاد ایجاد می شود. برای اطلاعات بیشتر با مشاورین مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ تماس بگیرید.
سلام و خسته نباشید. تشکر برای اطلاعات مفید و کاربردیتون. پاینده باشید
با درود
تشکر از حسن توجه و عنایتتون جناب جمیلی گرامی
از زحمات وبسایت اهواز کمپ برای ارائه اطلاعات دقیق ممنونم. موفق باشید همیشه
جناب افشاری گرامی.
برای توجهتون بسیار خرسندیم. امیدواریم مطالب سایت اهواز کمپ بتواند گرهی از مشکلات خانواده ها را بر طرف نماید. پیروز باشید
سلام من ۵۳ساله هستم پیوندکلیه کردم ویکسال بودروزی بک گرم تریاک میخوردم وچندروزپیش تصمیم به ترک اون گرفتم ولی نتوانستم که ازچندروزپیش اقدام به مصرف ازطریق دودکرده ام ولی بازهم حال مساعدی ندارم
لطفابفرماییدمن چطورمیتونم بدون خماری ازشراین تریاک راحت بشم
ممنون
با درود
جناب فلاح اعتیاد به تریاک یکی از انواع اعتیادهای پیچیده به مواد افیونی روانگردان است که باعث ایجاد آسیب های جدی ذهنی و روانی در افراد می گردد. اختلال افسردگی ناشی از مصرف تریاک یکی از شایعترین عوارض مصرف این ماده افیونی روانگردان می باشد که می تواند روند ترک اعتیاد تریاک را به شدت دردناک و آزاردهنده نماید. برهمین اساس پیشنهاد اکید ما در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ استفاده از کمک های تخصصی مراکز ترک اعتیاد استاندارد می باشد. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد از مشاورین ما در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ لطفا با شماره های اعلام شده در وبسایت اهواز کمپ تماس حاصل فرمایید.