شناخت انواع قرص آمفتامین
آنچه در این مقاله می خوانید :
- ✅ خطرات مصرف انواع قرص آمفتامین
- ✅ حقایقی درباره آمفتامینها
- ✅ کاربردهای پزشکی آمفتامین
- ✅ خطرات استفاده از انواع قرص آمفتامین
- ✅ عوارض جسمی مصرف آمفتامین
- ✅ عوارض روانشناختی مصرف آمفتامین
- ✅ تاثیر قرص آمفتامین بر رشد جسمی
- ✅ تاثیر آمفتامین بر روی رشد کودک
- ✅ قرص آمفتامین به عنوان یک ماده مخدر
- ✅ اثرات ناخواسته آمفتامین
- ✅ اشکال متنوع آمفتامین
- ✅ موارد منع مصرف آمفتامین
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : انواع قرص آمفتامین کدام است و عوارض مصرف آن کدام است؟ علائم اعتیاد به انواع قرص آمفتامین چیست؟ مهمترین تاثیرات مصرف انواع قرص آمفتامین چیست؟ در این مقاله، کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ سعی کرده تا اطلاعات جامعی درباره انواع قرص آمفتامین و همچنین کاربرد های پزشکی و عوارض جانبی سوء مصرف از این ماده محرک را در اختیار مخاطبین گرامی قرار دهد. لطفا تا انتهای مقاله ما را همراهی بفرمایید.
انواع قرص آمفتامین
آمفتامین یک ماده محرک قدرتمند است سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد. از این ماده محرک برای معالجه برخی شرایط پزشکی استفاده می شود اما به دلیل قدرت این ماده محرک موارد بسیاری برای سوء مصرف آن وجود دارد. ماده محرک آمفتامین برای درمان اختلالات بیش فعالی و کمبود توجه به استفاده می شود. اگر انواع قرص آمفتامین بر اساس نسخه و تجویز پزشک مورد استفاده قرار گیرد بی خطر و موثر می باشد. از این ماده مخدر به دلیل تاثیرات آن برای تغییر حالات و مصارف غیر پزشکی نیز استفاده می شود. قرص آمفتامین می تواند موجب سرخوشی و کاهش اشتها در فرد گردد همین امر میتواند منجر به کاهش وزن افراد گردد. اما نکته مهم این است که استفاده از محرک ها خارج از زمینههای پزشکی می تواند عوارض جانبی جدی برای افراد ایجاد کند.
حقایقی درباره آمفتامینها
- انواع قرص آمفتامین محرک سیستم عصبی مرکزی افراد هستند.
- موارد استفاده آن ها برای بیش فعالی و کمبود توجه می باشد.
- عوارض جانبی آمفتامین شامل بی قراری، آکنه و تاری دید است.
- عوارض جانبی دیگر شامل تشنج، مشکلات قلبی و روان پریشی است.
- این داروها بسیار اعتیادآور هستند.
کاربردهای پزشکی آمفتامین
آمفتامین ها گیرنده های موجود در مغز را فعال میکنند و فعالیت تعدادی از انتقال دهنده های عصبی مانند نوراپی نفرین و دوپامین را افزایش می دهند. در حقیقت دوپامین با پدیده لذت، حرکت و توجه در ارتباط مستقیم است. در حال حاضر از انواع قرص آمفتامین بیشتر برای درمان کمبود توجه و همچنین در موارد کمتری برای افسردگی استفاده می شود. در گذشته از این ماده محرک برای درمان اعتیاد به مواد مخدر و کمک به کاهش وزن استفاده میشد که در حال حاضر به دلایل عوارض جانبی این دارو کمتر از آن استفاده می شود.
۱. اختلال کمبود توجه و بیش فعالی
ADHD با بیش فعالی، تحریک پذیری، عدم ثبات خلقی، مشکلات توجه، عدم سازماندهی و رفتارهای تکانشی مشخص میشود. این اختلال اغلب در کودکان مشاهده میشود اما میتواند تا سنین بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند. انواع قرص آمفتامین بعضی از علائم را معکوس میکند و بر اساس نتایج به دست آمده دیده شده که رشد مغز و رشد عصب در کودکان مبتلا به ADHD را بهبود می بخشد. به نظر می رسد که درمان های طولانی مدت با داروهای مبتنی بر آمفتامین در کودکان از تغییرات ناخواسته در عملکرد و ساختار مغز جلوگیری می کند. دانشمندان با بررسی و مطالعات بیشتر، به این نتیجه رسیده اند که محرکها احتمالا برای افراد مبتلا به ADHD مفید هستند.
۲. نارکولپسی
یکی از اثرات مصرف انواع قرص آمفتامین این است که افراد دارای علائم بیماری اعتیاد به مواد مخدر را دچار خواب آلودگی بیش از حد در طی روز می کند که به آن حملات خواب نیز می گویند. در افراد مبتلا به این بیماری، احساسات شدید می تواند باعث اشکال در عملکرد عضله ها در فرد گردد و باعث سقوط و افتادن او شود همچنین فرد میتواند درگیر دوره های مکرر و غیر منتظری خواب باشد. نکته مهم این است که در گذشته از آمفتامین ها و مشتقات آن برای ترک اعتیاد به انواع مواد مخدر اعتیاد آور استفاده میشد اما با توجه به نگرانی هایی که از عوارض جانبی این دارو وجود داشت آن را با مواد دیگر جایگزین کردند که مودافینیل یکی از این داروها می باشد.
۳. درمان چاقی
در دهه ۱۹۳۰ از آمفتامین برای مهار اشتها استفاده می شده است. به این دلیل که مصرف انواع قرص آمفتامین قابلیت مهار اشتها در افراد را دارد اما به مرور زمان به دلیل عوارض جانبی که این ماده مخدر و احتمال بروز اعتیاد به آمفتامین در افراد وجود داشت مصرف آن در این مورد متوقف شد.
در همین رابطه در دهه ۵۰ گزارشهایی از سوء تغذیه، روان پریشی و افسردگی در هنگام قطع مصرف آمفتامین وجود داشت که پزشکان از تجویز این داروی مخدر برای کاهش وزن خود داری کردند. در حال حاضر جامعه پزشکی استفاده از قرص آمفتامین و مشتقات آن را برای کاهش وزن توصیه نمی کنند.
۴. درمان افسردگی با آمفتامین
از دهه ۱۹۳۰ میلادی، آمفتامین برای درمان اختلالات عاطفی، اختلال وسواس و اسکیزوفرنی استفاده می شده است. با این حال در دهه ۱۹۵۰ و ۶۰ با افزایش نگرانی در مورد عوارض جانبی آمفتامین، این دارو با داروهای ضد افسردگی و غیر مخدر و محرک دیگر جایگزین شد. اما در موارد نادری انواع قرص آمفتامین در کنار داروهای ضد افسردگی برای درمان برخی از انواع اختلالات شخصیت مانند افسردگی استفاده می شود و این حالت در شرایطی استفاده میشود که فرد به درمانهای دیگر پاسخ مثبت نمی دهد. در برخی مطالعات مشخص شده بیمارانی که در کنار داروهای خود از انواع قرص آمفتامین استفاده کرده اند به ویژه در رابطه با انرژی، خلق و خو و فعالیت های حرکتی بهبودی چشمگیری پیدا کرده اند.
خطرات استفاده از انواع قرص آمفتامین
انواع قرص آمفتامین و دیگر اشکال آن می تواند دارای عوارض جانبی زیادی نیز باشد که بر روی یک طیف قرار می گیرند و به اصطلاح از خفیف تا شدید می تواند بروز نماید. مصرف آمفتامین می تواند عوارض جانبی زیادی را در افراد بر روی یک طیف از خفیف تا شدید ایجاد نماید و این عوارض بسته به نوع و میزان مصرف همچنین طول مدت آن میتواند عوارض متنوعی را در فرد ایجاد نماید.
۱- عوارض جسمی مصرف آمفتامین
همانطور که گفته شد آمفتامین و مصرف آن بدون نظارت پزشک می تواند تاثیرات مخرب بسیاری را بر روی سلامت افراد داشته باشد که برخی از آنها عبارتند از:
- ۱- فشار خون پایین یا زیاد
- ۲- پدیده رینود که در آن جریان خون به اندام ها کاهش می یابد
- ۳- ضربان قلب سریع
- ۴- درد شکم
- ۵- کاهش اشتها، حالت تهوع و کاهش وزن
- ۶- آکنه، راش، کهیر
- ۷- تاری دید
- ۸- خشک شدن دهان
- ۹- مشکلات دندان
- ۱۰- خشکی بینی
- ۱۱- تعریق فراوان
- ۱۲- بروز تشنج در افراد مستعد
اما این عوارض تنها عوارضی نیستند که در یک فرد در اثر مصرف انواع قرص آمفتامین ممکن است ایجاد شود. در حقیقت عوارضی که این ماده مخدر می تواند در فرد ایجاد نماید می تواند بسیار گسترده باشد که برخی ازآنها عبارتند از:
- افزایش سرعت تنفس و عمران
- بروز مشکلات ریه در افراد که وسعت هستند
- مشکل در ادرار
۲- عوارض روانشناختی مصرف آمفتامین
همچنین باید اذعان کرد که مصرف و اعتیاد به آمفتامین می تواند تاثیرات مخربی بر سلامت روانی افراد داشته باشد که برخی از آنها عبارتند از:
- دلهره و اضطراب
- تحریک پذیری و بی قراری
- نوسانات خلقی
- بی خوابی
- تغییر در امیال جنسی
- خود بزرگ بینی و احساس اغراق آمیز از اهمیت شخصی
- رفتارهای وسواس گونه
- و در مواردی نادر ایجاد روان پریشی
اما در مورد مصرف انواع قرص آمفتامین لازم به ذکر است که افرادی که در دوزهای درمانی و زیر نظر پزشک از این دارو استفاده می کنند معمولاً عوارض جانبی جدی را تجربه نمیکند.
۳- تاثیر قرص آمفتامین بر رشد جسمی
در همین رابطه نگرانی هایی وجود دارد که استفاده از انواع قرص آمفتامین برای درمان بیش فعالی می تواند تاثیرات مخربی را بر رشد کودکان ایجاد نماید. به این معنا که رشد جسمی کودکان را دچار اختلال میکند و خطر اعتیاد به آمفتامین را در بزرگسالی افزایش می دهد. اما نکته مهم این است که مطالعاتی که بر روی شرایط آزمایشگاهی انجام گرفته نشان داده است که چنین مشکلی بسیار به ندرت اتفاق می افتاده است.
۴- تاثیر آمفتامین بر روی رشد کودک
شواهدی وجود دارد که استفاده از انواع قرص آمفتامین در درمان ADHD میتواند بر روی رشد کودکان تاثیر بگذارد و روند آن را کند نماید. این دارو می تواند اثرات جزئی بر روی سیستم قلبی عروقی فرد بگذارد و باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون شود و می تواند اثرات طولانی مدتی بر روی سلامتی افراد بگذارد. با این حال برخی مطالعات نشان داده است که اثراتی که این دارو بر روی سرعت رشد افراد می گذارد پس از قطع مصرف آن، اثرات مخرب ایجاد شده توسط این دارو نیز از بین می روند.
قرص آمفتامین به عنوان یک ماده مخدر
بسیاری از افراد که معتاد هستند از انواع قرص آمفتامین به عنوان یک ماده مخدر استفاده می کنند، برخی از مردم نیز برای تقویت میل جنسی، افزایش هوشیاری، بهبود کنترل شناختی و به دست آوردن لذت و سرخوشی ممکن است از این ماده محرک نیز استفاده کنند. استفاده از این ماده محرک میتواند باعث افزایش حسی و واکنشی افراد و همچنین افزایش قدرت عضلانی و کاهش خستگی در افراد گردد و همین موضوع میتواند باعث گرایش افراد به اعتیاد به آمفتامین گردد.
اثرات ناخواسته آمفتامین
هنگامی که از انواع قرص آمفتامین و اشکال دیگر آن در دوزهای بالا و در اشکالی که زیر نظر پزشک نباشد استفاده می گردد، می تواند عوارض جانبی جدی را ایجاد نماید. در این حالت دوپامین در مغز می تواند به سرعت و تا حد زیادی بالا برود. استفاده بیش از حد و اعتیاد به آمفتامین میتواند منجر به عوارض ناخواسته ای مانند:
- روان پریشی و هذیان
- احساس پارانویا و خصومت
- مشکلات قلبی عروقی از جمله سکته مغزی
- کاهش توانایی شناختی
- تحلیل عضلات و سوء تغذیه
- بروز افسردگی و اختلال خواب
همچنین افرادی که قرص آمفتامین را خرد می کنند و به شکل تزریقی از آن استفاده می کنند، انسداد عروق خونی برای آن ها می تواند به سادگی اتفاق بیفتد.
اشکال متنوع مت آمفتامین
مواد مخدر خیابانی که مبتنی بر ساختار آمفتامین هستند شامل چندین نوع می باشند که مهمترین آنها عبارتند از متامفتامین، کاتینون، افدرین و اکستازی. این داروها می تواند طیف گسترده ای از اثرات همپوشانی شده را ایجاد نمایند و در سه دسته قرار میگیرند که عبارتند از:
- تاثیرات تحریک آمیز روانی
- تاثیرات توهم زایی و ناهنجاری های ادراکی
- افزایش احساس یگانگی، همدلی و بازبودن عاطفی
نکته مهم در مورد این دسته از داروها این است که به صورت غیر قانونی ساخته می شوند و هیچ کنترلی بر روی محتوای آنها وجود ندارد، به همین دلیل مصرف این گونه داروها میتواند بسیار پرخطر باشد و در برخی موارد کشنده هستند.
موارد منع مصرف مت آمفتامین
در برخی موارد، افراد به هیچ وجه نباید از انواع قرص آمفتامین استفاده نمایند زیرا می تواند نتایج بسیار سهمگینی بر سلامتی آنها ایجاد نماید. در اینجا به برشمردن موارد منع مصرف آمفتامین پرداخته شده که عبارتند از:
- حساسیت به آمفتامین ها و مشتقات آن
- بیماری های قلبی عروقی یا تصلب شرایین
- فشار خون متوسط یا شدید و یا بالا
- تمایل به آشفتگی عاطفی
- سابقه افسردگی، اختلال دوقطبی
- افراد مستعد به خودکشی
- گلوکوم
- پرکاری تیروئید
همچنین کودکان و نوجوانان دارد در صورت استفاده از انواع قرص آمفتامین ممکن است در معرض خطر مرگ قرار بگیرند. همچنین افرادی که سو سابقه مصرف مواد مخدر و یا اعتیاد به انواع مواد مخدر را دارند نباید از آمفتامین استفاده نمایند.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ می توانید با مشاورین تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید…
سلام ممنون از مطالب خوبتون من یه جا خونده بودم برای درمان پر خوابی از قرص آمفتامین دار میشه استفاده بشه در این صورت زیر نظر پزشک ضرر داره؟
با درود
به هیچ عنوان از این داروی محرک به صورت خودسرانه نباید استفاده کرد، زیرا قرص آمفتامین دارای عوارض شدید با قدرت ایجاد وابستگی روانی شدید می باشد. تندرست باشید …
مطلب بسیار مفیدی بود امیدوارم در کارتان موفق باشید
با درود سعید گرامی. خوشحالیم که مقالات سایت مورد توجهتون قرار گرفته است. پیروز و سربلند باشید