شربت اپیوم
آنچه در این مقاله می خوانید :
اپیوم چیست؟
مصرف شربت اپیوم
درمان کبد چرب با اپیوم
تاثیر آلکالوئیدها بر مغز
عوارض مصرف شربت اپیوم
عوارض جوشاندن اپیوم
اوردوز با اوپیوم
تشخیص اعتیاد به شربت
ترک اعتیاد شربت اپیوم
مدت زمان ترک اعتیاد
علائم ترک شربت اپیوم
درمان اصولی اعتیاد
کلام آخر
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ترک شربت اپیوم چقدر طول می کشد و چگونه می توان آن را انجام داد؟ برای ترک اعتیاد اپیوم به چه اطلاعات و آگاهیهایی نیاز داریم؟ مهمترین عوارض اپیوم یا همان شربت تریاک چیست؟ در سالهای اخیر، مصرف شربت تریاک علیرغم عوارض و پیامدهای آن در میان افراد گسترش پیدا کرده است و افراد بدون داشتن آگاهی های لازم در دام اعتیاد به این ماده افیونی گرفتار می شوند. کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ در این مقاله سعی کرده تا مطالب مهمی را در رابطه با نحوه ترک شربت اپیوم را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد، اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفا ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
شربت اپیوم چیست؟
شربت اپیوم یا همان شربت تریاک یک ماده مخدر است که مانند تریاک دارای خاصیت اعتیاد زایی شدیدی میباشد. این شربت، ترکیبی از تریاک، الکل و آب می باشد که در میان بسیاری از افراد در جامعه به عنوان یک داروی ترک اعتیاد گیاهی شناخته می شود. اما به دلیل غلظت بالای مرفین، یکی از انواع مواد اعتیاد آور محسوب میشود و مصرف آن میتواند باعث ایجاد وابستگی های شدید ذهنی، روانی و جسمی در افراد شود. این ماده افیونی با نامهای مختلفی مانند تنتور افیون نیز شناخته می شود.
مصرف شربت اپیوم
اپیوم به دلیل داشتن خاصیت ضد درد و تسکین دهندگی و وجود آلکالوئیدهای گوناگون می تواند باعث افزایش تحمل درد متوسط تا شدید در افراد گردد. آلکالوئیدها در واقع انواعی از ترکیب های گیاهی و مخدر هستند که در شیره تریاک وجود دارند و از مهمترین مواد موجود در اپیوم ها محسوب می شوند. آلکالوئیدها از گیاه خشخاش به دست می آیند و پس از مصرف و وارد شدن به سیستم عصبی انسان باعث ایجاد وابستگی شدید ذهنی، روانی و جسمی می شوند. این مواد عمدتا در مواد مخدر افیونی مانند کدئین و تریاک با درصد بالا وجود دارند و مورد استفاده قرار می گیرند.
درمان کبد چرب با اپیوم
بسیاری از افراد بر اساس باورهای اشتباهی که در رابطه با اعتیاد و مصرف مواد مخدر دارند، تصور میکند که مصرف تریاک یا شربت اپیوم می تواند باعث درمان کبد چرب گردد، اما این در حالی است که شربت تریاک برای کبد بسیار مضر بوده و باعث بروز انواع بیماری های کبدی در فرد می گردد. همانطور که می دانیم کبد یک عضو داخلی مهم بدن است که نقش بسیار تعیین کننده ای در دریافت مواد مغذی و تبدیل آن به انرژی دارد.
از سوی دیگر، این بخش در بدن مسئول حفظ تعادل و تنظیم هورمونها و سم زدایی بدن میباشد و تمامی متابولیسم بدن را کنترل میکند. به همین دلیل، مصرف انواع مواد افیونی مانند تریاک یا اپیوم میتواند باعث بروز بیماریهای کبدی در فرد شده و مشکلات عدیده ای را برای کبد و سیستم گوارشی او ایجاد نماید.
تاثیر آلکالوئیدها بر مغز و سیستم عصبی
همانطور که پیشتر در مورد شربت اپیوم توضیح داده شد، آلکالوئیدها پس از ورود به بدن از طریق دستگاه گوارش و روده جذب شده و خود را به مغز می رسانند. این ماده در مغز با ایجاد تغییراتی در گیرنده های عصبی باعث کاهش درد شده و در نهایت باعث بروز اعتیاد در افراد می گردد. این ماده باعث تحریک سلولهای عصبی شده و باعث ترشح هورمون سرخوشی و شادی به نام دوپامین در مغز می گردد. افراد پس از مدتی مصرف اپیوم و آلکالوئیدهای دیگر به این ماده وابسته شده و دیگر به صورت طبیعی و نرمال نمی توانند احساس سرخوشی را تجربه نمایند و با تکرار این تجربیات فرد دچار اعتیاد و وابستگی شدید ذهنی، روانی و همچنین جسمی می گردد.
عوارض مصرف شربت اپیوم
مصرف اپیوم میتواند عوارض متعددی را ایجاد نماید، به همین دلیل مصرف آن تنها باید تحت نظارت و دستور پزشک معالج انجام پذیرد. افرادی که به صورت خودسرانه از این دارو استفاده می کنند با عوارض متعددی روبرو می شود که برخی از آنها عبارتند از :
- یبوست
- حس خارش
- اوردوز
- خشکی دهان
- سرگیجه
- استفراغ و حالت تهوع
- کسالت
- از دست دادن اشتها
عوارض جوشاندن اپیوم
بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر اپیوم را بجوشانند میتوانند عوارض آن را از بین برده و به سادگی آن را مصرف نمایند. اما باید بدانیم که این عمل هیچ تأثیری در تسویه ناخالصی های موجود در تریاک ندارد و تنها با این کار باعث رسوب شربت غلیظ در پرزهای معده شده و منجر به ایجاد ترکیبات چسبناک قیری شکل در معده و روده فرد می گردد. بر همین اساس، باید بدانیم که جوشاندن شربت اپیوم می تواند باعث ایجاد عوارض بیشتری در فرد مصرف کننده شود و عوارض تریاک بر معده فرد را افزایش دهد.
اوردوز با اوپیوم
همانطور که میدانیم شربت اپیوم حاوی مقادیر زیادی از مخدرهای مختلف مانند کدئین و مرفین است که هر کدام می تواند در دوزهای مصرفی بیش از حد، باعث ایجاد و اوردوز در فرد گردد. برخی از مهمترین علائم اوردوز با شربت اپیوم عبارت است از :
- نارسایی تنفسی
- سرخوشی
- تنگی مردمک چشم
- یبوست شدید
- بی قراری
تشخیص اعتیاد به شربت اپیوم
افرادی که دچار اعتیاد به شربت اپیوم میشوند، روال طبیعی و نرمال زندگی خود را از دست میدهند و مانند افراد معتاد به سایر مواد مخدر دیگر دچار مشکلات عدیده ای در رابطه با مسائل تحصیلی، کاری، اجتماعی و همچنین مالی می شوند. فردی که دچار اعتیاد به شربت اپیوم است در صورت قطع مصرف ناگهانی آن دچار علائم و سندروم محرومیت شده و با علائمی مانند بی قراری، عدم تمرکز، درد و خماری روبرو می شود. فردی که در اثر مصرف نکردن شربت اپیوم دچار حالات و علائم ترک اعتیاد می گردد دچار وابستگی شدید روانی و جسمی به این ماده مخدر شده و برای درمان آن باید از مراکز درمان اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد کمک بگیرد.
همانطور که میدانیم مصرف خودسرانه انواع مواد مخدر افیونی مانند شربت اپیوم می تواند باعث بروز وابستگی شدید و سوء مصرف در افراد شده و فرد را در دام اعتیاد گرفتار کند. پس از بروز اعتیاد و وابستگی شدید ذهنی و جسمی افراد به شربت اپیوم، فرد دیگر نمی تواند مانند گذشته به فعالیتهای اجتماعی و زندگی شخصی و عاطفی خود ادامه دهد و برای جبران کمبود انرژی خود ناگزیر است تا مصرف خود را افزایش دهد.
یکی از مهمترین عوارض مصرف و اعتیاد به شربت اپیوم وابستگی روحی و روانی به این ماده می باشد. بسیاری از افراد ابتدا تصور میکنند به این دلیل که این شربت یک نوع دارو است می توانند از آن به صورت خودسرانه استفاده کنند و مصرف آن در هر ساعتی مانعی ندارد، اما به سرعت با این رفتار دچار وابستگی و اعتیاد شدید می شوند. اعتیاد به مواد مخدر افیونی و مصرف مکرر آن باعث می شود تا فرد دچار حالت تحمل شده و اعتیاد در زندگی فرد گسترش پیدا کند و قطع مصرف و ترک اعتیاد شربت اپیوم سخت و دشوار شود.
ترک اعتیاد شربت اپیوم
ترک ماده اپیوم مانند ترک اعتیاد سایر مواد اعتیاد آور نیاز به متدهای درمانی مختلف و پیچیدهای دارد و کار ساده ای نیست. بسیاری از افراد تصور می کنند با جایگزین کردن یک ماده مخدر یا روانگردان دیگر با ماده اصلی خود، می توانند اعتیاد را متوقف کنند. در صورتی که درمان اعتیاد شامل پرهیز کامل از مصرف هرگونه ماده مخدر یا روانگردان است که با متدهای درمانی روانشناختی و علمی باید همراه شده باشد تا فرد بتواند اعتیاد خود را متوقف نماید.
در همین رابطه، بهترین روش ترک اعتیاد مراجعه فرد به مراکز درمان اعتیاد است که در آن افراد با استفاده از تجهیزات و جلسات روان درمانی و روانشناختی تخصصی می توانند فرایند درمان خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و میزان موفقیت خود را در دستیابی به یک ترک اعتیاد دائمی و موفق افزایش دهند.
افرادی که دچار اعتیاد به مواد مخدری مانند شربت اپیوم یا تریاک هستند، باید توجه کنند که برای ترک اعتیاد موفق خود تنها با قطع مصرف ناگهانی نمی توانند فرآیند کاملی را تجربه نمایند، بلکه برای ترک یک ماده افیونی باید از آسیب های روحی و جسمی دیگری که در اثر اعتیاد ایجاد شده، درمانهای مورد نیاز را دریافت کنند. برای این کار لازم است تا با استفاده از اصول درمانی استاندارد و علمی و دریافت کمک های روانشناختی، مراحل درمان خود از اعتیاد را به طور کامل پشت سر گذاشته و با استفاده از مهارت های مورد نیاز به یک زندگی پاک و بدون مواد مخدر دست یابند.
مدت زمان ترک اعتیاد اپیوم
همانطور که میدانیم، فرآیند ترک اعتیاد جسمی و روانی در افراد نسبت به میزان و شدت اعتیاد و نوع ماده مصرفی می تواند کاملا متفاوت باشد. روند درمان و سم زدایی افراد از اعتیاد به مواد مخدری مانند شربت تریاک یا اپیوم به عوامل مختلفی بستگی دارد که میتواند میزان و مدت درمان را تغییر دهد. در همین رابطه، افرادی که دچار اعتیادهای طولانی مدت هستند، نسبت به اشخاصی که به تازگی به اپیوم وابستگی پیدا کردهاند، فرایند درمان کاملا متفاوتی را تجربه می کنند.
علائم ترک شربت اپیوم
افرادی که به مواد مخدر افیونی مانند اپیوم اعتیاد دارند، به دلیل تاثیراتی که این ماده روانگردان بر آنها می گذارد، دچار اختلالات و ناراحتی های روحی و روانی می شوند و قطع ناگهانی این ماده میتواند باعث بروز علائم ترک و محرومیت شدیدی گردد. این اثرات و علائم میتوانند بسیار آزار دهنده و دردناک باشند و تا چندین روز ادامه پیدا کنند. در همین رابطه، علائم ترک اعتیاد مواد افیونی و انواع مواد اعتیادآور دیگر می تواند کاملا مشابه بوده و در شرایطی تفاوت های کوچکی داشته باشد. برخی از مهمترین علائم ترک اپیوم عبارت است از :
- ریزش اشک
- گرفتگی شکم
- بی خوابی
- تعریق زیاد
- ناتوانی در کنترل اضطراب
- تهوع
- دردهای عضلانی
توجه داشته باشید که هر چه میزان مصرف ماده اپیوم بیشتر باشد، می تواند علائم محرومیت و ترک اعتیاد شدیدتری را ایجاد نماید. افرادی که برای مدت های طولانی به این ماده اعتیاد داشته اند در هنگام ترک اعتیاد با عوارض و علائم ترک بیشتری روبرو می شوند و در نتیجۀ آن درد بیشتری را متحمل می گردند. اما افرادی که به تازگی مصرف این ماده را شروع کردهاند برای ترک اعتیاد ماده مصرفی خود با مشکلات کمتری روبرو خواهند شد.
درمان اصولی اعتیاد به شربت اپیوم
همانطور که میدانیم، برای درمان انواع اعتیادها مانند شربت اپیوم روشها و متدهای مختلفی وجود دارد. در همین رابطه، استفاده از متدهای درمانی استاندارد و علمی میتواند به افراد کمک کند تا با موفقیت مراحل درمان و ترک اعتیاد خود را پشت سر گذاشته و به یک ترک موفق و دائمی دسترسی پیدا کنند.
۱- بستری شدن در کمپ ترک اعتیاد
در این روش، افراد با بستری شدن در یک مرکز درمان اعتیاد استاندارد میتوانند تحت مراقبت شبانه روزی قرار بگیرند و با استفاده از کمک های موجود در مرکز درمان اعتیاد علائم ترک خود را کاهش داده و با استفاده از خدمات کمپ ترک اعتیاد به مهار شرایط فیزیکی و روحی خود مبادرت ورزیده و به یک ترک موفق و دائمی دسترسی پیدا کنند. توجه داشته باشید اگر مرکز درمان اعتیاد دارای استانداردهای لازم اقامتی و درمانی باشد می تواند به افراد با استفاده از کمک ها و مهارت های مورد نیاز برای بازگشت به یک زندگی سالم و بدون مصرف مواد را انتقال دهد.
۲- درمان سرپایی
یکی دیگر از روش های درمان اعتیاد شربت اپیوم که میتواند بسیار موثر باشد، استفاده از کمک های تخصصی روان درمانی و روانکاوی اعتیاد است که با استفاده از آنها فرد می تواند هم به زندگی و کار روزانه خود رسیدگی نماید و هم پروسه درمان خود را با موفقیت ادامه دهد. باید توجه داشت، از این روش در شرایط ویژه می توان استفاده نمود و افرادی که دچار اعتیادهای سنگین مانند اعتیاد به هروئین یا شیشه نیستند، می توانند از این روش برای دستیابی به یک ترک موفق و دائمی استفاده نمایند. پیشنهاد اکید ما برای افرادی که دچار اعتیادهای سنگین و پیچیده به مواد محرک و مخدر سنگین مانند هروئین، متادون، شیشه، کوکائین، کراک و دیگر انواع مواد هستند، استفاده از کمک های تخصصی مراکز ترک اعتیاد میباشد.
کلام آخر
ترک اعتیاد مواد مخدر افیونی مانند شربت اپیوم یا هر ماده دیگری که باعث ایجاد وابستگی روانی، ذهنی و جسمی در افراد می شود، تنها با استفاده از کمک های حرفهای و تخصصی امکانپذیر است. این روش ها کمک می کنند تا فرد با کمترین آسیب و عوارض جانبی بتواند فرایند درمان اعتیاد خود را با موفقیت پشت سر بگذارد. در این روشها افراد با استفاده از کمک های تخصصی می توانند احتمال شکست در فرایند درمان را کاهش داده و با موفقیت دوره درمان و بهبودی خود را سپری نمایند.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ، لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …