سیگار کشیدن در بارداری
آنچه در این مقاله می خوانید :
مهمترین خطرات سیگار کشیدن
تاثیر دود دست دوم
مهمترین روشهای ترک سیگار
مزایای ترک سیگار
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : تاثیر سیگار کشیدن در بارداری چیست و چه خطراتی را به دنبال دارد؟ آیا سیگار کشیدن در بارداری میتواند برای جنین مشکلاتی را به وجود آورد؟ مهمترین تاثیرات و آسیب هایی که مصرف سیگار در دوران بارداری ایجاد می کند کدام است؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با سیگار کشیدن در دوران بارداری سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد.
اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن به این نوشته امتیاز بدهید و ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید. همانطور که میدانیم سیگار کشیدن در دوران بارداری میتواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. در حقیقت مواد شیمیایی موجود در سیگار و نیکوتین سلامت نوزاد را به خطر می اندازد، به همین دلیل لازم است تا مادر باردار برای ترک سیگار اقدام کند. اما بیتوجهی به خطرات و آسیب هایی که سلامت جنین و مادر را به خطر میاندازد، میتواند کل زندگی نوزاد را تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی را در بزرگسالی برای وی ایجاد نماید.
مهمترین خطرات سیگار کشیدن در بارداری
- اقدام به بارداری همزمان با مصرف سیگار
- سقط جنین و مرده زایی
- بارداری خارج از رحم
- منقبض شدن جفت
- جنین پیش رحمی و کمبود اکسیژن
- زایمان زودرس
- وزن کم هنگام تولد
- نقص عضو
در ادامه به تشریح و توضیح بیشتر هر کدام از این مشکلات و معضلات خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا کنیم.
۱. اقدام به بارداری همراه با اعتیاد به سیگار
اقدام به بارداری در زمانی که اعتیاد به سیگار متوقف نشده است، یکی از رفتارهای پرخطری است که یک فرد میتواند انجام دهد. در حقیقت سیگار کشیدن می تواند مانع از بارداری شده و حتی در سه ماهه اول نیز بر روی سلامت جنین تاثیرات مخرب بسیاری بگذارد. از طرف دیگر طبق آمارها موفقیت افراد در بارداری در افراد غیر سیگاری تقریبا دو برابر افراد سیگاری می باشد.
۲. سیگار کشیدن در بارداری؛ سقط جنین و مرده زایی
همانطور که میدانیم از دست دادن جنین در هر مرحله می تواند بسیار غم انگیز و ناراحت کننده باشد. افرادی که مبتلا به اعتیاد به سیگار هستند، معمولاً سقط جنین در سه ماهه اول بارداری را تجربه می کنند، اما در مواردی حتی در ۲۰ هفتگی نیز این موضوع به دلیل آسیب های نیکوتین ممکن است اتفاق بیفتد.
۳. بارداری خارج از رحم
نیکوتین می تواند باعث انقباض های شدید لوله های فالوپی در بانوان گردد، همچنین ممکن است از انتقال جنین به رحم جلوگیری کرده و باعث حاملگی خارج از رحم گردد.
۴. سیگار کشیدن در بارداری؛ منقبض شدن جفت
جفت در حقیقت شاهراه حیاتی جنین است که تمامی اکسیژن و مواد مغذی از مادر به نوزاد را منتقل می می کند. مصرف سیگار می تواند باعث انقباض یا پارگی جفت شده که با خونریزی همراه است. در این صورت سلامت مادر و جنین به خطر افتاده و حتی ممکن است منجر به مرگ آنها شود.
۵. جنین پیش رحیمی و کمبود اکسیژن
در حالت طبیعی جفت سمت بالای رحم حرکت میکند و این مسئله باعث آزاد بودن گردن رحم میشود. اما سیگار کشیدن باعث می شود که جفت در قسمت پایینی باقی بماند و قسمتی از دهانه رحم یا تمام آن را مسدود کرده و باعث پاره شدن رحم و خونریزی گردد که می تواند باعث محرومیت جنین از اکسیژن و مواد مغذی گردد.
۶. زایمان زودرس
سیگار کشیدن در بارداری باعث زایمان زودرس شده که می تواند باعث آسیب های جدی به سیستم عصبی مرکزی نوزاد گردد و در مواردی میتواند منجر به مرگ گردد.
۷. وزن کم نوزاد در هنگام تولد
عدم رشد کافیه نوزاد به دلیل اختلالاتی که مصرف سیگار می تواند ایجاد نماید میتواند منجر به مشکلات و ناتوانی های دیگری هم شود که مهمترین آن عبارتند از :
- تاخیر رشدی
- فلج مغزی
- اختلال بینایی و شنوایی
- مرگ ناگهانی
ترک سیگار قبل از بارداری و حتی حین آن می تواند احتمال تولد نوزاد کم وزن را تا حدود زیادی کاهش دهد.
۸. نقص های هنگام تولد
سیگار کشیدن در بارداری احتمال بروز نقص های مادرزادی را افزایش میدهد. در همین رابطه قلب نوزاد به دلیل ایجاد اختلال در ساختار و شکل گیری می تواند دچار آسیب و نارسایی شود و با نامنظمی ضربان یا افزایش ضربان قلب همراه باشد. از طرف دیگر شکاف کام یکی دیگر از مشکلاتی است که مصرف سیگار در دوران بارداری میتواند ایجاد کند.
تاثیر دود دست دوم در دوران بارداری
دود دست دوم یا دود محیطی یکی دیگر از مواردی است که میتواند باعث ایجاد مشکلاتی برای مادر باردار گردد. این دود ترکیبی از سوختن سیگار و بازدم دود شخص مصرفکننده خواهد بود که به دلیل مضر بودن این دود تاثیرات مخرب بسیاری را بر سلامت مادر و جنین میگذرد.
مهمترین عوارض استنشاق این گونه دود دست دوم عبارت است از :
- سقط جنین
- مرده زایی
- وزن کم نوزاد
- بارداری خارج رحم
- سندروم مرگ ناگهانی
- آلرژی
- آسم
- عفونت ریه
- عفونت گوش
سیگار کشیدن در بارداری و روشهای ترک سیگار
- از افراد سیگاری دوری کنید.
- سیگار، فندک و هر نوع آتش زنهای دیگر را مخفی کنید.
- مصرف قهوه را در طول روز کمتر کنید.
- به هیچ وجه الکل مصرف نکنید.
- عادات سیگار کشیدن خود را تغییر دهید.
- از شرایط وسوسه انگیز دوری کنید.
- از آدامسهای نیکوتین دار و ترجیحا بدون قند استفاده کنید.
- با مادرانی که مشکل مشابه دارند، ارتباط داشته باشید.
مزایای ترک سیگار در بارداری
از مهم ترین مزایای ترک سیگار در بارداری این است که ضربان قلب نوزاد به حالت عادی برگشته و احتمال بروز مشکلات تنفسی در کاهش می یابد. اما از طرفی ترک سیگار می تواند باعث بروز علائم ترک اعتیاد در مادر مانند سرفه، عدم تمرکز، تحریک پذیری شود، اما این علائم کاملا موقتی بوده و پس از دو هفته کاملا از بین می روند. از طرفی باید به خاطر داشته باشید که دریافت کمک های تخصصی ترک اعتیاد به سیگار توسط یک مشاور اعتیاد می تواند بسیار کمک کننده بوده و کمک میکند تا پیامدها و عوارض محرومیت استفاده از سیگار را آسان تر تحمل کنید و با موفقیت اعتیاد به نیکوتین را متوقف نمایید. از طرفی تحمل علائم محرومیت سیگار بسیار آسان تر از مشکلاتی است که مصرف آن در بارداری به زندگی شما و نوزادتان تحمیل خواهد کرد.
متاسفانه بسیاری از مادران با آگاهی از خطرات ناشی از سیگار کشیدن در بارداری و اثرات آن بر جنین به دلیل عدم آگاهی و توانایی لازم مصرف نیکوتین را متوقف نمی کنند. در بسیاری از موارد مشاهده شده که مادران در سه ماه آخر بارداری همچنان به کشیدن سیگار ادامه میدهند. از طرفی تنها راه قطعی برای اجتناب از عوارض ایجاد شده توسط سیگار در دوران حاملگی ترک و قطع مصرف کامل آن است. اجتناب از سیگار و دود آن حتی پس از زایمان نیز اهمیت دارد زیرا اثرات منفی دود سیگار بر نوزاد و شیر بسیار جدی است و می تواند سلامت هر دو را به خطر بیندازد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …