رفتار با فرد معتاد
آنچه در این مقاله می خوانید :
نحوه برخورد با معتاد
رفتارهای نادرست با فرد معتاد
تحقیر و توهین به فرد معتاد
قهر کردن با فرد معتاد!
همه چیز را به اعتیاد ربط دادن
استفاده از قوه قهریه
رفتارهای صحیح با فرد معتاد
محرک ها را کاهش دهید
از او حمایت کنید
عوارض را شناسایی کنید
ماهیت بیماری اعتیاد
دریافت کمک از متخصصین
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : نحوه صحیح رفتار با فرد معتاد چیست و چگونه می توان او را در مسیر بهبودی کمک کرد؟ برای آنکه یک فرد معتاد مسیر درمانی خود را با موفقیت دنبال کند چگونه باید با او برخورد و رفتار نمود؟ مهمترین و بهترین نحوه برخورد با فرد معتاد چیست؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با گردآوری اطلاعات مهمی در زمینه رفتار با فرد معتاد سعی کرده تا بهترین روش کمک به یک فرد معتاد در حال بهبودی را با شما عزیزان و همراهان ارجمند در میان بگذارد، اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید. آیا بایدها و نباید های رفتار با فرد معتاد را می شناسید و می دانید که چگونه باید با او تعامل داشته باشید که بتواند روند درمانی خود را به بهترین شکل ممکن ادامه دهد؟ نحوه برخورد با فرد معتاد و مواجهه با او پس از قطع مصرف و شروع درمان یکی از مهمترین موضوعاتی است که خانواده ها با آن روبرو هستند.
کارآمدترین نحوه برخورد با فرد معتاد
اعتیاد والدین و یا فرزندان یک خانواده میتواند برای اعضای آن خانواده پیامدهای مخرب بسیاری داشته باشد. در حقیقت افراد خانواده نگران آینده و آسیب های فرد بیمار خود هستند که ممکن است به طور عجولانه سعی کنند از روش درمان سرپایی ترک اعتیاد و یا روشهای سرپایی دیگر و یا متادون درمانی استفاده کنند که در اکثر مواقع استفاده از این روشهای غیر استاندارد بدون نتیجه مانده و شعله اعتیاد را تندتر خواهد کرد. بنابراین در رفتار با فرد معتاد بسیار مهم است که در مورد نحوه صحیح درمان و بهبودی فرد معتاد خود به درستی تحقیق کرده و از همان ابتدا یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد که میتواند به فرد معتاد ما که درگیر اعتیاد است کمک نماید را انتخاب کنیم. نکته مهم در رابطه با بهبودی از اعتیاد این است که بدانیم دریافت حمایت های عاطفی و روانی در خانواده و اجتماع می تواند میزان موفقیت فرد معتاد را در ترک اعتیاد و بهبودی از آن به شکل چشمگیری افزایش دهد. هنگامی که یک فرد مصرف مواد مخدر خود را متوقف می کند، نحوه صحیح رفتار و برخورد خانواده میتواند در ادامه مسیر درمانی موثر باشد.
اختلالات روحی و روانی مهمترین مشکلاتی هستند که در ماهیت بیماری اعتیاد وجود دارند. در حقیقت استفاده از انواع مواد اعتیاد آور یا الکل به عنوان راه فرار برای مشکلات درونی، عاطفی و گرههای روانی محسوب می شود که افراد را به سمت مصرف مواد مخدر سوق میدهد. اگر خانوادهای از اعتیاد فرد بیمار خود مطلع شود و با او با رفتارهای تند و خشن برخورد نماید، در حقیقت شرایط درمان و بهبودی را پیچیده و سخت میکند و این در مورد رفتار با فرد معتاد صحیح و قابل قبول نیست. در نتیجه اگر قصد دارید که به فرد معتاد خود در خانواده کمک نمایید پس از مرخص شدن او از یک مرکز درمان اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد در اهواز باید سعی کنید تا در مورد مدیریت هیجانات منفی خود آگاهیهای لازم را پیدا کنید و موثرترین روش های رفتاری با فرد معتاد را بیاموزید. در همین رابطه توضیحات بیشتری را در مقاله نقش خانواده در اعتیاد را مطالعه فرمایید.
رفتار با فرد معتاد؛ رفتارهای نادرست با فرد معتاد
در این مقاله سعی شده تا بهترین و موثرترین روش و نحوه برخورد با فرد معتاد را با شما همراهان ارجمند در میان بگذاریم تا اگر فرد معتادی در خانواده شما حضور دارد، بتوانید بهترین و موثرترین رفتار و برخورد را با او داشته باشید تا بتوانید کمکهای موثری در مسیر درمانی به او بدهید. به طور خلاصه مهمترین رفتار هایی که باید از آنها پرهیز کنید عبارتند از :
- تحقیر و توهین کردن
- قهر کردن و نادیده گرفتن
- همه مشکلات را به اعتیاد او ربط دادن
- استفاده از قوه قهریه بدون داشتن آگاهی
در ادامه به تشریح و توضیح هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت تا شما را با حقیقت موضوعات بیشتر آشنا کنیم.
۱. تحقیر و توهین به فرد معتاد
به دلیل اعتیاد به مواد مخدر فرد دچار آسیب های روحی و روانی متعددی می شود و تحقیر و توهین کردن او باعث می شود تا فشار روانی بر او افزایش پیدا کرده و در نتیجه اعتیادش عمیق تر شود. باید بدانید که اعتیاد یک بیماری روحی و روانی است و فرد به شکل خود خواسته و انتخابی به سمت مصرف مواد مخدر نرفته است. تحقیر و توهین در خانواده به فرد معتاد باعث میشود تا احساس سرخوردگی و تنهایی در او افزایش پیدا کرده و گرایش به مصرف مواد مخدر در او بیشتر شود.
۲. رفتار با فرد معتاد؛ قهر کردن با فرد معتاد
در مورد رفتار با فرد معتاد، افرادی که درگیر اعتیاد هستند و به بیماری اعتیاد مبتلا هستند معمولاً روحیه بسیار آسیب پذیر و شکننده ای دارند و نسبت به بی توجهی دیگران و طرد شدن حساسیت بالایی دارند. فرد معتاد را طرد نکنید و او را تنها نگذارید زیرا این رفتار باعث میشود تا بیشتر در اعتیاد فرو رفته و خروج از اعتیاد مشکل تر و دشوارتر شود. در عین حال استفاده از کمک های تخصصی مراکز ترک اعتیاد خوزستان میتواند به شما راهنمای های موثری بدهد تا به فرد خود معتاد خود کمک نمایید.
۳. همه چیز را به اعتیاد ربط دادن
این حقیقت را نمی توان کتمان کرد که اعتیاد باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده ای در خانوادههاست، هنگامی که فرد را بیش از حد متهم میکنیم و به او و اعتیادش برچسب میزنیم و همه مشکلات را به گردن او میاندازیم به شکل ناخودآگاه با افزایش احساس گناه و فشار روانی روبرو خواهد شد و نیروی لازم برای ترک اعتیاد را از دست میدهد. به جای توبیخ کردن و ایجاد احساس گناه بیشتر در فرد معتاد، باید سعی کنیم به او از روشهای تخصصی درمانی کمک نمایم و از متخصصین این امر در این راه کمک بگیریم تا بتوانیم با نیروی مخرب اعتیاد روبرو شویم.
۴. استفاده از قوه قهریه
موضوع مهمی که در مورد رفتار با فرد معتاد وجود دارد و خانوادههای مبتلا به اعتیاد باید آن را بدانند این است که اعتیاد یک بیماری روحی و روانی است و برای بهبودی و درمان آن تجربه و تخصص نیاز است. بسیاری از اوقات در خانواده ها دیده شده است فرد معتاد را با استفاده از روش های اجباری در خانواده و بدون هیچ گونه تجربه و تخصص مجبور به ترک اعتیاد می کنند. به همین دلیل لازم است خانواده ها در رابطه با ترک اعتیاد و روش مداخله و ایجاد پایان خط مصنوعی بیشتر بیاموزند و از متخصصین این امر کمک بگیرند.
رفتار با فرد معتاد؛ رفتارهای صحیح با فرد معتاد
همانطور که پیشتر توضیح داده شد برای آنکه بتوان به یک فرد معتاد کمک کرد باید نحوه صحیح رفتار و برخورد با او را آموخت. در همین رابطه استفاده از کمک های تخصصی روانشناسان و مراکز تخصصی ترک اعتیاد میتواند به شما کمک کرده و آموزشهای لازم را در این رابطه به شما منتقل نمایند. در همین رابطه مهمترین مواردی را که باید در مورد آنها بیاموزید عبارتند از :
- کاهش محرکهای محیطی
- وجود حمایت از فرد معتاد
- آشنایی با عوارض
- شناخت ماهیت اعتیاد
- دریافت کمک های تخصصی
- محافظت از کودکان
در حقیقت هر کدام از این فاکتورها می توانند به شما در کمک رسانی به فرد معتاد برای ادامه روند درمان و بهبودی یاری رسانند.
۱. محرک ها را کاهش دهید
پس از آنکه فرد معتاد از مرکز درمان اعتیاد مرخص می شود، لازم است تا در یک محیط سالم و بدون مصرف مواد مخدر قرار گیرد. خانواده فرد معتاد باید سعی کنند تا شرایط روحی، روانی و همچنین موضوعات وسوسه انگیزی که ممکن است فرد را برای مصرف مجدد تحریک نماید را از محیط پاکسازی کرده و محرک های محیطی را از خانه و محیط آن دور نماید. وجود وسایل مصرف و یا مواد مخدر و همچنین الکل، اکیدا در خانه و محیط زندگی بسیار خطرناک است و خانوادهها نباید در خانه ای که فرد در حال بهبودی اقامت دارد، مواد مخدر و یا الکل استفاده نمایند و یا آن را در خانه نگهداری نمایند. برای آگاهی از رفتار با فرد معتاد، رعایت این نکات بهداشتی می تواند به شما برای کمک رساندن به فرد معتاد کمک کند و او را از بازگشت مجدد به مصرف دور نگه دارد.
۲. حمایت از فرد معتاد
یکی از نکات مهم در رابطه با بهبودی از اعتیاد و کمک خانواده به فرد معتاد، حمایت های عاطفی و روانی است که به او داده می شود. هنگامی که از فرد معتاد حمایت می کنید، از لحاظ عاطفی او را دلگرم نگه می دارید. فرد معتاد میداند که برای دیگران اهمیت دارد و در چنین شرایطی میتواند با انگیزه و روحیه بیشتری از بهبودی خود مراقبت نماید. هرگز نباید افراد یک خانواده تصور کنند که اعتیاد مشکل یک فرد است و خود باید از پس مشکلاتش بر بیاید در نتیجه حمایت های فکری، روانی و عاطفی بسیار اهمیت دارد و می تواند به فرد معتاد در رسیدن به آزادی و رهایی از اعتیاد کمک نمایند.
۳. عوارض را شناسایی کنید
آگاهی از علائم و عوارض مصرف مواد مخدر و همچنین انواع دیگر اعتیاد در رفتار با فرد معتاد بسیار اهمیت دارد. اگر شما نسبت به حالات و علائم فرد معتاد خود آگاهی داشته باشید می توانید با او رفتار مناسبی را در پیش بگیرید و واکنش مناسبی را نسبت به شرایط از خود نشان دهید. اگر متوجه مصرف مجدد فرد معتاد شدید لازم است تا از متخصصین این امر کمک بگیرید و با مرکز درمانی خود مجددا تماس گرفته و از آنها بخواهید که به شما کمک کنند.
نکته مهم در رابطه با اعتیاد این است که شما باید بتوانید از متخصصین اعتیاد کمک درخواست کمک کنید و سعی نکنید که به تنهایی و بدون آگاهی های لازم با فرد معتاد خود برخورد نمایید. زیرا هر برخورد اشتباه و نسنجیده می تواند شرایط را بغرنج کند و مراحل درمانی فرد معتاد را به تأخیر بیندازد.
۴. ماهیت بیماری اعتیاد
نکته مهم در رابطه با رفتار با فرد معتاد این است که معتاد یک مجرم نیست بلکه مبتلا به یک بیماری چند وجهی به نام اعتیاد است. شناخت خانواده ها و اعضای خانواده از بیماری اعتیاد میتواند به آنها کمک کرده تا رفتار مناسبی را با فرد معتاد خود داشته باشند و به او کمک کنند تا به روند درمانی خود با موفقیت ادامه دهد. اعتیاد یک بیماری است که باید به کمک متخصصین و افراد زبده و با تجربه درمان شود.
هنگامی که یک فرد از یک مرکز درمانی مرخص می شود مانند فردی است که جراحی کرده و به خوبی نمی تواند با مسئولیت های اجتماعی خود روبرو شود. به معتاد باید به چشم یک بیمار نگاه کرد و سعی کرد که به او از روشهای صحیح و استاندارد کمک رساند.
۵. رفتار با فرد معتاد؛ دریافت کمک
همانطور که پیشتر توضیح داده شد اعتیاد یک بیماری است و برای بهبودی و درمان آن نیاز است که از متخصصین در زمینه اعتیاد کمک گرفته شود. این تصور بسیار اشتباه است که بدون داشتن اطلاعات، آگاهی و تخصص در زمینه بهبودی از اعتیاد می توان به فرد معتاد کمک کرد و در حقیقت این باور بسیار اشتباه و کاملا بی نتیجه است. در حقیقت استفاده از روشهای خودسرانه میتواند مسیر درمان را پیچیده و سخت کرده و فرآیند بهبودی فرد معتاد را با شکست روبرو کند. در همین رابطه لازم است خانواده ها از متخصصین با تجربه و مراکز درمان اعتیاد که میتوانند به افراد معتاد و در بند اعتیاد کمک نمایند، درخواست کمک کنند.
۶. از خود و کودکان محافظت کنید
در سالهای اخیر استفاده از مواد محرک و توهم زا مانند ماد مخدر شیشه، باعث از دست رفتن هوشیاری بسیاری از افراد شده و رفتارهای پرخطر بسیاری را ایجاد کرده است. در چنین حالتی لازم است تا شما به سرعت درخواست کمک کنید و از خانواده و متخصصین این امر در رابطه با بهبودی فرد معتاد کمک بگیرید. هرگز برای درمان بیمار خود از روش ترک اعتیاد سرپایی استفاده نکنید زیرا بهبودی از اعتیاد به کمکهای ۲۴ ساعته وهمچنین پشتیبانیهای مداوم نیاز دارد. حتماً باید برای درمان و بهبودی فرد معتاد خود از مراکز درمان اعتیاد که دارای استاندارد های لازم برای کمک به شما هستند استفاده نمایید و از روشهای ناکارآمدی که به شما هیچ گونه کمکی نمیکنند به شدت پرهیز کنید.
سخن آخر
در رفتار با فرد معتاد باید بدانیم که اعتیاد یک بیماری روحی، روانی است و برای بهبودی و درمان آن نیاز به کمک های تخصصی است. از طرف دیگر خانواده نقش مهمی در روند درمانی افراد دارد و افراد پس از بازگشت از مرکز درمانی به کمک ها و حمایت های افراد خانواده خود نیاز دارند. در چنین حالتی افزایش آگاهی های لازم در زمینه بهبودی از اعتیاد در یک خانواده، می تواند شرایطی را ایجاد کند تا اطرافیان بتوانند به فرد معتاد خود کمکهای موثری کنند. استفاده از کمک های تخصصی افراد زبده و متخصص در زمینه اعتیاد و همچنین مراکز درمانی که میتوانند با کمک های تخصصی مشاوران و روانشناسان خود راهکارهای صحیح رفتار با فرد معتاد را به شما بیاموزند میتواند به عنوان متدهای درمانی استاندارد به شما کمک کرده تا از اعتیاد نجات پیدا کنید.
سوالات متداول
[sc_fs_faq html=”true” headline=”h3″ img=”” question=”همسرم دچار اعتیاد شده است چگونه میتوانم به او کمک نمایم؟” img_alt=”” css_class=””] از آنجا که اعتیاد یک موضوع پیچیده روحی، روانی است برای هر شخص نمیتوان یک نسخه واحد پیچید. گاهی تنها با سخن گفتن با یک فرد معتاد می توانید او را قانع کنید که برای دریافت کمک اقدام نماید اما، در بسیاری از اوقات افرادی که تحت تاثیر مواد محرک مانند شیشه هستند را نمی توان به سادگی و با حرف راضی کرد که برای دریافت کمک اقدام کند. در چنین مواردی لازم است تا شما با متخصصین و مشاورین اعتیاد مراکز تخصصی ترک اعتیاد صحبت کرده و از آنها راهنمایی های لازم را دریافت کنید. [/sc_fs_faq]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز درمان اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفا با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …