داروی هیدرومورفون
آنچه در این مقاله می خوانید :
نحوه عملکرد هیدرومورفون
نکاتی در رابطه با هیدرومورفون
عوارض جانبی دیلائودید
عوارض جدی هیدرومورفون
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : داروی هیدرومورفون چیست و چه تفاوتی با سایر داروهای مخدر دارد؟ مهمترین عوارض داروی هیدرومورفون کدام است و چگونه میتوان از آن جلوگیری به عمل آورد؟ همانطور که میدانیم، هیدرومورفون یکی از داروهای نیمه صنعتی است که دارای خاصیت تسکین دهندگی و ضد درد میباشد. داروی دیلائودید به صورت قرصهای خوراکی در اندازههای ،۲ ۴ و ۸ میلیگرم تولید میشوند و برای مصرف خوراکی به بازار عرضه میگردند و عموما برای تسکین دردهای متوسط تا شدید استفاده میشوند و جزو داروهای مخدر افیونی قرار میگیرند.
باید توجه داشت که در بیماریهای خطرناک مانند سرطان، پزشکان از این دارو برای مصرفهای طولانی مدت استفاده میکنند و به بیماران خود تجویز کرده تا از دردهای مزمن و مداوم جلوگیری به عمل آورند. اما نکته مهم در رابطه با انواع داروهای مخدر این است که شما نمیتوانید به صورت خودسرانه از این دسته از داروهای مخدر و افیونی استفاده کنید، زیرا میتواند باعث ایجاد آثار سو و عوارض جانبی متعددی در شما گردد.
نحوه عملکرد داروی هیدرومورفون
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، این دارو از دسته داروهای مسکن است که حاوی مواد مخدر میباشد. در حقیقت، این دارو بر روی گیرندههای مواد افیونی در سیستم عصبی شما تاثیر گذاشته و باعث تغییر در نحوه عملکرد درد و دریافت آن میشود و به شما کمک میکند تا درد کمتری را احساس نمایید. توجه داشته باشید که تمامی داروهایی که به این شکل بر روی سیستم عصبی شما اثر می کنند و حالات تسکین دهندگی و ضد دردی دارند، میتوانند به مرور زمان باعث ایجاد وابستگی شدید ذهنی و جسمی در افراد شده و پدیده اعتیاد را ایجاد نمایند. به همین دلیل، حتما لازم است تا از مصرف خودسرانه و بدون نظارت پزشک جدا خودداری کرده و از داروهای مخدر به هیچ وجه استفاده نکنید.
نکاتی در رابطه با مصرف داروی هیدرومورفون
همانطور که توضیح داده شد، این دسته از داروهای مسکن تاثیرات مخربی را بر روی سیستم عصبی و جسمی افراد ایجاد می کنند. به همین دلیل، لازم است تا بر اساس دستور پزشک برای مصرف این گونه داروها اقدام نمایید تا از عوارض جانبی بعدی جلوگیری به عمل آورید. برخی از مهمترین نکاتی که در رابطه با مصرف انواع داروها مانند داروی هیدرومورفون وجود دارد عبارتند از :
- پیش از مصرف دارو حتماً نحوه مصرف آن را از پزشک بپرسید
- دارو را در زمان تعیین شده توسط پزشک مصرف کنید
- دوز مصرفی را به صورت خودسرانه تغییر ندهید
- در صورت فراموشی به محض یادآوری آن را مصرف کنید
- را از دسترس کودکان خارج کنید
برخی از عوارض جانبی داروی دیلائودید
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، این دارو دارای مقادیری از مواد افیونی صنعتی میباشد به همین دلیل، در زمان مصرف ممکن است باعث ایجاد عوارض دارویی مختلفی شود که مهمترین آنها عبارتند از :
- حالت تهوع
- استفراغ
- یبوست
- سبکی سر
- گیجی
- خوابآلودگی
- تعریق
- گر گرفتگی یا خشکی دهان
توجه داشته باشید که برخی از تاثیرات و عوارض داروی هیدرومورفون ممکن است پس از مدتی کاهش پیدا کرده و در صورت تداوم و یا بدتر شدن آن لازم است سریعاً با پزشک و داروساز خود صحبت کرده و از راهنماییهای لازم استفاده نمایید. از دیگر عوارض مصرف این دارو بروز یبوست میباشد که با استفاده از غذاهای فیبدار در رژیم غذایی و نوشیدن آب کافی و ورزش آن را کاهش داده و با مصرف معین از پیشروی یبوست جلوگیری به عمل آورید.
باید توجه داشت که مصرف این گونه داروهای مخدر دارای عوارض جانبی است و تنها در صورتی که پزشک، سود مصرف داروی هیدرومورفون را بیشتر از عوارض احتمالی ارزیابی کند، آن را برای بیماران خود تجویز میکند. در غیر این صورت مصرف خودسرانه آن میتواند عوارض جانبی جدی را ایجاد نماید که در ادامه بررسی آنها خواهیم پرداخت.
عوارض جدی مصرف داروی هیدرومورفون
همانطور که میدانیم مصرف داروهای مخدر دارای عوارض و علائم مختلفی است که میتواند در دراز مدت باعث بروز حالات و عوارض جانبی مختلفی شود که برخی از آنها ممکن است جدی بوده و آسیبهای جبران ناپذیری ایجاد نمایند. برخی از مهمترین عوارض جانبی و جدی داروی دیلائودید عبارتند از :
- تنفس قطع شده در هنگام خواب
- تغییرات ذهنی یا خلقی
- درد شدید معده یا شکم
- مشکل در ادرار کردن
- علائم عملکرد نادرست غدد فوق کلیوی
- بیهوش شدن
- تشنج
- تنفس آرام یا کمعمق
- خوابآلودگی شدید
- مشکل در بیدار شدن
- بثورات پوستی
- خارش یا تورم در صورت زبان و گلو
- سرگیجه شدید
- مشکل تنفس
توجه داشته باشید که قطع ناگهانی این دارو ممکن است باعث علائم ترک و سندروم محرومیت در شما شود، خصوصاً اگر مدت طولانی یا در دوزهای بالا از آن استفاده کرده باشید. در صورت بروز علائم ترک، خماری و درد سریعاً با پزشک خود تماس گرفته تا از روش های صحیح به شما در قطع مصرف این دارو کمک نماید. در نتیجه هرگز به صورت خودسرانه برای قطع مصرف این دارو اقدام نکنید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی و اخذ اطلاعات بیشتر در زمینه ترک اعتیاد و بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفا با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …