حملات پانیک
آنچه در این مقاله می خوانید :
شناخت حملات پانیک
مهمترین نشانههای حملات پانیک
علت بروز حملات پانیک
نحوه درمان پانیک
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : حملات پانیک چیست و آیا جز اختلالات روانی محسوب می شود؟ حملات پانیک یا وحشت زدگی چه علائمی دارد و برای بهبود آن چه باید کرد؟ مهمترین عوارض پانیک کدام است؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با حملات پانیک سعی کرده تا مطالب مهمی را در مورد این نوع از اختلال روانی را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهاداتتان مطلع بفرمایید.
حملات پانیک یا وحشت زدگی یکی از انواع اختلالات روانی است که در جوامع پیشرفته و مدرن امروزی شیوع بیشتری پیدا کرده است. این نوع از بیماری با نشانه های ناگهانی از وحشت، اضطراب و ترس که میتواند در موقعیت های مختلف بروز کند، همراه است. از طرف دیگر این نوع اختلال روانی میتواند علائم و عوارض جسمی نیز در لحظه حمله ایجاد کند که عدم درمان آن میتواند باعث بالارفتن میزان ابتلا به انواع بیماری های جسمی در افراد گردد.
در حقیقت حملات پانیک نوعی واکنش عصبی فوری به محرک های شرطی و بیرونی می باشد که برای درمان آن باید از روش های مختلف دارویی و شناختی استفاده کرد.
شناخت حملات پانیک
پانیک یا وحشتزدگی نوعی واکنش غیر ارادی در سیستم عصبی افراد است که برای محافظت از فرد در مقابل خطرات احتمالی بروز پیدا میکند. در حقیقت به این روش فرد خطر را بسیار شدید تر و بیشتر از آنچه که در واقعیت وجود دارد، احساس میکند. در بیشتر اوقات نشانه های پانیک به صورت جسمانی خود را نشان میدهند و افراد با عوارض جسمی این اختلال روبرو می شوند که مهمترین آنها عبارتند از :
- تپش قلب
- درد در قفسه سینه
- تنگی نفس
- دردهای جسمانی
- دیگر مشکلات فیزیکی
افراد مبتلا به حملات پانیک از علل وجود و بیماری وحشت زدگی خود کاملا بی اطلاع می باشند و تشخیص درستی در رابطه با مشکلات خود ندارند، اما این بی اطلاعی می تواند به این دلیل رخ بدهد که اولین حملات به صورت کاملاً ناگهانی و بدون ارتباط با محرک های بیرونی یا درونی بروز پیدا کنند و فرد نمی تواند منبع آن را تشخیص دهد.
مهمترین نشانههای حملات پانیک
نکته مهم در رابطه با حملات وحشت این است که معمولاً در زمانی حدود ۱۰ دقیقه به اوج خود میرسند و سپس پس از گذشت ۳۰ دقیقه کاملا از بین می روند. اما بسیاری از افراد مبتلا دارای نگرانی هایی در مورد بروز مجدد حملات می باشند. در حقیقت فرد در طی حمله، ترس و اضطراب بسیار شدیدی را تجربه میکند و برخی از نشانه ها را به شکل دردناکی تجربه می کند که عبارت است از :
- افزایش ضربان قلب و احساس تپش قلب شدید در سینه
- احساس نگرانی و اضطراب شدید
- احساس کوتاه شدن و تند شدن تنفس و تنگی نفس
- احساس ناپایداری، سبکی در سر
- احساس سرما یا گرمای زیاد در بدن
- لزرش و ارتعاش شدید در تمام یا برخی نقاط بدن
- حساس شدن و کرختی در بدن
- بروز احساسات غیر واقعی در بدن
- ترس از دست دادن کنترل و دیوانه شدن
- ترس از مردن
اما نشانه های دیگر جسمانی نیز از حملات پانیک وجود دارد که عبارتند از :
- تعریق
- درد سینه
- انقباض در ناحیه شکم،
- سردرد،
- سرگیجه،
- کاهش دمای بدن،
- لرزش بدن
علت بروز حملات وحشت
به دلیل عدم آگاهی افراد از این بیماری درمان موثری ممکن است برای این وحشت زدگی دریافت نشود و این اختلال تا سالها همراه فرد باقی بماند. در حقیقت علت روانی این بیماری در طول زمان به فراموشی سپرده میشود اما این فراموشی به معنای از بین رفتن علل ایجاد این اختلال نیست در نتیجه فرد به صورت ناخودآگاه در درون خود با علت های وحشت زدگی روبه رو می باشد. اما مهمترین علتهایی که میتواند باعث ایجاد این نوع از وحشت زدگی در افراد گردد عبارت است از :
- آسیب های دوران کودکی
- حوادث ناگوار
- تجاوز
- زندگی در معرض عوامل استرس را
می باشد. اما برخی از بیماریهای جسمانی نیز می تواند از علل ایجاد وحشت زدگی در افراد گردند که برخی از آنها عبارتند از:
- پرکاری تیرویید
- افتادگی دریچه میترال قلب
- هیپوگلیسمی و پایین بودن قند خون
- مصرف مواد محرک آمفتامین و کوکائین
- قطع کردن مصرف یک دارو در بیماران
نحوه درمان پانیک از طریق نشانههای بیماری
مهمترین روشهای درمان حملات پانیک عبارتند از درمان های دارویی و درمان های شناختی که در درمان دارویی با استفاده از داروهای آرامبخش از بروز و حمله مجدد جلوگیری می شود. اما در درمان های روانشناسانه که در مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ ارائه میشود فرد از طریق روان درمانی با ترسهای ناخودآگاهی خود روبرو می شود و با آنها آشنایی دقیق و نزدیکی پیدا می کند که در اصطلاح به این نوع از درمان که مبتنی بر آگاهی می باشد درمان های روان تنی گفته می شود که معمولاً در درمان انواع فوبیا و اختلالات اضطرابی دیگر کاربرد دارد. در درمان مبتنی بر آگاهی فرد به صورت عامدانه در موقعیت های ترس آور قرار می گیرد و با اینکار عوامل ایجاد این ترس و دلهره تضعیف میشود و در نهایت فرد میتواند از تصورات و ترس هایی که در مورد مسائل داشته و اتفاقاً کاملاً بیمورد نیز بوده اند به خوبی آگاه شده و حالت ترسناک آنها از بین برود. اما روشهای دیگری برای مقابله با حملات پانیک نیز وجود دارد که مهمترین آن عبارتند از :
- درمان به روش افشا
- درمان دارویی
- شبیه سازی پانیک و واکنش به ترس
- درمان بر اساس درمان گروهی افراد مبتلا به پانیک
- کنترل رژیم درمانی و کاهش مواد محرک مثل کافئین
- کاهش مصرف دخانیات و مواد مخدر
- تمرینات ریلکسیشن
- افزایش ارتباط با خانواده
- افزایش میزان فعالیت بدنی به بیش از ۳ بار در روز به مدت حداقل ۱۰ دقیقه
- خواب کافی و آرام
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
(03) دیدگاه