ترک داروی فنتانیل
آنچه در این مقاله می خوانید :
راههای ترک فنتانیل
مهمترین عوارض مصرف فنتانیل
علائم اعتیاد به فنتانیل
درمان اعتیاد به داروی مخدر فنتانیل
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : راه های ترک داروی فنتانیل چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟ برای ترک داروی فنتانیل به چه اطلاعاتی نیاز داریم و چگونه می توان آن را انجام داد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با شناخت روشهای ترک فنتانیل سرکرده مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن به این نوشته امتیاز بدهید و ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
همانطور که در مقاله ماهیت بیماری اعتیاد توضیح داده شد، این بیماری دارای اثرات و عوارض مخرب بسیاری برای انسان است و همه افراد به شکلی در معرض ابتلا به آن قرار دارند. هرگز نمیتوان به صورت قطعی گفت که فردی از اعتیاد دور است، زیرا اعتیاد دارای اشکال مختلف است و به عناوین مختلف می تواند در زندگی ما نفوذ کرده و ما را تحت تاثیر قرار دهد.
راههای ترک داروی فنتانیل
فنتانیل یک داروی مسکن قوی است که خاصیت ضد دردی بالایی دارد. متاسفانه مصرف آن به دلیل اثرات ضد دردی که دارد در حال افزایش است، اما این دارو به شدت اعتیادآور است و مشکلاتی نظیر اغما و مرگ را برای مصرف کنندگان خود ایجاد می کند. این دارو نوعی مسکن قوی است و دارای کاربردهای مختلفی است که مهمترین آن آرام بخشی آن است که قبل از بیهوشی در اتاق عمل از آن استفاده می شود. این دارو بسیار قوی تر از مورفین است و تاثیر گذاری بیشتری دارد و از نظر عملکرد مشابه متادون می باشد. این داروی مسکن با اتصال به گیرنده های عصبی مرکزی در مغز و نخاع عمل می کند و باعث کاهش احساس درد در افراد می گردد. در حقیقت فنتانیل باعث تغییر احساس در بدن و واکنش نسبت به درد می گردد.
ترک داروی فنتانیل؛ طریقه مصرف فنتانیل
داروی فنتانیل یک دارویی نسخهای است که بدون تجویز پزشک نمی توان از آن استفاده کرد. دلیل این امر، قوی بودن این ماده و اثرات اعتیاد آوری آن است که باعث ایجاد وابستگی های شدید ذهنی و جسمی می گردد. این ماده به شدت اعتیاد آور بوده و جزء داروهای قوی مسکن و اعتیاد آور است. از آن برای درد های مزمن نظیر مانند دردهای کمر و گردن استفاده می شود، اما طریقه مصرف آن به شکل زیر می باشد :
- قرص زیر زبانی : در زیر زبان قرار می گیرد و با حل شدن از طریق اعصاب دهان، بر بدن تاثیر می گذارد.
- اسپری دهانی : این اسپری ها را اغلب بهتر است در زیر زبان اسپری کرد تا تاثیر خود بر بدن را بهتر و سریع تر ایجاد کنند.
- قرص خوراکی : این دسته از فرص ها اغلب مثل هر نوع قرص دیگه ای مورد مصرف قرار می گیرند و نیاز به جای گیری خاصی ندارند.
- برچسب های جذبی : این برچسب ها با قرار گرفتن در روی پوست اثر می گذارند.
علائم مصرف فنتانیل
مصرف این داروی مسکن و قوی و ترک داروی فنتانیل می تواند عوارضی را ایجاد نماید که مهمترین این علائم و عوارض عبارتند از :
- احساس رهایی کاذب
- حالت تهوع
- کاهش فشارخون
- کاهش و از دست دادن تمرکز
- سندرم سرتونین
- انقباض مرض گونه مردمک ها
- خطر اوردوز
- از دست دادن اشتها
- اختلالات خواب
مهمترین عوارض مصرف فنتانیل
به دلیل تاثیرات مخرب و شدیدی که فنتانیل بر روی افراد میگذارد، نسبت به مصرف خودسرانه آن باید بسیار محتاط بود، زیرا می تواند تاثیرات مخربی را ایجاد نماید که برخی از آنها عبارتند از :
- حساسیت بدنی
- تداخل دارویی
در ادامه به تشریح و توضیح هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت تا با عوارض آن بیشتر آشنا شوید.
ترک داروی فنتانیل؛ حساسیت بدن
به دلیل تاثیرگذاری فراوانی که دارد، برخی افراد ممکن است نسبت به آن حساسیت نشان دهند و باید از مصرف فنتانیل و مسکن های مشابه پرهیز کنند. اگر شخصی در اثر مصرف این دارو با مشکلات تنفسی و قلبی ناگهانی و شدید روبرو شود باید به سرعت با اورژانس تماس بگیرد، زیرا می تواند خطر مرگ و یا سایر مشکلات جسمی نظیر انواع سکته ها را به همراه داشته باشد.
تداخل دارویی
تداخل دارویی نوعی پیش آمد است که در اثر مصرف همزمان داروها با هم ایجاد می شود. در شرایط تداخل دارویی، تاثیر داروها تغییر کرده و خطر ابتلا به عوارض جانبی را ایجاد میکند. در همین رابطه مصرف بعضی از داروها در کنار فنتانیل میتواند موجب حالاتی به نام سندروم سروتونین گردد. به طور مثال مصرف داروهایی که برای درمان اضطراب، پارکینسون، انواع اختلالات روانی و یا بیماریهای مزمن دیگر مورد استفاده قرار میگیرند، میتواند با فنتالین تداخل دارویی ایجاد کرده و تاثیرات مخربی را بر فرد و سلامتی او تحمیل نمایند.
علائم اعتیاد به فنتانیل
همانطور که توضیح داده شد، فنتانیل یک داروی مخدر بسیار قوی است که دارای اثرات ضد درد میباشد و می تواند افراد را از لحاظ جسمی و ذهنی درگیر اعتیاد نماید که برخی از مهمترین نشانه های اعتیاد به آن عبارتند از :
- هذیان گویی و توهم
- مصرف بیش از حد
- ایجاد حالات محرومیت
- کاهش وزن
- ایجاد حرکات هیستریک
درمان اعتیاد به داروی مخدر فنتانیل
ترک داروی فنتانیل مانند انواع اعتیاد های دیگر مصرفی دارای مراحلی است که باید زیر نظر متخصص اعتیاد انجام پذیرد، زیرا ترک خودسرانه و بدون نظارت متخصص می تواند خطرات و عوارض جدی را برای فرد ایجاد نماید. برخی از مراحل استاندارد ترک اعتیاد به این داروی مخدر عبارت است از :
- تصمیم فردی برای ترک
- قطع عدم قطع مصرف ناگهانی
- سم زدایی
- دارو درمانی
- روان درمانی
۱. تصمیم فردی برای ترک داروی فنتانیل
همانطور که در برگۀ ترک اعتیاد مواد مخدر توضیح داده شد، تصمیم و تمایل فردی برای ترک اعتیاد یکی از مهمترین فاکتورها در روند ترک اعتیاد می باشد. اگر فردی خود به این نتیجه رسیده باشد که با اعتیاد نمیتواند به زندگی خود ادامه دهد و اعتیادش میتواند زندگی او را از بین ببرد، این خود یک گام بزرگ در مسیر درمان و بهبودی می باشد. در همین رابطه تشویق معتاد به ترک از طرف اطرافیان و خانواده او می تواند بسیار کمک کننده باشد.
۲. قطع مصرف ناگهانی
قطع مصرف داروی آرامبخش فنتانیل برای افرادی که به این ماده اعتیاد پیدا کرده اند و برای مدت های طولانی از آن استفاده کرده اند، یکی از خطرناکترین کارهایی است که میتواند اتفاق بیفتد. قطع مصرف ناگهانی و بدون نظارت متخصص باعث ایجاد علائم شدید محرومیت در فرد شده که میتواند کاملاً غیرقابل تحمل و آزاردهنده باشد. در نتیجه لازم است افراد زیر نظر مشاور متخصص اعتیاد، روند درمان خود را آغاز کرده به صورت صحیح و اصولی به قطع مصرف این ماده و سم زدایی آن اقدام کنند.
۳. ترک داروی فنتانیل؛ سم زدایی فنتانیل
همانطور که در مقاله سم زدایی توضیح داده شد، میتوان گفت که سم زدایی فرآیندی است که در طی آن مواد مخدر از بدن و جسم فرد خارج شده و علائم محرومیت متوقف می گردد. در همین رابطه میتوان با استفاده از روشهای مختلف زیر نظر متخصص و مشاور اعتیاد اثرات مزمن اعتیاد را متوقف کرد و علائم ناشی از محرومیت را به مرور از بین برد. روشهای گوناگونی برای فرآیند سم زدایی وجود دارد، اما بر اساس نوع ماده مخدر و ویژگی های ساختاری آن باید از روش های به خصوصی استفاده کرد. در این رابطه متخصص اعتیاد بر اساس شرایط سنی، جنسیت، نوع ماده مخدر و طول مدت مصرف آن تصمیم می گیرد که از چه روشی برای سم زدایی استفاده شود و روند روان درمانی و مشاوره های ترک اعتیاد برای او انجام شود.
۴. دارو درمانی برای ترک فتانیل
برای ترک فنتانیل لازم است تا زیر نظر متخصص روند ترک اعتیاد انجام پذیرد. درمان دارویی می تواند به فرد در روند ترک اعتیاد کمک کند. استفاده از داروهای درمانی مانند متادون و بوپرنورفین میتواند به فرد در قطع مصرف فنتانیل کمک کرده و علائم ترک اعتیاد به این داروی مخدر تا حد زیادی کاهش یابد.
۵. روان درمانی در ترک داروی فنتانیل
اعتیاد به فنتانیل مانند انواع اعتیاد های رفتاری و مصرفی دیگر نیاز به روان درمانی و مشاوره های تخصصی اعتیاد دارد. فردی که در دام اعتیاد گرفتار شده است باید در حین ترک جسمی و با شروع روند درمانی از جلسات روان درمانی و روانکاوی اعتیاد بهرهمند شود. قطعاً در روند ترک اعتیاد کمک های درمانی مانند روان درمانی های تخصصی اعتیاد نقش بسیار مهم و سازندهای دارد و فرد بدون دریافت روانکاوی و روان درمانی های مورد نیاز نمیتواند به بهبودی از اعتیاد دست یابد.در این مسیر استفاده از جلسات درمانی مانند درمان شناختی رفتاری کمک میکند فرد بر استرس و اضطراب ناشی از ترک جسمی فائق آید و انگیزه لازم برای ادامه مسیر درمانی خود را پیدا کند.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین دریافت مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …