ترک اعتیاد مواد محرک
آنچه در این مقاله می خوانید :
لزوم ترک اعتیاد
بروز توهم های خطرناک
روش های ترک اعتیاد
درمان شناختی رفتاری
گروه درمانی
مصاحبه انگیزشی
روش ماتریکس
کلام پایانی
سوالات متداول
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین روش ترک اعتیاد مواد محرک چیست و چگونه می توان از آن استفاده نمود؟ آیا برای ترک اعتیاد مواد محرک به کمک های تخصصی نیاز است و یا به روش های سنتی می توان آن را انجام داد؟
اعتیاد به مواد محرک نسبت به مواد اعتیادزای دیگر مانند هروئین، تریاک، متادون یا ترامادول دارای تفاوت هایی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. درمان اعتیاد به مواد محرک بیشتر بر پایه فرآیندهای روانشناختی و روانکاوانه اعتیاد تاکید دارد و برای بهبودی و درمان آن نیاز به دریافت خدمات روان درمانی است. زیرا این مواد بیش از آنکه جسم فرد را درگیر اعتیاد کنند از لحاظ روانی و ذهنی فرد را دچار وابستگی های شدید کرده و آثار روانشناختی مخربی بر جای میگذارند که در صورت عدم دریافت درمانهای به موقع، اعیتاد به این مواد می تواند منجر به ایجاد اختلالات روانی مزمن و جبرانناپذیر در افراد گردد.
برای درمان و ترک اعتیاد مواد محرک متخصصین از روشهای درمانی تخصصی مانند درمان شناختی رفتاری، گروه درمانی و مصاحبه های انگیزشی استفاده می کنند که می تواند باعث بالا رفتن احتمال ترک و ایجاد انگیزه کافی برای ادامه مسیر درمان شود. در این مقاله کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین مرکز درمان اعتیاد کشور سعی کرده تا جزئیات بیشتری را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفا ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
لزوم ترک اعتیاد مواد محرک
همانطور که در مقاله انواع مواد محرک توضیح داده شد، این دسته از مواد اعتیاد آور شامل دستهای از مواد اعتیادزا هستند که فرد را از لحاظ ذهنی و روانی دچار وابستگی های شدید کرده که برخی از مهمترین آنها عبارتند از کوکائین، شیشه، کراک و سورچه. این دسته از مواد اعتیاد آور بر روی فعالیت های سیستم عصبی مرکزی و مغز افراد تاثیر گذاشته و باعث افزایش سطح انرژی و احساس سرخوشی در فرد و همچنین بیش فعالی می گردد.
بروز توهم های خطرناک
مصرف این دسته از مواد اعتیاد آور باعث افزایش برخی از انتقال دهنده های عصبی در مغز شده که باعث بروز علائم مختلفی مانند توهم و هذیان نیز می شود. به همین دلیل فرد پس از مصرف این دسته از مواد ممکن است چیزهایی را ببیند یا بشنود که دیگران نمی تواند آن را حس کنند که اصطلاحاً به آن توهم یا وهم گفته می شود. اما باید بدانیم که این توهمات در ذهن فرد کاملاً واقعی به نظر می رسند و فرد نمی تواند میان توهم خود و واقعیت تمایز قائل شود.
اما متاسفانه در برخی از موارد این توهم ها می توانند محتوای خشونت آمیز داشته باشند و فرد را به سمت رفتارهای پرخطر و آسیب زا به خود و دیگران سوق دهد. به دلیل عدم شناخت و تمایز کافی میان واقعیت و وهم، فرد کنترل چندانی بر روی رفتار خود ندارد و می تواند دست به رفتارهایی بزند که در حالت طبیعی به هیچ وجه آن را انجام نخواهد داد.
در نتیجه برای آنکه بتوانید از آسیبهای بیشتر جلوگیری به عمل آورید و از خود و اطرافیانتان مراقبت کنید و از آثار گرانبار و آسیب های اعتیاد به مواد محرک دور بمانید، هرچه سریعتر باید برای ترک اعتیاد اقدام نمایید. باید توجه داشت که مصرف مواد محرک در دراز مدت می تواند باعث بروز اختلالات روان پریشی شدیدی در افراد مانند اسکیزوفرنیا، افسردگی، اختلالات دوقطبی و غیره شود و مشکلات غیرقابل بازگشتی از لحاظ روانشناختی در افراد ایجاد نماید. توجه داشته باشید که این آسیب ها و اختلالات می توانند حتی پس از ترک اعتیاد نیز در فرد باقی مانده و باعث ایجاد آشفتگی های مختلفی در زندگی او گردند.
روش های ترک اعتیاد مواد محرک
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، مواد محرک برخلاف انواع مواد افیونی دیگر مانند شربت اپیوم، متادون، شیره، هروئین یا ترامادول علائم چندانی از لحاظ فیزیولوژیکی در افراد ایجاد نمیکنند، اما میتوانند باعث ایجاد پریشانی و آشفتگی های ذهنی و روانی شدیدی در افراد شده که مهمترین آنها عبارتند از افسردگی، اضطراب و بیقراری و تنشهای روانی و حالات پارانویا
بر همین اساس لازم است تا افراد در دوران ترک اعتیاد از خدمات متخصصین حوزه سلامت روان مانند روانشناسان و یا روانکاوان اعتیاد که مشاوره ترک اعتیاد را به شکل حرفهای ارائه می دهند، استفاده نمایند. اما در ادامه به معرفی روش های روانشناختی متنوعی که در ترک اعتیاد مواد محرک مورد استفاده قرار میگیرند، اشاره کردهایم. همچنین می توانید از این روش های درمانی توسط مجرب ترین روانشناسان در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ استفاده نمایید و به یک ترک پایدار و موفق دسترسی پیدا کنید.
۱- درمان شناختی رفتاری
همانطور که در مقاله درمان شناختی رفتاری توضیح داده شد، این روش بر این اعتقاد است که رفتارها و هیجانات مخرب و بیمارگونه در نتیجه افکار فرد معتاد ایجاد می شوند. به همین دلیل درمانگران و روانکاوان اعتیاد برای ترک اعتیاد مواد محرک تلاش میکنند تا عقاید زیربنایی موثر در مصرف مواد مخدر یا محرک دیگر را شناسایی کرده و با نشان دادن این حالات به مددجویان به آنها بیاموزند تا جایگزین های مناسبی برای اینگونه افکار پیدا کنند.
به طور مثال، افکاری که تحت باورهای تسهیل کننده عمل میکنند به فرد معتاد اجازه میدهند تا در اعتیاد باقی مانده و مصرف را قطع نکند. یکی از مهم ترین باورهای تسهیل کننده این است که فرد تصور می کند من معتاد نمی شوم و همیشه به صورت تفریحی از این مواد استفاده می کنم و یا این ماده اعتیاد آور نیست و می توان آن را به صورت تفریحی استفاده نمود.
۲- گروه درمانی
یکی دیگر از روش های موثر در ترک اعتیاد مواد محرک، گروه درمانی می باشد که علاوه بر ترک اعتیاد به رشد مهارت های روانشناختی مانند اعتماد به نفس و مهارت های ارتباطی و اجتماعی دیگر کمک های موثری می کند. در این گروه ها افراد در کنار یکدیگر قرار گرفته و تجربیات موثر خود را در ترک اعتیاد در اختیار یکدیگر قرار داده و اطلاعات مهمی را با یکدیگر رد و بدل می کنند.
در حقیقت گروه درمانی میتواند به افراد رهنمون های مورد نیاز برای ادامه مسیر درمان و بهبودی از اعتیاد را انتقال داده و کمک های موثری در این مسیر داشته باشد. در روش های بی رهنمود، افراد در گروه درمانی بدون حضور یک درمانگر دور یکدیگر جمع شده و در انجمن های خودجوش مانند معتادان گمنام تشکیل گروه داده و از اهداف معینی که به صورت گروهی وجود دارد، استفاده کرده تا بتوانند فرایند ترک اعتیاد را با موفقیت و با کمک یکدیگر ادامه دهند.
۳- مصاحبه انگیزشی؛ ترک اعتیاد مواد محرک
در این نوع از مصاحبه افراد انگیزه لازم برای شروع ترک اعتیاد را در صورتی که برای آغاز آن دچار مشکلاتی هستند، دریافت می کنند. افراد با استفاده از این نوع مصاحبه میتوانند انگیزه و نیروی لازم برای شروع فرآیند درمان اعتیاد را آغاز نمایند. در همین رابطه، ممکن است افرادی که مواد مخدر یا محرک دیگر را استفاده می کنند، معترف به اعتیاد خود نباشند و آن را انکار نمایند. از همین رو مصاحبه انگیزشی میتواند به افراد کمک کند تا از بن بست اعتیاد خارج شده و آمادگی لازم برای شروع مراحل درمانی را پیدا کنند.
۴- روش ماتریکس
روش ماتریکس یکی از پرکاربردترین و موثرترین متدهای درمانی در ترک اعتیاد مواد محرک است. در این روش، رویکردی التقاطی وجود دارد که در آن درمانگر از روش های مختلف استفاده کرده تا فرد را به یک هوشیاری ذهنی و روانی برساند. در این روش رویکردهای مختلفی مانند درمان شناختی رفتاری، گروه درمانی، خانواده درمانی و مصاحبه انگیزشی مورد استفاده قرار می گیرد.
کلام پایانی
در این مقاله به روش های ترک اعتیاد مواد محرک اشاره شد تا شما را با اطلاعات دقیقتری در رابطه با ترک اعتیاد آشنا کنیم. بر همین اساس، لازم است تا افراد در مورد ترک اعتیاد خود اقدام کرده و از کمک های تخصصی در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد در تهران و سایر نقاط کشور می توانید فرایند درمان موفقی را تجربه نمایید.
سوالات متداول
[sc_fs_faq html=”true” headline=”h3″ img=”” question=”آیا ماده گل جزو مواد محرک است؟” img_alt=”” css_class=””] خیر. ماده مخدر گل یا ماری جوانا از انواع مواد روانگردان است که از گیاه شاهدانه به دست آمده و جزء کانابیس ها و یا روانگردان ها طبقه بندی شده و برای درمان آن باید از کمک های تخصصی در زمینه ترک اعتیاد مواد محرک و روانگردان استفاده نمود. [/sc_fs_faq]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …